Kultúra
Könyv, mozi, zene, és a többi...
 
 
Könyv sarok
Kultúra
Eddig 625 hozzászólás | Létrehozta: Dinix - 2006. Sep 14. 09:32
Összesen: 212 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4 | 5
[55] axl
Jul 31., Friday 18:33 #625
Válasz axl (#620) üzenetére
Egyre jobban kezd beszippantani a könyv (imádom ezt az érzést!) és újra meghozta a kedvem a Wolfenstein-hez, a Doom-hoz, a Quake-hez, a Duke Nukem 3D-hez (hiába nem id, van benne egy erős Apogee-s -- a majdani 3D Realms -- összefonódás) és hogy bepótoljam a Commander Keen-t. Remélem tényleg igaz, hogy sorozat készül belőle, szerintem a háttérben zajló emberi konfliktusok adnák magukat egy jó drámához, a "cselekmény" vázát adó állandó technológiai úttörés -- folyamatosan scrollozó 2D-s parallax hátterek egy PC-s játékban, textúrával borított, nem "szabályos" (értsd: szigorúan derékszögű) falak egy 3D-s térben (azaz csupa olyasmi, amit manapság alapnak, sőt, elcsépeltnek tartunk, de akkoriban forradalmi teljesítmény volt azokon a gépeken) -- és tabudöntögetés (erőszak és vér egy videojátékban, a világháló országhatárokon- és törvényeken átnyúló befolyása) pedig már a felszínen is elég érdekesek (persze azoknak, akik egy kicsit is fogékonyak az ilyesmire). Kapásból a Számító emberek (a Pirates of Silicon Valley kissé elferdített, egyben eléggé frappáns magyar címe) és A közösségi háló rémlettek fel lelki szemeim előtt, de lényegében bármelyik való életből vett drámát felhozhattam volna példaként, viszont tematikailag talán ezek állnak a legközelebb hozzá. Értő kezek között ez egy igen hálás alapanyag lehet. Az tuti, hogy a következő játék, aminek a God of War befejezése után nekiállok, a 2016-os Doom lesz.
Minden játék szerepjáték
[27] Rotten
Jul 29., Wednesday 20:18 #624
Válasz Sith Lord (#618) üzenetére
Elméletben atfog sok sok évet, valóságban ebből csak irtó vékony rétegeket kapunk és a szokásos történelmi visszaemlékezést. A bolygók közül is alig párat érint. Illetve számomra túl archaikus a tálalás is, ami egy nagy klasszikusnal nehezen elfogadható. De ez nem indok arra, hogy ne olvasd el. Nekem a tinédzser éveimben volt meghatározó.
[55] axl
Jul 29., Wednesday 9:01 #623
Nem sok King-et olvastam eddig, de azok alapján szerintem a legnagyobb érdeme, hogy néha tényleg szinte tapinthatóan borzongató atmoszférát képes megteremteni és ehhez hozzátartozik a lassú építkezés is (viszont sokszor valóban megöli a feszültséget azzal, hogy túlhúzza). Mindazonáltal kielégítő befejezést viszonylag ritkán sikerül tető alá hoznia és épp ezért tartom annyira találónak, hogy az Alan Wake is pont egy King-idézettel nyit: a lezárás számomra ott is képtelen volt felérni az amúgy zseniális történet egészéhez. (Ezzel együtt is szeretem, de főleg azok után, hogy félbe lett hagyva, ez még mindig egy fájó pont.)

Viszont A halálsoron eredeti regényváltozata szerintem az elejétől a végéig jó volt, "pechjére" abból a film is az, a könyv ehhez csak keveset ad hozzá.
Minden játék szerepjáték
[9] Gergo89
Jul 28., Tuesday 22:44 #622
Válasz parandroid (#621) üzenetére
Ugyanezért vettem meg mikor újra megjelent. Ugyanúgy csalódtam benne, mint az összes többi könyvében. Rettenetesen egy elnyújtott darab. Még a Búra alatt is jobban tetszett. Talán majd valamikor adok egy utolsó esélyt a AZ-al, aztán ha az sem fog tetszeni, akkor hagyom a fenébe.
Jul 28., Tuesday 22:19 #621
A Végítéletet zsákoltam be ma végre, hogy megint láttam, hogy kapható. Azt hiszem pont 6 éve olvastam utoljára Kinget, főleg azért mert olyan nagyon egyik regénye sem tetszett, ami eddig megvolt, de mindenhonnan azt hallottam, hogy a The Stand a magnum opus, meglátjuk.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[55] axl
Jul 22., Wednesday 22:13 #620
David Kushner-től kezdtem el olvasni a Masters of Doom: How Two Guys Created an Empire and Transformed Pop Culture c. életrajzi könyvet John Carmack-ről és Romero-ról, ill. az id Software alapításáról és a fenti két úriember útjainak majdani különválásáról. Számomra eddig baromira érdekes és olvasmányos, bár nyilván nem hátrány hozzá a téma iránti bizonyos fokú érdeklődés megléte.
Minden játék szerepjáték
[1] zioncsabi
May 31., Sunday 20:17 #619
Válasz Sith Lord (#617) üzenetére
Banks- Jatekmester
Ha mast nem is, ezt talan erdemes megprobalnod, ha nem ez volt az egyik, amit pont olvastal tole. A tobbi nekem is hangulatfuggo volt, de ez konnyen megragadott.
[7] Sith Lord
May 28., Thursday 10:40 #618
Válasz Rotten (#615) üzenetére
Szerintem az Alapítvány univerzum a sokezer évet átívelő történetével és a sokmillió lakott bolygójával látatlanban (olvasatlanban..) is lemossa mindet..
[7] Sith Lord
May 28., Thursday 10:37 #617
Válasz zioncsabi (#616) üzenetére
Hát, mindkettőtől olvastam már valamit, de nem győzött meg a stílusuk..
[1] zioncsabi
May 20., Wednesday 14:10 #616
Mostanaban Terry Partchett-eket olvastam meg Iain M Banks nemelyiket (Jatekmester rulez).
Ezt meg neked is merem ajalani Cyber ( Sith Lord).
[27] Rotten
May 08., Friday 21:27 #615
Igazabol leirtam, foleg az elso harom ajanlas tolem, amire ervenyes. De az Ilium es az Olympos is ide veheto ugyanugy Dan Simmons-tol.
Alastair Reynolds: Revelation Space.
Neil Stephenson: The Baroque konyvek, az elso 3 beloluk.
Meg ugye Adrian Csajkovszkij barmilye, de foleg a Children of Time.
[7] Sith Lord
Apr 11., Saturday 13:29 #614
Válasz Rotten (#613) üzenetére
Mondj ilyeneket. (Nem kötekedésből, megismerési szándékkal kérdezem.)
[27] Rotten
Apr 10., Friday 15:12 #613
Válasz Sith Lord (#612) üzenetére
Sajnos spoilerek nelkul nem lehetne megfeleloen ervelni. Mai szemmel, ha lazan tekintek ra, egy jobb-atlagos sorozatnak megfelel az Alaptvany saga onmagaban. Ha viszont az azota megjelent top scifi sorozatok, univerzumok koze tennem, szinte eszrevehetetlenul tunne el.
Sok mindent tortent az elmult 50-60 evben.
[7] Sith Lord
Apr 07., Tuesday 9:50 #612
Ezzel nem értek egyet, szerintem Asimov teljesen rendben van ma is. Persze csak az Alapítvány univerzuma, mást már 30 éve se tudtam befogadni tőle.
[27] Rotten
Apr 06., Monday 17:55 #611
Válasz axl (#610) üzenetére
Lovecrafttal ugyanaz a szitu, mint Asimovval.
A sajat idejukben rendben volt a prozajuk, es eredeti volt a tortenetuk amit elmeseltek, de mara a kozepes es az infantilis kozott kalandozik barmi toluk.
Mondjuk ez kor fuggo is, de a korai esetleg kozep tizeneveseken tullepve mar nem hinnem, hogy komoly taboruk lenne. Azt persze nem szamitva, hogy a nevuk kiejtese a vilag legnagyobb coolgeek jelszavai kozott van.
Amiben elvehetetlen erdemuk van, hogy elinditottak egy folyamatot, vagy eppen jo iranyba rugtak rajta egyet. De a mestereken annyi tanitvany tulnott, hogy a nevuk mar regen nem egy a minoseggel. Ez persze az en privat velemenyem.
[55] axl
Apr 06., Monday 16:16 #610
Válasz Lacek92 (#609) üzenetére
Nekem pont Az őrület hegyei volt nagy csalódás Lovecraft-től, annyira istenítette mindenki (miközben siratta del Toro soha el nem készülő adaptációját). Ebben számomra különösen hihetetlen módon volt megolva az, amit az eddig olvasottak alapján amúgy is Lovecraft egyik gyenge pontjának tartok: a történet megértése szempontjából kulcsfontosságú információk hiteles átadása. Ezt ő általában expozíció-hegyekkel hidalja át, mert valahol mindig le van írva minden egyben, hogy a főszereplő megtalálhassa, vagy van egy karakter, aki hogy-hogy nem tisztában van mindennel és hajlandó el is mesélni.

SPOILER:

Azért én eléggé valószínűtlennek tartom, hogy egy idegen civilizáció városának megtalálásakor nem elég, hogy hieroglifákban el van mesélve az adott civilizáció teljes története, de a hatalmas városnak pont azt a részét sikerült átkutatni, ahol ezek találhatóak és órák alatt olyan jól megfejtették az írásjeleiket, hogy értelmezni is tudták az egészet.

SPOILER VÉGE

Ellenben a Szín az űrből nagyon tetszett, aminek meg a friss filmváltozatáért vannak oda az emberek (azt viszont még nem láttam). Az Árnyék Innsmouth felett is jó volt, de abban már vaskosan (igaz, a fentihez képest számomra kevésbé zavaróan) jelen volt a korábban emlegetett Lovecraft-stílushiba. A Charles Dexter Ward esete sem rossz, viszont amit szörnyen túlértékeltnek tartok és nem is értem, hogy miért ezzel azonosítja mindenki Lovecraft egész munkásságát, az a Cthulhu hívása (de a rövid némafilmes adaptációja jópofa).
Minden játék szerepjáték
[3] Lacek92
Apr 05., Sunday 17:49 #609
Válasz Sith Lord (#594) üzenetére
Arthur C. Clark: 2001 Űrodisszeia, A gyermekkor vége, Távoli föld dalai, stb. (klasszikus sci-fi műveltség Clark nélkül teljes nem lehet )

Philip K. Dick: Álmodnak-e..., Kizökkent idő, Ubik, stb. (Ha szereted a Mátrixot, meg úgy általában a "nem biztos hogy minden az, aminek látszik"-témát, akkor Dick is kihagyhatatlan)

H.P. Lovecraft: Az őrület hegyei (én sem vagyok nagy rajongója, de ez a regénye zseniális, szerintem adj neki egy esélyt )

Robert Merle: Malevil (a legjobb poszt-apokaliptikus könyv ever, a realisztikusabb fajtából)

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak (Hugo- és Nebula-díjat is kapott, tehát sci-fi, de sokkal inkább lélektani dráma, at it's best)

Zsoldos Péter: A Viking visszatér (egy Föld-szerű idegen bolygón játszódó, nagyon jól megírt kalandregény, ahol kb. az őskornál tart a történelmi fejlődés - nem sokat vártam tőle, de nem tudtam letenni, örök kedvencem lett)

Plusz Tűz és jég dala 1-5, Dűne 1-6, Vaják összes, Metró trilógia, esetleg még a Drizzt-trilógia R.A: Salvatore-től.
[27] Rotten
Apr 05., Sunday 12:50 #608
Válasz Sith Lord (#594) üzenetére
Dan Simmons: Hyperion, The Fall of Hyperion, Rise of Endymion, Endymion.
James Corey: The Expanse
William Gibson: Neuromancer, Count Zero, Mona Lisa Overdrive.
Tolkien: a gyuruk ura trilogia
Brandon Sanderson: The Final Empire, The Well of Ascension, The Hero of Ages

A vegere egy klasszikus, aim nem akkora durranas mint a fentiek, de en nagyon ajanlom.
Weis-Hickman: Az oszi alkony sarkanyai, A teli ej sarkanyai, A tavaszi hajnal sarkanyai, A nyari tuz sarkanyai.
Ezekkel kb ki is huzod a korona vegeig. Az angol cimekert bocsi, de en azokat eredetiben olvastam, de biztos megtalalod oket magyarul is.
[55] axl
Apr 05., Sunday 10:48 #607
Válasz Sith Lord (#606) üzenetére
Nekem ilyen könyv Louis Sachar-tól a Stanley, a szerencse fia. Amikor kisiskolásként megkaptam névnapomra, szinte együltő helyemben olvastam végig, pedig nem volt szokásom az ilyesmi. Azóta is előveszem időről-időre és mindig meglepődöm rajta, hogy mennyire olvastatja magát, ill. hogy annak ellenére eléggé rétegelt (de következetes) a történet, hogy elsősorban fiataloknak szánták. Egyébként a filmadaptáció is tök jól sikerült Sigourney Weaver-rel (a lánya kedvenc könyve, ezért mindenképpen benne akart lenni), Patricia Arquette-tel, Jon Voight-tal és Shia LaBeouf-fel (az első nagyobb filmszerepe). Szinte alig van eltérés (pl. Stanley súlyproblémája és fogyása a könyvben lényeges sztorielem, de egy nem időrendben leforgatott filmnél nem akartak külön foglalkozni ezzel), mégis jól működik mozgóképes fomában (egy szolgai átültetés nem lesz automatikusan jó). Ennyit számít, ha a forgatókönyvet az eredeti íróra bízzák.
Minden játék szerepjáték
[7] Sith Lord
Apr 04., Saturday 10:39 #606
Válasz axl (#600) üzenetére
Gyerekkori könyvekhez: kezembe akadt tizenegy-két éves korom egyik kedvence, Adrian Mole titkos naplója. Belelapoztam, gondoltam vén fejjel csalódás lesz. De nem, le se tudtam tenni, kurvajó volt még most is!
[7] Sith Lord
Apr 04., Saturday 10:35 #605
Válasz axl (#598) üzenetére
Asimov nagy kedvenc, Alapítvány univerzumát legalább 3szor végigolvastam.
Lovecraft nem bejövős. Ok, néha télleg az a félelmetes amit nem látunk, de ha sose látjuk, akkor hamar unalmassá válik.
A Trónok harcát meg dejó hogy említetted! Nem akartam elkezdeni amíg ment a sorozat, a végére meg telhesen elfelejtettem hogy megvannak. Most a Felhőatlaszt kezdtem el, de utána akkor Trónok jön. :]
[55] axl
Apr 03., Friday 8:45 #604
Válasz Gergo89 (#603) üzenetére
Feljegyzem a címét, de könyvekből is elég durva backlog-ot halmoztam fel. Legalább erre jó a karantén.
Minden játék szerepjáték
[9] Gergo89
Apr 02., Thursday 20:22 #603
Válasz axl (#602) üzenetére
Ha esetleg nem olvastad volna, akkor ilyen témában Robert Mccammon Egy fiú élete valami egészen zseniális.
[55] axl
Apr 02., Thursday 17:25 #602
Válasz Gergo89 (#601) üzenetére
Igen, kielégítő (vagy legalább értelmes) befejezést ritkán sikerül tető alá hoznia (az AZ második részében még viccelnek is-, pontosabban ő maga viccel vele), már abból a pár regényből kiindulva, amit olvastam tőle, de szerintem a sikeres atmoszféra-építéshez és feszültségteremtéshez pont ideális az a lassabb tempó, amit követni szokott. Mindenesetre az AZ (csakazértis nagybetűvel írom, hogy ne tűnjön névelőnek ) számomra kerek egészet alkotott, nem maradt bennem hiányérzet utána. A gyerekkori nyári szüneteket meg én is imádtam (így dolgozó felnőttként már nem annyira...) és azt a feeling-et szerintem tökéletesen sikerült elkapnia King-nek (amúgy a filmnek is, csak nem annyira hangsúlyos ott). Annak ellenére tudtam azonosulni az ottani gyerekekkel, hogy az a szál az '50-es években játszódik. Mondjuk a technológiai eszközök közül az én gyerekkoromban is maximum a tévé (kemény 4 csatornával), ill. vezetékes telefon játszott szerepet (meg mellé esetleg befigyelt néha egy kis Mega Drive, a játéktermi automaták helyett), szóval annyira nem különbözött az övéktől a sok bringázással, "bunki" építéssel a susnyásban, egész napos céltalan lődörgéssel az utcán stb., mint mondjuk a mai fiataloké, zsebükben / karukon / fejükön az okos-eszközökkel. (És ezzel a végére is értem a szokásos #BEZZEGAZENIDOMBEN blokknak. )
Minden játék szerepjáték
[9] Gergo89
Apr 02., Thursday 16:29 #601
Válasz axl (#600) üzenetére
Az-nak még fogok adni egy utolsó esélyt, de csak is azért, mert ezt a gyerekkori feelinget, a nyári szünetet nagyon szeretem, (most is a Dermesztő nyárt olvasom) aztán szerintem örökre leállok Stephen King-el, olyan hosszan és unottan ír, szar, nem kielégítő befejezéssel, hogy egyáltalán nem élvezem az olvasást. Most is épp a Végítélettel szenvedek már kitudja mióta, és még hátra van 300 oldal az 1200-ból...
[55] axl
Apr 02., Thursday 14:27 #600
Lassan egy kicsit sok lesz belőlem, de bedobok ide még egy utolsó olyan ajánlást, amiről szintén mindenki hallott már (legalább a közelmúltbeli filmadaptációk miatt): Stephen King - AZ. Elég terjedelmes, de tök jól leírja az emberek (különösen a gyerekek) közötti kapcsolatokat, barátságokat, ellenségeskedést. Mellesleg helyenként tényleg elég bizarr és / vagy félelmetes tud lenni, de többnyire imádtam a hangulatát, főleg a gyerekkori szálét (a filmek közül is ez a rész tetszett jobban, mondjuk objektíven nézve is teljesebb volt).
Minden játék szerepjáték
[55] axl
Apr 02., Thursday 14:22 #599
Válasz axl (#598) üzenetére
A Gyűrűk Urát meg nyilván teljesen felesleges említeni, mint fantasy regényt, annyira alapmű. Aki akarta, az már régen elolvasta és vagy imádja, vagy utálja. (De ha esetleg mégsem: szerintem érdemes belevágni az egyébként zseniális filmek tükrében is, teljesen más élményt nyújt.)

A Harry Potter sorozatot meg nemrég olvastam (majdnem) újra (valamelyik könyvet most először) és hiába szánták elsősorban a fiatalabb korosztálynak, azért így felnőttként is rendkívül szórakoztatónak találtam őket. (Bár ebben vaskosan benne van, hogy gyerekként találkoztam velük először és amúgy is nyitott vagyok az ilyesmire.) Távolról sem hibátlanok, nem mindig következetesek, de összességében jó volt elmerülni bennük és szerintem épp ez a könyvek lényege.
Minden játék szerepjáték
[55] axl
Apr 02., Thursday 14:08 #598
Válasz Sith Lord (#597) üzenetére
A Ready Player One-nal kapcsolatban osztom a véleményedet. Mármint alapvetően nekem azért tetszett a könyv is, de egy ennyire erősen a vizualitásra és különböző utalásokra építő történet sokkal jobban tud érvényesülni filmen, amikor nem csak leírják, hogy megszólalt xy előadó egyik száma, hanem tényleg meg is szólal. Még azzal együtt is, hogy a sztorit majdnem teljes egészében megváltoztatták. (Mondjuk számomra ez direkt jó volt, mivel a könyvet a film után olvastam. Így legalább maradt benne meglepetés.)

Hogy a korábban feltett kérdésedre is megpróbáljak válaszolni (amennyiben még mindig aktuális): Isaac Asimov Alapítvány - Birodalom - Robot univerzumát a kötelező sci-fi klasszikusok között szokás emlegetni, ha eddig esetleg kimaradt volna, de én is csak nemrég kezdtem bele, szóval személyesen még nem tudom ajánlani. Amúgy elég igényesen van összerakva a nálunk jelenleg forgalomban lévő 5 kötetes, keménytáblás kiadás, benne a többnyire lazán kapcsolódó regények, novellák időrendbe szedve, az 5. kötet végén egy átfogó idővonallal.
Ezen kívül a Lovecraft-összesből szoktam időnként csemegézni, ami szerintem beleesik a fantasy / elvont kategóriákba, de megmondom őszintén eléggé hullámzónak találom a színvonalát (lehet, hogy csak a fordításokét, passz). Persze az aligha Lovecraft hibája, hogy az akkoriban még eredetinek számító fordulatok azóta annyiszor lettek (újra)felhasználva, hogy időközben klisékké váltak, de néha annyira túl van magyarázva egy-egy lezárás, hogy rendszerint minimum egy teljes fejezettel korábban összeáll már a kép és a végére csak a szemem forgatom. Összességében azért tetszenek. (Egyébként a Wikisource-on nagyon sok, talán az összes műve fent van eredeti nyelven, bár a régies nyelvezet miatt időnként elég nehéz olvasni őket.)
És akkor a végére Mainstream Ajánlás #3: kizártnak tartom, hogy mostanra bárkinél is radar alatt maradt volna, de A tűz és jég dala (a.k.a. Trónok harca) tényleg nagyon jó kis fantasy, bár többnyire a realitás (politikai játszmák, hatalmi visszaélések, szenvedés, nyomor, igazságtalanság stb.) felé húz. Akkor is megéri elolvasni, ha az ember végignézte a sorozatot (ebben az esetben az első két könyv nyugodtan átugorható, annyira kevés közöttük az eltérés, de szerintem érdemes sorban haladni), pláne ha nem volt elégedett a lezárással. Attól a ponttól, ahol különválik az eredeti és az adaptáció, előbbi szerintem toronymagasan veri utóbbit. A dolog hátulütője, hogy ennek a befejezésére még várni kell, ki tudja mennyit... (A 6. kötet mindenesetre már nagyon időszerű lenne, kedves GRRM!)
Minden játék szerepjáték
[7] Sith Lord
Mar 07., Saturday 19:26 #597
A Dűnét olvastam, többször is, nagy kedvenc. A Player One nem tetezett, nagyon erőltetett volt. Filmben valamivel emészthetőbbnek találtam. 1984, Állatfarm, szintén letudva, nem szeretem őket.
A többi ajánlást köszi mindkettőtöknek, rájuk fogok keresni.
[18] Plasma
Mar 03., Tuesday 23:51 #596
Válasz Sith Lord (#594) üzenetére
Ha valamennyire "objektív" (aka közízlést tükröző) listákat keresel, úgy a goodreads erősen ajánlott, vannak best of listák szinte minden zsánerre, amit az emberek szavaznak meg.

Ha személyes vélemény érdekel, a legjobb sci-fik amiket olvastam az Enders Game és a Dűne sorozat voltak, ezeket bátran ajánlom. A Ready Player One is király, ráadásul ha szeretsz játszani, abba rengeteg popkulturális kikacsintás található. Fantasyben nekem az abszolút kedvenc a Királygyilkos krónikája, de ezt csak akkor ajánlom, ha nem zavar, hogy csak két fantasztikus könyvet kapsz, és a történet sohasem kerül igazán lezárásra (az író nem fogja befejezni). Ha nem taszít a görög mitológia, akkor az Akhilleusz dala és a Kirké erősen ajánlottak szintén. Ezen kívül amik talán az elvont kategóriába valamennyire beleillenek és szintén ajánlottak (bár ezek elég népszerűek, szóval lehet olvastad már): 1984 és Animal Farm.

Ja még egy, ha realisztikusabb sci-fi érdekel, akkor a Marsit is elolvashatod, bár én ezt nem éreztem annyira erősnek, mint az előző bekezdésben tagalt könyveket, de sokan imádják.
Mar 03., Tuesday 19:44 #595
Válasz Sith Lord (#594) üzenetére
Fantasy,Sci-fi és elvont?Neked a Saga sorozatot ajánlanám,de az képregény.
Mostanában olvastam az Egy fiú életét,ami nekem nagyon tetszett.

KATT!
[7] Sith Lord
Mar 03., Tuesday 14:24 #594
Üdv. Nem jártam még ebben a topikban.
Régen szerettem olvasni, de mostanában [a játékok miatt is] valahogy ez visszaszorítódott. Szeretnék a jövőben újra valami nagyon jót olvasni, ezért örülnék valami ajánlónak.
Leginkább a fantasy/ sci - fi/ elvont dolgok érdkelnek, örülnék ha tudnátok ajánlani valami IGAZÁN jót. Mivel egy könyvet kiolvasni tovább tart mint megnézni egy filmet [netán kijátszani egy játékot], tényleg csak a legjobbak, a legodabaszósabbak érdekelnek, nincs időm "7 pontos" könyvekre. Amik mekem az abszolút favoritok, és amikhez hasonlót keresek:
Clive Barker - Korbács
Kurt Vonnegut - Bajnokok reggelije
Douglas Adams - Galaxis útikalauz..
Salman Rushdie - Sátáni versek
Szóval ha valami hasonló eszetekbe jutna ezen címek alapján, és ajánlanátok, azt megköszönném.
Feb 27., Thursday 8:30 #593
Valaki tudna mondani valamit a Cyberpunk 2020 alapkönyv magyar kiadásáról?
Érdemes időt szánni rá?
Oct 23., Tuesday 12:42 #592
Takami Kósun - Battle Royale: A filmet láttam párszor korábban, és annyian mondták, hogy kedvenc gyerekkori könyveik között van, hogy csak nekimentem, de alig tudom magam áthámozni rajta. Az alapkoncepció remek, de a szimbolizmusa annyira szájbarágós, hogy az a korosztály, akinek ez igazán újdonságot jelentene, annak meg a naturalizmusa miatt necces ajánlani a dolgot. Mondjuk az tény, hogy néha nagyon szórakoztató.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[31] Matild
Jul 30., Monday 14:13 #591
Nate Jackson: Kelj fel és járj! - Túlélni az NFL-t a rakás alján

Aki szereti az amerikai focit és kicsit is érdekli milyen az NFL taposómalmának az alján, annak nagyon tudom ajánlani ezt a könyvet. Remekül megírt, szórakoztató és igencsak őszinte memoár.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
Oct 04., Wednesday 11:01 #590
Sziasztok.
A Setét torony Átfúj a szél a kulcslyukon című kötetét keresem.Az összes többi megvan a polcomon.
Valakinek nincs meg valamilyen formátumban e-olvasóra?Esetleg link a letöltéshez?PDF lenne a legjobb.
[29] sepsta75
Feb 26., Sunday 20:14 #589
[20] Burzum
Feb 01., Wednesday 15:41 #588
Eladnám a Gears Of War- A Koalíció vége könyvet, kiváló állapotú, 800 forint.
"...I make the angel scream, and the devil cry."
moderator sQr
Feb 01., Wednesday 11:34 #587
Andy Weir - A marsi

Ez bizony piszkosul jó volt. Két "Tűz és jég dala" kötet között akadt a kezembe, de nagyon örülök neki. A maga enyhén naiv módján rettenetesen pozitív és szórakoztató. Csak vigyorogtam olvasás közben.
Twitter: sequeeer
Jan 22., Sunday 0:40 #586
Eladóak az alábbi könyvek.
Chuck Palahniuk: Kárhozott - 1.500 Ft
E.L. Doctorow: Ragtime - 1.500 Ft
Paul Auster & J. M. Coetzee: Itt és most - 1.800 Ft

Állapot: Új
Nyelv: Magyar
[35] Npeti
Dec 05., Monday 21:42 #585
Válasz Steven2951 (#583) üzenetére
Nyáron nagyon rövid idő alatt 3 könyvet olvastam el tableten és nekem egyáltalán nem fárasztotta a szememet. De azért egy ebook olvasó biztos jobb megoldás.
Dec 02., Friday 15:31 #584
Válasz Warhawk (#580) üzenetére
Neked is köszönet.
Dec 02., Friday 15:30 #583
Válasz bandee23 (#581) üzenetére
Értem.Valószínűleg egy E book lesz,mivel nem akarom még jobban rongálni a látásomat(a tv és a gépezés is megteszi).Azt a pár képregényt,amit el akarok olvasni megrendelem külföldről.
[23] bandee23
Dec 02., Friday 12:07 #582
Válasz Warhawk (#580) üzenetére
A legutolsò a legjobb megoldàs.
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[23] bandee23
Dec 02., Friday 12:07 #581
Válasz Steven2951 (#579) üzenetére
Képregényt szerintem tableten érdemes, könyvet e-book olvasón. Eddig tableten nyomtam és a könyvnèl kifolyik a szemem. Veszek majd e-book olvasót én is.
Ha pedig csak a képregény a cèl a tablettel akkor mindegy mire képes csak minél nagyobb legyen a kijelző szerintem.
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
Dec 02., Friday 10:48 #580
Válasz Steven2951 (#579) üzenetére
Amelyik e-könyv olvasó e-ink rendszerű, azok mind monokrómok. Vannak színes képernyős, e-könyv olvasónak mondott gépek is, de ezek jellemzően inkább olcsóbb, kevesebb képességgel bíró tabletek, cserébe könyv olvasásra az erősen megvilágított kijelző miatt annyira nem alkalmasak (nem mondom, hogy lehetetlen, csak kényelmetlenebb). Szóval vagy veszel egy "normális" e-könyv olvasót és nem nézel színes képregényeket, vagy veszel egy színeset, amivel annyira nem jó könyvet olvasni, vagy veszel egy e-könyv olvasót és mondjuk egy jobb tabletet.
nope
Dec 02., Friday 10:40 #579
Válasz Warhawk (#577) üzenetére
Újból egy E-book kérdés.
Melyik típuson lehet képregényt színesben olvasni?Tehát melyik jelenít meg színt,és nem csak feketét és fehért?
Könyv olvasásra kell elsősorban,de jó lenne ha a színes képregényeket is élvezhetném.
Oct 11., Tuesday 0:40 #578
Eladóak az alábbi könyvek.
-Bret Easton Ellis: Nullánál is kevesebb (használt) - 1.500 Ft
-Chuck Palahniuk: Kárhozott (új) - 1.500 Ft
-E. L. Doctorow: Ragtime (új) - 1.400 Ft
-Jack Kerouac: Úton (új) - 1.800 Ft
-Paul Auster & J. M. Coetzee: Itt és most (új) - 1.700 Ft

Nyelv: Magyar
Sep 07., Wednesday 16:52 #577
Válasz Steven2951 (#575) üzenetére
Kindle okés. Ezeknek a mérete általában nagyjából ugyanakkora (6"), belsőben, felbontásban különböznek, de még az olcsóbb változattal se tudsz nagyon félrenyúlni. Olcsóbból a Kindle 7 lehet jó választás (30-40ezer HUF között), ha picit többet rá akarsz költeni, akkor pedig egy frissebb Paperwhite, az pont olyan 50ezer Ft körül van, talán picivel felette.
nope
Sep 07., Wednesday 16:10 #576
Válasz Steven2951 (#575) üzenetére
A kijelzője pedig nagy
Összesen: 212 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4 | 5
A témát indította
Dinix
(offline)
Fórum toolbox
Kereső Új téma
Rövid fórum szabályzat
1. Igyekezz mindíg a témába illő hozzászólást írni, ne nagyon térj el az adott fórum témájától. (ha mégis másról szeretnél írni, de úgy érzed, hogy az adott témába kell ezt megtenned, jelezd ezt egy *offtopic* kiegészítővel)
2. Mielőtt új témát hozol létre, nézz körül a fórumban, használd a keresőt, hogy más nem indított e már hasonló beszélgetést!
3. Ha vitába keveredsz más fórumozókkal, kerüld a személyeskedést, a trágárságot. Ha ilyesmin érünk, moderálni fogunk, durvább esetben kitiltunk.
4. Törvényt sértő dolgok reklámozása, terjesztése azonnal kizárást von maga után!
5. Üzleti célú hirdetéseket a fórumokban tilos elhelyezni, apróhirdetést is csak az arra létrehozott témában lehet!