Everwild: búcsúzik a kreatív rendező
Eddig 47 hozzászólás
sQr
2020. October 30.
Friday 20:00


“Köszönjük Simonnak az Everwild fejlesztésében végzett kemény munkáját és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben. Az Everwild csapatának vezetése jó kezekben marad, mindannyian elkötelezettek vagyunk abban, hogy egy felejthetetlen élményt nyújtsunk a játékosoknak ebben a természetközeli és mágikus világban.”

Nyilatkozott röviden a stúdió vezetője, Craig Duncan a VGC megkeresésére. Simon Woodroffe, a Rare legtapasztaltabb munkatársa 8 év után ugyanis elköszönt a stúdiótól, ezzel üresen hagyva a kreatív rendezői székét a játéknak. Az úriember bő húsz évvel ezelőtt még az Amigán kóstolt bele a játékfejlesztésbe először a Simon the Sorcerer munkálatai során. Ezt követően megfordult a Midway Games sorai között, majd a Ubisoft, később a Sega fejlesztőcsapataiban. Utóbbi időszakban fontos szerepe volt a Sonic Generations és a Sonic & All-Stars Racing Transformed megalkotásában. 2012-ben csatlakozott a Rare stúdiójához, ahol a Sea of Thieves körvonalazódása után az Everwild alapjainak lefektetésén fáradozott.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a csapat még most is keresi, hogy a játék központi témáit hogyan tudná a legmegfelelőbb módon átadni egy külső nézetes játék mechanikái által. Nincs hivatalos álláspont arról, hogy mi a távozás oka és hogy merre halad tovább Simon Woodroffe karrierje, de egyes információk szerint talán szerepet játszott benne a látványos és ígéretes új projekt nehezen formálódó fejlesztése is.

[48] soliduss
Nov 02., Monday 14:05 #47
Válasz sQr (#46) üzenetére
Én vágom, hogy nem egy és ugyan az.....

120 misit meg mintha egy dokumentum filmben láttam volna a youtubon.... de lehet tévedek. Én is mindenütt 80 -90 misit látok a wikin mind 360-ból mint ps3ból...

De az 40-50 % csatolási ráta kb valid. Úgy rémlik a sonynál sokkal rosszabb volt.... ott 33% körül alakult ps3 genben... de a ps4 generáció szépen felhozta a Ms szintjére.
moderator sQr
Nov 02., Monday 13:08 #46
Válasz soliduss (#45) üzenetére
Tisztáztuk már, hogy az a Live felhasználók száma és nem a GOLD előfizetőké. Mint ahogy a PlayStation Network felhasználók is 113 millió körül vannak, de nincs annyi PS Plus előfizető.

A “120 milliós X360” alatt mire gondolsz? Mert olyan 80 ment el abból a konzolból tudtommal...
Twitter: sequeeer
[48] soliduss
Nov 02., Monday 10:27 #45
Válasz Lavitz (#39) üzenetére
90 millió nagyon nagyon nagy szám.... még a 120 milliós X360-an erában sem volt ekkora szám. Akkor is kb 50% volt a csatolási ráta..... a Ps + 114 misire 41,5 ps+ is kiemelkedő szám....

A 90 millió szerintem kegyetlen nagy lenne....
[14] muerte
Nov 02., Monday 9:48 #44
Válasz sikesdizsolt (#16) üzenetére
Szerintem nem kell félteni se az MS sem a többi csapatot.
Gyanítom, hogy a business - nek dolgozok legálabb annyira értenek a dolgukhoz mint te.
Bar ha küldesz nekik egy részletes elemzést lehet hogy rajönnek hogy náluk mindenki hülye. Jellemző ezekre a cégekre, hogy mindenfele forecast es kockázat elemzés nélkül dobálnak milliárdokat egy üzletbe.
Ami nem ol meg az erosit
[67] Lavitz
Oct 31., Saturday 22:46 #43
Válasz sQr (#42) üzenetére
Nyílván pontosítanak majd mennyi nekem mindegy a pénzügyi helyzetük, de van aki aggódik lást lentebb. A lényeg éhen nem halnak az új csúcs konzoluk pár nap és itt van. Ahogy a pletykák írják még fognak vásárolni is premier környékén.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
moderator sQr
Oct 31., Saturday 19:14 #42
Én elhiszem, hogy volt még aki nem képes szöveget értelmezni vagy helyesen átvenni adatokat. De ha sikerült megtalálnod az Engadget hírt ( KATT!) akkor láthatod az általad idézett szöveg fölött az eredeti forrást. De tessék, nem nehéz kikeresni:

KATT!

“We saw record engagement in gaming this quarter:
 Xbox Live has nearly 90 million monthly active users
 Xbox Game Pass has more than 10 million subscribers
 Project xCloud has 100s of thousands of active users in preview across 7 countries, with more coming“

A Microsoft soha nem osztotta meg a GOLD előfizetők számát, mindig csak az Xbox Live felhasználókét emeli ki. Keressük a forrásokat, tájékozódjunk és mérlegeljünk egy picit...
Twitter: sequeeer
[67] Lavitz
Oct 31., Saturday 19:02 #41
Válasz Lavitz (#40) üzenetére
Ja és mielőtt valaki írná hogy ok xboxnak könnyű mert ott a pc, nos ps now is tökéletesen játszaható a kliensen egy latopon joy-t rákötve. God of War és Uncharted 4-et játszottam így pl teljesen jó volt.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[67] Lavitz
Oct 31., Saturday 18:59 #40
Válasz Daniel San (#37) üzenetére
Lassan 15 éve van gold és pár nap és a 3. generációba lépünk. Nem tartom hihetetlen számnak. 90m gold előfizető és 15m game pass.

Ps plus 41.5m előfizető van
Ps now 2.2m
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[67] Lavitz
Oct 31., Saturday 18:50 #39
Válasz sQr (#38) üzenetére
Xbox Live Gold, which is necessary to play console titles online, has also reached "nearly 90 million monthly active users," according to Frank Shaw, lead communications for Microsoft.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
moderator sQr
Oct 31., Saturday 18:02 #38
Válasz Daniel San (#37) üzenetére
90 millió Xbox Live felhasználóról beszélt az üzleti jelentésben a Microsoft, amiben nem hiszem hogy ferdítene. Nyilván nincs ennyi aktív GOLD előfizető, csak fórumtársunk összemosta a kettőt.
Twitter: sequeeer
[10] Daniel San
Oct 31., Saturday 16:41 #37
Válasz Lavitz (#29) üzenetére
Ne haragudj, de Te tényleg elhiszed, hogy 90millió aktív live előfizető van?
Szerintrm még e fele is bőven sok. De tényleg nem kötekedni akarok, csak szerintem ez #ordasnagykamuazm$részéről.
[40] neuroflex
Oct 31., Saturday 15:01 #36
Válasz sikesdizsolt (#19) üzenetére
"pl ki akar majd sokat dolgozni egy gamen ha tudja , hogy bedobják a játèkát egy nagy puttonyba , aztán fene se tudja mi alapon kap majd utána pènzt"

Szted ezek nincsenek szerződésbe foglalva? Szted adott kiadó/jatekfejlesztő nem rendelkezik pémzügyi emberrekel,akik faszán kiszámolják,hogy van ae értelme?

És mem értem.mkért baj ez,hogy ez a modell elterjed a játékiparban is? Miért jobb az,hogy mindent full áron vegyen az ember,ha ki akarja próbálni?

Amúgy régen is volt ilyen a játékiparban,csak jelzem :
Játékteremnek hívták. Ott os fizettél egy szolgáltatónak (akié a hely volt),hogy jatszhassál adott kiadó/fejlesztő játékaval,amiért viszont a szolgáltatónak fizetnie kellett a kiadónak/fejlesztőnek.
...retribution...
Oct 31., Saturday 14:46 #35
Válasz sQr (#26) üzenetére
Lehetetlen. Szinte 100%, hogy a Microsoft áldozata lett, mint 'oly sokan.
[27] Rotten
Oct 31., Saturday 13:39 #34
Válasz sikesdizsolt (#16) üzenetére
De miert gond az, hogy lelepnek? Megy tovabb az elet, sok tehetseges fejleszto var a bekerulesre vagy promociora.
[5] SIDE
Oct 31., Saturday 11:35 #33
Válasz Lavitz (#32) üzenetére

Ez jó!

[67] Lavitz
Oct 31., Saturday 11:24 #32
Válasz SIDE (#31) üzenetére
A gond az olcsó tescos kenyér és a sony sarki látványpékség ahol épp árat emeltek a kenyérnek a kérdés! Talán ezen akadnak fenn. A nintendo cukrászdában meg csak marijó érdességek kaphatók.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[5] SIDE
Oct 31., Saturday 11:14 #31
Válasz Lavitz (#29) üzenetére
Jön a bevétel nekik rendesen ettől nem kell félni Plusz mindezt meg is forgatják számtalan piaci formában, ami még több bevételt hoz.
[67] Lavitz
Oct 31., Saturday 11:06 #30
Válasz sikesdizsolt (#19) üzenetére
Így van a game pass a tescos kenyér!
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[67] Lavitz
Oct 31., Saturday 10:57 #29
Válasz SIDE (#18) üzenetére
Összesen 90m aktív xbox live gold előfizető van! Ebben benne van a 15m ultimate game passos is!

Ja és az ms-nek nem csak a szolgáltatásból van pénze hanem platformholderként a kiadók pénzt fizetnek, hogy megjelenhessen a játékuk a store-ban ez 30%. Most hogy a játékárak növekednek ez a bevétel is növekedni fog az MS-nek!

Tehát 90m gold
15m game pass
30% játék megjelenésenként
jó számolgatást!
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[5] SIDE
Oct 31., Saturday 9:07 #28
Válasz sikesdizsolt (#22) üzenetére
Én a Netflixet nem így látom. Tény hogy rengeteg projectet készít és vannak benne jobb és rosszabb dolgok, de remek amit csinál. Megmondom őszintén hogy szerintem a Mozi jelenleg csak a nagy stúdiók nagyon nagy költségvetésű filmjeiben a jobb, amit tény hogy ott jobb forgalmazni hiszen ott térül meg a profit a leggyorsabban hiszen ott van a legnagyobb fogyasztói bázis. Ez mindig így is lesz, már ha a mozik túlélik ezt a bolond időszakot. Ezen kívül a Mozi is független projectekről szól, amiket nagy stúdiók vásárolnak fel és finanszíroznak, aztán van ami jól sikerül van ami nem. Viszont már egy Netflixben is több kedvező lehetőség van a filmkészítőknek, mint a Moziban ... a Mozi az ugye elég kötött bizonyos filmkészítői szempontokból. Szóval én nem úgy látom hogy a Netflixen hanyatlik a minőség, de tény hogy a legnagyobb költségvetésű filmeket a Mozikban láthatjuk.

Na, most a Microsoft játékfelhozatalától én nem félek. Egyre jobb és jobb, amit csinálnak. Azt hozzátenném hogy ebben a genben is sok remek játékot készített a Microsoft csak a köznyelv mindig valamelyik Sony exclusivehoz hasonlítgatta hogy eléri e azt a szintet ... és mivel bizonyos játékaiban a Sony például grafikai szinten kiemelkedő, így rendre meg is dobálták a Microsoft exclusiveokat, holott sok remek szórakozást nyújtott. Most viszont több remeknek igérkező játékot bemutatott a Microsoft, amik az azóta történt felvásárlásnak köszönhetően csak bővülő kínálatot eredményez. A GP felhasználók pedig csak egyre többen lesznek és ebben az üzleti medellben sokkal gyorsabban megtérül egy exclusive játék, mint az eddigi értékesítési modellnél. Tévedés azt gondolni hogy ha 20 - 30 ezerért adunk egy játékot az előbb és jobban megtérül, mint egy jó felhasználói bázissal rendelkező GP-ben.
Oct 31., Saturday 8:46 #27
Sztem kezdenek kioregedni a fejlesztok.
Papu nem sárga tetű!!
moderator sQr
Oct 31., Saturday 8:25 #26
Urak. Ahogy a hírben is olvasható, az egyetlen logikusnak tűnő, de kevés konkrétummal alátámasztott következtetés amit le lehet óvatosan vonni, az TALÁN az, hogy TALÁN az úriembernek nem sikerült a kreatív elképzeléseit átvinni a játékba és TALÁN ezért továbbállt. Ennyi. De az is lehet, hogy talált egy húszéves szőkét és elmotoroztak a naplementébe.
Twitter: sequeeer
[27] arpi0912
Oct 31., Saturday 7:59 #25
Nocsak itt is? Valaki nagy tisztogatásba kezdett úgy látszik, vagy megunták a banánt.
Oct 31., Saturday 7:50 #24
Válasz sikesdizsolt (#7) üzenetére
Látszik, hogy mennyire nem értesz semmihez gyerek ! 50 év az...hülye.
[1] bakfitty
Oct 31., Saturday 7:33 #23
Wow, azok az ipari lógurások, amit egy ember felmondásának a híre indukált... Váltsatok profilt politikai elemzésre, ilyen... "összefüggések" feltárásával komoly karriert futhatnátok be a kormánymédiában.
Oct 31., Saturday 1:10 #22
Válasz SIDE (#21) üzenetére
Abban igazad van hogy ez a jövö ès ha most mèg nem is hoz annyi pènzt kèsöbb mèg elèrheti azt a bázist amivel már sokat lehet keresni . Ezèrt is csalogatja magához a felhasználok . Ebben egyetèrtünk . Itt az egyetlen fèlö dolog az a minösègbèli hanyatlás , ami pl a Netflixet is súlytja , magyarán a mennyisèg a mínösèg rovására mehet elèg nagy valószinüsèggel ès mindez az anyagiak vègett , mert mindenki olcsón akar " kenyèrhez" jutni.
Èn már nagyon règóta tolom ezt a Gamezèst , nem szeretnèm azt látni a gamer világban amit a filmvilágban a Netflix okozott. Ès mindezt mièrt ? Mert mindenki mindent olcsón akar .
Nekem pl nagyon tetszik az amit a Sony csinált ebben a genben . Nem is èrtem azokat akik kihagyták a ps4 et ezekben az èvekben .
Tudnám szeretni az Xboxot is ha alkotoi szándèkot látnèk mögötte.
Nem is èrtem hogy ennyi pènzel mi a szart csináltak ebben a genben a Microsoftnál . Mièrt nem karoltak fel fejlesztöket ès inditottak el új nagyvolumelü projekteket . Hogy mièrt csak fevásárlással akar elèrni valamit . Ès a vicc hogy mèg arra sem adnak egyèrtelmü választ hogy akkor csak az ö gèpükre jelennek meg a játèkaik vagy a konkurencián is . Gondolom majd eldöl melyik gèpböl mennyi megy el.... Ez is sokat elmond hogyan is állnak a dolgokhoz.
Kevesebbet èl a Gamer, de többet èl meg.
[5] SIDE
Oct 31., Saturday 0:37 #21
Válasz sikesdizsolt (#19) üzenetére
... de figyu ez az értékesítési modell amit a GP követ ez nem újdonság max csak a videojáték iparban. Így működnek nagyon jól a streaming szolgáltatók és így működik ezer éve a mozi is.
Pontosan ez az a forma, ami után a leggyorsabban megtérül egy játék, amennyiben a szolgáltatás elért egy bizonyos felhasználói számot és a GP már most nagyon elérte.
Gondolj csak bele hogy egy húzós mozifilm mennyi idő alatt térülne meg ha csak lemezen juthatna mindenki hozzá olyan 10 - 20 ezerért és mozikról szó sem volna.

A GP üzleti modellje csak a videojáték iparban új, de már elég szépen kezdenek erre lépni a többi nagyobb kiadó is.
Oct 31., Saturday 0:09 #20
Válasz theSickness (#17) üzenetére
Bármilyen cègnèl tulajdonosváltás után mèg ki kell várni mìg kikristályosodik , hogy hogyan is tovább . Ez a felvásárlás mèg nagyon új.
A rabszogamunka meg a vèghajrá között szerintem óriási különbsèg van.
Kevesebbet èl a Gamer, de többet èl meg.
Oct 31., Saturday 0:00 #19
Válasz SIDE (#18) üzenetére
Már ne haragudj , de a felhasználók számából nem lehet kiköveztetni hogy anyagilag sikeres e vagy sem . Sikeres a felhasználok körèben azt aláirom . Ez olyan tudod mint az olcsó kenyèr a tescoban . A multik behozták az olcsó kenyeret hogy azzal vásárlókat szokassanak magukhoz . Sokszor vesztesèggel vagy nullhaszonnal adva , de a lènyeg hogy az emberek ne a sarki pèksègbe menjenek igazi minösègi kenyèrèrt, hanem hozzájuk . Igy aztán szèp lassan beèpül az emberek agyába , hogy a kenyèr az nem lehet drága mert az csak egy kenyèr ès az nekik olcsón jár. Ìgy törtènhetett meg az a hasonló esemèny is a gamervilágban , hogy egyre több kommentben küldik el az emberek pl a Sony t hogy mi az annyát kèpzel elkèrni cirka 65- 70 Eurot egy játèkèrt ( a kezdetekben) .Mert nekik jár az elöfizetèssel . De ok változik a világ legyen . De pl ki akar majd sokat dolgozni egy gamen ha tudja , hogy bedobják a játèkát egy nagy puttonyba , aztán fene se tudja mi alapon kap majd utána pènzt. Te csinálnál ìgy játèkot?
Kevesebbet èl a Gamer, de többet èl meg.
[5] SIDE
Oct 30., Friday 23:38 #18
Válasz sikesdizsolt (#14) üzenetére
Figyelj a Game Pass nem hogy sikeres hanem mocskosul sikeres és ez csak egyre sikeresebb lesz ha egyre több lesz a felhasználó. Nem véletlenül nyilatkozta örömmel a Microsoft hogy már 15M felhasználója van ha ebből csak 10M az aktív felhasználó minden hónapban az éves szinten mocskosul sok pénz még ha csak fél árú havidíjat számolsz akkor is. Ráadásul ezt a befolyt pénzt az ilyen nagy cégek nagyon könnyen befektetik és mocskosul megsokszorozzák.

Azt hogy a kínálatban bennelévő játékok milyen szerződési feltételekkel vannak bent azt meg sosem fogjuk megtudni, de mindenkinek nagyon megéri.
Oct 30., Friday 23:36 #17
Válasz sikesdizsolt (#16) üzenetére
Továbbra is: konkrétumokkal sem te, sem senki nem rendelkezik, aki nem ebben melózik. Lehet, hogy nem jó deal fejlesztőként, de akkor minek írnak alá és miért nem hallani tömegesen ezeket az elégedetlenkedőket?

Az MS célja persze egyértelmű: megszerezni a "Netflix of Gaming" titulust. Ebbe meg nyilván rengeteg pénzt kell beletemetniük. Az viszont józan paraszti ésszel belátható, hogy ha kizsigerelik a fejlesztőiket, akkor senki sem dolgozik velük és esély sem lenne a hőn áhított titulusra, mert ugyan az RDR2 meg a TLoU2 ellentmond egy kicsit ennek, rabszolgamunkával nem lehet magas minőséget produkálni ÉS fenntartani.

Közben pedig illik nem megfeledkezni arról, hogy az új stúdiók nagy valószínűséggel nem csak a saját platformon fognak pénzt termelni.
Oct 30., Friday 23:11 #16
Válasz theSickness (#15) üzenetére
Hogy az MS nek ez momentán megèri e vagy sem erösen kèrdèses. Szerintem jelenleg inkább azon munkálkodik , hogy minnèl több felhasználot behuzzon magához , föleg mert egyre több szollgáltató jelenik meg a piacon.
Ami viszont a fejlesztöket èrinti ; ha azMS nem talál ki valami elfogadható pènzelosztási rendszert akkor kezdhet aggódni , hogy a " melósai " nehogy lelèpjenek tölük. Game Passból ki kell fizetni a külsös cègek játèkait is vagyis a kölcsönzèsüket . Könnyen elveszhet egy egy nagyobb belös cím bevètele a Game Pass örvènyèben.
Kevesebbet èl a Gamer, de többet èl meg.
Oct 30., Friday 23:03 #15
Válasz sikesdizsolt (#13) üzenetére
A Bethesdát megvette az MS. A belső elszámolás mikéntjeibe sosem fogunk belelátni, az viszont biztos, hogy a siker mércéje nem a hagyományos "mennyit adtunk el belőle" mutató lesz. Valahol megéri az MS-nek, és így valószínűleg megéri a partnereknek is. Gondolom minden szerződésbe lett foglalva.

Korábban is próbáltam "számolni", de egész egyszerűen nem látunk bele annyira a témába, hogy érdemi eredményre juthassunk.
Oct 30., Friday 22:59 #14
Válasz SIDE (#12) üzenetére
Ja csak másokat is ki kell fizetni belöle.
Kevesebbet èl a Gamer, de többet èl meg.
Oct 30., Friday 22:59 #13
Válasz theSickness (#10) üzenetére
Mèg vèletlenül se gondolkodj el azon amit irtam , hanem csipöböl lövöldözz cinizmussal.
Kevesebbet èl a Gamer, de többet èl meg.
[5] SIDE
Oct 30., Friday 22:55 #12
Válasz sikesdizsolt (#7) üzenetére
A Game Pass egy nagyon jól jövedelmező szolgáltatás. Főleg hogy már 15M felhasználója van. Elhiheted hogy szépen megtérül ott minden.
[5] SIDE
Oct 30., Friday 22:52 #11
Örökké nem dolgozhat ott!
... ha elkezdenék leírni az összes átmozgást, ami a különböző fejlesztőcsapatoknál van szerte a világon akkor azt gondolhatnánk hogy mindenhol óriási bajok vannak.
Oct 30., Friday 22:51 #10
Válasz sikesdizsolt (#7) üzenetére
Igen, hiszen az MS elragadja a szellemi terméküket és gonosz módon terjeszti fillérekért.
[16] eandre
Oct 30., Friday 22:50 #9
Kivétel nélkül jó kezekbe kerül. Egyszer nyilatkoznák h bajban vannak
[7] samus101
Oct 30., Friday 22:34 #8
Ennyi.. Vége... Xbox doomed... Ps5 wins, fatality!!! 4!!
"Reach out and touch faith!"
Oct 30., Friday 22:30 #7
Kiváncsi leszek meddig fog tetszeni a Bethesdásoknak meg a többi újjonan felvásárolt fejlesztönek , ha a játèkaikat egyböl bevágják Game Passba ès talán 50 èv múlva megtèrül a munkájuk.
Kevesebbet èl a Gamer, de többet èl meg.
[21] Lonewolf
Oct 30., Friday 22:13 #6
Igaz.

Pártatlan játékosként, remélem rendeződni fognak a stúdiók helyzete. Akár mennyire is rossz hír, látszik hogy elkezdtek odafigyelni a projektekre és határozott közbelépéseket tesznek amennyiben ez nem a megfelelő irányba halad és mind ezt nem sunnyogják el ami becsülendő.
PS ID : KernyaB
[24] maccc
Oct 30., Friday 22:06 #5
Valami irányító kreatív kéz baromira hiányzik az MS frissen/ régebben vásárolt stúdiói felett mert egyértelműen látszik, hogy van baj.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
Oct 30., Friday 21:49 #4
Válasz Lonewolf (#3) üzenetére
Messzemenő következtetéseket azért nem biztos, hogy lehet vagy kell levonnunk, de az biztos, hogy aggasztó.
[21] Lonewolf
Oct 30., Friday 21:45 #3
Nem véletlenül kellett a Bethesda, mert ezek szerint nem kicsi gondok vannak a már meglévő belső stúdiókkal.
PS ID : KernyaB
Oct 30., Friday 21:44 #2
Mi. A. P*csa.
[26] Tom
Oct 30., Friday 21:34 #1
Na innen is... Van baj...
"Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."