Drágulnak a játékok a következő generációban?
Eddig 96 hozzászólás
ne5h
2020. July 03.
Friday 07:35


Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a Sony Worldwide Studios volt vezetője, Shawn Layden aggodalmát fejezte ki a játékárak stagnálását illetően, most pedig könnyen lehet, hogy a jóslata bekövetkezik.

A 2K ugyanis nemrég bejelentette, hogy az NBA 2K21 következő generációra érkező változatai 10 dollárral magasabb árcédulával kerülnek a boltokba. A kiadó egyelőre kizárólag ennek az egy játéknak a kapcsán tett ilyen bejelentést, hiba lenne azonban azt feltételezni, hogy egyedi esetről beszélhetünk.

Layden korábbi interjújából kiderült, hogy a játékok gyártási költségei az elmúlt generációk alatt emelkedtek, azonban mivel a játékok árai nem változtak, a modell fenntarthatósága kérdésessé vált. Ennek is köszönhetjük a különböző mikrotranzakciók és battle pass-ok, illetve más bérletek megjelenését. Azonban az áremelkedés jelentheti ezen megoldások viszonylagos visszaszorulását is.

A 2K lépéséből azonban az egyre biztosabbnak tűnik, hogy a 60 dolláros (és ezeknek megfelelő helyi valutájú) játékok ideje leáldozni látszik.

Összesen: 96 [1-50]
1 | 2
Jul 05., Sunday 20:50 #96
Legyen minden jatek 10 dodoval tobb, oke, de akkor a mikrotranzakciok es kulonbozo passok es mini DLC-ik merseklodjenek...
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[41] ssj4vegita
Jul 05., Sunday 12:53 #95
Sportjatek. A sportjatek rajongok torkan barmit le lehet tolni es meg tapsolnak is hozza. Sot, meg vedik is ezt az uzleti modellt. Ahogy itt is sokan. Szomoru... 🙁
"Imagination is everything, it is the preview of life's coming attractions." Amit az értelem el tud képzelni, azt el is tudja érni.
[21] SolidMetal
Jul 04., Saturday 16:03 #94
Válasz Tyler (#78) üzenetére
Velem is hasonló van, kevésbé fáraszt az FLAC, főleg magas hangoknál lehet észrevenni illetve, hogy könnyebb magam beleélni a zenébe. Meg aztán kell egy olyan fejes vagy rendszer, hogy az ember hallja a különbséget. Én olyan 10-ből 8 esetben megmondom AB teszten, de mindezt elmondva a felvétel minősége a döntő, és egy szuper felvétel 320-as MP3-ban tud jobban szólni, mint egy trash felvétel DSD-ben.
Random Kierkegaard idézet #667
[11] frg_dnl
Jul 04., Saturday 10:30 #93
Az EA Games-t igazolja, hogy a kurrensgen legdrágább játékom a Mass Effect Andromeda volt 21e-es árcédulával.
Tehát elképzelhető még akár az is, hogy ez csak EA Games és a többi kiadó nem fog akkorát emelni az áron.
[11] frg_dnl
Jul 04., Saturday 9:58 #92
Nekem a kedvencem az előző generáció volt amikor 12e volt a Demon's Souls és a Dark Souls előrendelői limitált kiadás, minden előrendelő ingyen limitáltat kapott, ezt én visszaállítanám a következő generációban, engem pl. sokkal jobban inspirált előrendelésre mint a sima tokos, füzet nélküli játékok persze nem ilyen áron hanem mondjuk 25e. A szobros gyűjtőiknek viszont már hely is kell és nem mindenki akar szobrokat gyűjtögetni.
[51] Dude
Jul 04., Saturday 9:50 #91
Válasz Rewmac (#90) üzenetére
Dettó. My League saját készítésű csapatokkal. Bár a Pelicanst asszem túltoltam, hogy megkapták Morningot. Már bánom
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[40] Rewmac
Jul 04., Saturday 9:17 #90
Válasz Dude (#88) üzenetére
Én Franchise módozom általában. Fejlesztem a csapatot stb. A többi mód annyira nem érdekel.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[40] Rewmac
Jul 04., Saturday 9:16 #89
Válasz CeXzer (#87) üzenetére
Én jóval drágábban vettem meg, de mondjuk sokat játszottam vele, amíg ki nem bukott, hogy mindenért a mikrotranzakció kell vagy még 500 óra.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[51] Dude
Jul 04., Saturday 8:11 #88
Válasz CeXzer (#87) üzenetére
Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy nekem közel 200 órám van az NBA 2K20-ben és egy fillért nem költöttem a játékban. Igaz én csak a szezonokat játszom. MY Playerhez meg a többi ilyen online gyűjtögetős részéhez hozzá sem nyúltam.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[24] CeXzer
Jul 04., Saturday 7:34 #87
Válasz Rewmac (#83) üzenetére
Ja, a múltkor kevesebb, mint 2 euró volt ez a 2k NBA switchen, de nem vettem meg, miután megnéztem, hogy mikrotranzakcio heaven. Először csodálkoztam is, hogy hogy lett 60 helyett 2 EUR, de gondolom úgy voltak vele, aki még nem vette meg, nem is nagyon fogja, így meg hátha rákattan pár ember, aztán tejel a játékon belül...
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[24] CeXzer
Jul 04., Saturday 7:31 #86
Válasz Invisible (#82) üzenetére
Elmegyünk offba (miattam), de meg egy utolsó a témában: te hallod a különbséget. Denon hifi, vagy hd598 vagy momentum 3, tökmindegy, az alábbi teszten nekem általában 1/6 vagy 2/6 az eredmény és jellemzően egyszer kiválasztom a 128 kbpst is. Az utóbbi időben annyi változott, hogy a Coldplay számot eltalálom, mert rájöttem, hogy ha kifejezetten a cintányérokra figyelek, ott hallható némi tömörítés artifact, de még ez se megy 100%-ban. Meg azért ez nem igazán befolyásolja a zene elvezhetoseget számomra, hogy észre tudok venni valami különbséget, ha egy specifikus dologra nagyon figyelek. A fülem rendben, reporvosin folyton tesztelik, 16 khzig hallok, ami már nem 20, de én se vagyok már 20 éves, szóval normális, sőt a koromhoz képest elvileg jó is. Gyerekkorom óta gitározok, pár éve dobolok is, szóval a zene fontos része az életemnek, mégse hallom ezeket a különbségeket, és nagyon sokan vagyunk ezzel így szerintem. De én ennek örülök. A hang rendszerek közötti különbségeket elég masszívan hallom, de ezt nem, így nem kell flacok után szaladgálnom.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[40] Rewmac
Jul 04., Saturday 7:15 #85
Válasz multishoot (#57) üzenetére
Abszolút egyet kell értsek. Valahogyan nekem a tudat nagyon jó, hogy mekkora a tartalom. Az Odyssey adta magát, de egyszer egy évben az ilyesmi. Néha kell valami 10-20 órás kis egyszerű játék.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[40] Rewmac
Jul 04., Saturday 7:14 #84
Válasz Ghz (#50) üzenetére
Én nagyon hosszú ideje vezet magamnak, hogy mire pontosan mennyit költök. Nekem átlagosan 40 ezer forint megy el Gaming/Hasonló cuccokra egy hónapban. Van amikor 60. Ebben benne vannak esetleges kontrollerek, fejhallgató, egér, játékok.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[40] Rewmac
Jul 04., Saturday 7:08 #83
Szerintem nincs ezzel akkora baj. Üzletileg értem. Ellenben annak ellenére, hogy nem érzem feljogosítva magam azért vannak cégek akik nem érdemlik meg. Egész egyszerűen pont a 2K akik az elmúlt időszakban olyan játékokat adtak piacra amik el sem készültek majd rommápatchelve sem voltak igazán játszhatóak. Noha ez a panaszkodás része én egy darabig egész jól elvoltam a 2K20-as NBA-vel aztán jöttek a zavaró tényezők. Mindenhová mikrotranzakció stb. Nem azzal van baj, hogy mennyibe kerül egy játék, hanem azzal, hogy mennyire is van készen. Utálnék venni egy pizzát 1500 forintért, de úgy, hogy jönnének ki utána 20 percenként, hogy tegyenek rá feltétet. Van ami megéri ez pedig emberfüggő. Van akinek a FIFA mert sokat játszik vele, van akinek más. Így legalább nem fogok orrbaszájba megvenni mindent.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[5] Invisible
Jul 04., Saturday 6:26 #82
Válasz CeXzer (#77) üzenetére
Azért nagyban függ az egész attól is, hogy min hallgatja vissza az ember az adott zenét. Mondjuk egy régebbi 128kb/sec-es mp3-at egy flac-cel összeeresztve már egy közepes hangcuccon is lehet hallani a különbséget. Amin én nagyot néztem az a Hi Res Audio felkonvertálás! Nem gondoltam volna soha, hogy képzavarral éljek, ilyen "látványos". A régebbi alacsonyabb bitrátás zenék is klasszisokkal jobban szólnak.
"Tu t'demandes qui j'suis ouais Un mec amer, non Juste la partie sombre du nique ta mère Sans"
[33] backstab
Jul 04., Saturday 4:49 #81
2000-ben a Final Fantasy IX (PS1) ára minden magyar boltban 19990 Ft volt, a Donkey Kong 64 pedig 28 ezer Ft. Akkoriban kerestem 75 ezer forintot. Akkor miért is megy a nyavalygás, hogy egyre drágábbak a játékok?
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[39] Hunk2
Jul 04., Saturday 4:08 #80
Válasz sikesdizsolt (#79) üzenetére
Na látod ezért vagyok én több. :p
"Élni és élni hagyni"
Jul 03., Friday 21:25 #79
Válasz Hunk2 (#75) üzenetére
Még Jézus sem idézett magától 😂
Kevesebbet èl a Gamer, de többet èl meg.
[9] Tyler
Jul 03., Friday 20:59 #78
Válasz CeXzer (#77) üzenetére
A/B teszteken én is gyakran ráfaragok, de általában minél nagyobb felbontású zenét hallgatok, annál kevésbé fáraszt a zenehallgatás, míg egy alacsony bitrátájú anyagnál hamarabb elmegy tőle a kedvem. Inkább azt szoktam észrevenni, ha - sávszélességi vagy egyéb okok miatt - a Tidal downgrade-eli a zenét, mert attól észlelhetően érdesebb, csattogósabb lesz a hangzás.

Az is furcsa, hogy az erősítőmre kötött bluetooth receiver (ami elvileg szűk keresztmetszet) jobban szól, ha nagyobb felbontású zenével etetem, és azt skálázza le, mintha 320kbps-es mp3-at kapna, pedig mindkét esetben ugyanannyi bitet konvertál hanggá. Aztán ki tudja, lehet, hogy ez csak placebóhatás.
[24] CeXzer
Jul 03., Friday 20:39 #77
Igazából nem tudom eldönteni, hogy irigyeljem vagy sajnáljam azokat, akik hallják a különbséget a flac, aac, mp3 között.
KATT!
Ez nekem full random
Viszont cserébe nem kell Tidal és az apple music integráció 100x jobb, mint bármi más bármelyik platformon. Hiába sokkal jobb a google assistant, mint a siri, ha nem lehet neki megmagyarázni vezetés közben, hogy mit szeretnék hallgatni.
(Lehet azóta változott a dolog, de mikor utoljára próbáltam egyik streaming app se működött androidon google assistant beszédirányítással.)
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[24] maccc
Jul 03., Friday 19:25 #76
Válasz Tyler (#70) üzenetére
9500 nekem forintra átszámítva, de fel se merült bennem máshol ennyi. Tidal Master miatt mindenképp megéri így is mert tényleg páratlan minőségű. Deezernek van még hi fi szolgáltatása de Tidalt így is jobbnak tartom.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[39] Hunk2
Jul 03., Friday 19:17 #75
Ismétlem magam egy másik cikkből!

"Következő generációban emelkedéssel számolok a játékok terén. 60 helyet 80 fog kerülni egy játék. "
"Élni és élni hagyni"
[21] SolidMetal
Jul 03., Friday 19:15 #74
Válasz Tyler (#70) üzenetére
Tidal gang unite! És nekem diákkal 1500ft, az már olyan ár-érték arány, hogy majdnem nekem ég a pofám megvenni
Random Kierkegaard idézet #667
[15] igni
Jul 03., Friday 18:33 #73
Pont a 2K és pont az NBA-vel jön Röhej ez a cég, ez biztatta a játékosokat, hogy álljanak ki a lootboxok/mikrotranzakciók mellett a botrány kirobbanása után. Ez a generáció jól bebizonyította,hogy premieresen nem érdemes venni általában semmit mivel 1-2 hónap múlva 10-30%-al olcsóbban, fél évvel a megjelenés után akár 40-50%-al olcsóbban is megvehetjük a játékokat és lehetőleg már akkor a béta állapotban lévő játékot felpatchelik közel kész állapotra. Régen nem néztek ki a játékok ilyen jól, de sokkal tartalmasabb és összetettebb volt játékmenetileg mint a mostani játékok.Emlékszek 7 évesen amikor nyári szünetünk úgy kezdődött, hogy 2 hétig csak esett az eső osztálytársammal napi szinten 3-5 órát játszottunk a Contrával,Final Missionnel,Double Dragon 3-al. Az akkori fizetéshez képest jóval drágábbak voltak ezek a játékok, de normálisan össze voltak rakva, nem crasheltek,nem voltak félkészek és ami a legfontosabb "lelkük" volt. A mostani játékok 90%-at a grafikával akarják eladni illetve ahogy fentebb írtam is közel nem végleges állapotban, hanem béta verzióban. Erről sokszor a pénzéhes kiadók tehetnek nem a fejlesztő csapatok. Főleg, hogy sokszor többet költ a kiadó marketing reklámra mint maga a játék fejlesztésére és ha nem hozza mondjuk a várt számokat akkor meg szívják a fogukat, hogy mennyit költöttek a "játékra". Én nem sajnálok 70 eurónyi pénzt adni egy játékért, de egy 2K,Activision főleg egy EA és egy Ubisoft(híres félkészen kiadni a játékaikat majd 1-2 év után felpatchelik normálisnak mondható szintre) ne akarjon 70 eurót kérni a játékaikért.
Egy Witcher 3,Horizon,DS,BioShock,Half-Life,BB,Metro ,NioH,Zelda,Uncharted,TLoU minőségű játékokért nyugodt szívvel adnék 70 eurót premieresen is.
Switch Friend Code: SW-4131-4448-1527
[9] Tyler
Jul 03., Friday 18:32 #72
Válasz CeXzer (#65) üzenetére
Ja, hát nem muszáj a legújabb és legdrágább játékokkal nyomulni. A Nintendo DS-es Broken Sword például egy tízesbe került a megjelenés idején, míg ma megkapod a Remastered verziót iOS/Androidra ezernyolcért, amiből jó, ha egy hamburgermenü kijön. De mondhatnám a Good Old Gamest is, ahol az ingyenjátéktól a tízdolcsis klasszikusig minden van. Szóval a gaminget is meg lehet úszni fillérekből, warez nélkül. Ha a legjobbat akarod, az minden műfajban marha drága, legyen szó kajáról, bélyeggyűjtésről vagy zenehallgatásról.

(Megjegyzem, a keresetemet továbbra sem úgy kell számolni, hogy 40 órás munkahéttel felszorzod, és kijön a nettóm, mert akkor közel lennék a havi másfél millióhoz, annyit meg távolról sem keresek. Ez az órabér egy adott munkatípusra vonatkozik, de végzek másféléket is, amik fajlagosan kevesebbet fizetnek, de rendszeresebb munkát biztosítanak. Ja, és úgy ütemezek, hogy legyen időm a semmittevésre és a hobbijaimra is, mert azokat a pénznél is jobban szeretem.)
[31] Matild
Jul 03., Friday 18:27 #71
Szerintem nincs azzal baj, hogyha drágítanak, ha olyan okokkal bizonygatják, amire a júzerek, mint mi, érthetően elfogadunk és bólintunk. Drágább gyártási költségek, hosszabb fejlesztési idők, a kiadók és a fejlesztők is többet kockáztatnak, oké, hogyne. Én simán elfogadom a 70 dodós árat, inkább, mint a gyökér, lehúzó microtranzakciókat, lootboxokat és félkész megjelenéseket. Ami viszont extra pofáraesés, hogy a 2K pont a sport játékával példálózik ezzel, meg "értékről", miközben évente új megjelenéssel érkező szériáról van szó, amibe lópikula energiát nem fektetnek, csak minden évben eladják ugyanazt a szart. És ez igaz az összes hasonszőrű társára. Erre csak azt tudom mondani, hogy dugják fel maguknak.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[9] Tyler
Jul 03., Friday 18:19 #70
Válasz maccc (#64) üzenetére
Aha, annyi, a sima 1500. Nyilván felmérték, hogy itt mennyit keresnének rajta, ha 20 fontért adnák, és inkább olcsón árazták be. De néhány audiofil fórumos ismerőst leszámítva soha senkivel nem találkoztam, aki itthon használta volna. Ha drágább lenne, szerintem én is inkább az olcsó Spotify-t választanám, a különbözetet meg elszórnám kazettákra. (Néha azt is veszek.)
[25] Hwopapa
Jul 03., Friday 18:04 #69
Válasz CeXzer (#68) üzenetére
+Azt is tegyük hozzá, hogy Magyarország teljes gamer vásárlórétegének ereje a világ teljes fogyasztásának az 1%-át sem teszi ki, szóval ha itt mindenki abbahagyja a game vásárlást, is vígan robog a szekér tovább
PSN-XBox: Snake.aZ.eKe / Switch: SW-6493-2649-5593
[24] CeXzer
Jul 03., Friday 17:47 #68
Válasz Doberman (#66) üzenetére
Nem a magyar inflációt követték természetesen, hanem a dollárt.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Jul 03., Friday 17:35 #67
Az új forzák összes dlc vagy mortal a végére most is 40.000 ft. régen réteg dolog volt ez. most sokkal többen vesznek. ezért is pl könnyebb egy csomó játék...
[7] Doberman
Jul 03., Friday 17:32 #66
Nagyon jó a hír és a komment szekció is, még végig se olvastam, de közben eszembe jutott egy tavaszi információ.
Tehát tájékoztatás képen a magyar forint (HUF) hivatalosan 1990-től 2020-ig a KSH adatai szerint átlagosan 1400% emelkedett (romlott). Elsőre hihetetlenül hangzik, de felszorozták évenként és tényleg.
Ergo, vásárlóérték, mindenérték, szárazon. 15 éve 15e Ft és most 15e Ft, köszönőviszonyba sincs. Csak akkora az idő és térbeli ugrás/összemosás, hogy ezt nehéz egyik napról a másikra követi.

Ebből nekem az jött le amikor hallottam és egyből a játékiparra asszociáltam, hogy elképzelhető, hogy emelni kell, akármennyire se tetszik ez nekem. De a pénztárcával történő szavazás a kapitalizmus idejében jellemzően iránymutató lesz.
Stupid people everywhere, but I ain't got time to care!
[24] CeXzer
Jul 03., Friday 17:31 #65
Válasz Tyler (#45) üzenetére
Volt olyan is, nem is nagyon vettek a népek játékot, mind konzolon, mind PC-n ment a warez ezerrel. Ha vettél is valamit, közel sem ennyit, mint jelenleg. Azóta vesznek, amióta kb ezek az árak vannak jelenértéken, mint most. Most megnéztem, tényleg nem nagyon változott inflációval kompenzálva az ár, szal kb követték a pénz értékváltozását. Volt az a korai időszak, amikor drágább volt, de már évek óta ugyanannyi, csak az inflációt követi. A piac viszont lényegesen nagyobb lett és ott vannak a mikrotranzakciók is.

És tökjó, hogy te megkeresed 2 óra alatt a 20000 ft-os játék árát, de a nagy átlagra ez nagyon nem igaz, így filléresnek nevezni ez a hobbit eléggé khm, érdekes... a 255 ezres átlagbér mellett, ami ahogy Invisible is írta nem medián, kb másfél nap alatt keresed meg. Nem megfizethetetlen, amíg beéred egy játékkal, de az átlag magyarnak nem filléres egyáltalán. Ha lennének ilyen 30-40 ezres árak, akkor már 3 napi munka egyetlen játék, ami 6.66-od része a teljes havi munkaidődnek, szóval ebből is látszik, hogy az ördögtől való lenne.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[24] maccc
Jul 03., Friday 17:29 #64
Válasz Tyler (#45) üzenetére
MO-n 3000ft a tidal hifi? Elképesztő, hogy nekem több mint háromszor ugyanannyiba kerül ez a szolgáltatás havonta másik régió miatt. Már mint nyilván vártam különbséget, de nem ekkorát. Beszaras olcsó.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[25] Hwopapa
Jul 03., Friday 17:06 #63
Válasz multishoot (#57) üzenetére
+1

Nagyon sok címet tudnék említeni az említett korszakból - manapság viszont mindenki fotorealisztikus grafikát vár, a többi kontent meg igazából mindegy is, csak húzni kell a mézesmadzagot a plazer előtt és veszik, mint a cukrot (szezonbérlet, folyamatos content drop [destiny, division, warframe, cod, fifa, stb])

Én arra leszek kíváncsi, hogy a gyerekeink hogyan fognak az ő gyerekkorukra emlékezni, illetve ők mivel fognak majd játszani - amíg én elő fogok tudni kapni egy GC-XBOX-PS2-PS3-X360 közül bármit és offline futtatom a játékokat, náluk mi lesz az, amin felnőnek és "standardnak" vesznek? Fortnite?
PSN-XBox: Snake.aZ.eKe / Switch: SW-6493-2649-5593
[9] Tyler
Jul 03., Friday 17:03 #62
Válasz Invisible (#55) üzenetére
Van, hogy összejön, de ez a szám önmagában csalóka, mert nem alkalmazottként dolgozom napi nyolc órában, hanem megbízás- és projektalapon, egyéni vállalkozóként, szóval ha meg is keresek ennyit, az nem profit, hanem bevétel. Ráadásul az órabért is a legjobban fizető, de gyorsan és rutinszerűen végezhető munkatípusból számoltam ki, és ilyenekkel csak 10-12 órát töltök havonta; a bevételeim nagy része nem ebből jön.
[28] alf22
Jul 03., Friday 16:55 #61
Tökmindegy. Nem kell premierkor megvenni
[10] Zargul
Jul 03., Friday 16:44 #60
Válasz Gmer81 (#54) üzenetére
+1 Ez egyébként baromira igaz. Az egyik, ha nem a legtöbb pénzt megmozgató/profitáló szórakoztatóipari ágazattá vált az évek alatt.
You must rally the Horde and lead your people to their destiny!
[10] Zargul
Jul 03., Friday 16:38 #59
Válasz carville (#47) üzenetére
Fél-3/4 éve néztem az Arrival fémdobozos bluerayt, az volt emlékeim szerint 8 körül, ebből indultam ki. Nem gondoltam volna hogy minden sima kiadás 10 körül megy. Az már durca...
Végülis papiron akkor teljesen jogos az emelés a gamek esetében? Mondjuk engem pont kevésbé érint mert mindig alaposan megválogatom hogy miket vásárolok meg day1, annál az évi néhány címnél meg belefér az a kis többlet és tőlük nem is sajnálom. Inkább az háborít fel ezen, hogy az évről évre ugyanaz megjelenő vagy minimális ujitásokat hozó cimeknél is ugyanaz van az árcédulára irva. Pl nem hinném hogy mondjuk a fifa fejlesztési költségét jelenleg ne hozná be az eladás+az ingame shop.
You must rally the Horde and lead your people to their destiny!
moderator Ghz
Jul 03., Friday 16:20 #58
Válasz multishoot (#57) üzenetére
Fun Fact: az Óperenciát is erre lőttük be És igen mindennel egyetértek amit írtál.
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[46] multishoot
Jul 03., Friday 16:13 #57
Válasz Ghz (#52) üzenetére
"Szerintem amúgy egy 20 órás játék mondjuk 10 ezer forintért a sweet spot amit én imádnék ." A próféta szólhatna belőled. Manapság én is inkább azt érzem, hogy talán a 22 éves kockahátterem, talán a mai zsúfoltság, de nagyon sokszor beáldoznék egy rakat tartalmat, egy-egy csiszoltabb, kreatívabb játékmeneti elemért. Nem vagyok az a "régen minden jobb volt" típusú ember, de a PS2-es érában pl.: azt imádtam, hogy a legtöbben inkább erre a 10-20 órás van eleje-van vége kampányokra húzták fel a játékaikat, igyekezvén valami kis egyediséget is belecsempészni, a megnövelt pályák és futószalagos felfedezés-gyűjtögetés helyett.
(Persze nem rossz sem a RD2, sem az ACO, sem a W3... csak na... a kevesebb néha több.)
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[27] Rotten
Jul 03., Friday 16:13 #56
Válasz multishoot (#51) üzenetére
Mindenkeppen igen, sot, meg sokaig lehet ezt a stilust fokozni. Remelem fogjak is.
[5] Invisible
Jul 03., Friday 16:10 #55
Válasz Tyler (#45) üzenetére
Ha egy AAA játék árát ma két óra alatt megkeresed, akkor igen jó az órabéred (nettó ~9000 Ft). Azért gondolom a többség nem keres ilyen jól (főleg ha a KSH statisztikát nézzük a magyar átlagkeresetre ~255 ezer és ebben már ugye az olyanok is bele vannak számolva, mint a Mészáros Úr és barátai).
Félre ne értsd, nem kívánok a "zsebedben turkálni", csupán az általad tett kijelentésre reflektáltam.
"Tu t'demandes qui j'suis ouais Un mec amer, non Juste la partie sombre du nique ta mère Sans"
[23] Gmer81
Jul 03., Friday 16:07 #54
Teszek rá, hogy 30 éve mennyibe kerültek a játékok. Ma már sokkal többen vásárolnak konzolokat, évente jóval több játékra, szolgáltatásra költenek, mint előtte valaha. Az egyetlen iparág, ami még a válság, járvány ideje alatt is folyamatosan nőtt.

Lefordítva: kapzsik vagyunk b**eg! Csoda, hogy eddig nem lépték meg. Úgyis megveszik, mindent megvesznek manapság. Emlékszik még valaki a fizetős lópáncélokra?
De gondolom jogos a többletköltség, mert a készítők/fejlesztők zsebébe vándorol, nem a kiadó vezetőségének luxusautóiba...

Az előrendelői "bónuszok", nyúlfarknyi dlck, szezonbérletek és pénzért vehető játékbeli valuták világában ez csak egy újabb ötlet arra, hogy hogyan lehet kirángatni több pénzt tőlünk.
Jul 03., Friday 15:07 #53
Válasz multishoot (#51) üzenetére
Szerintem is van igény/szükség rájuk. Már csak a változatosság miatt. Alkalmanként én például szeretek elveszni egy nagyobb open world játékban hosszabb időre, máskor pedig pont a hátam közepére sem kívánom őket, mert némileg kötöttebb, rövidebb címekhez van hangulatom.
I am such a B.A.
moderator Ghz
Jul 03., Friday 14:54 #52
Válasz multishoot (#51) üzenetére
Igen, ez egy teljesen jogos felvetés. Én személy szerint nem mindig. Pontosabban egy évben mondjuk egyszer Sajnos nincs már annyi időm mint régen. Amúgy ameddig ezeket veszik a játékosok milliós példányokban, ezt fogjuk kapni. Szerintem amúgy egy 20 órás játék mondjuk 10 ezer forintért a sweet spot amit én imádnék
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[46] multishoot
Jul 03., Friday 14:44 #51
Válasz Ghz (#50) üzenetére
Nekem inkább az fura, hogy mennyi idő végigjátszani 1-1 OW AAA címet manapság. Értem, hogy jónak tűnik, hogy egy ekkora összegnél minél nagyobb legyen a tartalom, de tényleg igényeljük a Red Dead 2-ket meg AC Odyssey-eket, mikor ennyi másik játék van mellette a piacon?
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
moderator Ghz
Jul 03., Friday 14:29 #50
Válasz Tyler (#45) üzenetére
Abszolút így van, manapság szerintem egyáltalán nem tekinthető maga a videójátékosdi egy szuper extrém hobbinak. Vannak ennél sokkal durvábbak is Persze nem bagatellizálom el azt, hogy van akinek sok 18 ezer forint egy játékért a megjelenés napján, de az, hogy fél éven belül nagy %-ban a feléért megveheted azért az nagyon jó. Ergo ha hirtelen 20 fölött fognak nyitni a nextgen árak még az sem egy brutálisan nagy ugrás. Kíváncsi lennék, hogy vannak e arra statisztikák, hogy hány teljes árú játékot vesz egy évben az átlag gamer?
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[7] samus101
Jul 03., Friday 14:29 #49
Válasz Ghz (#48) üzenetére
Brutális volt ez anno, manapság ez olyan 40-50eft-ot jelentene(mármint egy game ára)
"Reach out and touch faith!"
moderator Ghz
Jul 03., Friday 14:26 #48
Válasz samus101 (#38) üzenetére
Ne is mond, emlékszem, hogy egyszer a pozsonyi úti 576-ban faterom megvette nekem a Star Wars birodalom visszavág-ot és a bugs bunny-t snesre és olyan 40ezer forintot hagyott ott. És ez 1994 nyarán volt... Elképesztő összeg lenne az manapság már
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[37] carville
Jul 03., Friday 14:23 #47
Válasz Zargul (#39) üzenetére
A 10 ezres UltraHD BR film árat most néztem meg, önerőből csak 9 ezret akartam írni. KATT!
Biztos vannak párezres, FullHD-s fapados filmek is, ahogy most is vannak 5-6 euróért új játékok.
Mi most a AAA kategóriáról értekezünk úgy tudom, akkor pedig a filmeknél is az aktuális technikai csúcsot nézzük már. Különben semmi értelme az összehasonlításnak.
Akkor meg bizony azt látjuk, hogy a filmek ára is meredeken emelkedett, az otthoni fizikai médium még jobban is.
És már bocs de nem, nem azért idézőjelezted, mert szerinted a filmek ára hasonló mértékben emelkedett mint a videojátékok, hanem azért, mert ilyen elhanyagolható mértékűnek tartod, miközben én most is azt írom le, hogy nem elhanyagolható az az árnövekedés, hanem a videójátékokéhoz minimum hasonló.
2001-es évi Gamestop honlap, új kiegészítőt 30 dollárért lehet előrendelni, abszolút új AAA PC-s játék van 40-45 dollárért, a mai 60-hoz képest.
KATT!://www.gamestop.com/platform-PC.jsp
Mivel a Wayback Machine-t nem tudom rendesen belinkelni, itt egy képernyőmentés: KATT!
Ehhez képest a mozijegyek ára (egy évvel nagyobb távlatban) ott duplázódtak. ez nem "idézőjelbe tett stagnálás", hanem a videojátékokénál magasabb.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
Összesen: 96 [1-50]
1 | 2
Friss hírek

1084 | [Maradj otthon és nyerd meg!] West of Dead (PS4)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. Ron Pearlman jön, és lekapja az arcodat! West of Dead - PS4!

31 | Gamer365 Podcast 2020 június - The Last of Us 2 távSpeciál

Bár felvettük már pár napja, most már elérkezettnek látjuk az időt - valószínű te is a végére értél már a Last of Us 2-nek, ha a játék érdekelt, és rajtatartottad a szemed a megjelenésen. Spoileresen beszélgetünk az idei év egyik legizgalmasabb játékáról.

10 | The Last of Us Part II - innen indulj!

A Last of Us Part II az év talán egyik legjobban várt megjelenése, amelyet hihetetlen várakozás, felfordulás és fogadtatás övezett. Összeszedtük nektek egy helyre a legfontosabb tartalmainkat, ha a játékkal kapcsolatban szeretnél információhoz jutni, vagy a fórumtársakkal kibeszélni a látottakat.

pc,xbox1,ps4 3 | Atomic Heart: Plyush bemutatkozik

Valamint Mick Gordon a Doom után itt is belekapaszkodik a húrokba.

pc,xbox1 60 | Halo Infinite: csak 2021-ben!

pc,xbox1,ps4 1 | Utolsó trailer: Hyper Scape

Az Ubisoft battle royale kezdeményezése konzolokon is elstartolt.

1 | Októberben Switchre jön az Oddworld

New 'n' Tasty előzetest is tudunk mutatni a dátum mellé.

pc,xbox1,ps4 1 | DiRT 5: egy héttel később érkezik

Csak egy apró kisodródás, nem zuhantunk a mélybe.