Kultúra
Könyv, mozi, zene, és a többi...
 
 
Filmek
Kultúra
Eddig 37866 hozzászólás | Létrehozta: Zehy - 2006. Sep 13. 10:55
Összesen: 29184 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ...584
[24] maccc
ma 16:07 #37866
Válasz Wallace (#37853) üzenetére
Ezt most nem is személy szerint neked címezem. Kérlek ne vedd magadra feltétlen inkább általánosságban fogalmazok.

Majdnem elengedtem de azért ez a fátol erdő hasonlat betett kicsit. Elképesztő a liberális PC agymosás. Ez a konfliktus is megmutatta, hogy nincsen határa az emberi sötétségnek ha felkell venni az igazságosztó fehér köpenyt.

Fától az erdőt?
6 halott, milliárdos károk, több ezer ember ingatlan/vállalkozás károsodása, és mindezt 6500 (egyelőre) rendbeli letartóztatás után mi nem látjuk a fátol az erdőt? Egyenletbe tesszük egymás mellé tegyük a kettőt? Megérték a megmozdulások? Több ezer letartóztatás mellett valóban csak pár rohadt almáról beszélünk az egészséges jószándékú tömegből?

Cégek és vilag minden emberének elképesztő szolidaritást és bűntudatot kell mutatni miközben a nagy jó nevében 1000x-es kár, erőszak hirtelen elfogadottá válik.

Mindezt úgy, hogy egy börtön viselt múlttal rendelkező valós bűnözőről van szó, aki nő zaklatása/ assault/fegyveres rablás/drog birtoklása miatt volt gyakori vendég az örsön és a tragédia napján is bedrogozva, hamis pénzzel fizetve kellett rá hívni a rendőrt.

SEMMI sem justifyolja", azt ami történt vele. Nem érdemelt ilyen intézkedést es valós gyilkosság történt a rendőr részéről a tulkapassal, mielőtt Akárki felhozná ezt.

De hős, mozgalom atyja", aki nevében földre borul a világ cégei pénzt gyűjtenek, elengedik a még több halállal, lövöldözéssel, város egetessel járó tomenytelen erőszakot is? Elképesztő mennyire sötétnek kell ehhez lenni.

Mindezt úgy, hogy korunk egyik legveszélyesebb vírusa több mint 100ezer embert szedett abban az országban mindezt egyelőre oltás nélkül és a túlterhelt egészségügy nyogi a kárát, közben milliós munkanélküliség, szarban lévő gazdaság mellett? Aktív fertőző időszakban?

Képmutató kettős mércét nélkülöző, valóságot kizáró tipikus polkorrekt mozgalom az egész.

Darwin díjas. Emberek vagyunk na, az átlagnak luxus a gondolkodás. Borzalmas a videó, a gyilkosság ahogy lezajlott. Szavakat is nehéz találni rá mennyire bántja az embert, hogy ilyen megtörténhet. Majd az egyszerű ember veszi a sátorfáját és mivel nem tudja feloldani magában a látottakat beáll egy olyan mozgalom mögé, ami a valóságra nem reflektál/de megnyugtató érzést hoz. Általánosítás tények nélkül, áldozat és rendszer szintű gyűlölet-na meg a vélemény nyilvánítás alap formája közepút/mérce nélkül. Vagy ezt mondod és hőssé válsz/ vagy maradj csendben mert rasszista vagy. Hírességek, cégek csatlakoznak még inkabb egyetért az ember és máris nem számít a reakcióra születő erőszak, fájdalom amíg azon érv rendszer mentén születik.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[31] Matild
ma 15:56 #37865
Válasz Krisz576 (#37862) üzenetére
A blacklivesmatter-táblácskák és hashtag-ek láttán szerintem egyértelmű erre a válasz.

Érezd az akut-szégyenérzetet, még akkor is, ha semmi közöd hozzá.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[31] Matild
ma 15:54 #37864
Válasz axl (#37860) üzenetére
KATT!
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[30] gabi1818
ma 12:31 #37863
Válasz Krisz576 (#37862) üzenetére
Ugyan, igazán tudhatnád hogy visszafelé rasszizmus nem létezik, fehér emberre azt lehet mondani amit akarsz.
Ugyan így egy férfit nem lehet megerőszakolni.


Annyira utálom a double standardokat...
That's How I Roll!
[33] Krisz576
ma 11:52 #37862
Rasszizmus(?)

Én egyre jobban kezdem azt érezni, hogy már nem is annyira a rendőr , hanem sokkal inkább a világ hozzáállása az ügyhöz rasszista. Eleve furi, hogy ekkora mártírt faragnak ebből a George Floyd-ból, holott állítólag jópárszor ült betöréses rablásért (ami lehet részben kamu is a zsaruk védelmére),
és lassan ott tartunk, hogy a feketék nemzeti ünnepévé teszik a csávó halálát(??), és ugyanúgy a képünkbe nyomják majd, mint a holokausztot?
Meg mi ez, hogy szolidaritás a fekete dolgozók felé? Azért siratják George Floydot, mert FEKETE?? Ha fehér lenne, le se szarnák?? Ez nem rasszista?
Mi meg most tisztelegjünk a feketék előtt?

Komolyan a South Park jut eszembe, mikor a Colorado kisváros tradícionális lobogóját KATT! kissé rasszistának érezte Chef bácsi, a gyerekek szerint meg tök oké, aztán kiderült, hogy a gyerekeknek fel se tűnt, hogy a képen különböző bőrszínek vannak.
Akkor ki is a rasszista??

Egy EMBER sajnálatos haláláról van szó, de kezdem egyre inkább azt hinni, hogy baromira azért foglalkoznak csak ennyit az üggyel, mert fekete volt az áldozat és fehér az elkövető!
Arról nem is beszélve, hogy a feketék is nem kicsit rasszisták visszafelé, és míg a filmek rendre igyekeznek betolni a színesbőrűeket, homoszexuálisokat stb. a filmekbe, addig egy heteroszexuális fehérnek már lassan szégyenkeznie kell, hogy létezik(?)

Kezeljük már tényleg úgy az ügyet, hogy nem nézzük a bőrszínt... ja de ezt itt hiába írom, mert nem nektek szól.
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[46] multishoot
ma 10:39 #37861
Válasz gabi1818 (#37857) üzenetére
(És akkor zárójelben itt hagynám, hogy elég sok filmes-játékos stúdió munkatársa keveredett botrányba szexuális zaklatás, kiégetés, embertelen bánásmód miatt, meg hát a kínai félrabszolga munka kb. évtizedek óta bevett szokás... szépek ezek a szivárványos, fekete Twitter posztok, csak nálam olyan "ok..." kategória mind ilyenek tükrében. És persze nem azt mondom, hogy minden rendben amúgy, csak nem érzem azt, hogy ebbe a forradalomba most ilyen szélesre tárt karokkal kellene minden cégnek beállnia, mint az erkölcs bajnokai, holott jellemzően a saját pszeudonormáikat sem képesek betartani, ha a profit úgy kívánja.)
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[55] axl
ma 10:37 #37860
Válasz gabi1818 (#37857) üzenetére
Az ilyen és ehhez hasonló dolgok pedig kiválóan mutatják, hogy mennyire komolyan gondolják: KATT!
Minden játék szerepjáték
moderator Ghz
ma 10:27 #37859
Válasz gabi1818 (#37857) üzenetére
Azért azt is tegyük hozzá, hogy ezek a változások nem feltétlenül csak a publicnak szólnak, rengeteg fekete alkalmazottja van ezeknek a cégeknek. Valószínűleg nagyon sokan megbecsült és remek munkaerők, ergo ezt az ő tiszteletükre is teszik. Egy logó csere meg egy statement senkinek sem fáj, cserébe a saját alkalmazottaik motivációja és megbecsültség érzése hatványozottan nő. Én ha cég vezető lennék és lennének remek fekete munkatársak (mondjuk akkor is ha nem) ugyanúgy lecseréltetnék mindent és kifejezném az együttérzésemet teljesen függetlenül attól, hogy ki gondolja ezt csak marketing lépésnek vagy sem. Nem mondom, hogy nincs igazad de bízom benne, hogy azért vannak kivételek.
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
ma 10:22 #37858
Válasz gabi1818 (#37857) üzenetére
Ahogy írják, a Nintendo mindig is azt mondta, hogy nem akarnak belefolyni a politikába és közéletbe. Nem ez a dolguk.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[30] gabi1818
ma 10:09 #37857
Ami igazán felbasz az a cégek sokszor álszent viselkedése az üggyel kapcsolatban. Mert ugye most pride month is lenne, minden évben ilyenkor szivárványba borul az összes rohadt céges profilkép a világon, bezzeg most pörög a fekete, a melegek/transzneműek stb meg le vannak szarva

Őszintén szólva... KI NEM SZARJA LE, hogy a Sony, vagy a szaros Facebook mit gondol ebben az ügyben?
A Nintendos twitter háborgástól a falnak mentem, hát ők csinálják jól.
Most komolyan, ha megmondja a Nintendo hogy hajrá feketék akkor neki (adott személynek) jobb lesz? vagy mit vár az olyan ember, ennyire nincs önálló gondolata hogy másokra kell hagyatkoznia és csak birka mód követi a cégeket stb?vagy önigazolás hogy "HAH, ők is az gondolják mint én, im a god"? amúgy is a japánok az egyik legrasszistábban fellépő népség, főleg a feketékkel szemben...

Na és akkor itt a Reddit a ma reggeli frissítéssel, megérte azt a ~8mb-ot...
KATT!
That's How I Roll!
ma 8:57 #37856
Válasz Alan Wake Up (#37849) üzenetére
Szerencsére akadnak ott értelmesebb kommentek is.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[51] Dude
ma 8:33 #37855
Válasz Matild (#37850) üzenetére
Erről beszéltünk a Sony hírnél. Ha nem rakod ki és nem foglalsz úgy állást, mint a Sony, akkor célpont leszel sajnos.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[46] multishoot
ma 2:14 #37854
Válasz Alan Wake Up (#37849) üzenetére
Nem is értem... tán rosszabb lesz a Mario, ha most a Nintendo nem rakja ki az n plusz egyedik fekete profilképet?
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[11] Wallace
ma 0:47 #37853
Válasz Matild (#37850) üzenetére
Miért? Attól mert van pár hülye kommentelő, az ügy még ugyanaz marad. Ugyanúgy felháborító. Csak tudjuk picit látni a fától az erdőt, a hülyéket/gyújtogatókat meg tudjuk leválasztani a valódi tüntetésektől.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
[33] Krisz576
ma 0:38 #37852
Srácok, ami az "ÁRTATLANSÁG VÉLELMÉT" illeti, én nem tudom ilyen objektíven nézni, és mivel nem jogász vagy politikus vagyok, aki hivatalos beszédet tart, nem is akarom. Engem dühít!
Nem a rasszizmus érdekel, elmondom mit látok, bőrszíntől függetlenül:

Egy HATALOMMAL bíró egyén a társaival karöltve visszaél az erejével, nem veszi emberszámba a tehetetlen gyanúsítottat, ami végül a halálához vezetett. Ha nem hal meg, akkor is kegyetlenség lett volna, amit műveltek!

Számos észrevétel felmerül:

- Annak az esélye, hogy NEM tudta a rendőr, hogy mit cselekszik (ilyen formában és ilyen hosszan, rendes kiképzés után), csekély. Legyen pl. 100 az 1-hez. Két rendőrnél az már 10000 az egyhez, háromnál 1 millió az 1-hez, annak pedig akkor már 100 MILLIÓ AZ EGYHEZ az esélye, hogy a négy rendőr közül egyik sem tudta mit okoznak ezzel.
Értitek miért nem hiszem ezt el?

- Ha legalább az egyik (vagy az összes) rendőr tudta mit cselekszik Derek, akkor miért hagyták?
Ha egy rendőr például kedvére xarrá ver egy narkóst a sikátorban, akkor a társa addig bajtársként őrt áll, hogy ne legyen szemtanú?

- Miért nem függesztették fel a járőrt, ha tudtak a panaszokról? Ez a felettesei felelőssége is.

- Ahány esetről tudunk, azt nyugodtan szorozzuk fel sokszorosára, meg valószínűleg sok ezer túlkapás van országszerte, pl. csúnyán néz valaki, és fejbevágják gumibottal, vagy eltörik a bordáját, ám ezekről nem szól a média, mert "apróság".

Hol vannak a határok, amit határt szabnak egy járőrnek? Mi ez? A Gestapo? Rendőrállammá vált volna az USA?
Ezeket a határokat kell most szépen alaposan meghúzni országszerte, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő. Nem arra gondolok, hogy több ilyen ne derüljön ki.

Amúgy az első hivatalos rendőri jelentés ez volt, mielőtt keddi napon nyilvánosságra kerültek a felvételek: a pofám leszakad
(Sírjak vagy nevessek?)

"Hétfő: A hivatalos rendőri jelentés

A minneapolisi rendőrség szerint a járőrök hétfő este nyolc körül egy bejelentéshez érkeztek ki egy bolthoz. Egy eladó ugyanis azt állította, Floyd hamis húszdolláros bankjegyekkel akart nála fizetni. A hivatalos rendőri jelentés szerint a járőrök kiérkezésekor Floyd egy kék autó szélvédőjén ült, és valaminek a hatása alatt lehetett, mert nem volt tiszta tudatállapotban.

A jelentés szerint a járőrök ezután felszólították, hogy lépjen távol a kocsijától, de a férfi ellenállt. "A járőröknek sikerült bilincset rakni a gyanúsítottra, és észrevették, hogy valamilyen egészségügyi problémája lehet", ezért mentőt hívták hozzá, áll a jelentésben. A férfi nem sokkal később meghalt. "
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[31] Matild
ma 0:36 #37851
Válasz Wallace (#37848) üzenetére
Szerintem inkább ne. Ez olyan beszélgetés lenne, ami rég túllépné a gamer közeget, amibe nekem semmi kedvem belemenni. Meg amúgy is totálisan elfogadom bárki véleményét a témában, ezen nem fogok leállni szájkaratézni (játékokról már inkább az itt mindenkinek megy) Ide is többet irkálok már erről, mint amennyit kellene/szeretnék. Ezért sem kell ilyen témákat belekeverni a gamingbe, köze nincs a kettőnek egymáshoz.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[31] Matild
ma 0:30 #37850
Válasz Alan Wake Up (#37849) üzenetére
Szép kis fotelharcos-marhacsorda a kommentek között.
Erről beszélek.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
ma 0:20 #37849
Izé, Nintendo kijött egy új játéktrailerrel, erre hozzászólásokban számon kérik, hogy miért nem határolódnak el, miért nincs az eseményekkel kapcsolatban közleményük, hol a blacklivesmatter hashtag, miegymás.
KATT!
Bocsi, de ez nekem már kibaszottul visszás és egyben gusztustalan. Azért támadni akárkit-akármit, mert nem közli az álláspontját, vagy csak nem szeretne belefolyni ebbe az egészbe. (csak úgy mellékesen egyébként a Nintendo New Yorki üzletét előző nap szarrá verték, kifosztották)
[11] Wallace
ma 0:11 #37848
Válasz Matild (#37845) üzenetére
Matild: nincs itt mártírkodás meg kétszínűség, igazából fogalmam sincs ez miből jött neked le, vagy hogy jutottál erre a következtetésre. Ez olyan téma amiről napokig tudnék beszélni, itt írogatni meg pár mondatban belemenni sajnos nem a legszerencsésebb, én se tudom ezt rendesen és normálisan átadni. Egyszer - nem tudom - a Covid19 utáni időszámításban ha lesz egy Gamer találkozó, nagyon szívesen mesélek egy sör mellett.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
[33] Krisz576
ma 0:10 #37847
Válasz Wallace (#37846) üzenetére
"Antifa" - Ezekről mesélt nekem Anyum tegnap telóban. A George Floyd ügy csak jó ürügy nekik.
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[11] Wallace
ma 0:05 #37846
Válasz Matild (#37843) üzenetére
Itt aki lop/rabol/fosztogat az - az FBI által megerősítve - radikális jobboldali és ugyanilyen szélsőbal (Antifa) csoportok tagja, tagjai akik a normális felháborodást és tüntetést felhasználva most lootolni kezdtek. Azok akik a történtek miatt mentek utcára, demográfiailag egy nagyon vegyes csoport: van köztük fekete, fehér, ázsiai, egyetemista, munkás, még “fehérgalléros” manager is. Az esetek jó részében még a rendőrök is letérdelnek velük szolidarításból, egy michigani county Sheriff ment velük együtt tüntetni. Viszont nagyon nem szerencsés olyanokat mondani hogy “áldozatként tetszelgés”, mert jelen esetben nagyon is áldozatok.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
[31] Matild
tegnap 23:22 #37845
Válasz Ghz (#37844) üzenetére
A tényleges rasszizmus zavar, és ha az a köcsög rendőr tényleg ilyen indíttatásból teszi, amit tesz, arra nincs bocsánat. És elhiszem, hogy kint (de igazából bárhol) a rendőrök között valamiért gyakran előfordulnak ilyen erőszakos fellépések, és ezt nem kéne szó nélkül hagyni.
A csőcseléket amúgy félre ne értsétek, én oda az egész amcsi tömeget beleveszem, bőrszíntől függetlenül. Lehet ez így nem hangzik jobban attól még, de nem sokra tartom azt a népséget. Úgyhogy nehezebb empatikusnak lennem még ilyen helyzetben is, miközben hallom a híreket. Felőlem verjék össze egymást, ha ettől jobb lesz nekik, egészségükre. Engem nem hat meg. A kétszínűség és a mártírkodás már annál jobban bicskanyitogatóbb.

Szerintem (gondolom), 2020-ban, több generációval beljebb az embereknek már elegük van ebből és rég túllépnének együtt egy békés együttélés felé, csak az a buzi fegyverragaszkodás és az a pár vérig-sértett elnyomott miatt, akik a bajt keresik, nem tudnak.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
moderator Ghz
tegnap 23:16 #37844
Válasz Matild (#37843) üzenetére
Na jó de ez nem ennyire egyszerű történet. Elképzelni sem tudjuk, hogy milyen lehet megbélyegezve élni kizárólag a bőröd színe miatt. És amit Wallace írt, az alapján azért joggal dühösek. De azért ne csőcselékezzünk már le egy teljes népcsoportot az alapján, hogy olvastál róluk kettő cikket. Ezért nem lehet ebbe érdemben beleszólni mert mi egyszerűen nem érthetjük/láthatjuk a dolgokat úgy mint akinek ez az élete. És te is az elő példa vagy erre, hiszen írod, hogy nem vagy rasszista (amit el is hiszek, mármint, hogy te ezt gondolod) miközben a lehető legdegradálóbb módon nyilatkozol a történtekről. Gondolj csak abba bele, hogy mit tennél ha gyerekedet mondjuk minden nap megvernék a suliban csak azért mert fehér, majd amikor ezt szóvá teszed, megkapod, hogy csürhe vagy, benne van a véredben és kussoljál szépen. Te sem tennél semmit?
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[31] Matild
tegnap 22:55 #37843
Válasz Ghz (#37841) üzenetére
Most a hozzáértők javítsanak ki, ha tévednék, de mindig arra fűzik fel az ilyeneket, hogy rasszista indíték és a fehér ölt feketét. Erre aztán kivonulnak a hihetetlen elnyomásban élő jogi harcosok és véletlenül kitör az anarchia az utcákon.
De fordított esetben hány ilyen történetet láttunk?

Amúgy biztos vagyok abban, hogy ha van bármilyen statisztika erről, akkor a feketék egymást közt többet öldökölnek, mint ahány rasszista megnyilvánulás kimenete lesz halálos. Akkor miért nem vonulnak ki tüntetni? Vagy az teljesen normális?

Mindegy, nem akarok ennél is érzéketlenebbnek tűnni már, nem én vagyok a legjobb a témában. (nem vagyok amúgy rasszista)
Dobják oda a rendőrt a tömegnek, aztán mindenki menjen haza. Nyilván ez nem oldana még meg semmit, de ennek a szociopata csőcseléknek a vérében van és marad is elnyomottság, a megbélyegzés és az áldozatként való tetszelgés, ami miatt néha ki kell tombolniuk magukat. Ugyanerről tali itt legközelebb.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[11] Wallace
tegnap 22:37 #37842
Válasz Ghz (#37841) üzenetére
Amennyire látom, be van mutatva. Rengeteg a fekete elkövető bizonyos betöréses, rablásos, lopásos ezetekben, sokszor gyilkosságban is. Hogy mennyivel több a fekete elkövető százalékosan (ha egyáltalán több) mint fehér, ezt alapos utánanézés nélkül nem tudom neked most megválaszolni. Félrevezetni vagy hülyeséget mondani nem akarok. Statisztikailag egyébként több fehért tartóztatnak le a rendőrök/vesznek őrizetbe, de a lakosság összetétele is olyan hogy több a fehér mint fekete, ez a része arányos. Itt az érdekes inkább az, erre viszont létezik statisztika, hogy a feketékkel szemben mennyivel lépnek fel agresszívebben a rendőrök a kelleténél, mennyivel több a túlkapás, esetleg emberölés az igazoltatások során, és itt százalékosan ez sajnos jóval magasabb úgy(!) hogy kevesebb a fekete letartóztatás.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
moderator Ghz
tegnap 21:24 #37841
Válasz Wallace (#37838) üzenetére
Teljesen komolyan kérdezem, hogy a másik oldallal is foglalkoznak ennyit Amerikában? Mármint a médiák meg úgy általánosságban a public? Mivel ugye konkrét statisztikák és kimutatások vannak arról, hogy mekkora az afro-amerikai bűnözés és mennyire sok fehér esik ennek áldozatul. Most nem azt vitatom vagy kérdezem, hogy ennek mi az oka, csak komolyan érdekel, hogy mennyire van bemutatva mindkét oldal? Mert gondolom én (naivan hisz nem élek ott és nem is értek hozzá) azért ez gondolom nem segít abban, hogy megszüntesse a rasszizmust az országban?
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
tegnap 21:21 #37840
Válasz Wallace (#37838) üzenetére
Tény, hogy szarul is fogalmaztam, belegabalyodtam az "ártatlanság vélelme" dologba, miközben semmiféle ártatlanságról nincs itt szó. A rendőr egy gyilkos. Én csak azt várnám el, hogy ilyenkor minél hamarabb álljanak elő egy vallomással és legyen nyomozás, és igen, legyen kimondva hangosan és tisztán, miért kellett Floydnak meghalnia.

Nem a fekete közösség ebben a ludas, ők az elnyomásban joggal feltételezik az amúgy valószínűbb indítékot. A rendőrségnek és a kormányzónak kellett volna azonnal, a lehető leghamarabb megtenni a lépéseket. Erre hallgatnak és szimplán kirúgják a zsarut? Nem csodálom a felháborodást.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[11] Wallace
tegnap 21:15 #37839
Válasz theSickness (#37837) üzenetére
Sorry. Igazad van.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
[11] Wallace
tegnap 21:15 #37838
Válasz theSickness (#37835) üzenetére
A faji háttér egy probléma itt. Sajnos azért kap figyelmet most mert - sokadjára - rengeteg ilyen történik. Az ártatlanság vélelme jár természetesen mindenkinek, itt ez egy olyan szinten egyértelmű eset, hogy a CNN-nek nyilatkozó védelem szerint is nyerhetetlen. Ez gyilkosság volt fényes nappal. Itt már “csak” azon megy majd a libikóka hogy 35 évet kapjon (25 a 3rd degree murder-ért és 10-et a 2nd degree manslaughter-ért), vagy 146-ot. Ilyenkor ártatlanság vélelmével jönni picit érzéketlen szerintem.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
tegnap 21:15 #37837
Válasz Wallace (#37836) üzenetére
Ejj, de szépen kiforgattad. Nem azt mondtam, hogy ártatlan a faszi, hanem hogy ne legyen már mindenki automatikusan rasszista! Nem a faszit védem, a legjobb lenne, ha a sitten rohadna élete végéig, magával az elvvel nem értek egyet. Nagyon rossz az irány.

Kicsit azért vegyél vissza a tempóból, valami nagyon elgurult.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[11] Wallace
tegnap 21:10 #37836
Válasz Krisz576 (#37831) üzenetére
Krisz, nagyon(!!) hülyének kell most ahhoz lennie valakinek hogy ne lássa azt amikor a 8 percen át tartó nyakontérdepelésből 3 perccel a vége előtt már eszméletét vesztett faszi (vszeg már ott halott volt) ügyében “ártatlanság védelme” bullshittel jön ide valaki érvelni, meg “hibázott a faszi, ennyi” - féle nonszensszel játszani a moderáltat. Az ügy meg azért komolyabb mert ez a sokadik ilyen, és nem az első ami történt itt az elmúlt 3-4 év alatt. Ebből persze nem sok jutott el máshová a világba, csak ez, most, amikor ekkora a balhé. De az ilyenek miatt pattan el a húr általában azokban akikbe szorult empátia és nem ilyen demagóg, hipokrata pöcsök akik beböfögnek pár fasságot amivel csak de facto bagatellizálják az amúgy fajsúllyal bíró problémát. Nem várom el hogy Magyarországról, a Pesti lakásból az embernek teljes képe legyen erről, de ha nincs, legalább a hülyeséget mellőzhetnénk. Mivel persze a tízmillió fociszakértő országa az, ez nagyjából tízmillió Amerika szakértőt is jelent.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
tegnap 21:04 #37835
Válasz Wallace (#37832) üzenetére
Akkor azt állítod, hogy ha egy fehér megöl egy feketét, akkor az csakis rasszista cselekedet lehet? Jól értelmezem?
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
tegnap 21:03 #37834
Válasz Krisz576 (#37831) üzenetére
A gyilkosság bizonyított tény. Az indíték meg azért, mert "valószínű", még nem jelenti azt, hogy az a valódi indíték. Itt kissé faramucin jön ki az "ártatlanság vélelme" ebben az esetben, de ami a indítékot illeti, nem lehet a kényelmesebb, kézenfekvőbb elméletet automatikusan elfogadni.

Pontosan ilyen hozzáállás miatt ment tönkre rengeteg emberi élet. Pont a minap láttam egy doku-sorozatot, amiben fiatal fekete faszit elítéltek egy sorozatgyilkosság miatt. Közvetett módon ott is úgy-ahogy klappolt pár dolog, a (mindenféle nemű és színű emberből álló) esküdtszék is meg lett győzve arról, hogy neki kell lennie a gyilkosnak. Az évek alatt felmerült bizonyítékok és a lassan feltáruló nyomozati hanyagság alapján, a jelek szerint mégsem ő volt az elkövető.

Itt persze a bűntett ténye adott. Ám ha valaki embert gázol, ott is előbb bizonyítani kell, hogy baleset volt vagy szándékosság állt mögötte. Ennyit mondok, nem többet.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[11] Wallace
tegnap 21:00 #37833
Válasz multishoot (#37829) üzenetére
Hagyjuk már ezt az ötéves színvonalat pls.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
[11] Wallace
tegnap 20:59 #37832
Válasz theSickness (#37830) üzenetére
Ez a kényszeres, izzadtságszagú középrehúzásod kezd akkor bullshit lenni hogy már fáj olvasni. Ez nem azt jelenti amit szeretnél hogy jelentsen, objektivitást, hanem tudatlanságot. Azt hiszed akkor leszel objektív ha nem tudsz egy almát megkülönböztetni a körtétől? Ettől csak buta leszel. Ha egy faji alapon elkövetett gyilkosságot akarsz “hibázott az ürge” féle kib.szott nonszensszel elfedni (bocs, az multishoot volt, újabb gratula érte neki), vagy “mindkétoldalazni”, meg neki is kijár az ártatlanság vélelme, akkor te haver csak full of bullshit vagy aki már megint itt okoskodik a nulla rálátásával. Ugyanazt javaslom amit a Trumpnak is javasolt a Houston-i Police Chief, “you should keep your mouth shut”.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
[33] Krisz576
tegnap 20:39 #37831
Válasz theSickness (#37825) üzenetére
Most arra gondolsz, hogy mindenki alapvetően ártatlan, amíg rá nem bizonyítják, hogy bűnös?
Most nem (csak) azért, hogy Wallace-t védjem, de:

a felvételek alapján szerintem itt nagyon liberális elveket kell ehhez vallani, vagy ügyvédként kell az esetre tekintenünk.
Vagy csak elvből mondjátok?

Mivel ilyen videó után bennem inkább DÜH van, és szimplán szadistának gondolnám a járőrt, én inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyon kíváncsi vagyok mi "járhatott" a fejében a rendőrnek, illetve mit derít ki a nyomozás.
Próbáljuk meg így:
Ha bármilyen hozzátartozótok lenne a felvételen az áldozat, akkor is az lenne a higgadt hozzáállásotok, hogy lehet tévedtek, de amíg nincs más bizonyítva, ne tekintsük bűnösnek?
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
tegnap 19:49 #37830
Válasz Wallace (#37827) üzenetére
Azta. Nem semmi. Innentől gyakorlatilag minden bullshit, amit jogról és jogállamiságról írsz, remélem tudod.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[46] multishoot
tegnap 19:43 #37829
Válasz Wallace (#37827) üzenetére
Nem is tudtam, hogy te ilyen diktatúra párti vagy.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[11] Wallace
tegnap 17:34 #37828
Ford vs Ferrari - Jó kis film volt, remek alakításokkal, kellemes sztorival, elképesztően bárgyú autóverseny jelenetekkel (ilyeneket még mindig nem képesek normálisan megcsinálni), picit az a “nagyobb volt a füstje mint a lángja” eset, de egyszer tényleg érdemes megnézni.

The Summer of 84 - 80as évek hangulat, coming of age, suburbia, kicsit Stranger Things a misztikumot leszámítva, kellemes, jópofa indie thriller egy sorozatgyilkos lebuktatásáról.

Godzilla: The King of Monsters - Erről nem igazán tudok semmit írni, elpusztult pár agysejt amit soha nem kapok vissza. Mint ahogy az erre fordított 2 órát se az életemből.

Midway - Lásd az előző véleményt Godzilláról. A film felében inkább híreket olvastam. Egy fokkal jobb volt mint a szörnyek királya. Dolby Atmos tesztre is kiváló, de arra ott a demo lemez.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
[11] Wallace
tegnap 17:25 #37827
Válasz theSickness (#37825) üzenetére
Ne ne vicceljünk már...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
[31] armi
tegnap 13:27 #37826
Sonic the Hedgehog: Én azt gondolom, hogy amit ebből ki lehetett hozni, azt ki is hozták. Így visszagondolva, Sonic átszabása az első verzióhoz képest is jól sikerült, érdemes volt.
Ki minek gondol, az vagyok annak...
tegnap 13:22 #37825
Válasz Krisz576 (#37823) üzenetére
Vagyunk így egy páran, szerencsére. Lehet, hogy nincs igazunk, de ugye itt is kijárna az ártatlanság vélelme, már ami az indíttatást illeti.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[33] Krisz576
tegnap 13:02 #37824
Egyébként Anyum elmondása szerint New Yorkban, Brooklynban is voltak zavargások, és kijárási tilalom van. A metrón még szemtanúja js volt pár vandálnak, nagyon félt
Plusz tegnap bemondták a rádióban, hogy arcon dobtak egy rendőrt téglával, aki azonnal meghalt. Hogy ez valós, vagy nem valós, nem tudom, egyelőre nem olvastam máshol róla.
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[33] Krisz576
tegnap 12:57 #37823
Válasz theSickness (#37820) üzenetére
Bezzeg nálam észre sem veszed, hogy direkt nem a rasszizmusra akartam kiélezni a szitut

#37767:
Hozzáteszem, szerintem itt nem csak a rasszizmus a gond. Oké, ez a Derek lehet ezért tette, de lehetett volna ez a Floyd fehérbőrű is. Persze ennek nagyobb visszhangja van így.
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
tegnap 12:57 #37822
Válasz theSickness (#37820) üzenetére
Igazabol nem tudjuk mi jarhatott a rendor fejeben, lehet csak egyszeru hatalom fitogtatas a jarokelok, es szemlelok reszere, hogy: "igy jartok ti is, ha a torvennyel osszetuzesbe kerultok" de akar tenyleges rasszizmus is munkalkodhatott benne, vagy akar egy szociopata faszfej is lehet.
A latottak alapjan teljesen felesleges barmelyik mellett kardoskodni, nem latunk bele a fejebe, csak azt tudjuk, amit a kamerakkal rogzitettek.
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
tegnap 12:49 #37821
Válasz Krisz576 (#37819) üzenetére
Lehet az lesz az, mert en a New York Times oldalan lattam ha jol emlekszem, es ugy latom az van beagyazva ide is, csak most melobol ugrottam be vegigfutni a kommenteket, es a linkeket nem igazan neztem.
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
tegnap 12:48 #37820
Válasz Patrick Bateman (#37818) üzenetére
Ha ez így van, akkor a nő gyakorlatilag kérte azt a karcsavarást.

A Floydos túlkapás egyértelmű. Néztem én is pár rekonstrukciót, tényleg szarba sem veszik az embert.

Annak jár a kalapemelés, hogy nem írtál automatikusan rasszizmust - kár, hogy kényszert érzek a kalapemelésre, meg mert te is kénytelen voltál külön kiemelni ezt. Valahogy a köztes mérlegelést látom keveseknél, és nincs annál rosszabb és megtévesztőbb, amikor egy ilyen vagy ehhez hasonló esetet feketén vagy fehéren akarják a legtöbben bemutatni. De igazából nem csak ezt, bármit a világon. Az élet egész egyszerűen nem ilyen.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[33] Krisz576
tegnap 12:43 #37819
Válasz Patrick Bateman (#37818) üzenetére
A #37758-as kommentemnél linkeltem a videót, amiről írsz KATT!
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
tegnap 12:38 #37818
Válasz theSickness (#37815) üzenetére
A nonel meg az is kozrejatszott a szemtanuk elmondasa alapjan, hogy amikor elcsiptek, direktben megrugta az egyik rendort, es el akart menekulni.
Bar ebbol is latszik, hogy valami tenyleg nem igazan volt nala rendben odafent a hidroglobuszban.

A Floydos esetben pedig az ember keze hatra volt bilincselve, plusz nem csak a nyakan terdelt a rendor, hanem meg ket masik tarsa is a foldon fekvo ember (aki semmilyen ellenallast nem tanusitott mar a kocsibol kiszallaskor sem) hatan, es laban terdelt meg pluszban.
Igy nezve teljesen indokolatlan a nyakan terdelni barkinek.
...Es akkor meg szo sem esett arrol, hogy a gyanusitott is szolt, hogy nem kap levegot, plusz az ott bameszkodok csak annyit kertek, miutan elajult a foldon Floyd, hogy legalabb a pulzusat nezzek mar meg, es ezt sem tettek meg a rendorok.

Van valahol egy video, ahol a teljes esetet rekonstrualtak a kornyezo megfigyelo kamerakat, es a bekuldott videokat, plusz a diszpecseres riasztasokat is felhasznalva.
Azon tisztan az jon ki, hogy rendori "*tulkapas" az egesz.

*direkt nem rasszista hozzaallast irtam
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
[33] Krisz576
tegnap 12:29 #37817
Válasz theSickness (#37812) üzenetére
Igen, ez Tony Timpa. Vérlázító, ahogy még viccelődnek is a zsaruk!
Jó reggelt, ébresztő, suliba kell menni.. meg jókat röhögnek, hogy remélem azért nem öltük meg KATT!
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
Összesen: 29184 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ...584
A témát indította
Zehy
(offline)
Fórum toolbox
Kereső Új téma
Rövid fórum szabályzat
1. Igyekezz mindíg a témába illő hozzászólást írni, ne nagyon térj el az adott fórum témájától. (ha mégis másról szeretnél írni, de úgy érzed, hogy az adott témába kell ezt megtenned, jelezd ezt egy *offtopic* kiegészítővel)
2. Mielőtt új témát hozol létre, nézz körül a fórumban, használd a keresőt, hogy más nem indított e már hasonló beszélgetést!
3. Ha vitába keveredsz más fórumozókkal, kerüld a személyeskedést, a trágárságot. Ha ilyesmin érünk, moderálni fogunk, durvább esetben kitiltunk.
4. Törvényt sértő dolgok reklámozása, terjesztése azonnal kizárást von maga után!
5. Üzleti célú hirdetéseket a fórumokban tilos elhelyezni, apróhirdetést is csak az arra létrehozott témában lehet!