Tetris Effect: Connected

mcmackoGéczy Attila2020.11.28. 23:07

A Tetris örök! Amióta Pazsitnov mester kitalálta a négyelemes tetrominók sorba rendezős játékát, azóta kicsit más a videójáték fogalma. A Tetris vezetett be sokakat ebbe a csodálatos hobbiba, ráadásul a mai napig vannak, akik állandó jelleggel visszatérnek tetriszezni. És nem csak a kvarcjátékokon, klónokon vagy az internetes böngészőben. A játék folyton megújul a fő otthonát jelentő videojáték konzolokon felületén is. Legutóbb a Battle Royale újragondolást és a VR mezsgyéjére termett Tetris Effect-et próbálhatta ki a nagyérdemű. Az utóbbi cím most Xbox Series-re is bedörrent, mégpedig nyitócímként, multiplayer bővítéssel.

A Tetris maga a flow! Lehet ezzel az állítással vitatkozni? Nos, a Tetris Effect (ami egyébként pszichológiai tudományok mezsgyéjén is létező fogalom) arra az áramlatszerű élményre helyezi a hangsúlyt, ami akár VR-ban, akár egy 4K-s HDR kijelzőn is pillanatok alatt zónába rántja az embert. A Tetris játékmenetét több szintes pályákra osztja a játék, és minden szint amolyan REZ-szerű vizualitásban és fokozatosságban virágzik ki, mindezt éteri, TÖKÉLETES hanganyag kíséretében. Az utazás épp aktuális tematikája általában nyugalmas, már-már meditatív nyugalomban mutatkozik be, de a tempót képesek a részecskeeffektekkel szétküldött vizuállal együtt a végletekig fokozni a készítők. Mágia az ami a képen zajlik - egyszerű, mégis szinesztézia jellegű élmény, amit feltétel nélkül az agyunkba szippantunk.

A Tetris közösségi! A Connected alcímmel ellátott ideiglenes X-exkluzív változat multiplayert is tartalmaz. A szokásos ranked vonalon mozogva többféle játékmódban is kipróbálhatjuk magunkat (jellemzően VS módban), de a kooperatív móka a legnagyobb okosság, ahol a csillagjegyek főellefelei ellen hárman játszhatunk. Ha beüt a fókusz, akkor pedig egyesülnek a pályák, és közös erővel kell kiütni a CPU által vezérelt főellenfelet. Az univerzum bajnoka nem két nap alatt leszel, ráadásul meglepően sokan aktívak a Tetriversumban, így ha egy időre elvesznél a játék közösségében, akkor erre már most kiváló alkalom nyílik.

A Tetris végtelen! A Tetris Effect: Connected egy csodás videojáték, amely tartalmában szinte minden Tetris variánst felsorakoztat a klasszik versenyszabályoktól a modern "Utazás" kampányon át a multis élményekig. Látványa szenzációs, utoljára talán a Resogun volt az egyszerűségében is ennyire intenzív, ennyire sziporkázó. És bár a Tetris Effect nem a kocajátékosoknak lett kitalálva a komplex módjai és ezerszínű lehetőségei miatt, keményvonalas gamerként nagy szívességet teszel magadnak, ha nem hagyod ki. Töltsd le akár Game Pass segítségével is a játékot, és vessz el abban az ősi, zsigeri varázsban, amit a Tetris mindig jelentett, és mindig is jelenteni fog!

Pontosan
9
Platform: XSX (tesztelt), később PS4, PC
Kiadó: Enhance | Fejlesztő: Resonair, Monstars, Stage Games
Megjelenés: 2020. november 10. | ár: 40 EUR

A Vicarious Visions beolvadt a Blizzardba

A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy és a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 felújítások fejlesztőcsapata mostantól a Blizzard saját projektjein dolgozik.

16 órája
8

A Tencent felvásárolta a Klei csapatát

A kínai óriás tovább terjeszkedik. Ezúttal a Don’t Starve és Mark of the Ninja játékokról ismert Klei Entertainment csapatát kebelezte be.

17 órája
1

Resident Evil 4 (Remake) átalakítás

Egyes információk szerint a kiadó nem volt elégedett az M-Two eddigi munkájával, így az elsődleges belsős csapatát állította a projekt élére.

17 órája
7

Xbox Live Gold: áremelés, aztán mégsem

A Microsoft csendben megemelte az Xbox Live Gold előfizetés árát - aztán a közösségi felháborodás miatt kapásból visszavonta az egészet.

20 órája
18

Humankind: avatárok és MI-k

A PC-s grand stratégia részleteiről fed fel friss dolgokat a legújabb fejlesztői napló.

1 napja

Games with Gold: februári kínálat

Egy egészen kellemes kínálat. Egy egészen kellemetlen áremelés mellé. Egy biztos: nem most válik ingyenessé a GOLD szolgáltatás. Sőt.

1 napja
22

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

1 napja
2

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

1 napja
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

1 napja
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

2 napja
53

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

2 napja
7

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

2 napja
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

2 napja
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

2 napja
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

2 napja
15

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

2 napja
2

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

3 napja

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

3 napja

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

3 napja
12

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

3 napja