Tetris Effect: Connected

mcmackoGéczy Attila2020.11.28. 23:07

A Tetris örök! Amióta Pazsitnov mester kitalálta a négyelemes tetrominók sorba rendezős játékát, azóta kicsit más a videójáték fogalma. A Tetris vezetett be sokakat ebbe a csodálatos hobbiba, ráadásul a mai napig vannak, akik állandó jelleggel visszatérnek tetriszezni. És nem csak a kvarcjátékokon, klónokon vagy az internetes böngészőben. A játék folyton megújul a fő otthonát jelentő videojáték konzolokon felületén is. Legutóbb a Battle Royale újragondolást és a VR mezsgyéjére termett Tetris Effect-et próbálhatta ki a nagyérdemű. Az utóbbi cím most Xbox Series-re is bedörrent, mégpedig nyitócímként, multiplayer bővítéssel.

A Tetris maga a flow! Lehet ezzel az állítással vitatkozni? Nos, a Tetris Effect (ami egyébként pszichológiai tudományok mezsgyéjén is létező fogalom) arra az áramlatszerű élményre helyezi a hangsúlyt, ami akár VR-ban, akár egy 4K-s HDR kijelzőn is pillanatok alatt zónába rántja az embert. A Tetris játékmenetét több szintes pályákra osztja a játék, és minden szint amolyan REZ-szerű vizualitásban és fokozatosságban virágzik ki, mindezt éteri, TÖKÉLETES hanganyag kíséretében. Az utazás épp aktuális tematikája általában nyugalmas, már-már meditatív nyugalomban mutatkozik be, de a tempót képesek a részecskeeffektekkel szétküldött vizuállal együtt a végletekig fokozni a készítők. Mágia az ami a képen zajlik - egyszerű, mégis szinesztézia jellegű élmény, amit feltétel nélkül az agyunkba szippantunk.

A Tetris közösségi! A Connected alcímmel ellátott ideiglenes X-exkluzív változat multiplayert is tartalmaz. A szokásos ranked vonalon mozogva többféle játékmódban is kipróbálhatjuk magunkat (jellemzően VS módban), de a kooperatív móka a legnagyobb okosság, ahol a csillagjegyek főellefelei ellen hárman játszhatunk. Ha beüt a fókusz, akkor pedig egyesülnek a pályák, és közös erővel kell kiütni a CPU által vezérelt főellenfelet. Az univerzum bajnoka nem két nap alatt leszel, ráadásul meglepően sokan aktívak a Tetriversumban, így ha egy időre elvesznél a játék közösségében, akkor erre már most kiváló alkalom nyílik.

A Tetris végtelen! A Tetris Effect: Connected egy csodás videojáték, amely tartalmában szinte minden Tetris variánst felsorakoztat a klasszik versenyszabályoktól a modern "Utazás" kampányon át a multis élményekig. Látványa szenzációs, utoljára talán a Resogun volt az egyszerűségében is ennyire intenzív, ennyire sziporkázó. És bár a Tetris Effect nem a kocajátékosoknak lett kitalálva a komplex módjai és ezerszínű lehetőségei miatt, keményvonalas gamerként nagy szívességet teszel magadnak, ha nem hagyod ki. Töltsd le akár Game Pass segítségével is a játékot, és vessz el abban az ősi, zsigeri varázsban, amit a Tetris mindig jelentett, és mindig is jelenteni fog!

Pontosan
9
Platform: XSX (tesztelt), később PS4, PC
Kiadó: Enhance | Fejlesztő: Resonair, Monstars, Stage Games
Megjelenés: 2020. november 10. | ár: 40 EUR

Tomb Raider anime sorozat készül!

A Netflix a Legendary Entertainment stúdiójával közösen folytatja a reboot trilógia eseményeit. Lara Croft animációs formában kerül a képernyőkre.

8 órája
4

Full Circle: itt készül a Skate 4

Az Electronic Arts új stúdiót alapított Vancouver városában, hogy a legendás gördeszkás sorozat visszatérhessen. Néhány ismerős arc is van ott!

8 órája
1

State of Play: Destruction AllStars

Csupán egy hét választ el minket a megjelenéstől, így természetesen a Lucid Games játéka is megkapta a saját State of Play felvonását. Ideje volt!

9 órája
5

Super Mario 3D World + Bowser's Fury

5+1 dolog, ami változott a Super Mario 3D World-ben a Wii U verzióhoz képest.

10 órája
1

PlayStation Plus: februári trió

Érkezik a Destruction AllStars! De a Sony nem bízta pusztán egy teljesen új PlayStation 5 játékra a következő hónap sikerét.

10 órája
13

The Medium

Médiumként az élők és holtak világa között ragadva legalább olyan nehéz helyzetben vagyunk, mint mikor egyszerre szeretnénk régimódi és modern horrorjátékot fejleszteni. Tesztlaborban a The Medium.

13 órája
7

The Lord of the Rings: Gollum csak 2022-ben!

A Daedalic Entertainment végül a Nacon kiadói részlegével együttműködve fogja tető alá hozni a kalandot. Jövőre.

18 órája
3

Ghosts ‘n Goblins Resurrection trailer

35 év után visszatér Arthur lovag, hogy folytassa izzasztó harcát zombikkal, csontvázakkal és a medvedisznóemberrel.

18 órája
8

Werewolf: The Apocalypse és az alakváltás

A Styx és a Call of Cthulhu fejlesztőinek új projektje alakváltó vérfarkassal csábít egy dupla "A" kalandra.

19 órája
7

Game Pass: 18 millió előfizető

A szolgáltatás megállíthatatlan. De az üzleti jelentés többi eleme miatt sem kell szégyenkeznie a redmondiaknak.

19 órája
18

Biomutant: májusi mutáns aranyat ér

Kiderült végre a régóta halogatott THQ akció-kalandjáték megjelenésének időpontja.

1 napja
6

Atelier Ryza 2: Lost Legends and the Secret Fairy

Irány a műhely, és jöhet a kotyvasztás! Az Atelier Ryza 2 kellemes JRPG élményt kínál mindenkinek, és a sorozat úgy látszik 2021-ben is pozitív irányba tudja billenteni az értékelést!

1 napja
4

The Walking Dead: Saints & Sinners milliók

A tavalyi év egyik legkiemelkedőbb VR kalandja több mint 29 millió dollár bevételt termelt mindössze tizenkét hónap alatt.

1 napja
8

Resident Evil Village: gyűjtői a hideg ellen

Átfagytál a zord téli időjárásban, netán "remegve" várod (kac-kac) a Resident Evil Village megjelenését? Ne', kabát!

2 napja
7

Mortal Szombaaat!

Azazhogy péntek. Vagyis... Valamikor a hetekben friss képeket kaptunk a készülő MK filmből!

2 napja
11

Monster Jam Steel Titans 2: márciusi monszták

Folytatást kap a különleges témát feldolgozó verseny-árkádjáték. Jöhetnek a monszta-titánok?

2 napja
1

Ezeket tudja a Supercross 4

Friss-fröcsögős traileren mutatkozik meg a márciusi motorjáték.

2 napja
2

RIDE 4: next gen kétkerekezés

A friss trailer felsorolja az eredeti cím érdemeit, és bevonja a képbe a következő generációs frissítéseket is.

2 napja

Elasto Mania Remastered: bejelentés

Az informatika órák hű társa 20 év után konzolokra is ellátogat. Ráadásul rögtön minden jelenleg elérhető masinára!

2 napja
14

Asha in Monster World: friss mozgóképen

A Wonder Boy sorozat negyedik részének felújítása lassan révbe ér.

2 napja
1