Nioh 2: The Tengu's Disciple

ne5hVáradi Dániel2020.08.07. 09:00

A jó dolgokra érdemes várni, tartja a régi dakota közmondás, ez pedig a Nioh 2 esetében is elmondható. A Team Ninja munkásemberei a játék márciusi megjelenése óta egy ingyenes frissítéssel jelentkeztek csak a játékhoz, a háttérben azonban komoly munka zajlott, hogy az első kiegészítő, a The Tengu's Disciple megfeleljen az elvárásoknak.

Mielőtt azonban a kiegészítő újdonságaiba belemerülnénk, meg kell emlékezni arról, hogy a csapat első részben bevezetett jó szokásához híven, ezúttal is készült egy ingyenes frissítéssel is a játék mellé, így azok is kapnak új elfoglaltságot, akik (botor módon) nem ruháztak be a DLC-be. Minden játékos számára elérhetőek a Picture Scroll küldetések, melyek gyakorlatilag egy mini aréna módnak felelnek meg, ahol különböző, előre meghatározott ellenfeleket kell legyőznünk. Hogy miért éri ez meg nekünk? Egyrészt a teljesítéssel a tekercs egy új kiegészítő tárgyként funkcionál, amivel tovább tökéletesíthetjük a buildjeinket, másrészt az ellenfelek a legyőzésük után nem restek fegyvert, páncélt vagy alapanyagot dobni, így a lehető leggyorsabb módot biztosítva arra, hogy ezekhez hozzáférjünk. Az esetleges boss-okból kapható soul core-okról már nem is beszélve.

Rátérve a DLC érdemi részeire, a Tengu's Disciple egy új történeti szálat tár a játékosok elé, ezt pedig még inkább a múltba történő utazással teszi, hiszen karakterünk az alapjáték 1500-as évei után a 12. század végére repít vissza minket, tehát körülbelül 400 évvel a már ismert történések elé. A készítők tehát a Szengoku érát hátrahagyva a Heian-kor végére kalauzolnak minket, ahol néhány ismerős yokai rém mellett új fenyegetések várnak minket, de természetesen új karakterek is bemutatkoznak.

Szintén újdonságként köszönthetjük a játék legújabb fegyverét, a splitstaff-et, mely a lándzsa és a kusarigama furcsa ötvözetének tűnik, különlegessége pedig, hogy az egyes mozdulatai annak megfelelően változnak, hogy a támadásoknál mennyi ideig tartjuk nyomva az egyes gombokat. Egy biztos, a switchgalive után ismét egy kimondottan érdekes és szokatlan fegyverrel bővült a repertoár, aminek a mesteri szinten való használatához nem kevés gyakorlás fog kelleni.

Nem csak a fegyverek terén tapasztalhatunk újdonságot, a Team Ninja gondoskodott róla, hogy minden eddiginél többször keressük fel a kovácsot is. Az első részben bevezetett, úgynevezett grace bónuszok is visszatértek, ezzel pedig a létrehozható buildek száma exponenciálisan megnövekedett. Ezeknek a lényege, hogy megfelelő ritkaság szint fölött minden tárgy, legyen az fegyver, lőfegyver vagy páncél, rendelkezik valamilyen szettbónusszal, aminek köszönhetően a különféle elkészíthető buildek száma is jelentősen megnövekedett. Ráadásul ha ennyi nem lenne elég, a tárgyakon megjelentek a különlegesen ritka perkek is, amik tovább mélyítik az egyébként sem sekélyes rendszert.

Végezetül pedig a DLC elhozta a széria esetében már megszokottnak és kötelezőnek számító új nehézségi szintet, a Dream of the Demont. Amennyiben az alapjáték kihívásai már nem okoznak problémát, úgy mindenképpen érdemes ennek a szintnek is nekiugrani, arra azonban fel kell készülni, hogy ettől a ponttól már egy fokkal komolyabb nehézség elé állít minket a játék, valamint azt is szem előtt kell tartani, hogy a DLC-vel együtt érkezett patch-nek köszönhetően az új szinten a küldetések nehezebben teljesíthetőek co-opban, mint egyedül. A Team Ninja tehát megoldotta, hogy a játék ezen funkciója bizonyos esetekben inkább hátráltasson minket, semmint segítsen, aminek köszönhetően állandó szinten tudjuk tartani a kihívást.

A The Tengu's Disciple folytatja a Nioh-s hagyományt, mellyel nem csak az új nehézségi szint miatt képes a játékosoktól órák tucatjait elvenni, hanem az új felszerelésekkel is, amiknek hála a maximalisták minden eddiginél többet foglalkozhatnak azzal hogy az ideális buildjüket elkészítsék. Legalábbis a következő DLC-ig.

Cyberpunk: így csúszott félre minden

A Bloomberg húsz CDPR fejlesztőt keresett meg, hogy kiderítsék: mi csúszott félre a Cyberpunk 2077 fejlesztése során? Válaszok következnek.

2 órája
3

Nyüzsgős traileren a Persona 5 Strikers

Minden fókusz az akción - ilyen lesz az Atlus új őrülete.

16 órája

Scott Pilgrim visszatért, baby!

Ráadásul nem akármilyen gyűjtői jön Brian Lee O'Malley képregényének játékfeldolgozása, izé, annak is a remaster kiadása mellé.

16 órája
1

Squadron 51: lődd a csészealjat!

Végre egy játék, ami a régi idők zsé kategóriás sci-fi filmjeit parodizálja!

16 órája
2

TOHU: álomszép kaland január végére

Kézzel rajzolt, rajzfilmes stílusú, és ráadásul eszméletlenül hangulatos így első blikkre a Fireart játéka.

16 órája
1

Fantasian: egy darab screenshot

De nem akárkitől - magától Hironobu Sakaguchi mestertől!

16 órája

Samurai Shodown: tavaszi szamurájok

Tavaszi szél katanát áraszt - márciusban jön a következő generációs Samurai Shodown kiadás.

23 órája
2

Persona 5 Strikers

Rövid időre betekintést kaptunk a hamarosan megjelenő új Persona felvonásba, a Persona 5 Strikers-be. Első tapasztalatainkról pedig be is számolunk.

23 órája
3

Quixotic - Highway Violence

A Quixotic a hazai synthwave szcéna leígéretesebb előadója, így ő lesz az, akivel búcsúztatjuk a közepesen izgalmas csütörtök estét.

1 napja
12

Gamer365 Ünnep (Spellbreak - Chapter Pass (multi))

Az ünnepi hangulat sokszorosan fokozott - elrajtolt a nextgen, jön a karácsony, és végül itt az évek óta várt Gamer365 Next. Masszív nyereményjátékkal készültünk!

1 napja
370

Sunlight: napsütéses kerek erdő

Sétaszim Edvard Munch norvég festőművész ihletésével.

1 napja
2

New Pokémon Snap: megjelenési dátum

Április végén vehetjük magunkhoz a fényképezőgépet és indulhatunk a Lental régió felfedezésére. A virtuális szafari azonban nem lesz olcsó mulatság.

1 napja
3

Riders Republic: csak 2021 végén

Az utolsó kanyarnál végül kicsúszik a februárra tervezett Ubisoft extrémsport őrület. Valamikor az év végére állhat majd talpra.

1 napja
3

Resident Evil Showcase: egy hét múlva

A Capcom új mozgóképes anyagokkal készül a Resident Evil Village projektjéből, de további híreket is belengetett azért a sorozattal kapcsolatban.

1 napja
2

Nioh 2: bemutatkozik a PC változat

Hamarosan PC-re is megérkezik a Team Ninja nagyszerű akciójátéka. A The Complete Edition ráadásul már minden DLC-t tartalmaz!

1 napja

The Medium: élőszereplős trailer

Díjnyertes lengyel stúdió és rendező segített életre kelteni a játék hátborzongató, dimenziókon átívelő atmoszféráját. Lássuk hogyan sikerült!

1 napja
3

Cyberpunk: bocsánatkérés & jövőkép

Videóban kér bocsánatot a vezetőség, és felvázolják a játék helytepofozására szőtt terveket - sok mindent terveznek, de nextgen verziót nem mostanában kapunk.

2 napja
54

Twin Mirror

Beragadt tesztek rovatunk legújabb alanya a Dontnod még decemberben megjelent kalandja, a Twin Mirror, amelynek végigjátszása után érthetővé vált a játék körüli csend. Sajnos ez most nem igazán sikerült.

2 napja
7

Hogwarts Legacy: csak 2022-ben!

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a kiadó több időt adott az ambíciózus Harry Potter szerepjáték fejlesztésére. Jövőre nyithat ki a Roxfort kapuja!

2 napja
4

Returnal: információ-morzsák

A Housemarque ezúttal szintén egy külső nézetű akciójátékot készít. De az arcade gyökereket és a töltény-poklot azért nem felejtette el!

2 napja
1