Kultúra
Könyv, mozi, zene, és a többi...
 
 
Könyv sarok
Kultúra
Eddig 654 hozzászólás | Létrehozta: Dinix - 2006. Sep 14. 09:32
Összesen: 241 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4 | 5
[7] Casady
Nov 26., Thursday 19:52 #654
Sziasztok! Eladó vadonatúj Ian Livingstone: az országút harcosa képregény, a kaland játék kockázat könyv előzménye. Bolti ára 5000, én 4000 ért odaadom
PSN ID: CasadyTreep ÉRDEKEL VALAKIT MAGYAR INTERAKTÍV DIGITÁLIS NOIR KÉPREGÉNY?
[18] Plasma
Nov 21., Saturday 11:54 #653
Válasz parandroid (#652) üzenetére
Szuper, köszi a tippet Inkább online szoktam körülnézni, eszembe nem jutott ott megnézni!
Nov 21., Saturday 11:44 #652
Válasz Plasma (#651) üzenetére
Ha budapesti vagy, a Corvin-negyednél lévő Sárkánytűzben van az “új kiadásból” az összes, én ott vettem az első kettőt, de egy kisebb vagyon a 26 kötet...
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[18] Plasma
Nov 21., Saturday 10:44 #651
Válasz parandroid (#648) üzenetére
Bocsánat, félreérthető voltam: amennyire nézegettem, nagyon nehéz őket jó állapotban beszerezni magyarul, főleg, ha valaki szeretné a teljes sorozatot birtokolni. Ráadásul nem vagyok a használt könyvek rajongója, voltak sajnos rossz tapasztalataim régebbi kötetekkel.

Akkor már ezt is tudom, hogy tényleg lesz belőle - ezek szerint Amazonos - feldolgozás. Bár nem tudom, hogy az nálunk generál-e akkora hype-ot, hogy újra kiadják a könyveket, mindenesetre én bízom benne
Nov 21., Saturday 10:18 #650
Válasz Rotten (#647) üzenetére
Meglátjuk, 200 oldal után egyelőre tetszik, de az még nyilván nem jelent sokat.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
Nov 21., Saturday 10:17 #649
Válasz axl (#646) üzenetére
Bizony, elég jó a casting is, kíváncsi vagyok, hogy mit kezdenek egy 14.000 oldalas high fantasy-vel.

Mellesleg a Végítéletből meg december közepén premierel a sorozat.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
Nov 21., Saturday 10:09 #648
Válasz Plasma (#645) üzenetére
Rosszakat mondanak a fordításról, vagy mi vele a probléma? Én most a 2011-es Delta Vision kiadásos fordítást vettem meg, szóhasználatra nagyon Gyűrűk Urás (lehet angolul is, ezt nem tudom), de egyébként pár typon meg következetlensegen túl nincs vele bajom így az eredeti ismerete nélkül.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[27] Rotten
Nov 21., Saturday 9:48 #647
Válasz parandroid (#644) üzenetére
Sosem fejeztem be az első könyvet sem a wheel of time-bol.
Kivancsi leszek te hogyan fogod végezni?
[55] axl
Nov 21., Saturday 9:42 #646
Válasz Plasma (#645) üzenetére
"Talán lesz majd belőle egyszer Netflixes sorozat"

Azt nem hiszem, mert már az Amazon dolgozik egyen.


Az Asimov-összeset én is megvettem pár éve szintén onnan, a Lovecraft-összessel együtt. Mondanom sem kell, hogy időt azóta sem tudtam szakítani rájuk...
I WλNT TO BELI3VE
[18] Plasma
Nov 21., Saturday 9:24 #645
Válasz parandroid (#644) üzenetére
A Wheel of Time nálam is bakancslistás, de mivel alapvetően magyarul szeretek könyvet olvasni (jól beszélem az angolt, ezen a nyelven is dolgozom, de azért a szókincsem messze van attól, hogy fantasy/sci-fi könyveket olvassak folyékonyan), így kénytelen vagyok egyelőre lemondani róla. Talán lesz majd belőle egyszer Netflixes sorozat, és akkor kiadják újra az egészet magyarul, majd akkor bevásárolok belőle.

Kb. két éve vettem meg szűkítsről egy olyan packot, hogy Asimov teljes Alapítvány-Birodalom-Robot univerzuma. Öt kötet több mint 4000 oldallal, szóval azóta sem tudtam rávenni magam, hogy nekiálljak. Na de majd egyszer
Nov 20., Friday 23:31 #644
Befejeztem a Végítéletet persze időközben, meglepően tetszett, meghozta a kedvem ahhoz, hogy olvassak tőle mást is.

Plusz bevásároltam a Wheel of Time-ból, nem olvastam hagyományosabb fantasyt gyerekkorom óta, kíváncsi leszek, a Világ szeme már pörög. Komoly dilemma volt választani ez, a Mistborn meg a Witcher között, remélem tetszeni fog.

Illetve lecsaptam az Alapítvány-trilógiára is, de annyira nincs hozzá most hangulatom majd egyszer.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[1] zioncsabi
Aug 28., Friday 12:06 #643
Válasz Sith Lord (#642) üzenetére
Sebaj... maj’ legkozelebb...
[7] Sith Lord
Aug 26., Wednesday 22:34 #642
Válasz zioncsabi (#619) üzenetére
Elolvasva. Kár volt.
Aug 20., Thursday 11:04 #641
Válasz axl (#638) üzenetére
Lehet a művészfilmes elnevezés kicsit túlzó volt, de nézd majd újra a könyv után mindenképp, jóval elvontabb szerintem, és nagyon mások az erősségei mint a regénynek, a maga nemében mindkettő remek.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
Aug 20., Thursday 11:03 #640
Válasz Plasma (#639) üzenetére
Nekem is ez tetszett benne leginkább, hogy minden fejezet egy karakter "életútját" követte végig, és sok szereplő kifejezetten érdekes volt.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[18] Plasma
Aug 19., Wednesday 23:39 #639
Bízom benne, hogy spoilermentes Battle Royale - Éhezők Viadala vélemény/benyomás következik.

Én év elején olvastam a Battle Royale-t, leginkább azért, mert jópár éve végigolvastam az Éhezők viadala trilógiát, amit egy elég közepes műnek tartok (nekem fontos a világépítés, és ezt ott egyáltalán nem kaptam meg, illetve elég következetlen volt a társadalom felépítése számomra), de maga a viadalos része tetszett.

A BR ahhoz képest sokkal többet adott számomra, könnyebben azonosultam az alapfeltevéssel (és az Éhezők viadalával ellentétben itt nem igényeltem magyarázatot, hogy jutottunk el idáig, elég volt csak a mai Kínára gondolnom). Az is kimondottan tetszett, hogy nem csak a főszereplő szemszögéből éljük át az eseményeket, hanem a legtöbb szereplő útját végigkísérjük, meg aztán ebben sokkal közelebb állnak egymáshoz érzelmileg a karakterek, ami növeli a szituáció abszurditását és kicsit érzelemgazdagabbá varázsolja az egész művet. A vége nekem kicsit alulírott/megúszós, de ettől függetlenül egy elég erős mű szerintem.
[55] axl
Aug 19., Wednesday 23:06 #638
Válasz parandroid (#637) üzenetére
A film művészmozis volna? Fura, nekem úgy rémlik, hogy inkább egyszerű slasher, amiben a karakterek kibontására és az egész Program hátterének kifejtésére nem jut sem idő, sem érezhető törekvés. (Persze elég régen láttam utoljára, könnyen lehet, hogy csalfák az emlékeim.) Ezzel együtt is tetszett annak idején, de pl. a könyvben pont a fentiek részletezése lepett meg a legjobban, egyszersmind kellemesen. Még csak kb. a harmadánál járok, de eddig nekem is nagyon bejön. (A fordítás is elég színvonalasnak tűnik.)
I WλNT TO BELI3VE
Aug 19., Wednesday 22:19 #637
Válasz axl (#626) üzenetére
Én is most olvastam a Battle Royale-t nemrég, nekem a kicsit művészfilmes moziváltozat után nagyon ponyva volt, de közben meg végtelenül szórakoztató is, nem tudom hogy mikor tudtam olyan nehezen letenni könyvet utoljára, mint azt.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[55] axl
Aug 19., Wednesday 20:23 #636
Válasz Lacek92 (#634) üzenetére
A Rémkoppantók volt az egyik első gyerekkori horrorfilm-élményem és életkorom okán rendkívül mély nyomot hagyott bennem. (Már maga az alapötlet is elég borzongató számomra.) Ehhez képest nemrégiben újranézve igen sokat veszített az erejéből, hiszen az évekhez még azt is hozzá kell adni, hogy a maga idejében sem számított kiemelkedőnek (és akkor nagyon jószívű voltam hozzá). A könyvet is elkezdtem olvasni, de félbemaradt, annyira nem szippantott be, mint vártam. (King egyébként kimondottan utálja, akkoriban írta, amikor már leszokóban volt a "szerekről".) Viszont a történetét bevallottam inspiráló sztori, a Szín az űrből, az eddigi kedvencem Lovecraft-től. (Sokkal jobban tetszett, mint pl. Az őrület hegyei, és akkor itt vissza is kanyarodtam az előző hozzászólásomhoz.)

Ellenben a Langoliereket még mindig félelmetesnek tartom. Talán azt is el kellene olvasnom.
I WλNT TO BELI3VE
[7] Sith Lord
Aug 19., Wednesday 20:02 #635
Válasz Lacek92 (#634) üzenetére
Én kb 10 King-et olvastam, és azokból nekem is a Rémkoppantók tetszett legjobban.
[3] Lacek92
Aug 18., Tuesday 21:50 #634
Válasz axl (#632) üzenetére
Velem is volt ilyen, nem is egyszer. Kingtől pl. a Rémkoppantók a kedvencem, pedig azt ritkán sorolják nála top 5-be, én is úgy tizenvalahányadikként olvastam tőle Viszont így visszagondolva azt mondom, hogy jobban jártam volna, ha minden második King regény helyett egy-egy eddig még kimaradt "kötelező" klasszikust tudok le (tudod, amikről azt írták, hogy el KELL olvasnom, mielőtt meghalok ) , már csak a változatosság és a szélesebb / sokszínűbb olvasottság végett is. De persze lehet, hogy azok nem is tetszettek volna, mint ahogyan vakargattam már párszor a kobakom olykor-olykor egy agyonhájpolt cím olvasása közben / után, hogy vajon mi a nyavaja ebben akkora nagy szám. (pl. ilyen volt a Neurománc is, ami szerintem egy szar könyv, bármennyire is úttörő a stílusában, de attól még egy szenvedés volt olvasni)
[7] Sith Lord
Aug 18., Tuesday 21:08 #633
Válasz Gergo89 (#630) üzenetére
Köszi, de kizárt hogy bepróbáljam. Most is tőle olvasok egyet (Az öröklét tolvaja), de ez is csalódás..
[55] axl
Aug 18., Tuesday 20:55 #632
Válasz Lacek92 (#628) üzenetére
"érdemesebb inkább több szerzőtől csak a legjobbjaikat olvasni"

Na ja, viszont ez eléggé szubjektív. Velem előfordult már, hogy egy szerzőnek épp egy kevésbé népszerű írása jobban tetszett, mint a többség által legjobbnak tartott. Ha a fenti tanácsod követem lehet, hogy kimaradt volna (persze korántsem biztos, mivel azt is a jobbak közé sorolták - egyébként pont Lovecraft volt). Summa summarum: ahhoz, hogy ezt teljes bizonyossággal eldönthesd, mindenképpen el kell olvasnod az adott művet. (Bizonyos támpontok figyelembevétele persze sokat segíthet.)
I WλNT TO BELI3VE
[3] Lacek92
Aug 17., Monday 11:55 #631
Válasz Sith Lord (#629) üzenetére
Igazad van, én fogalmaztam hanyagul. A szórakoztató / könnyű / ponyva / nem tudom hogy nevezzem másként irodalom termékeny "futószalag" szerzői közül szerintem jónéhányra igaz, amit írtam (szerintem Stephen King ez a kategória), de persze nem az öszesre - a szépirodalmi minőségű és igényességű írók (ahová Vonnegut kétségkívül sorolandó) egy más kategória.
[9] Gergo89
Aug 17., Monday 11:14 #630
Válasz Sith Lord (#627) üzenetére
Nem olvastam, de a Vér Evangéliuma most akciós a libriben, 2.000Ft.
[7] Sith Lord
Aug 16., Sunday 21:18 #629
Válasz Lacek92 (#628) üzenetére
Hellraisert olvastam, nem rossz, de nem egy emlékezetes darab.

Viszont nem értek veled egyet. Kedvenc íróim Vonnegut és Salman Rushdie, és a stílusukat imádom, nem a műveiket. Mindent szívesen elolvasok tőlük, még ha a történet nem is tetszik, netán nem is érdekel. Barkernek nincs jellegzetes stílusa, ha bármelyik könyvére más nevet írnának, elhinném. Viszont megírta a világ egyik legjobb könyvét, és abban bíztam hogy talán tudott még valami hasonlót..
[3] Lacek92
Aug 16., Sunday 16:28 #628
Válasz Sith Lord (#627) üzenetére
A Hellraiser (a "Pokolkeltő" szvsz iszonyú béna egy címfordítás) nekem tetszett, de még olvasottságom korai szakaszában volt hozzá szerencsém, így értelemszerűen nem volt túl nagy összehasonlítási alapom más művekkel.

Nekem mondjuk alapvetésem, hogy érdemesebb inkább több szerzőtől csak a legjobbjaikat olvasni, mint egytől többet, mert óhatatlanul beleun az ember az egyazon stílusba, így ha még nem lettek volna meg Lovecraft, King, Dean Koontz, Peter Straub legjobb művei, inkább azokat erőltetném
[7] Sith Lord
Aug 15., Saturday 21:10 #627
Clive Barker-től tudtok valami jót? A korbács az egyik legnagyobb kedvenc könyvem, viszont minden amit utána olvastam tőle, csalódás volt. Nem tudom érdemes e még próbálkoznom.
[55] axl
Aug 14., Friday 11:41 #626
Masters of Doom pipa (ezzel párhuzamosan a Quake-kel is majdnem végeztem). Jó volt és tényleg kiváló sorozat-alapanyag lehetne tele anekdotákkal, érdekes korrajzzal, különböző nézőpontokból megvilágítva az eseményeket és az id mellett röviden kitérve a fontosabb (közvetlen) versenytársakra, úgymint a 3D Realms, Epic, Valve és a Romero által alapított Ion Storm, valamint olyan témákra, mint az erőszakos videojátékok térnyerése, az ezt övező botrányok, szabályozást követelő politikusok és a vélt vagy valós szerepük a Columbine-mészárlásban, ill. hogy ez hogyan hatott vissza a megítélésükre. Szóval igen gazdag alapanyagból dolgozik és a szerző hatalmas érdeme, hogy mindezt sikerült informatív, de legfőképpen nagyon szórakoztató formában visszaadnia.


És most: Takami Kósun - Battle Royale

Eddig még csak a filmet láttam, azt is jó régen. Kíváncsi vagyok, mindezek után a regény mennyire fog tetszeni.
I WλNT TO BELI3VE
[55] axl
Jul 31., Friday 18:33 #625
Válasz axl (#620) üzenetére
Egyre jobban kezd beszippantani a könyv (imádom ezt az érzést!) és újra meghozta a kedvem a Wolfenstein-hez, a Doom-hoz, a Quake-hez, a Duke Nukem 3D-hez (hiába nem id, van benne egy erős Apogee-s -- a majdani 3D Realms -- összefonódás) és hogy bepótoljam a Commander Keen-t. Remélem tényleg igaz, hogy sorozat készül belőle, szerintem a háttérben zajló emberi konfliktusok adnák magukat egy jó drámához, a "cselekmény" vázát adó állandó technológiai úttörés -- folyamatosan scrollozó 2D-s parallax hátterek egy PC-s játékban, textúrával borított, nem "szabályos" (értsd: szigorúan derékszögű) falak egy 3D-s térben (azaz csupa olyasmi, amit manapság alapnak, sőt, elcsépeltnek tartunk, de akkoriban forradalmi teljesítmény volt azokon a gépeken) -- és tabudöntögetés (erőszak és vér egy videojátékban, a világháló országhatárokon- és törvényeken átnyúló befolyása) pedig már a felszínen is elég érdekesek (persze azoknak, akik egy kicsit is fogékonyak az ilyesmire). Kapásból a Számító emberek (a Pirates of Silicon Valley kissé elferdített, egyben eléggé frappáns magyar címe) és A közösségi háló rémlettek fel lelki szemeim előtt, de lényegében bármelyik való életből vett drámát felhozhattam volna példaként, viszont tematikailag talán ezek állnak a legközelebb hozzá. Értő kezek között ez egy igen hálás alapanyag lehet. Az tuti, hogy a következő játék, aminek a God of War befejezése után nekiállok, a 2016-os Doom lesz.
I WλNT TO BELI3VE
[27] Rotten
Jul 29., Wednesday 20:18 #624
Válasz Sith Lord (#618) üzenetére
Elméletben atfog sok sok évet, valóságban ebből csak irtó vékony rétegeket kapunk és a szokásos történelmi visszaemlékezést. A bolygók közül is alig párat érint. Illetve számomra túl archaikus a tálalás is, ami egy nagy klasszikusnal nehezen elfogadható. De ez nem indok arra, hogy ne olvasd el. Nekem a tinédzser éveimben volt meghatározó.
[55] axl
Jul 29., Wednesday 9:01 #623
Nem sok King-et olvastam eddig, de azok alapján szerintem a legnagyobb érdeme, hogy néha tényleg szinte tapinthatóan borzongató atmoszférát képes megteremteni és ehhez hozzátartozik a lassú építkezés is (viszont sokszor valóban megöli a feszültséget azzal, hogy túlhúzza). Mindazonáltal kielégítő befejezést viszonylag ritkán sikerül tető alá hoznia és épp ezért tartom annyira találónak, hogy az Alan Wake is pont egy King-idézettel nyit: a lezárás számomra ott is képtelen volt felérni az amúgy zseniális történet egészéhez. (Ezzel együtt is szeretem, de főleg azok után, hogy félbe lett hagyva, ez még mindig egy fájó pont.)

Viszont A halálsoron eredeti regényváltozata szerintem az elejétől a végéig jó volt, "pechjére" abból a film is az, a könyv ehhez csak keveset ad hozzá.
I WλNT TO BELI3VE
[9] Gergo89
Jul 28., Tuesday 22:44 #622
Válasz parandroid (#621) üzenetére
Ugyanezért vettem meg mikor újra megjelent. Ugyanúgy csalódtam benne, mint az összes többi könyvében. Rettenetesen egy elnyújtott darab. Még a Búra alatt is jobban tetszett. Talán majd valamikor adok egy utolsó esélyt a AZ-al, aztán ha az sem fog tetszeni, akkor hagyom a fenébe.
Jul 28., Tuesday 22:19 #621
A Végítéletet zsákoltam be ma végre, hogy megint láttam, hogy kapható. Azt hiszem pont 6 éve olvastam utoljára Kinget, főleg azért mert olyan nagyon egyik regénye sem tetszett, ami eddig megvolt, de mindenhonnan azt hallottam, hogy a The Stand a magnum opus, meglátjuk.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[55] axl
Jul 22., Wednesday 22:13 #620
David Kushner-től kezdtem el olvasni a Masters of Doom: How Two Guys Created an Empire and Transformed Pop Culture c. életrajzi könyvet John Carmack-ről és Romero-ról, ill. az id Software alapításáról és a fenti két úriember útjainak majdani különválásáról. Számomra eddig baromira érdekes és olvasmányos, bár nyilván nem hátrány hozzá a téma iránti bizonyos fokú érdeklődés megléte.
I WλNT TO BELI3VE
[1] zioncsabi
May 31., Sunday 20:17 #619
Válasz Sith Lord (#617) üzenetére
Banks- Jatekmester
Ha mast nem is, ezt talan erdemes megprobalnod, ha nem ez volt az egyik, amit pont olvastal tole. A tobbi nekem is hangulatfuggo volt, de ez konnyen megragadott.
[7] Sith Lord
May 28., Thursday 10:40 #618
Válasz Rotten (#615) üzenetére
Szerintem az Alapítvány univerzum a sokezer évet átívelő történetével és a sokmillió lakott bolygójával látatlanban (olvasatlanban..) is lemossa mindet..
[7] Sith Lord
May 28., Thursday 10:37 #617
Válasz zioncsabi (#616) üzenetére
Hát, mindkettőtől olvastam már valamit, de nem győzött meg a stílusuk..
[1] zioncsabi
May 20., Wednesday 14:10 #616
Mostanaban Terry Partchett-eket olvastam meg Iain M Banks nemelyiket (Jatekmester rulez).
Ezt meg neked is merem ajalani Cyber ( Sith Lord).
[27] Rotten
May 08., Friday 21:27 #615
Igazabol leirtam, foleg az elso harom ajanlas tolem, amire ervenyes. De az Ilium es az Olympos is ide veheto ugyanugy Dan Simmons-tol.
Alastair Reynolds: Revelation Space.
Neil Stephenson: The Baroque konyvek, az elso 3 beloluk.
Meg ugye Adrian Csajkovszkij barmilye, de foleg a Children of Time.
[7] Sith Lord
Apr 11., Saturday 13:29 #614
Válasz Rotten (#613) üzenetére
Mondj ilyeneket. (Nem kötekedésből, megismerési szándékkal kérdezem.)
[27] Rotten
Apr 10., Friday 15:12 #613
Válasz Sith Lord (#612) üzenetére
Sajnos spoilerek nelkul nem lehetne megfeleloen ervelni. Mai szemmel, ha lazan tekintek ra, egy jobb-atlagos sorozatnak megfelel az Alaptvany saga onmagaban. Ha viszont az azota megjelent top scifi sorozatok, univerzumok koze tennem, szinte eszrevehetetlenul tunne el.
Sok mindent tortent az elmult 50-60 evben.
[7] Sith Lord
Apr 07., Tuesday 9:50 #612
Ezzel nem értek egyet, szerintem Asimov teljesen rendben van ma is. Persze csak az Alapítvány univerzuma, mást már 30 éve se tudtam befogadni tőle.
[27] Rotten
Apr 06., Monday 17:55 #611
Válasz axl (#610) üzenetére
Lovecrafttal ugyanaz a szitu, mint Asimovval.
A sajat idejukben rendben volt a prozajuk, es eredeti volt a tortenetuk amit elmeseltek, de mara a kozepes es az infantilis kozott kalandozik barmi toluk.
Mondjuk ez kor fuggo is, de a korai esetleg kozep tizeneveseken tullepve mar nem hinnem, hogy komoly taboruk lenne. Azt persze nem szamitva, hogy a nevuk kiejtese a vilag legnagyobb coolgeek jelszavai kozott van.
Amiben elvehetetlen erdemuk van, hogy elinditottak egy folyamatot, vagy eppen jo iranyba rugtak rajta egyet. De a mestereken annyi tanitvany tulnott, hogy a nevuk mar regen nem egy a minoseggel. Ez persze az en privat velemenyem.
[55] axl
Apr 06., Monday 16:16 #610
Válasz Lacek92 (#609) üzenetére
Nekem pont Az őrület hegyei volt nagy csalódás Lovecraft-től, annyira istenítette mindenki (miközben siratta del Toro soha el nem készülő adaptációját). Ebben számomra különösen hihetetlen módon volt megolva az, amit az eddig olvasottak alapján amúgy is Lovecraft egyik gyenge pontjának tartok: a történet megértése szempontjából kulcsfontosságú információk hiteles átadása. Ezt ő általában expozíció-hegyekkel hidalja át, mert valahol mindig le van írva minden egyben, hogy a főszereplő megtalálhassa, vagy van egy karakter, aki hogy-hogy nem tisztában van mindennel és hajlandó el is mesélni.

SPOILER:

Azért én eléggé valószínűtlennek tartom, hogy egy idegen civilizáció városának megtalálásakor nem elég, hogy hieroglifákban el van mesélve az adott civilizáció teljes története, de a hatalmas városnak pont azt a részét sikerült átkutatni, ahol ezek találhatóak és órák alatt olyan jól megfejtették az írásjeleiket, hogy értelmezni is tudták az egészet.

SPOILER VÉGE

Ellenben a Szín az űrből nagyon tetszett, aminek meg a friss filmváltozatáért vannak oda az emberek (azt viszont még nem láttam). Az Árnyék Innsmouth felett is jó volt, de abban már vaskosan (igaz, a fentihez képest számomra kevésbé zavaróan) jelen volt a korábban emlegetett Lovecraft-stílushiba. A Charles Dexter Ward esete sem rossz, viszont amit szörnyen túlértékeltnek tartok és nem is értem, hogy miért ezzel azonosítja mindenki Lovecraft egész munkásságát, az a Cthulhu hívása (de a rövid némafilmes adaptációja jópofa).
I WλNT TO BELI3VE
[3] Lacek92
Apr 05., Sunday 17:49 #609
Válasz Sith Lord (#594) üzenetére
Arthur C. Clark: 2001 Űrodisszeia, A gyermekkor vége, Távoli föld dalai, stb. (klasszikus sci-fi műveltség Clark nélkül teljes nem lehet )

Philip K. Dick: Álmodnak-e..., Kizökkent idő, Ubik, stb. (Ha szereted a Mátrixot, meg úgy általában a "nem biztos hogy minden az, aminek látszik"-témát, akkor Dick is kihagyhatatlan)

H.P. Lovecraft: Az őrület hegyei (én sem vagyok nagy rajongója, de ez a regénye zseniális, szerintem adj neki egy esélyt )

Robert Merle: Malevil (a legjobb poszt-apokaliptikus könyv ever, a realisztikusabb fajtából)

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak (Hugo- és Nebula-díjat is kapott, tehát sci-fi, de sokkal inkább lélektani dráma, at it's best)

Zsoldos Péter: A Viking visszatér (egy Föld-szerű idegen bolygón játszódó, nagyon jól megírt kalandregény, ahol kb. az őskornál tart a történelmi fejlődés - nem sokat vártam tőle, de nem tudtam letenni, örök kedvencem lett)

Plusz Tűz és jég dala 1-5, Dűne 1-6, Vaják összes, Metró trilógia, esetleg még a Drizzt-trilógia R.A: Salvatore-től.
[27] Rotten
Apr 05., Sunday 12:50 #608
Válasz Sith Lord (#594) üzenetére
Dan Simmons: Hyperion, The Fall of Hyperion, Rise of Endymion, Endymion.
James Corey: The Expanse
William Gibson: Neuromancer, Count Zero, Mona Lisa Overdrive.
Tolkien: a gyuruk ura trilogia
Brandon Sanderson: The Final Empire, The Well of Ascension, The Hero of Ages

A vegere egy klasszikus, aim nem akkora durranas mint a fentiek, de en nagyon ajanlom.
Weis-Hickman: Az oszi alkony sarkanyai, A teli ej sarkanyai, A tavaszi hajnal sarkanyai, A nyari tuz sarkanyai.
Ezekkel kb ki is huzod a korona vegeig. Az angol cimekert bocsi, de en azokat eredetiben olvastam, de biztos megtalalod oket magyarul is.
[55] axl
Apr 05., Sunday 10:48 #607
Válasz Sith Lord (#606) üzenetére
Nekem ilyen könyv Louis Sachar-tól a Stanley, a szerencse fia. Amikor kisiskolásként megkaptam névnapomra, szinte együltő helyemben olvastam végig, pedig nem volt szokásom az ilyesmi. Azóta is előveszem időről-időre és mindig meglepődöm rajta, hogy mennyire olvastatja magát, ill. hogy annak ellenére eléggé rétegelt (de következetes) a történet, hogy elsősorban fiataloknak szánták. Egyébként a filmadaptáció is tök jól sikerült Sigourney Weaver-rel (a lánya kedvenc könyve, ezért mindenképpen benne akart lenni), Patricia Arquette-tel, Jon Voight-tal és Shia LaBeouf-fel (az első nagyobb filmszerepe). Szinte alig van eltérés (pl. Stanley súlyproblémája és fogyása a könyvben lényeges sztorielem, de egy nem időrendben leforgatott filmnél nem akartak külön foglalkozni ezzel), mégis jól működik mozgóképes fomában (egy szolgai átültetés nem lesz automatikusan jó). Ennyit számít, ha a forgatókönyvet az eredeti íróra bízzák.
I WλNT TO BELI3VE
[7] Sith Lord
Apr 04., Saturday 10:39 #606
Válasz axl (#600) üzenetére
Gyerekkori könyvekhez: kezembe akadt tizenegy-két éves korom egyik kedvence, Adrian Mole titkos naplója. Belelapoztam, gondoltam vén fejjel csalódás lesz. De nem, le se tudtam tenni, kurvajó volt még most is!
[7] Sith Lord
Apr 04., Saturday 10:35 #605
Válasz axl (#598) üzenetére
Asimov nagy kedvenc, Alapítvány univerzumát legalább 3szor végigolvastam.
Lovecraft nem bejövős. Ok, néha télleg az a félelmetes amit nem látunk, de ha sose látjuk, akkor hamar unalmassá válik.
A Trónok harcát meg dejó hogy említetted! Nem akartam elkezdeni amíg ment a sorozat, a végére meg telhesen elfelejtettem hogy megvannak. Most a Felhőatlaszt kezdtem el, de utána akkor Trónok jön. :]
Összesen: 241 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4 | 5
A témát indította
Dinix
(offline)
Fórum toolbox
Kereső Új téma
Rövid fórum szabályzat
1. Igyekezz mindíg a témába illő hozzászólást írni, ne nagyon térj el az adott fórum témájától. (ha mégis másról szeretnél írni, de úgy érzed, hogy az adott témába kell ezt megtenned, jelezd ezt egy *offtopic* kiegészítővel)
2. Mielőtt új témát hozol létre, nézz körül a fórumban, használd a keresőt, hogy más nem indított e már hasonló beszélgetést!
3. Ha vitába keveredsz más fórumozókkal, kerüld a személyeskedést, a trágárságot. Ha ilyesmin érünk, moderálni fogunk, durvább esetben kitiltunk.
4. Törvényt sértő dolgok reklámozása, terjesztése azonnal kizárást von maga után!
5. Üzleti célú hirdetéseket a fórumokban tilos elhelyezni, apróhirdetést is csak az arra létrehozott témában lehet!