Előkeveredtek a klasszikus Metal Gear-ek
Eddig 14 hozzászólás
mcmacko
2020. September 27.
Sunday 09:31


A hét egyik jó híre, hogy a Konami gyűjteményei mellé befutott a Metal Gear, a Metal Gear Solid és a Metal Gear Solid 2 PC-re a GOG piacterén. A játékok 6-10-10 Dollárba kerülnek (itt váltsuk mindezt Euróra), és bár nem tartalmaznak nagy felújítást, vagy különösebb remaster fícsört, azért örülhetünk, hogy modern PC-ken is újra elővehetjük a két klasszikust!

Az MGS1-ből mondjuk elférne egy újabb remake, vagy akár a GC verziót is szívesen megnéznénk, mondjuk Switchen. Álmodik a kígyó...

[55] axl
Sep 30., Wednesday 15:46 #14
Válasz Trishtan (#13) üzenetére
Ugyan már, bármelyik ingyenes PS-emulátor megoldja a kérdést. Épp ezért a Sony sem vesződött vele különösebben a PS Classic esetében...

(Itt szerintem inkább az a szuper, hogy végre legálisan beszerezhetőek ezek a klasszikusok PC-n, még ha nem is ott érték el a legnagyobb sikereiket.)
I WλNT TO BELI3VE
[7] Trishtan
Sep 29., Tuesday 18:08 #13
Válasz Necroman Mk2 (#12) üzenetére
Tudom. Gondolom a Gog dolgozott is vele, hogy menjen mai gépeken, mert a 20 évvel ezelőtti PC-s kiadást elég nehéz volt már életre kelteni.
Sep 28., Monday 21:10 #12
Válasz Trishtan (#10) üzenetére
GoG-os megjelenés, könyörgöm!
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[33] backstab
Sep 28., Monday 10:09 #11
Azért ilyenkor még mindig felcsendül a fejemben a MGS főcímzenéje, és Campbell hangja... "Vulcan Raven. Giant and shaman."
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[7] Trishtan
Sep 28., Monday 9:52 #10
Hozzácsaphatták volna a Twin Snakes-t, meg a hármat és a négyet is. Ja, hogy, azokkal munka lett volna.
[7] 5241451
Sep 28., Monday 7:51 #9
Válasz Wakka (#8) üzenetére
Biztos megy, de egy plusz opció sosem árt, és emiatt szerintem jó is, hogy felkerült GOG-ra. Mindeközben a Symphony of the Nightnak máig nincs nemhogy definitív, de PC portja sem, és ez érvényes a többi Igavaniara is. Ritkán mondok ilyet, de emiatt remélem, hogy a Konami folytatja ezt a collection dolgot, ha már szaros telefonokra is képesek voltak portolni.
[3] Wakka
Sep 28., Monday 1:33 #8
Válasz Target (#6) üzenetére
nem megy mostanában a pacsinkó biznisz, hogy képtelenek portolni ezt a két részt úgy, hogy egy emulátor is röhögve viszi őket?... : \
[2] Target
Sep 28., Monday 0:47 #7
Válasz axl (#2) üzenetére
Engem csak azért szomorított el, hogy ilyen formában adták ki őket, mert pár napja volt egy pletyka, hogy újrakiadások jönnek és ps5-re lehet hogy érkezik egy remake, ahhoz képest meg gog-ra felkerült az első pár rész, kb nulla belenyúlással.
A semminél nyilván több, de azért ez a széria többet is érdemelne.
Roy Campbell: SNAAAAAAAAKE!
[2] Target
Sep 28., Monday 0:40 #6
Válasz Wakka (#5) üzenetére
Gondolom anyagi vonzata van a portolásnak, a 4. rész PS3-on kívül még PS4-re se látogatott el, nem hogy PC-re.
Roy Campbell: SNAAAAAAAAKE!
[3] Wakka
Sep 27., Sunday 19:52 #5
Válasz Burzum (#3) üzenetére
ezért imádkozok már mióta. milyen elmebeteg megfontolásból gondolják hogy pc-re jó az 1-2 meg az 5, a többi részt meg nézze meg az ember a youtube-on vagy mi az isten??.... : \
Sep 27., Sunday 15:40 #4
Válasz Target (#1) üzenetére
A GoG esetében ne várj semmi különöset, inkább örüljünk, hogy modern rendszeren is futnak már.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[20] Burzum
Sep 27., Sunday 14:02 #3
Mondjuk én inkább annak örülnék, ha PS4-re is kidobnák az MGS HD Collection-t, ami azért anno ritka igényes darab volt+ jöhetne egy MGS4 is, bár az igazi megaton egy TTS remaster lenne.
"...I make the angel scream, and the devil cry."
[55] axl
Sep 27., Sunday 13:37 #2
Válasz Target (#1) üzenetére
Mondjuk éppenséggel a GOG-on is van achievement támogatás a Galaxy-kliensen keresztül (ahogy nézem, ezekben a játékban konkrétan nincs, de nem a választott platform miatt), bár szerintem nem ettől lesz igényes egy kiadás (sőt, valahol szomorúnak tartom, hogy sokakat már csak ez motivál).

Személyes megjegyzés: én örülök, hogy végre PC-n is megvásárolhatóak digitálisan és ebben a formában a GOG tökéletes felület, hiszen amellett, hogy DRM-mentes, eredetileg pontosan arról szólt, hogy régi játékokat tesznek elérhetővé mindenféle változtatás nélkül (leszámítva természtesen az újabb konfigurációkkal való kompatibilitás megoldását) a maguk teljes és autentikus mivoltában, egységesen 6, 10 és (ritkábban) 12 dolláros árcímkével. Szerintem az újabb (többnyire indie) megjelenések és az egyéni (sokszor regionális) árazás beengedésével-, illetve újabban az extrák elhagyásával valahol fókuszt is tévesztettek, a kínálatuk szörnyen felhígult. Mindamellett sok szempontból még mindig egyedi és hiánypótló, valamint legalább alternatívát kínálnak egy olyan közegben, ahol manapság mindenki a saját, kötelező launcher-re esküszik...
I WλNT TO BELI3VE
[2] Target
Sep 27., Sunday 12:53 #1
Sajnos csak egy cash grab a komanitól, se steam se ps4, így trófea támogatás sincs. Aki rajongó annak 6 millió kiadásban már megvannak ezek a részek, egy kicsit többet is beletehettek volna anyagilag. Contra/Castlevania pakkok egész igényesek voltak.
Roy Campbell: SNAAAAAAAAKE!
Friss hírek

110 | [Nyerd meg!] A Cyberpunk 2077 Világa

Könyvajánlóval megtoldott nyereményjátékkal jelentkezünk, ezúttal a 2020-as év egyik legnagyobb sikervárományos játékával kapcsolatban. A Cyberpunk 2077 Világa az artbookok és háttérinfót tartalmazó videojátékos lexikonok sorát gyarapítja, és nekünk is van hozzá némi közünk.

xbox1,ps4 75 | [Nyerd meg!] Ride 4 (PS4, XO)

Beröffentjük a motorokat, kigurulunk az aszfaltra, és negyedszer is körbehajtjuk a pályán a kétkerekűt. A RIDE 4 megjelent, ennek örömére pedig két példányt, egy XO és egy PS4 lemezes verziót sorsolunk ki közöttetek! Gyertek és kommenteljetek a nyereményekért!

14 | Gamer365 podcast 2020 szeptember - jövőbe tekintve

Podcast a felhőből, ismét online nyomultunk podcastországban - sajnos a koronás még mindig felülírja élő találkozós terveinket. De ez maximum csak a hangminőségben mutatkozik meg, ismét izgalmas témákat hozunk, a nextgennel a főszerepben.

3 | Ubisoft Connect: generáción átívelő támogatás

Új szolgáltatás a cross-play és cross-progression mellé.

pc 3 | Darkest Dungeon II: bejelentés

Epic Games Store exkluzív korai hozzáféréssel első körben.

1 | Devolver Digital x Croteam

A Devolver felvásárolta a Croteam-et. Vagy fordítva. Vagy olyasmi.

0 | Puyo Puyo Tetris 2: friss előzetesen

Helló, Skill Battle! Csapatok sorakozó!

pc,xbox1 8 | Scorn: 14 percnyi rettegés

Mozgóképen az Xbox Series X|S konzol exkluzív horrorjáték.