Tony Hawk’s Pro Skater 1+2: 1 millió?
Eddig 24 hozzászólás
sQr
2020. September 15.
Tuesday 07:45


A Vicarious Visions fejlesztőcsapata büszkén jelentette, hogy a szeptember elején megjelent legenda felélesztéséből máris több mint egymillió példány talált gazdára. A bűvös mérföldkövet ezzel a Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 érte el a leggyorsabban az egész széria történetében. A kiválóan sikerült alkotásról McMackó értekezett pár napja ITT! Jöhet a THPS 3+4?

A Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 már elérhető PlayStation 4, Xbox One és PC platformokon.

[27] arpi0912
Sep 16., Wednesday 9:08 #24
Válasz skiz0 (#22) üzenetére
Emlékszem régen Dave Mirra vs Matt Hoffman volt a téma mikor ezek az extrém sportos játékok szóba kerültek. Nem ma volt.
[55] axl
Sep 16., Wednesday 7:58 #23
Válasz skiz0 (#22) üzenetére
Én emlékszem... mert a THPS4-be is bekerült az egyik pályája.
I WλNT TO BELI3VE
[16] skiz0
Sep 16., Wednesday 0:39 #22
Válasz sQr (#16) üzenetére
Mat Hoffman's Pro BMX :'D nálam pörgött az is sokat, de nyilván a kutya se emlékszik rá kvázi
PSN: mucsacso
[24] Fabri
Sep 15., Tuesday 20:04 #21
Megérdemli!
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" /Super Mario/
[55] axl
Sep 15., Tuesday 19:59 #20
Válasz 5241451 (#9) üzenetére
Sok újdonságot nem tudok hozzáfűzni az alattam leírtakhoz képest, de én is csak bátorítani tudlak a beszerzésére. Annak idején mindenféle "előképzettség" nélkül ültem neki a 3. résznek és teljesen magával ragadott pusztán a játékmenet gördülékenysége, az animációk folyamatossága és a(z akkoriban) lenyűgöző látvány. Valódi gördeszkán azóta sem álltam egy percet sem, de a Tony Hawk sorozatot még mindig imádom. (Mondjuk pont a játékok hatására egy kicsit jobban elkezdett érdekelni maga a szubkultúra is.) Tényleg jó közelítési pont, ha egy színes-szagos, gyors reflexeket és néha pillanatnyi döntéseket igénylő, az ügyességet folyamatosan és egyre jobban jutalmazó arcade-játékként tekintesz rá, ahol a belépési szint kellően alacsonyan van ahhoz, hogy bárki számára azonnali sikerélményt nyújtson egy-egy szebben kivitelezett megmozdulás, a plafon pedig olyan magasan, hogy én még kb. 17 évnyi (igaz, szórványos) "tonihókozás" után sem látom, pedig félmilliós kombókat ha nem is lazán, csuklóból, de azért képes vagyok kiizzadni magamból. Túlzás nélkül állítható, hogy nem csak stílust teremtett annak idején (amiben azóta sem talált legyőzőre), de jelenséggé vált, milliókhoz hozta közelebb ezt az extrém sportágat / életformát és valószínűleg rengeteg embernek hozta meg a kedvét ahhoz, hogy a valóságban is művelje azt. (Az egyik, mára szponzorált profivá váló és a játékban is szereplő "új" deszkás konkrétan a 'Behind the scenes' videóban meséli, hogy gyerekként szörnyen bosszantotta, hogy a játékban mennyire ügyes volt, élőben pedig mennyire béna. )

Ezekkel a felújításokkal láthatóan sokat törődtek, annyira, hogy a zenei anyagból végül többet is sikerült megmenteniük, mint amennyit előzetesen beharangoztak (bár ez nyilván csak azok számára fontos szempont, akik annak idején rongyosra hallgatták a soundtrack-et). Összesen 3 hiányzó szám van (meg néhány cenzúrázott...) és sok új, stílusában többnyire passzoló adalék. Az irányítás, játékmenet ugyanolyan jó, mint annak idején volt (szinte hihetetlen, hogy mennyire kortalan), az optimalizáció példás (20 éves cuccok ide vagy oda, elvileg minden platformon megvan a betonstabil 60 FPS), a grafika pedig szerintem bőven megfelelő és a pályák tele vannak olyan hangulatfokozó apróságokkal, mint pl. az iskola tetejére feldobott, majd ottfelejtett lapos kosárlabda (ami fizikával rendelkező objektumként ráadásul még szabadon mozgatható is). Egy klasszikus THPS-epizód mai szemmel nézve tartalmilag sovány lenne teljes árú játékként, de itt kettőt kapsz, ráadásul nyomott áron és az új kihívásoknak köszönhetően a hosszútávú motiváció is garantált (a továbbfejlesztett parkszerkesztőről nem is szólva).
I WλNT TO BELI3VE
Sep 15., Tuesday 18:31 #19
Válasz axl (#3) üzenetére
Szerintem is 3. rész egy DLC-be lenne érdemes kiadniuk.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
Sep 15., Tuesday 18:29 #18
Válasz 5241451 (#17) üzenetére
Az extrém sportok (gördeszka, BMX, görkorcsolya) az ezredforduló körül nagyon divatosak voltak, a Tony Hawk's széria is ezt lovagolta meg. Más kérdés persze, hogy maga a játék a fantasztikus, árkád vezérlése és a tényleg legendás soundtrack miatt igen népszerű lett. (Persze ha nem szereted a punkot, a metált vagy a hip-hopot, akkor az utóbbi téged hidegen hagy.)
A többit meg sQr leírta.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[7] 5241451
Sep 15., Tuesday 17:34 #17
Válasz sQr (#16) üzenetére
Köszi neked is a kiegészítést. Igen, ahogy a kommentem után elkezdtem nézegetni gameplayt, én is azon kaptam magam, hogy valószínűleg tetszene, mert nagyon adom a jó arcade cuccokat, ahol van egy folyamatos kihívás magammal szemben is, és jókora fejlődési potenciál, tanulási görbe, satisfying (bocs, nem jut eszembe magyarul) játékmenettel társítva.
Na, majd egy év múlva Steamen. :/
moderator sQr
Sep 15., Tuesday 17:23 #16
Válasz 5241451 (#9) üzenetére
Olyan kulturális hatása volt ezeknek az első részeknek, hogy nem a gördeszkázó réteg ült csak le a TV elé beadni a következő trükköt, hanem fiatalok ezrei álltak fel a képernyők elől a lapokra. Tony Hawk is elmondta, hogy a játék megjelenése után robbanásszerűen nőtt meg az érdeklődés a sport iránt.

Az is igaz azonban amit Kuresz mond. Ennek hatására az ezredforduló körül egymást érték az extrémsportokat feldolgozó játékok. Agressive Inline. Dave Mire BMX. Most? Semmi. Teljesen eltűnt a műfaj. Ezért érthető szerintem, hogy nagy érdeklődés övez egy igényes újragondolást és titkon remélem, hogy ez csak a kezdet. : ]

Szerintem bátran tegyél vele egy próbát, ha alapvetően szereted az ügyességi játékokat, mert ez egy rendkívül arcade darab.
Twitter: sequeeer
[7] 5241451
Sep 15., Tuesday 16:52 #15
Válasz eikichi (#13) üzenetére
Köszi. Szerintem majd megveszem Steamen, már én is kezdek hajlani a dologra.
[7] 5241451
Sep 15., Tuesday 16:50 #14
Válasz Kuresz (#12) üzenetére
Értem, köszi. Közben amúgy ránéztem a játékra, nyilván a patkány, söpredék Epic kötött rá egy exkluzív dealt, hát hogyne. Nehogy véletlenül a minőséggel győzzék meg a játékosokat arról, hogy GOG, Steam helyett/mellett legitim opció az EGS is, inkább fogyasztóellenes magatartással megint a szemétdombjukra kényszerítik szerencsétlen PC-s játékosokat. Remélem csődbe mennek, ha nem is most, de a közeljövőben, és megszabadulhat a gamer világ ettől a rákos daganattól. Vagy pedig vegyék fel érdemben a versenyt a GOG-gal, Steammel felhasználói élmény, minőség szintjén, és döntsenek a játékosok. Ja, hogy az büdös nekik.
[2] eikichi
Sep 15., Tuesday 16:49 #13
Válasz 5241451 (#9) üzenetére
Nekem anno, amikor megjelent az eredeti THPS2 (PSX-re) ugyanezek a gondolatok voltak a fejemben. Eszembe nem jutott volna egy gördeszkás játékkal tolni. Végül hozzám került egy demo lemez, amin ez is rajta volt. Egy pálya, két perc, két karakter. Imádtam és alig vártam, hogy meglegyen a teljes verzió.

Szerintem rendkívül szórakoztató és gördülékeny a játékmenet. Könnyű trükközni benne és ahogy egyre jobb leszel brutális pontokat lehet összehozni.
[41] Kuresz
Sep 15., Tuesday 16:37 #12
Válasz 5241451 (#9) üzenetére
Alig van manapsag sportjatek. Fifa, nhl, nba es kb ennyi. Regen sokkal tobb sportjatek volt es ez egy kiemelkedo darab. Hianypotlo.
Sok vaterannak + akik ujra vagynak + deszkasoknak es nem is sok az a millio.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[7] 5241451
Sep 15., Tuesday 16:32 #11
Válasz samus101 (#10) üzenetére
Én még ennyit sem láttam belőle. Ha esetleg a fenti videóban volt, akkor pedig nem tűnt fel.
[7] samus101
Sep 15., Tuesday 16:22 #10
Válasz 5241451 (#9) üzenetére
Nekem az örökmozgó deszka volt furcsa, felfelé a sáncon is ment mintha húzták volna 😅
"Reach out and touch faith!"
[7] 5241451
Sep 15., Tuesday 16:20 #9
Én nem értem ezt a hype-ot, és nem azért mert szarnak tartanám a játékot. De ilyen jelentős szelettel bírnak a deszkások a gamingen belül? Esetleg a játék valamiért egy fullos élmény azoknak is, akiket nem érdekel ez a sport? Mert a THPS1+2 eredményeit látva bennem már elkezdett motoszkálni a gondolat, hogy talán érdemes lenne benevezni rá, dehát nekem soha, semmi közöm nem volt a deszkázáshoz.
[16] skiz0
Sep 15., Tuesday 15:48 #8
jöhet a 3+4, és remélem jön is hamarosan!
THPS3-mal játszottam a legtöbbet mind közül, úgyhogy nekem az tényleg instabuy lesz/lenne
PSN: mucsacso
Sep 15., Tuesday 14:52 #7
Ó, hogy ezt mérnem hozták ki Switchre?!
Nintendo Switch & Xbox One platformokon nyomulok
[41] Kuresz
Sep 15., Tuesday 11:52 #6
Na jo, nem varok tovabb. Megveszem.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[46] multishoot
Sep 15., Tuesday 11:31 #5
Megkék venni, de már erre a genre nem veszek játékot, talán majd PS5-re, ha futni fog rajta.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[55] axl
Sep 15., Tuesday 10:28 #4
Válasz axl (#3) üzenetére
KATT!
I WλNT TO BELI3VE
[55] axl
Sep 15., Tuesday 10:26 #3
Abszolút megérdemli a sikert, még ha "csak" a két legrégebbi rész újramelegítése is. (Egyébként szerintem lényegesen több annál.) Remélem, ebből nem azt a tanulságot szűrik le, hogy tele kell b@szni mikrotranzakcióval (egyelőre nincs benne, de nagyon adná magát hozzá), hanem gőzerővel hegesztik a 3+4-et. Bár a 4 egy kicsit már kakukktojás. Én ugyan nagyon szerettem, de a 2 perces időlimit megszűnésével nagyon kilógna az első három mellől. Tulajdonképpen azt sem bánnám, ha (egyelőre) csak a 3. rész pályáit (és esetleg zenéit, új karaktereit) kapnánk meg egy nagyobb kiegészítő formájában, ami szépen belesimulna a mostani keretbe.Esetleg egy fotómódot és egy videoszerkesztőt egy jövőbeli ingyenes frissítés formájában? Nagy ziccer lenne!
I WλNT TO BELI3VE
moderator sQr
Sep 15., Tuesday 9:59 #2
Válasz Captain Vrungel (#1) üzenetére
Abszolút. Szolid 15 óra ment bele eddig. 100% mindkét rész, de nehezen veszem ki a lemezt a gépből. ^^,
Twitter: sequeeer
Sep 15., Tuesday 9:55 #1
Év játéka várományos, nálam legalábbis.