The Last of Us: jöhet a harmadik rész?
Eddig 3 hozzászólás
ne5h
2020. June 24.
Wednesday 07:17


Alig jelent meg a The Last of Us Part II, a készítő Naughty Dogot már egy esetleges folytatás kapcsán kérdezgetik. Nemrég az Indiewire faggatta Neil Druckmannt és Halley Gross-t, ahol egy lehetséges harmadik rész is szóba került.

Figyelem! A lenti interjúrészlet spoilereket tartalmaz a játék végéről. Ha még nem játszottad végig, csak saját felelősségre olvass tovább.

Druckmann megemlíti, hogy egy Part III estében olyan történetet kellene kitalálniuk, amely passzol a korábbi részek érzelmi mélységeihez. Továbbá hozzáteszi, hogy már a második rész történetét kitalálni is nehezebb volt [mint az első részét] és ez csak nehezebb lesz.

"Már így is annyi minden van, amit láttál a háttértörténetből, ahogy a járvány kitör, úgyhogy tényleg ki kellene találnunk, hogyan alkossunk egy új élményt, ami egyezik ezen történetek érzelmi hatásával és nem tudom, mi lehet ez. Egyelőre."

A játék vége felé közeledve az egyik nagy kérdés, hogy vajon Ellie és Dina végül kibékül-e. Gross elmondja, hogy dacára mindannak, ami történt, szeretné, ha Ellie megtalálná a boldogságot, még ha ez lehetetlennek is tűnik ebben a posztapokaliptikus világban.

"Bármit is mondunk itt, végeredményben nem számít" - teszi hozzá Druckmann. "Az egyetlen, amit meg kell értened, az a történet a játékban és bármi, amit a játékosok kapnak tőle... az ő értelmezésük helyes. Legalábbis amíg nem készítünk egy másik játékot és aztán tudunk vitázni róla. De személyesen, nekem, Ellie végre képes túljutni az egóján és ezen az egész megszállottságon. Gyakran használtuk a metaforát, amikor a bosszújáról beszéltünk, hogy az drog és Ellie egyfajta drogfüggő és végülis ez az, amiért Dina elhagyja. Úgy van vele, hogy 'ez a lány teljesen lecsúszott és még ez sem elég neki, többet nem tudok segíteni neki.'"

A jelek szerint tehát a Naughty Dog nem zárkózik el egy estleges folytatás elől, a kérdés mindössze annyi, képesek-e összehozni egy olyan történetet, ami fel tud nőni az elődökhöz. Nem lesz könnyű feladat, az biztos.

[10] Zargul
Jun 26., Friday 11:02 #3
A Firelfy+Ellie vonal eléggé adja magát, sok lehetöség lenne benne.
You must rally the Horde and lead your people to their destiny!
[10] Lacix
Jun 24., Wednesday 10:51 #2
Savage Starlight-ot a népnek!
Never give up, never surrender
[31] Matild
Jun 24., Wednesday 9:47 #1
Most úgy kommentelek ide, hogy átugrom a spoilereket: ha van is ráció egy újabb folytatásra (nem tudom, nem játszom a játékkal), akkor is szerintem várjanak vele inkább pár évet, és kezdjenek végre valami újba, ha már annyira túlcsordul ott a kreativitás vagy mi.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN