Szivárog a következő Mass Effect ???
Eddig 6 hozzászólás
Stinger
2020. November 18.
Wednesday 07:28
Az N7 day-en Casey D. Hudson, a Bioware főhonchoja a tavasszal debütáló Mass Effect remaster mellett az üdvözlő blogbejegyzésében elmondta, ugyan még preprodukciós fázisban járnak, de a csapat egy ideje már dolgozik a Mass Effect saga következő epizódján is. A Bioware blogon a bejelentéssel egyidőben debütált egy ún. mud-skippert ábrázoló concept art, amely a következő epizód előhírnökeként megannyi találgatásra adott okot.Tegnap felbukkant a Bioware saját gear store-jában egy, a Dark Horse kiadó gondozásában készülő BioWare: Stories and Secrets from 25 Years of Game Development nevű izgalmas kiadvány, amely a stúdió elmúlt huszonöt évéről tartalmaz izgalmas és érdekes sztorikat, történeteket. A storybook abból a szempontból is érdekes, mert a meghiúsult projektek, elvetett koncepciók és egyéb "behind the door" sztorik mellett felfed még csak preprodukciós fázisban levő új projektekről is információkat - nos, az egyik Tumblr felhasználó idejekorán sikeresen szerzett egy példányt az artbookból és közszemlére bocsátotta bizonyítékul a fentebb is említett mud-skipper concept artot, s vele együtt három további újat is, amelyek vad elméletgyártásba taszították a közösséget.Az első fotón egy éppen készülő Mass Relay látható, amit feltehetően már a reaper háború közben / után (?) készítettek, erre utal a Systems Alliance által használt megjelölés, az MR 7-es logó is. Az Andromeda galaxisban a felfedezők ugyebár csak a galaxis egy apró szeletét, a Heleus Clustert tárták fel, így lehetséges hogy a sztori ott folytatódik ? Néhány konteós arc azt is megkockáztatja, hogy ez a Mass Relay a tejútrendszerbe vezethet vissza (vagy esetleg ott készül!), bár erre egyelőre semmi bizonyíték nincs. (Note: Az első trilógia hajnalán, az első Mass Effect végjátékban Shepardék az Ilos-ról egy, a Protheanok által készített kísérleti relay segítségével tudnak visszajutni a Citadel-re - ez a relay, habár csak egyirányú utazásra volt képes és csak a Citadelre- bizonyítja, hogy a Leviatánok által létrehozott relay-rendszer megfelelő tudás mellett reprodukálható...)

Az Initiative célja a Tejútrendszer és az Andromeda közti összeköttetés létrehozása annak érdekében, hogy a két civilizáció technikai és kultúrális értelemben is milleniákat léphessen előre - állítja az egyik Redditor. Visszatérni a tejútrendszerbe óriási lehetőség lenne, de a Bioware biztosan állítja, hogy közel sincs még pont téve az Andromeda történetre és a sztori is számtalan kérdést hagyott még nyitva maga után. A dolgot az is nehezíti, hogy az ME3 eseményei után hatszáz évvel járunk, elképzelni is nehéz, mi mehetett végbe a tejútrendszerben a reaper invázió óta (és azt sem tudjuk ugye, hogy kánon ügyileg hogyan végződhetett ez esetben a csata).A második fotó szinte biztos, hogy egy Remnant építményt ábrázol, de a környezet és körítés teljesen más, mint amit a Vaultokban láthattunk. Habár a Jardaan/Remnant terraformáló technológiát az Andromeda történet végén sikerül helyreállítani, ez a környezet teljesen más - remélhetőleg a sztori is az lesz körülötte, nem lenne ismét célszerű egy Andromedaban ellőtt fonalat meglebegtetni (nem is fogják szvsz, a Bioware-nek az ME esetén újra kell álmondnia az egész széria jövőjét, az eredeti írógárda erre a garancia).A harmadik fotó ismét az ominózus mud-skipper jágrányt ábrázolja, valamiféle becsapódási pont mellett. Az ábrázolt alakok külsejét nehéz kivenni, mindösszesen annyi látszik, hogy páncélt, vagy űrruhát viselnek egy látszólag külső helyszínen. Erre utalhat az égbolton látható nap, vagy a környező fák (?), esetleg az azt körülölelő kábelek (?), vagy egyéb struktúrák.

A széria következő epizódja még nagyon távoli: hosszú évek múltán láthatunk belőle valami konkrétumot, hiszen a csapat jelenleg a Dread Wolf felemelkedésére és a világ pusztulására készül a Dragon Age következő epizódjával. Mindenesetre a fenti concept artok akármit is jelentsenek, egy biztos: jelenleg teljesen ismeretlen, merre halad tovább az űropera cselekménye.

[48] soliduss
Nov 18., Wednesday 12:36 #6
Válasz Stinger (#4) üzenetére
ők lennének az öregember és a kisfiu? Kvázni egy "isteni" hatalommal bíró faj??

Van itt lehetőség bőven.... én megadom nekik akár még a Day 1 lóvét is szívesen.... de még egy andromédát nem bír ki ez a sorozat.
[41] Kuresz
Nov 18., Wednesday 12:23 #5
Az andromeda után én megvárom az első teszteket...
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
Nov 18., Wednesday 11:32 #4
Válasz soliduss (#3) üzenetére
Abban egyetértünk, hogy a Destroy endinggel lehet kihozni az újabb történeti cselekményt, hiszen Shepard valszeg él, elkezdik újjáépíteni a galaxist... (ezt támasztaná alá a készülő Mass Relay is, mert a Cidadel / Crucible sugár miatt megsemmisülnek a relay-ek, így aki a föld közelében marad, az ott is ragad, illetve szépen elszeparálódnak az egyes civilizációk, mert megszunik az FTL utazás - ez az, amit a control endingnél ugye Shepard-mind Reaper flotta segít újraépíteni) - persze az, hogy a szintetikusok idővel felülkerekednek az organikus fajok intelligenciáján és ez az egész ellentéthez, az ellentét káoszhoz és az újra a pusztuláshoz vezet, ismét be következik...

Sidenote: (amiért épp létrehozták ugye a Leviatánok anno azt a VI-t (Harbingert, az első reapert), ami a helyzetet elemezve felismerte, hogy a probléma oka maga a szintetikus-organikus létezés közti ellentét és az egyetlen megoldásként a harvestet látta > egészen addig, amíg egyszer valaki majd megoldást talál a problémára)

HACSAK... és itt jöhetnek az új ötletek. Lehet, hogy a megoldás az Andromeda-ban leledzik valahol. Ami azért is érdekes, mert az Angara faj teremtőiről. a mítikus Jaardan-okról (akik világokat hoztak létre ugye) az égvilágon semmit se tudni... Nem lepne meg, ha... (de ezt a gondolatmenetet megtartom egyelőre magamnak
"Cerberus. Humanity First." | Twitter/XBLive/NNID: StingerHU | 3DS FCode: 1779-1409-5762
[48] soliduss
Nov 18., Wednesday 11:19 #3
Válasz Stinger (#2) üzenetére
de pont ezt a legjobb vonal amit lehet fojtatni egy háború utáni megrokkant galaxys ahol rengeteg lehetőség van még.... és a "túlontúli" is simán kaphat valamilyen "értelmet"... és emlékszem még " mesélj még nekem Sheperdről. Majd egyszer."

A másik kettő "fejlődés" felér egy elvarrással.
Nov 18., Wednesday 9:37 #2
Válasz soliduss (#1) üzenetére
Az a destroy ending, mikor úgy döntesz, hogy SPOILER - a reapereket elpusztítod ahelyett, hogy irányítanád (vagy a fejlődésl legvégső fokán a szintézist választod, ami gyak. az ultimate evolution of life...). Történetügyileg a Destroy ending elvileg rossz választás, mert ugye ezzel nem oldod meg a synthetics vs organis kérdést, csak elodázod.
"Cerberus. Humanity First." | Twitter/XBLive/NNID: StingerHU | 3DS FCode: 1779-1409-5762
[48] soliduss
Nov 18., Wednesday 9:30 #1
Fogni kell az erdeti trilógiát... és azt kell valamilyen módon tovább álmodni.... de a multiple endig miatt ki kell választani egyet.... amit a kánon alapján tovább kellene vinni.... itt adja magát az a befejezés amikor Sheperd "él"... de ,hogy pontosan ezt melyik befejezéskor adta be a játék.... na arra már nem emlékszem, amikor a srácok becsapódnak egy erdős bolygóba a normandyval.

Az andromédát meg hagyni kell úgy ahogy van..... mint egy "soft" reboot.... a kettőt összekötni csak az időutazással lehetne... de az nem lenne túl mass effectes.

Finger cross.... csak nehogy megint csalódjunk.
Friss hírek

122 | [Nyerd meg!] A Cyberpunk 2077 Világa

Könyvajánlóval megtoldott nyereményjátékkal jelentkezünk, ezúttal a 2020-as év egyik legnagyobb sikervárományos játékával kapcsolatban. A Cyberpunk 2077 Világa az artbookok és háttérinfót tartalmazó videojátékos lexikonok sorát gyarapítja, és nekünk is van hozzá némi közünk.

xbox1,ps4 75 | [Nyerd meg!] Ride 4 (PS4, XO)

Beröffentjük a motorokat, kigurulunk az aszfaltra, és negyedszer is körbehajtjuk a pályán a kétkerekűt. A RIDE 4 megjelent, ennek örömére pedig két példányt, egy XO és egy PS4 lemezes verziót sorsolunk ki közöttetek! Gyertek és kommenteljetek a nyereményekért!

14 | Gamer365 podcast 2020 szeptember - jövőbe tekintve

Podcast a felhőből, ismét online nyomultunk podcastországban - sajnos a koronás még mindig felülírja élő találkozós terveinket. De ez maximum csak a hangminőségben mutatkozik meg, ismét izgalmas témákat hozunk, a nextgennel a főszerepben.

9 | A Golden Joystick Awards győztesei

Idén 38. alkalommal rendezték meg a brit díjátadót.

pc,xbox1,ps4 2 | Red Dead Online: külön utakon!

Önmagában is megvásárolható hamarosan az online vadnyugat.

pc,xbox1 0 | The Medium: veszély minden irányból

Egy új szereplőt leplezett le a Layers of Fear alkotóinak csapata.

pc,xbox1,ps4 0 | Martha is Dead: minden platformra

A The Town of Light fejlesztőinek új játéka jövőre érkezik.

pc,xbox1,ps4 2 | Metal: Hellsinger gameplay

Gitártépés. Hörgés. Zúzás. Démonirtás. Mindezt lehetőleg ritmusra.