PlayStation 5: átszabott menü, új funkciók!
Eddig 16 hozzászólás
sQr
2020. October 15.
Thursday 15:20


“Hiszünk abban, hogy a játékidőd értékes és minden pillanata számít, ezért minden új funkciót ez a koncepció és elgondolás inspirált. Az új felhasználói felület számos új funkciója azért készült, hogy a játékélmény még szórakoztatóbb, magával ragadóbb és személyre szabottabb és szociális tevékenység legyen.”

Olvasható Hideaki Nishino filozófiája a PlayStation 5 felhasználói felületének megvalósításáról. A Sony Interactive Entertainment végre lerántotta a leplet az átdolgozott menürendszerről és annak néhány új funkciójáról a fenti, közel 12 perces videóban. Nézzük gyorsan miről is van szó:

Control Center

Ahol legutóbb abbahagytad! A játék felfüggesztése nélkül elérhetjük mostantól a legfontosabb funkciókat, mint a Party Chat indítása vagy a beállítások. Csupán a PlayStation gombot kell megtalálnunk a DualSense kontrollerünkön és máris egy ismerősnek tűnő alsó menüsor fogad és néhány új kártya.Activities

Ezek az Aktivitás kártyák, amelyek dinamikusan változnak az éppen játszott címnek megfelelően. Követik, hogy hány százalékra teljesítettél egy adott pályát, melyik trófea megnyitásához állsz legközelebb és azt is, hogy annak elnyerése körülbelül mennyi időt venne igénybe. Gyakran akár közvetlenül a játék adott pontjára is visszaugorhatunk! Ha esetleg elakadnánk, a PlayStation Plus tagok néhány gombnyomással segítséget kaphatnak. Például egy videó képében is, amit az oldalsávban vagy lebegő ablak formájában játék közben is a képernyőn hagyhatunk. Vagy inkább a barátaid online összecsapásaihoz csatlakoznál? Az aktivitás kártya mutatja, hogy éppen milyen játékban, melyik pályán és ki játszik - hogy Te villámgyorsan csatlakozhass!

Party

Mostantól játék közben, egy lebegő ablakból közvetlenül reagálhatunk a voice chat hívásokra a DualSense kontroller beépített mikrofonjának köszönhetően. De meg is oszthatjuk velük a képernyőnket, hogy élőben figyeljék a legemlékezetesebb játékpillanatainkat. Akár a saját játékuk közben, egy Picture in Picture megoldással a képernyőn hagyva.

Create Button

A Share gomb utódja hasonló funkciókat lát majd el a jelek szerint. Bármikor felhozható játék közben, hogy a folyamatosan rögzített gameplay utolsó perceit mentsük vagy készítsünk egy gyors fotót. Mostantól akár 4K minőségben is! A Twitter integrálás megmaradt.Home

Nem kell megijedni, a szokásos menüsor itt is megtalálható lesz - kis csinosításokkal. Nagyobb hangsúly fektettek például a játékok Hub felületére, amivel még az elindításuk előtt áttekinthetjük az eddigi haladásunk, a friss híreket és az éppen folyamatban lévő online összecsapásokat.

Store

Mostantól nem külön programból érjük el a digitális polcokat, hanem közvetlenül a menüből! Az integrált felület gyorsabb, személyre szabottabb és az ígéretek szerint sokkal átláthatóbb.

Neked hogy tetszik a PlayStation 5 felülete? Jöhet a november 19?

[41] Kuresz
Oct 19., Monday 15:23 #16
Annyira jon be, mint az uj party rendszer.
A videoban bemutatott opciok egyiket se fogom hasznalni, de kulon fekete pont, hogy mar itt is a menu menujenek a menujeben vannak elerheto opciok...
Jatek kozben nem a masik jatekat fogom nezni. Eddig is lehetett session-hoz csatlakozni mar dash-rol, csak sokkal egyszerubben, mint a fent lathato videoban. Nekem a most bemutatott ujitadok teljesen hidegen hagynak. A 4k rogzites, ami egyedul pozitiv.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
Oct 18., Sunday 18:27 #15
Válasz Lameth (#14) üzenetére
Es befizetted az eloleget, es annak ellenere is?
Papu nem sárga tetű!!
[6] Lameth
Oct 17., Saturday 0:20 #14
Hát, ma jött a mail, hogy sajnos nem tudják teljesíteni a rendelésem, szóval valószínűleg idén nem lesz nekem next gen...
Quake az ég, és zöld a fű! :D
Oct 16., Friday 15:07 #13
Tetszik!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[14] muerte
Oct 16., Friday 11:41 #12
Tetszik az uj menü.
Ami nem ol meg az erosit
[55] axl
Oct 16., Friday 10:51 #11
Ami érdekel / érint, az nem változik nagyot, ami nem érdekel, az pedig... nem érdekel. Persze először a Share-ről is azt gondoltam, hogy teljesen felesleges, most meg az az egyik kedvenc lehetőségem a gépen, szóval a jövőben bármelyik új funkció meglephet kellemesen. Már ha veszek PS5-öt valamikor.
I WλNT TO BELI3VE
[27] arpi0912
Oct 16., Friday 9:33 #10
Válasz Cell (#9) üzenetére
Az értesítések már ps4-en is elég jól ki/be kapcsolhatók miről akarod hogy a pofádba villogjon (trófea, chat, shareplay, group, comment, stb). Ha nem akarod akkor semmiről se kapsz értesítést. Reméljük itt még jobban beállítható, vagy legalább annyira mint eddig.
[10] Cell
Oct 16., Friday 9:28 #9
Én nagyon maradi vagyok (értsd: a tervek szerint PS3-ról fogok PS5-re váltani), ezért remélem, hogy nem fog percenként a pofámba villogni valami totál irreleváns értesítés, hogy hány %-nál tartok, mennyi idő kell, míg átjussak a pálya adott szakaszán, mennyi gyűjtögető trófea/biz-b.sz van, hanem, ha majd én kíváncsi leszek rá, akkor megnézem én magam.

Ettől eltekintve tetszetős, szép, letisztultnak néz ki. Bár én a PS4 menüjét is csak videóról láttam, de azzal sem volt látszatra semmi bajom.
[73] zaz
Oct 15., Thursday 22:38 #8
a lesajnált másik oprendszer ezen funkciók nagyrészét régen tudja.
amúgy pofás
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[1] Johann
Oct 15., Thursday 21:11 #7
Jó lenne ha msék kicsit lopnának az animációs dolgokból mert ezt hiányolom a dashból a másik oldalon.. Szerintem jól néz ki =)
Simax - Jackal - Johann
[5] xanax
Oct 15., Thursday 20:44 #6
Válasz arpi0912 (#5) üzenetére
Az integrált store azt jelenti, hogy megadod a bankkártya adataid és majd ő szabályozza a költést :Đ
[27] arpi0912
Oct 15., Thursday 18:58 #5
Tetszik, hogy elsőre egy polírorzott ps4 menünek tűnik persze újdonságokkal. A trófea track jó feature és biztos jól fog jönni, a side by side nézetért meg külön plusz pont.
Az integrált storra kíváncsi leszek mit is takar. Az activities is jófajta, remelem nem olyan vészes ezt integrálni a játékokba mert jó lenne ha nem csak a 1st party játékok kiváltsága lenne.
Egy a lényeg hogy gyors legyen. A designnal nincs gond.
moderator sQr
Oct 15., Thursday 17:49 #4
Válasz bakfitty (#3) üzenetére
Én biztos vagyok benne, hogy nem ennyire lesz alkalmas az a Create menü. Mint mondták, ez csupán néhány új funkció volt, amit kezdetben elérhetünk. De a 4K-s gameplay rögzítés önmagában is nagy ugrás. A felhős megoldás mondjuk nem lenne rossz. Én konkrétan a régi accountomnak szoktam elküldeni üzenetben és a telefonon / iPad-en lementem az applikációból a képeket. :’D

Igen, az Activities szerintem zseniális ötlet és örülök, hogy lesznek ilyen lehetőségek, főleg ha tényleg kellően dinamikusan és interaktívan működik majd mindenhol. Engem mondjuk pont a guide része nem mozgat annyira, ritkán érzem ilyen formában szükségét. A trófea tracking és a szükséges feladatok ilyen listázása, könnyű elérhetősége viszont kincs. Esetleg egy playtime mutatót fogadnék még el, de úgyis stopperezek / listázok lassan két éve mindent...

Én reméltem, hogy nem bonyolítják túl. A látottak alapján csak kipofozták, kibővítették és modernizálták. Elégedett vagyok.
Twitter: sequeeer
[1] bakfitty
Oct 15., Thursday 17:39 #3
Egyrészt nem értem, hogy mi a különbség a Share meg a Create között, másrészt remélem most már nem usb meghajtóval kell a géphez sétálgatnom, ha meg akarom osztani, hogy mondjuk a felhőbe is feltöltődik a screenshot.
Az Activities elméletben jó, de megint valószínűleg a nagyokon (és inkább a 1st party cuccokon) kívül más nem fog komoly energiát beleölni abba, hogy a játékon felül még komplett guidet is készítsen - pláne ha azt még akár lokalizálni is kell.
Egyébként meg olyan amilyen, szerencsére annyira nem próbálták feltalálni a spanyolviaszt, gondolom akinek eddig működött annak ezek után is fog.
[10] Daniel San
Oct 15., Thursday 17:29 #2
Szép lesz az ui
A store átdolgozásának igazán örülök, remélem a mobilnetes verzával is kezdenek valamit, mert számomra az kezelhetetlen.
moderator sQr
Oct 15., Thursday 17:28 #1
Thanks bakfitty! ^^,
Twitter: sequeeer
Friss hírek

119 | [Nyerd meg!] A Cyberpunk 2077 Világa

Könyvajánlóval megtoldott nyereményjátékkal jelentkezünk, ezúttal a 2020-as év egyik legnagyobb sikervárományos játékával kapcsolatban. A Cyberpunk 2077 Világa az artbookok és háttérinfót tartalmazó videojátékos lexikonok sorát gyarapítja, és nekünk is van hozzá némi közünk.

xbox1,ps4 75 | [Nyerd meg!] Ride 4 (PS4, XO)

Beröffentjük a motorokat, kigurulunk az aszfaltra, és negyedszer is körbehajtjuk a pályán a kétkerekűt. A RIDE 4 megjelent, ennek örömére pedig két példányt, egy XO és egy PS4 lemezes verziót sorsolunk ki közöttetek! Gyertek és kommenteljetek a nyereményekért!

14 | Gamer365 podcast 2020 szeptember - jövőbe tekintve

Podcast a felhőből, ismét online nyomultunk podcastországban - sajnos a koronás még mindig felülírja élő találkozós terveinket. De ez maximum csak a hangminőségben mutatkozik meg, ismét izgalmas témákat hozunk, a nextgennel a főszerepben.

pc,xbox1,ps4 0 | Visage: megjelenési dátum

Kilép a korai hozzáférésből az ígéretes pszichológiai horror.

pc,xbox1,ps4 1 | Sekiro: Shadows Die Twice GOTY

Új kihívások, játékmódok, skinek és lehetőségek a frissítésben.

pc,xbox1 5 | Gears 5: Xbox Series X|S trailer

New Game+. Ultra beállítások. 120FPS Versus mód.

pc,xbox1,ps4,wiiu 2 | Little Nightmares II: Halloween trailer

Ízelítő az apró rémálmok következő fejezetéből.

pc,xbox1,ps4,wiiu 2 | Immortals Fenyx Rising: a történetről

Zeusz és Prométheusz vázolja nekünk az alapszituációt.