[E3] God of War III: Kratos büntetni megy

God of War III: Kratos büntetni megy

dragCsető Zsolt2009.06.03. 16:00

A Sony idei E3-as kínálatában egyértelműen kitüntetett szerep jár a God of War III-nak: a SCE Santa Monica epikus akció-kalandja nem csak a sajtókonferencián kapott néhány percet, de a showflooron is kipróbálható - ismerkedjünk a kiállított demóval.

A második rész befejezését követően várható volt, hogy a trilógia lezárása epikus nyitánnyal fog indulni - az első God of War III trailer óta tudjuk, hogy nem is lesz ez másképp. Kratos tehát csúnyán berágott az istenekre, így a Titánok segítségével nekiindul megrohamozni az Olümposz csúcsát, ez a felállás pedig önmagában is növelni fogja a harmadik rész monumentalitását, hiszen a gigantikus teremtmények hátán komplett mozgó pályákat járhatunk majd be. Ez minden esetre a jövő - és a teljes változat - zenéje, lássuk inkább azt, hogy mit kínált az E3-on kiállított, kipróbálható demó.

A próbaverzióban Hélosz napistenhez vezet az út, ám addig hosszú harcokon át vezet az út. Kratos szerencsére az évek során tanult egy-két újdonságot: elsődleges fegyverként a Káosz Pengéi továbbra is kitűnő szolgálatot tesznek a gyors, változatos, és nem utolsó sorban igencsak látványos támadások és kombók segítésével, ám akad egy új fegyvere is a spártainak a Cestus személyében, ami két hatalmas kesztyű, és jókorákat oda lehet velük sózni az ellenfeleknek. Újdonság, hogy most már teljesen valós időben, akár támadások közben is váltogathatunk fegyvereink között a D-pad gombjaival, így kombózási lehetőségeink újabb réteggel bővülnek.

Ellenfeleink kezdetben egyszerű csontvázak lesznek, igaz, nagy mennyiségben, így folyamatosan arra fognak törekedni, hogy bekerítsék Kratost. Nagy kár, hogy hősünk ekkor sem esik kétségbe: egy mozdulattal képes lerázni magáról több tucat csontit, hogy aztán tovább folytassa a harcot, mintha mi sem történt volna. Mondjuk hárpiák ellen, akik most már nem pusztán idegesítő repülő csúfságok, hanem néha továbbjutásunk kulcsai is: beléjük kapaszkodva átrepülhetünk a magasabban fekvő területekre. Kratos egyébként Ikarusz szárnyainak köszönhetően maga is képes a levegőbe emelkedni, ám ezt csak a sík távolságok átszelésekor tudja igazán kamatoztatni.

Előkerülnek a keményebb ellenfelek is, mint például a jó öreg küklopsz, akivel csúnya dolgokat művelhetünk: egyrészt a pengénket a fejébe vájva irányíthatjuk, elcsapva ezzel jó pár ellenfelet, másrészt pedig Kratoshoz hű módon igen brutális módon ki is végezhetjük - könnyen kitalálható, hogy pontosan hogyan is fog elhalálozni az egyszemű óriás. A legyengített ellenfelekre mért utolsó csapások a sorozattól megszokott módon ezúttal is egy-egy látványos Quick Time Event keretein belül történnek meg, ahol néhány pontos gombnyomásért cserébe egy kőkemény jelenet lesz a jutalmunk. A kentaurok kivégzésekor működés közben is megvizsgálhatjuk az úgynevezett Zipper technológiát - közelebbről is tanulmányozhatjuk a mitológiai lények belső felépítését.

A demó végén Kratos megpillantja a dárdavetőt, amivel elintézhetné az éppen egy Titánnal hadakozó Hélioszt, ám ekkor megjelenik egy Kiméra - egy oroszlánfejű, kecsketestű, kígyófejű lény. A kisebb főellenfélharcban hősünk nem illetődik meg, és az említett sorrendben intézi el a csúf teremtmény testrészeit, a brutális képsorok pedig itt sem maradnak el - a God of War már csak ilyen játék. A demó nagyjából itt ér véget, a God of War III célja azonban ennyi alapján is egyértelmű: egy még szebb, még brutálisabb és még epikusabb epizód szeretne lenni - a sorozat méltó lezárása.

A God of War III 2010 márciusában jelenik meg, kizárólag PlayStation 3-ra. A következő oldalon a demó három részből álló végigjátszását tekinthetitek meg.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

11 órája
1

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

19 órája
10

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

1 napja
13

Heti megjelenések

2 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

3 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

4 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

4 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

5 napja
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

6 napja
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

6 napja
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

6 napja
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

7 napja
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

7 napja
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

7 napja
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

8 napja
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

8 napja
17

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

9 napja

EDGE #397 pontszámok

Dragon's Dogma 2. Rise of the Ronin. Alone in the Dark. Princess Peach: Showtime! Izgalmas címek. Rendkívül vegyes pontozás.

9 napja
21

Heti megjelenések

9 napja
2

Stellar Blade fejlesztői napló, Final Fantasy VII Remake harmadik rész morzsák- ez történt pénteken

Továbbá: Sea of Thieves, Palworld, GTA+, The Rogue Prince of Persia, Crash Bandicoot 4: It's About Time.

2024.04.13.
14

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==