Sony x Epic Games összeborulás
Eddig 21 hozzászólás
sQr
2020. July 09.
Thursday 20:15


A Sony Corporation a legfrissebb hírek szerint ismét zsebbe nyúlt és 250 millió dollárt invesztált az Epic Games-be. Ezzel már kisebbségi részesedést (1.4%) szerzett a vállalatban, hasonlóan egyébként mondjuk a Disney-hez. A lépés nem meglepő, hiszen a korábbi interjúk alapján a két vállalat évek óta együtt dolgozik, többek között ennek eredményeképpen több módosítást hajtottak végre az Unreal 5 motoron és a PlayStation 5 konzolon is. Egyes sugdolózások szerint pedig korábban is volt már némi pénzmozgás zárt ajtók mögött.

Természetesen a fenti befektetés nem befolyásolja az Epic Games működését, a Sony Corporation nem került döntéshozó szerepbe. De mindenképpen tovább erősíti a kapcsolatukat, amiből a platformbirtokos valószínűleg leginkább a technológiai előnyöket és a digitális ökoszisztéma fejlesztését várja. Ne felejtsük el, hogy az Unreal motor az utóbbi időben egyre nagyobb teret nyer a film és sorozatkészítésben, amiben szintén érdekelt a Sony. Míg az Epic Games Store digitális piactere talán egyszer még fontos piaci szereplő lehet, ha a régebbi PlayStation exkluzívokkal új vásárlókat szeretne megszólítani. Persze ez az utóbbi pár sor már csak a szerző merengése és esélylatolgatása.

[8] Ra1D3n
Jul 11., Saturday 14:42 #21
Válasz Kuresz (#20) üzenetére
Mikor mindenki azon rugózik, hogy nyers teljesítményben viszonylag számottevő különbség van a 2 gép között, akkor jött pár stúdió nyilatkozat meg az epic(utóbbi 3-szor), amik a 3. alkalommal már abszolút izzadtságszagú volt. Elsőre lenyilatkozták milyen fasza az ssd meg a hardware, meg mennyire előremutató, utána még kétszer, hogy milyen fasza, DE tényleg Ne mondd, hogy nem izzadtságszagú? Amúgy Kuresz, rossz helyen tapogatózol, mert veled ellentétben nekem mindegyik gép meglesz, szóval itt abszolút semmi hate nincs a részemről, csak negatív tapasztalat korábbról, hogy bizonygatják valamiről, hogy hú de fasza, aztán megjelenés után kibújik a szög a zsákból. Tedd a szívedre a kezed és mondd, hogy még soha nem történt ilyen legyen az hardware, film, stb...
Take me into your heart! Accept me as your savior! Nail me to the fucking cross, and let me be REBORN!
[41] Kuresz
Jul 11., Saturday 11:28 #20
Válasz Ra1D3n (#17) üzenetére
Szóval 1:neked fáj, ha jót mondanak a ps-ről
2: ha többször mondanak jót, akkor ott valami nincs rendben.


Semmi paranoia, értem én.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[1] TUKOSZ
Jul 11., Saturday 8:04 #19
Válasz kiső (#18) üzenetére
Az lehetetlen,hogy dicsérjék, már többen eltemették a PS5-öt, Lavitz is az írta róla,hogy "bazári" és különben is mindenki új Nvidia kártyákat vesz a PC-be,mert az "olcsóbb" és sokkal jobb mint a PS5 vagy az XSX. A PS tulajok meg laptopon játszanak MS játékokkal, mert azon is minden elfut, még 720p-ben is
The Last Of Us 2 < Power Your Dreams>
[36] kiső
Jul 10., Friday 23:06 #18
Válasz Ra1D3n (#17) üzenetére
Persze,nem zörög a haraszt...... Valószinüleg van Sony Epic közös maszti, amit a pénzkötegeken "ünnepelnek", de ettől függetlenül a külsős fejlesztők, akik kimaradtak az orgiából, is dicsérik a mérnökök melóját.
[8] Ra1D3n
Jul 10., Friday 22:55 #17
Válasz kiső (#11) üzenetére
Bocsi, akkor ezek szerint csak nekem volt sok, hogy nagyjából ugyanazt lenyilatkozta minimum 3-szor az epic, hogy milyen fasza a PS5 ssd-je, meg milyen fasza az egész hardware úgy, ahogy van. Én már a második ilyen cikknél is mosolyogtam, hogy jól van, értjük, hogy szeretik az epicnél, de harmadjára már olyan érzésem volt, mint mikor az ügyetlen kisgyereket nyugtatják a szülei, hogy nem is ügyetlen... Szóval érted... Nem azt mondom, hogy szar a hardware, de valahogy a hírek eléggé egy irányba tendálódnak ha dicséretről van szó, aztán lehet, hogy mégsem annyira fasza a helyzet, mint amennyire ájuldoznak róla, de ne legyen igazam...
Take me into your heart! Accept me as your savior! Nail me to the fucking cross, and let me be REBORN!
Jul 10., Friday 22:28 #16
Válasz sQr (#15) üzenetére
És ezt a régmúltra visszanyulo remek kapcsolatot most teljesen normális és cseppet sem meglepő módon eme csekélynek nem nevezhető negyedmilliard dolcsis befektetéssel koronázta meg a Sony. 🙃

Nyilván kőkemény oka,(ami természetesen üzleti) van ennek a befektetésnek. Alap hogy innentől fogva a legteljesebb körű Ue supportot is a zsebükben tudhatjak. Én azt sem tartom kizartnak hogy a belsős Sony csapatok egy része atter az Unreal engine-ra..Hiába vannak már most is remek és komoly teljesítményt adó engine-ek a Sony és a csapatai birtokában ha a legujabb Ue gyorsabb és hatékonyabb fejlesztést ígér. Ugyanilyen vagy hasonlóan komoly teljesítmény garantalasaval.

(Ja így utólag már nem is olyan meglepő hogy az első Ue 5 techdemo egy Ps5-ön futott ugye.)
Forza INTER,csak az INTER!!! 3DS Friend Code 2191-7745-9568(NfanSanyi)
moderator sQr
Jul 10., Friday 19:56 #15
2005-ben zárt ajtók mögött PlayStation 3 devkiten mutogatták az Unreal Engine 3-at. A PlayStation 4 leleplezésének része volt az Epic aktuális motorjának tech demója. A PlayStation 4 Pro New-York-i bemutatóján Unreal motoros játékokkal prezentálták a konzol erejét és Epic Games szakemberek mondtak beszédet. Nemrég az Unreal Engine 5-öt PlayStation 5-ön demonstrálták először.

“Picit” régebbre nyúlik vissza a két cég kapcsolata. Még azon kívül is, amit a hírben leírtam. A PlayStation csapatok között pedig azért ott van még egy elhanyagolható Naughty Dog Game Engine, egy Decima vagy egy Insomniac Engine. Mindezek mellett mégis fontos, ha a legnépszerűbb játékmotor következő verziójának bizonyos részeit átírják egy konzolhoz igazítva. Ha azon mutatják be először. Ha arról beszélnek a készítői. Ha ide invesztál a platformholder.

Főleg ha a legnagyobb konkurencia belsős stúdióinak “fele” ezzel a motorral dolgozik. Ugyan az, aki nemrég nyitott a Steam felé. Mennyit jelent esetleg üzleti szempontból, ha a PlayStation korábbi exkluzív anyagai ezzel szemben az Epic Game Store-ra érkeznek majd? Az Unreal motor az utóbbi években kezd elterjedni, mint “CGI pótló” - The Mandalorian. Mennyiben tudja ezt kihasználni később a Sony filmes részlege? A Fortnite milliókat mozgat meg. Mekkora marketing értékkel bír, ha bedobnak oda néhány PlayStation skint és elemet?

Szerintem innen megközelítve ez egy érdekesebb kérdéskör. De nyilván jókat lehet beszélgetni arról is, hogy csak a pénz miatt dicsérheti a gépet bárki is : ]
Twitter: sequeeer
[1] bakfitty
Jul 10., Friday 17:06 #14
Válasz playmore (#13) üzenetére
Ráadásul a PR cikkekben különösen azokat szokták kiemelni.
[38] playmore
Jul 10., Friday 16:02 #13
Válasz kiső (#11) üzenetére
Így van hiszen a videojáték iparban bárki megengedheti magának, hogy a top platform holderről negatív véleménye legyen.
Cheers, love! The cavalry's here!
Jul 10., Friday 14:38 #12
Így már teljesen érthető miért volt az eddigi fullos Ps5 szopkodas az epic részéről lol! 😆
Forza INTER,csak az INTER!!! 3DS Friend Code 2191-7745-9568(NfanSanyi)
[36] kiső
Jul 10., Friday 14:27 #11
Válasz Ra1D3n (#9) üzenetére
Akkor ezekszerint a Sony szinte az összes fejlesztőnek fizetett, hiszen mindenki pozitív véleménnyel van a gépről. Nemhogy exkluzívokra költené ezt a temérdek lóvét.
[16] Zangpo
Jul 10., Friday 13:30 #10
Válasz Ra1D3n (#9) üzenetére
Nekem is ez jutott eszembe egyből.
"Egyesek olykor azzal gyakorolnak ránk nagy hatást, hogy mondanak valamit. Mások azzal, hogy csendben maradnak." XIV. Dalai Láma /PSN ID:Zangpo/
[8] Ra1D3n
Jul 10., Friday 10:11 #9
Így már nagyjából érthető, hogy miért szopkodja fel a PS5-öt az Epic ilyen lelkesen
Take me into your heart! Accept me as your savior! Nail me to the fucking cross, and let me be REBORN!
[27] arpi0912
Jul 10., Friday 8:45 #8
Válasz Hunk2 (#7) üzenetére
Én is ezt gondolom. Ha a jövőben több ps ex cím is jönne esetleg pc-re azt szinte biztosra veszem hogy az epic storeon keresztül menne. Úgy lenne értelme mindkét fél részéről a nagy összeborulásnak.
[39] Hunk2
Jul 10., Friday 7:30 #7
EPIC keresztül fog jönni Sunny játékok.
"Élni és élni hagyni"
[1] engine
Jul 09., Thursday 23:28 #6
Ezzel a lendülettel 1-2 éven belül pók úr is átlendülhetne pc-re.
Végülis már több Sony cím kezdte pc életét az Epicnél.
[16] skiz0
Jul 09., Thursday 22:52 #5
hát ez mindenképpen jó

igazából ha kitalálnák, hogy csak PS5-re jönne a Fornite (2), akkor azzal már meg is nyerték az egész nextgent látatlanban.. :'DD
PSN: mucsacso
Jul 09., Thursday 22:36 #4
Az igen! 1.4%...
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
moderator sQr
Jul 09., Thursday 22:28 #3
Válasz bakfitty (#2) üzenetére
Azt mondják valami bugyuta színes gyerekjáték miatt. Fork Knight vagy mi.
Twitter: sequeeer
[1] bakfitty
Jul 09., Thursday 22:27 #2
Fun fact: 8 éve ennél picit több pénzért ($330m) a Tencent 40%-t vett. Picit felértékelődött az Epic.
moderator sQr
Jul 09., Thursday 22:16 #1
Thanks bakfitty! ^^,
Twitter: sequeeer
Friss hírek

1084 | [Maradj otthon és nyerd meg!] West of Dead (PS4)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. Ron Pearlman jön, és lekapja az arcodat! West of Dead - PS4!

31 | Gamer365 Podcast 2020 június - The Last of Us 2 távSpeciál

Bár felvettük már pár napja, most már elérkezettnek látjuk az időt - valószínű te is a végére értél már a Last of Us 2-nek, ha a játék érdekelt, és rajtatartottad a szemed a megjelenésen. Spoileresen beszélgetünk az idei év egyik legizgalmasabb játékáról.

10 | The Last of Us Part II - innen indulj!

A Last of Us Part II az év talán egyik legjobban várt megjelenése, amelyet hihetetlen várakozás, felfordulás és fogadtatás övezett. Összeszedtük nektek egy helyre a legfontosabb tartalmainkat, ha a játékkal kapcsolatban szeretnél információhoz jutni, vagy a fórumtársakkal kibeszélni a látottakat.

ps4 1 | The Last of Us Part II: ha nem elég a kihívás

Ingyenes frissítéssel érkezik a Grounded Mode. Többek között.

pc,xbox1,ps4 3 | Atomic Heart: Plyush bemutatkozik

Valamint Mick Gordon a Doom után itt is belekapaszkodik a húrokba.

pc,xbox1 66 | Halo Infinite: csak 2021-ben!

pc,xbox1,ps4 1 | Utolsó trailer: Hyper Scape

Az Ubisoft battle royale kezdeményezése konzolokon is elstartolt.

1 | Októberben Switchre jön az Oddworld

New 'n' Tasty előzetest is tudunk mutatni a dátum mellé.