PlayStation 4: túl a 112 millión
Eddig 16 hozzászólás
sQr
2020. August 06.
Thursday 13:00


A Sony negyedéves üzleti jelentéséből kiderült, hogy mára több mint 112 millió PlayStation 4 konzolt szállítottak a boltok polcaira. Az előző évi adatokkal (3.2 millió) összevetve egyértelműen látszik, hogy ugyanazt az időszakot vizsgálva jelentős visszaesés (1.9 millió) tapasztalható. Érződik a generáció kifutási időszaka. Ennek ellenére a PlayStation részleg jelentős nyereséget (23.5 / 2.26 milliárd dollár) könyvelhetett el, köszönhetően a megugró szoftvereladásoknak és az exkluzív megjelenések sikerének.

A PlayStation Plus előfizetők száma például lassan eléri 45 milliós határt (44.9), ami 5.1 millióval több, mint a tavaly ilyenkor mért adat. Ami viszont egészen megdöbbentő, az a 91 milliós szoftvereladás, ami kis túlzással rádupláz a tavalyi időszakra (49.8). Ebből ráadásul 18.5 millió csak a Sony belsős stúdióinak játékaiból áll. Az ipar jövője szempontjából nem elhanyagolható az sem, hogy a rekordeladások 74 százaléka digitális vásárlás által történt.

Aug 07., Friday 11:59 #16
Ms hogyhogy nem kozol szamokat?
[34] Laza
Aug 06., Thursday 21:13 #15
Exklúzív sikerek, ebből sok pénz, amiből újabb exkluzívokat lehet finanszírozni ... ősi dakota körforgás ... nem megy mindenkinek.
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[27] arpi0912
Aug 06., Thursday 20:33 #14
Válasz lokolbasz (#12) üzenetére
Nem csak meghibásodás miatt vehet egy ember több gépet is (ami egyébként ebben a genben ige alacsony). Simán előfordulhat az is hogy márr olyan idős gyereke van valakinek hogy külön gépe van. Én is ismerek ilyeneket. Vagy ahogy irod is pro új gép a révi sima meg jó lesz a gyereknek viszonylatban alapból 2 gépet vett valaki. Kuresz majd megírja hogy nála miért lett 3 a 3, de ilyenek is előfordulhatnak.
[41] Kuresz
Aug 06., Thursday 20:29 #13
Válasz Doberman (#11) üzenetére
Akkor korrigalok: az elso gepem volt uj, 2 hasznalt. Ezek szerint az eladasba csak 1 geppel szalltam be. Nem csak rn vagyok igy.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[4] lokolbasz
Aug 06., Thursday 20:22 #12
Válasz Lacek92 (#10) üzenetére
"Bárki bármit mondhat, de minden úgy van, ahogy én mondom!"
[7] Doberman
Aug 06., Thursday 19:03 #11
Válasz Kuresz (#8) üzenetére
Tettek érte. ! Szép eredmény, grat!

Ugyanakkor, pont itt az eladások során jött egy erős hipotetikus gondolat, amit nem is neked akarok szegezni, ne értsd félre, de kiváló alapot szolgál hozzá.

3 géppel járultál hozzá. Az exkluzív címek fogyása, hogy mennyien veszik azokat, és hány gépre esik per fajlagos a 112 millió okán. Tehát.

Igazából nem 112 millió játékos van, amiből mondjuk 4 M vesz ex címet, és ez arányaiban - fajlagosan - kevés(nek) tűnik. Hanem a gépek száma per fő nagy.

Hogy ez miből ered? Mennyi az élettartama egy ilyen gépnek, pro / slim viszonylat.

Végtelen buta következtetés alapján, de mondjuk egy 5-6 M ex eladás már 10% lefedettséget jelenthet, vagy akár még többet?

Az pedig ugye nagyon mérvadó, hogy melyik gépből mennyit adtak el, aki az elején a bármely ok (pl gyatra minőség x360 fiasko) hamar több gépet ad el, és azt is bevették a statisztikába, - úgy könnyű sok gépet eladni, ne adj isten megnyerni a generációt.

Hasonló viszonylatban volt ilyenről szó már, vagy túl gondoltam?
Stupid people everywhere, but I ain't got time to care!
[3] Lacek92
Aug 06., Thursday 18:10 #10
Ennek a generációnak nem a PS a legnagyobb nyertese, hanem mi, játékosok. Lehet itt nosztalgiától párás szemmel nyavalyogni, meg bezzeg a 16 / 32 bites időkben, meg PS2-n, de ilyen jó dolga, mint most, még nem volt gamernek soha. Bármit is szeress, minden van, ls mindenből van csúcsminőség. Nyilván sok a középszer meg a szemét is, de ez sose volt másként.
[41] Kuresz
Aug 06., Thursday 17:35 #9
Ja meg nem kell az exkluziv, ja
Ezt ugy itthagyom... Vegulis gen vege van mar.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[41] Kuresz
Aug 06., Thursday 17:33 #8
Ezt a gent elejetol a vegeig torony magasan elvitte. Megerdemelten. Gratula nekik. 3 geppel segitettem hozza oket.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
Aug 06., Thursday 17:02 #7
Fantasztikus generáció (volt) PS fronton, nekem még hátravan 1-2 exkluzív és jöhet a váltás. Multiplatform címekre nem is nagyon tudom "pazarolni" az időm.
Aug 06., Thursday 16:24 #6
Elképesztő érzékkel csatornázták be magukhoz a konzolos játékosokat. Nem semmi számok.
[46] multishoot
Aug 06., Thursday 16:20 #5
Azta rohadt, azért nem semmi hogy fogynak az exek. Meg úgy minden. A Sony ebben a genben, akárki akármit mond, tényleg jól eltalálta mi kell a játékosoknak. Remélem megtartják eme jó szokásukat.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[27] arpi0912
Aug 06., Thursday 15:45 #4
Nem semmi számok. Durván megugrottak a szoftver eladások, de gondolom erre csak részben volt hatással a 2 hónapnyi karantén. A közel 20 misi is igen szép szám a belsős studiók játékaitól. Elég szépen növekszik a ps plus előfizetők száma is.
[48] soliduss
Aug 06., Thursday 15:30 #3
Válasz Dude (#2) üzenetére
sanszos ,hogy van ebben valami . Pl usa-ban csak az élelmiszer,gyógyszer és a fegyverboltok lehettek nyitva. Volt egy cikk, hogy kinyitott a gamestop mert " nélkülözhetetlennek" minősítette magát... majd jöttek a csúnya fehér rendőrök és bezáratták
[51] Dude
Aug 06., Thursday 15:24 #2
Digitális eladásokat a vírus komolyan megdobta. Szép nyereség. Csoda, hogy már ez a cég legfontosabb ágazata?
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
moderator sQr
Aug 06., Thursday 15:05 #1
Thanks soliduss! ^^,
Twitter: sequeeer
Friss hírek

11 | Gamer365 podcast 2020 szeptember - jövőbe tekintve

Podcast a felhőből, ismét online nyomultunk podcastországban - sajnos a koronás még mindig felülírja élő találkozós terveinket. De ez maximum csak a hangminőségben mutatkozik meg, ismét izgalmas témákat hozunk, a nextgennel a főszerepben.

88 | [Nyerd meg!] Untitled Goose Game (SORSOLÁS)

Dupla gágogó - Switch és PS4 platformokra nyerhetsz egy-egy Untitled Goose Game játékot, amelyet a szeptemberi frissítésnek köszönhetően kooperatívan is játszhattok! A játékunk külön fut a "maradj otthon" sorsolástól, így bátorítunk mindenkit az aktív részvételre! A felajánlott nyereményekért hatalmas köszönet illeti a Magnew csapatát!

44 | [Nyerd meg!] Sayonara: Wild Hearts (SORSOLÁS!)

Dupla dinamit - Switch és PS4 platformokra nyerhetsz egy-egy Sayonara: Wild Heartsot! A játékunk külön fut a "maradj otthon" sorsolástól, így bátorítunk mindenkit az aktív részvételre! A felajánlott nyereményekért hatalmas köszönet illeti a Magnew csapatát!

pc,xbox1,ps4,wiiu 0 | Ghostrunner: Switch változat érkezik!

A Nintendo hibrid konzolján is támad hamarosan a cyber nindzsa.

pc,xbox1,ps4 0 | No Man’s Sky: Origins megjelenés

Elérte a 3.0-ás verziószámot a Hello Games projektje.

xbox1 0 | Bright Memory: előzmény Series X|S-re!

A Series modellcsalád premierjére érkezik az Infinite előzménye.

2 | Animal Crossing: őszi buli horrorföldjén

Halloween, töklámpások, kosztümök!

xbox1,ps4 2 | Quantum Error: Xbox platformokra is

A Monad Kvantum Kutató Intézetbe Series X|S-en is beléphetünk.