Michel Ancel kiszáll a játékfejlesztésből!
Eddig 12 hozzászólás
sQr
2020. September 18.
Friday 19:25


“A mai egy nagyon különleges nap a számomra. Több mint 30 év után úgy döntöttem, hogy felhagyok a videojátékok fejlesztésével, hogy teljesen a másik szenvedélyemnek hódolhassak: a vadonnak! A következő projektem a való világban lesz, egy vadállatok számára fenntartott menedékházban, amit az oktatásnak és a természet szeretetének szentelünk. Na meg... a vadon élő állatoknak.”

Olvasható Michel Ancel búcsúzó Instagram üzenetében. A legendás fejlesztőt az idősebb korosztálynak bizonyára nem kell bemutatni. 1989 óta munkálkodott az Ubisoft kötelékében - ekkor még csak 17 éves volt. 1995-ben a Rayman megalkotásával robbant be a köztudatba, de később dolgozott Peter Jackson King Kong adaptációján és segített megálmodni a Beyond Good and Evil univerzumát is. A francia legenda azonban az utóbbi években már nem adott ki játékot a kezei közül. A Wild 2014 óta van fejlesztés alatt szinte teljes hírzárlat mellett, míg a Beyond Good and Evil 2-t hivatalosan 2017-ben mutatták be. Utóbbiról búcsúüzenetében elmondta, hogy már egy ideje nem működik aktívan közre a fejlesztésben, mert a csapat önállóan is képes a projekt befejezésére - ehhez pedig minden a lehető legjobb úton halad.

Kívánunk rengeteg sikert, izgalmat és örömöt az úriember álmainak eléréséhez. De egy könnycseppet talán titokban elmorzsolunk. Ma ismét kevesebb lett a játékipar egy legendával.

[48] soliduss
Sep 21., Monday 8:47 #12
ubisoft.... és az "önálló munkavégzés".... aha... most dobják szép a projektet minimum 6 csapatba és bumm.... így lesz a csokapik.
[16] Zangpo
Sep 19., Saturday 21:44 #11
Michel (c)Ancel(led)
"Egyesek olykor azzal gyakorolnak ránk nagy hatást, hogy mondanak valamit. Mások azzal, hogy csendben maradnak." XIV. Dalai Láma /PSN ID:Zangpo/
[38] Fieldtom
Sep 19., Saturday 21:35 #10
Válasz backstab (#9) üzenetére
Tök jó sztori, nem hallottam még.
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
[33] backstab
Sep 19., Saturday 20:32 #9
Válasz Fieldtom (#8) üzenetére
Ha jól emlékszem, talán Liquidék (vagy talán Stökiék?) mesélték az egyik podcastban, hogy egy rendezvényen összefutottak Ancellel, és egy közös képet csináltak vele, aztán Ancel is kérte, hogy ő is hadd csináljon egyet VELÜK! Egye fene...
Nagyon kedves, barátságos, lelkes fazon, hiányozni fog a játékiparból, de hát már évek óta csak fél gőzzel csinálta. Simogassa csak az őzeket és tanítsa a gyerekeket, tőle nem sajnálom!
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[38] Fieldtom
Sep 19., Saturday 20:03 #8
Sajnálom, szimpatikus csóka volt mindig.
Ha már szimpatikus fejlesztők, akikről régen hallottam: Ken Levine-nel mi lehet?
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
[2] FrY
Sep 19., Saturday 14:02 #7

I'll SHOW yoU The TRUTH!
[29] lacapaca
Sep 19., Saturday 10:40 #6
Válasz axl (#5) üzenetére
És még ehhez minden a lehetõ legjobb úton is halad. Engem meggyõzött

Na de a vadonban nem kell már majd ezzel foglalkoznia. Írigylem is érte.
Persze csak addig, míg ott õ foglalkozik az állatokkal, és nem azok vele
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[55] axl
Sep 19., Saturday 7:54 #5
"képes a projekt befejezésére"

HA-HA-HA-Ha-ha-ha-haa...
I WλNT TO BELI3VE
[55] axl
Sep 19., Saturday 7:52 #4
Látszik, hogy még nem fejeztem be a kávémat, mert az "álmainak eléréséhez"- t sikerült lazán úgy olvasnom, hogy "árainak emeléséhez".
I WλNT TO BELI3VE
[35] savoo
Sep 19., Saturday 0:45 #3
Válasz zsozsa (#2) üzenetére
Nem lesz abból semmi, ahogy a BGE2-ből sem.
"I have no memory. Every day is a new day because I don’t remember the day before. Every minute is like the first minute of my life."
[48] zsozsa
Sep 18., Friday 21:49 #2
Gondolom a Wild is a fejlesztői poklot járja. Emlékszem még a ps4 beharangozóján mutatták az első (tán utolsó trailert) is belőle, ami valami elképesztő nagy játékot sejtetett. Lehet, hogy túl nagy lett a ps4-nek és a kövi gen kell hozzá?
Dzsézon Tetem a Transplanter
Sep 18., Friday 21:30 #1
Láttam délután. Hát ha nem volt sok köze a Rayman Origins / Legends részekhez, akkor még reménykedhetek egy jó folytatásban. A BGE2-t már elengedtem, nagyobb semminek tűnt, mint a Star Citizen (ami persze már működget).