PSVR kontroller a szabadalmi irodánál
Eddig 17 hozzászólás
mcmacko
2020. September 27.
Sunday 09:45


A Sony minden bizonnyal folytatja a PSVR platformjának fejlesztését, erre pedig jó elméleti és koncepcionális alapot nyújthat a PC-s VR piac, valamint az ottani fejlesztések.

A legújabb bejegyzett szabadalomban egy új VR kontroller látszódik, amelyet a LetsGoDigital talált meg a japán szabadalmi bejegyzések között.

Az új kontrollerek külső trackelést is lehetővé tesznek falra vagy asztalra szerelhető szenzorok nélkül. (Inside-out tracking.)

A Valve Index irányítójához hasonlít amúgy a forma, külső gyűrűvel, analóg stickkel és minden földi jóval - a képek szerint még ujj-trackelésre is lehetőség lesz. Persze a fenti tervek nem jelenetenek semmit, csak azt, hogy a Sony újabb lehetőségeken dolgozik, és friss anyagokat szabadalmaztat. Ezek pedig előbb vagy utóbb de úgyis termékhez fognak vezetni. Várjuk a jövő híreit egy esetleges PSVR utódról!

[14] muerte
Sep 29., Tuesday 23:25 #17
Válasz CeXzer (#14) üzenetére
A munkámból kifolyólag egész nap monitort bámulok. Az meg nem okozott hasonló problémákat.
Az EYE STRAIN & PAIN - el sok cikk es forum foglalkozik.
Egyenlére mindenhol azt írjak, hogy valószínűleg nem okoz maradandó problémákat. Mondjuk az 5ö-es években meg a cigi is egészséges volt.

Minden esetre azt gondolom, hogy egy termek amitól sok ember tengeri beteg lesz, faj a szeme, feje, stb. nem életképes.
Meg kell nézni, hogy hányan vettek meg úgy mint en, hogy egy kis idő után a dobozban vagy a polcon kötött ki.
Ami nem ol meg az erosit
[14] muerte
Sep 29., Tuesday 23:15 #16
Válasz Hwopapa (#15) üzenetére
A hsz-ed elsö fele biztos nem nekem szol.
Ha link kell üsd fel a google-t, eleg sok találat lesz.
Ami nem ol meg az erosit
[25] Hwopapa
Sep 28., Monday 21:09 #15
Válasz muerte (#13) üzenetére
11 éve volt a műtétem és szárad sokszor, de semmi köze nincs a VR-hoz: annál inkább ahhoz, hogy nem pislogsz

Lehet olvasni sok hülyeséget is a neten, szóval erre semmiképp se hagyatkozz kérlek, vagy legalább 1 linket kérek plz, élettani kimutatásokkal - addig ez maximum szerinted és ismerősöd szerint van így (meg az ilyen "szállnak ki sorban belőle" se nagyon helytálló, de kinek mi)
PSN-XBox: Snake.aZ.eKe / Switch: SW-6493-2649-5593
[24] CeXzer
Sep 28., Monday 16:44 #14
Válasz muerte (#13) üzenetére
Pont azért kérdeztem, mert próbáltam utánaolvasni, nagyon nem találtam semmit. Amiket írsz az minden monitor hosszas nézése után van. Az elmélet szerint, de ugye az elmélet, ez jobb, mert távolabb fókuszálsz, mintha monitort néznél. Nekem anno a rift DK2 nagyon kényelmes volt, ott végtelenben volt a fókusz. A vivenak meg valami 1.5 m-re, az fárasztó.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[14] muerte
Sep 28., Monday 16:36 #13
Válasz CeXzer (#10) üzenetére
Az összes ismerősöm azzal küzd a használat során mint en. Konkrétan kiszárad a szemem, el kezd könnyezni, stb. Erre gondoltam.
Ha szétnézzél fórumokon olvashatsz is erről eleget.
Ha arra gondolsz hogy egészségügyi szempontból művel vele valamit, hat gyanítom, nem túl egészséges egy oled vagy lcd kijelzö közvetlen a szem elött.
Ami nem ol meg az erosit
[6] Gala
Sep 28., Monday 11:57 #12
Nekem több mint 10 éve volt látásjavító műtétem, évente járok kontrollra, és nincs romlás. VR szemüvegből a negyediket nyúzom, alkalmankènt 2-3 órát. Azért számos más hatás is nyírhatja a szemet, ne kiáltsuk ki bűnbaknak a VR-t.
"If doubt, just flat out..." Colin McRae
[33] backstab
Sep 28., Monday 11:07 #11
Válasz CeXzer (#10) üzenetére
Egy cimborám unszolására vágtam bele a lézeres szemműtétbe- neki öt éve csinálták meg, és tökéletes volt a látása. Viszont tavaly beleugrott a VR-ba egy Oculus Rift S-el, és esküszik rá, hogy attól romlott vissza a szeme -1 dioptriával. Állandóan "tikkelt" a szemhéja, kiszáradt a szaruhártyája, újra vissza kellett térnie a műkönny használatához. El is adta a cuccot, mert már fél tőle. Én mondjuk kétlem, hogy az a pár (száz) órányi VR-ozás lenne az oka a romlásnak, de ez is hozzájárul a VR-tól való idegenkedésemhez.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[24] CeXzer
Sep 28., Monday 9:36 #10
Válasz muerte (#7) üzenetére
Erről a megcseszik a szemet dologról szeretnék még olvasgatni.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Sep 28., Monday 8:20 #9
A Quest 2 féle irány nekem már nagyon fekszik, el is gondolkodtam a vásárláson, mivel nincs vr-ra alkalmas pc-m...de amíg még nem olyan erős, hogy link nélkül elfuttasson egy Alyxot,vagy többi komolyabb címet, addig még várat a dolog.
[14] muerte
Sep 28., Monday 8:07 #8
Válasz Laza (#4) üzenetére
Pont a minap olvastam arról egy cikket hogy bizony a vr messze alul múlja a várakozásokat, azok a számítások amikkel par eve kalkuláltak, hogy mekkora love lesz benne, nem jöttek be.
Sorban szálnak ki befektetők ebből a szegmensből. Ez a tendencia azért viszonylag jól előre tudja jelezni, hogy mire lehet számítani.
Aztán meg ki tudja.
Ami nem ol meg az erosit
[14] muerte
Sep 28., Monday 8:03 #7
Válasz Ghz (#5) üzenetére
Persze hogy van benne potenciál csak nem igy.
Az ember fejen egy orr nehéz tégla, aminek a kijelzöje(i) rövid idő alatt megcseszik a szemet. A sisakban a kijelzőtől felmelegszik a levegő igy az ember azon kívül, hogy kiszáradnak a szemei el kezd izzadni alatta nem kicsit.
Örökké megy a macera a kábelekkel(Kábellel).
Számomra az eszköz hosszabb ideig nem elviselhető, mert nem kényelmes.
Ami nem ol meg az erosit
Sep 28., Monday 7:25 #6
Nálam még mindig a kábelek ki-be dugdosása a legnagyobb visszahúzó erő. Ha a psvr2 végre vezeték nélküli megoldást fog használni, akkor megint beleugrok, mert játék az van hozzá dögivel.
moderator Ghz
Sep 27., Sunday 21:01 #5
Válasz muerte (#2) üzenetére
Szerintem a quest 2 féle irány a jövő. Az valami baszott nagy királyság, bekapcsolod, leszeded rá a játékot és tolod. Nincs zsinór, nincs semmi kötöttség. A PSVR 2 csak abban az esetben lesz életképes ha sikerül megoldani az átvitel a gépről zsinór nélkül. Ettől függetlenül még azért kéne pár jó játék rá de szerintem van még a VR-ban potenciál.
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[34] Laza
Sep 27., Sunday 21:00 #4
Válasz muerte (#2) üzenetére
Kik azok az egyre többen? Mert az Oculuson kívül más nem igazán váltott csak a standalone irányba ... ami lássuk be, kompromisszumos. Közben meg jönnek az újabb fejlesztések PC-re, többek között a HP új, reverb G2 -es fejese.
A Sony meg eddig is lubickolt a VR javakban, csak maga PS-re milliószám adott el szemüveget, és valószínűleg ez így lesz a jövőben is.
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[27] Rotten
Sep 27., Sunday 16:59 #3
Hasonlít? Kb annyit változtattak, hogy ne legyen azonnal per belőle.
[14] muerte
Sep 27., Sunday 16:40 #2
Most hogy egyre többen ráébrednek, hogy a VR a mai formájában nem az a termek aminek hittek, egyre jobban tisztelem a Sony-t hogy meg ki all mellette.
Itthon is van egy Oculus Rift S, de hogy őszinte legyek, hónapok óta a dobozban csücsül. Vagy igy marad, vagy eladom.
Ami nem ol meg az erosit
[46] multishoot
Sep 27., Sunday 12:33 #1
Ezer éve ideje lenne egy újnak.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
Friss hírek

110 | [Nyerd meg!] A Cyberpunk 2077 Világa

Könyvajánlóval megtoldott nyereményjátékkal jelentkezünk, ezúttal a 2020-as év egyik legnagyobb sikervárományos játékával kapcsolatban. A Cyberpunk 2077 Világa az artbookok és háttérinfót tartalmazó videojátékos lexikonok sorát gyarapítja, és nekünk is van hozzá némi közünk.

xbox1,ps4 75 | [Nyerd meg!] Ride 4 (PS4, XO)

Beröffentjük a motorokat, kigurulunk az aszfaltra, és negyedszer is körbehajtjuk a pályán a kétkerekűt. A RIDE 4 megjelent, ennek örömére pedig két példányt, egy XO és egy PS4 lemezes verziót sorsolunk ki közöttetek! Gyertek és kommenteljetek a nyereményekért!

14 | Gamer365 podcast 2020 szeptember - jövőbe tekintve

Podcast a felhőből, ismét online nyomultunk podcastországban - sajnos a koronás még mindig felülírja élő találkozós terveinket. De ez maximum csak a hangminőségben mutatkozik meg, ismét izgalmas témákat hozunk, a nextgennel a főszerepben.

3 | Ubisoft Connect: generáción átívelő támogatás

Új szolgáltatás a cross-play és cross-progression mellé.

pc 3 | Darkest Dungeon II: bejelentés

Epic Games Store exkluzív korai hozzáféréssel első körben.

1 | Devolver Digital x Croteam

A Devolver felvásárolta a Croteam-et. Vagy fordítva. Vagy olyasmi.

0 | Puyo Puyo Tetris 2: friss előzetesen

Helló, Skill Battle! Csapatok sorakozó!

pc,xbox1 8 | Scorn: 14 percnyi rettegés

Mozgóképen az Xbox Series X|S konzol exkluzív horrorjáték.