Elite Dangerous: Odyssey bejelentés
Eddig 30 hozzászólás
sQr
2020. June 04.
Thursday 17:35


A Frontier Developments a fenti mozgókép kíséretében bejelentette, hogy jövőre új korszak köszönt be az Elite Dangerous világában! A 2014 óta töretlen népszerűségnek örvendő űrszimulátor ugyanis teljesen új technológiai alapokra költözik át, ami már lehetővé teszi, hogy a bolygók felszínére léphessünk. A belső nézetből átélt újfajta szabadság pedig diplomáciai és kereskedelmi tevékenységet épp úgy hozhat, mint trükkös lopakodást vagy vérgőzős lövöldözést. Rengeteg helyszín, NPC és küldetés vár majd ránk a készítők szerint, ami ugyan olyan alapos felkészülést igényel majd, mint űrhajónk menedzselése. Ha pedig a galaxis veszélyei elől egy csöndes helyre menekülnénk, a különböző “szociális terek” remek lehetőséget biztosítanak szívességek elvállalására, szövetségesek felkeresésére és némi piszkos üzlet lebonyolítására.

Az Elite Dangerous: Odyssey valamikor 2021-ben érkezik PlayStation 4, Xbox One és PC platformokra.

[2] Alyssa_
Jun 07., Sunday 15:20 #30
Válasz CeXzer (#29) üzenetére
Ez konzolon is így van, ha szabad nézetre váltasz, csak olyankor a hajót nem tudod irányítani, mert ugyan az a joystick kezeli a kamerát, mint amivel a hajót fordítod. A VA az más, ott szóval tudsz kezelni bizonyos funkciókat, vagy épp egy adott rendszert tudsz kiválasztani, ilyenek.
[24] CeXzer
Jun 07., Sunday 13:28 #29
Válasz Alyssa_ (#28) üzenetére
Én csak VR-ban játszottam Xbox controllerrel. Semmi más nem kellett hozzá, minden elérhető menüből és az a menü nyílik meg, amire épp nézel.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[2] Alyssa_
Jun 06., Saturday 12:53 #28
Válasz zsozsa (#27) üzenetére
A VR sokat dob rajta, plusz pc-n ott a Voice Attack hozzá, azzal pl megspórolhatsz pár gombnyomást. Pl azt mondod: "landing gear", és kirakja/elteszi a leszálló talpakat, ilyesmi. Ezeket konzolon nem tudod megtenni, bár azt nem tudom mennyire macera beállítani. PC-n a HUD színét is variálhatod, ennek se tudom a pontos menetét. Én mondjuk imádom az alap színeket, nyugtatják a szemem, szépek. Szerintem csapj bele.
[48] zsozsa
Jun 06., Saturday 12:03 #27
Válasz zozi80 (#26) üzenetére
Hát egyre jobban gondolkodom rajta, szó se róla. Persze akkor itt jön a dilemma, hogy X-re vegyem, vagy pc-re, mert pc-n van Oculus Riftem, de játszani meg nem igazán szeretek pc-n, csak a szimulátorozás miatt van. First world problem, tudom...
Dzsézon Tetem a Transplanter
[22] zozi80
Jun 06., Saturday 7:13 #26
Válasz zsozsa (#19) üzenetére
Lehet ezt egészséges szinten is élvezni.
Nekem családos ember révén alig van időm erre a hobbimra,mégis jólesik a pilóta-ülésbe huppanni és pár tonna élelmiszert,ásványokat vagy gyógyszert szállítani a csillagrendszerek között.
Soha nem esnék abba a hibába mint oly sokan,akik állat módjára nekiesnek pénzt farmolni.Szimplán megfojtja a játékélményt.
Annyira mély és összetett sandbox,hogy minden,erre a témára fogékony játékos megtalálhatja benne a maga útját.
Nekem van olyan ismerősöm aki nagyjából a megjelenéstől játszik vele.Sok esetben ma is,ha van fél-egy órája, megnyitja a csillagtérképet és tanulmányozza,jegyzeteket készít.
Tavaly szerveztek egy expedíciót több ezer résztvevővel,a cél a játékbéli galaxis túlsó végéig elérni (aminek egyébként 5 év alatt mindössze 0.036%-át fedezték fel a játékosok-felfoghatatlan számok és méret).Több mint három hónap folyamatos menet volt!
......és akkor még hátra volt ugye a visszaút
FS/LR drone-LR plane pilot/builder
[24] CeXzer
Jun 05., Friday 11:12 #25
Válasz Alyssa_ (#24) üzenetére
Igen, én azt szoktam mondani, hogy voltam már az űrben Mert tényleg, basszus, üldögél az ember a kis kabinjában, szétnéz, előtte egy csillag, vagy egy bolygó, ha annyira reális VR sisakban, mint egyik másik repülő szimulátor, akkor már jártam az űrben, az érzés megvolt.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[2] Alyssa_
Jun 05., Friday 9:50 #24
Egy kis VR kedvcsináló, ez miatt irígy vagyok a pc-sekre...

KATT!
Jun 05., Friday 9:15 #23
Durván jól néz ki a tréler. És ha jól látom egy légkörrel rendelkező bolygóra szállnak le, ez is egy régóta várt újítás lesz. Kíváncsi leszek, hogy egy earth-like-ra is engedi majd, vagy csak fokozatosan teszik bele, kezdetben mondjuk csak élettel nem rendelkező légkörös bolygókra.

Magára a galaxisra is ráférne egy vizuális ráncfelvarrás. Sok nebula nagyon csúnya pixeles, ezt az alapból erősen sárgásbarna kinézetét a tejútnak meg nem is nagyon értem. Rengeteg valós képünk van, közelében sincs ennek. A SC realisztikusabb képi világa nagyon tetszene itt is. A csillagok megjelenítése is problémás. A galaxis közepe felé közelítve egyre ritkul, pedig ha a mapot nézzük, szinte egymás seggében vannak a csillagok. Ez alól kivétel egy nagy kocka alakú terület.. KATT!
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások 2. irónia 3. listák.
[48] zsozsa
Jun 05., Friday 9:06 #22
Válasz Alyssa_ (#21) üzenetére
Jól hangzik!
Dzsézon Tetem a Transplanter
[2] Alyssa_
Jun 05., Friday 8:56 #21
Válasz zsozsa (#19) üzenetére
Na igen, az Elite picit komolyabb, mint a NMS. Sokkal kevésbé színes, de kevés megkapóbb hely van annál, amikor aa galaxis egy távoli zugában leereszkedsz egy kanyonba, ahol ember még nem járt, az égen pedig ott vigyorog egy gázóriás, vagy szó szerint elhúz a fejed fölött szinte karnyújtásnyira egy másik égitest. Ez az Elite, ha akarsz, ilyeneket látsz, ha akarsz elmész fejvadásznak, kalóznak, kereskedõnek. Ha akarsz, beleszólhatsz a politikába, rendszerek fölött veheted át az uralmat. Minden csak rajtad áll.
[39] Hunk2
Jun 05., Friday 8:15 #20
Válasz Charun (#14) üzenetére
Kereskedő hajóm mérette véget én is használom automata dokkolást. Pedig Type 7 nem is legnagyobb hajók közé tartozik.
"Élni és élni hagyni"
[48] zsozsa
Jun 05., Friday 8:14 #19
Válasz Alyssa_ (#18) üzenetére
Uhh, azért ez egy rendes életelszívó cucc. Nem biztos, hogy belecsapnék, bár a sci-fit, űrhajózást imádom. Próbálkoztam még korábban a No man sky-al, miután már kikupálták, de nekem az is nagyon sok volt.
Dzsézon Tetem a Transplanter
[2] Alyssa_
Jun 05., Friday 8:09 #18
Válasz zsozsa (#16) üzenetére
Az ooktatómód leginkább a hajó irányítására fókuszál, igaz, baromi látványos módon. Ha ezen túl vagy, kreálhatsz magadnak egy karaktert, és a csak a kezdõknek fenntartott rendszerekben indul a játék. Ez is viszonylag új dolog, azért van így, hogy ezáltal is könnyebbé tegyék az új parancsnokok életét (megvédik a bárányokat a farkasoktól). Annak idején 'divat' volt a gankerek körében, hogy levadásszák az újoncokat, mer' az olyan tökös, hogy olyanoknak bszod el az élményét/teszed tönkre a karrierjét/napját, aki a nehezen összekuporgatott creditjeit új hajóba invesztálta, de tapasztalatlan/védtelen, és ha óvatlan is, akkor ülhet vissza a kezdõ hajóba. Szóval most amíg nem szerzel elég tapasztalatot, vagy nem hagyod el a kijelölt rendszereket, addig nem találkozol öregebb/tapasztaltabb játékossal, aki esetleg bánthat. Ennek elkerülése végett vannak különbözõ játékmódok is (Open, Privat Group, Solo), ahol eldöntheted, hogy akarsz-e találkozni másokkal, vagy nem. Az Open ahol egy másik játékos megtámadhat, a PG ahol csak a barátaid vannak, a Soloban pedig csak NPC interakció van.
Szóval a leg alapabb dolgokat megmutatja, aztán sok sikert kívánva elengedi a kezed. Vannak igen hasznos 3rd party oldalak, ahol szinte mindent megtalálsz, és ezeket az oldalakat az öregek is használják.
Ha esetleg tervezed, hogy beruházol rá, mindenképp a Deluxe-ot vedd meg, abban benne van a Horizons, ami tartalmazza az összes frissítést, plusz a mérnököket, meg a bolygókra való leszállást, SRV (holdjáró) használatát. Az alap játékban ezek nincsenek benne.
[39] Hunk2
Jun 05., Friday 8:03 #17
Válasz zsozsa (#16) üzenetére
Van egy egész jó training mód, sok m8mdemt elmagyaráz legalábbis az alapokat.
"Élni és élni hagyni"
[48] zsozsa
Jun 05., Friday 7:35 #16
Válasz Alyssa_ (#13) üzenetére
Elképesztő! Már a 48kb-os Spectrumon is egy csoda volt a játék, ahogy később olvastam.

És ilyen részletesség és bonyolultság mellett van valami minden részletre kiterjedő oktató mód a játékban, vagy ez olyan fedezd fel magad típusú játék?
Dzsézon Tetem a Transplanter
[2] Alyssa_
Jun 05., Friday 7:21 #15
Válasz Charun (#14) üzenetére
Igen, ezt nem árt tudni, ahogy az is hasznos infó lehet, hogy a tutorial is sokkal barátságosabb lett.
Én is szívesen segítek az újoncoknak. Egyébként a vérpistikéket leszámítva messze az Elite-é a leg segítõkészebb, leg barátságosabb közösség.
[8] Charun
Jun 05., Friday 7:04 #14
Csak annyi kiegészítést tennék Alyssa-hoz hogy a Frontier és érzékelte a kezdő játékosok nehézségét a dokkolással ezért már alapból olyan űrhajót kapsz ami rendelkezik un. docking computer-el. Ezzel nagyon egyszerű a leszállás és a manuális dokkolást ráér az ember jóval később megtanulni.
Ha esetleg valaki kedvet kapna a játékhoz most akciós is az Xbox store-on.
Ha valaki tényleg nekikezd akkor a KATT! topicba nyugodtan kérdezzen. (Nem valami aktív, de nekem még mindig kint van a kedvencek között.) Ha esetleg igény van rá szívesen segítek konkrét tanácsokkal is a játék legelején teljesen a részletekig lebontva. Akár kis összefoglalókat is szívesen összedobok.
Live:MaGor72HUN PSN:MaGor72HUN
[2] Alyssa_
Jun 04., Thursday 23:23 #13
Válasz zsozsa (#5) üzenetére
1984-ben volt az 1. Elite.
Hasonlóképp voltam én is a karrierem elején, Tesóm nélkül lehet, hogy én is feladtam volna, és nem csak a dokkolás miatt. Iszonyatosan összetett játék, az irányítás is bonyolult, 3 különbözõ menü van, plusz egy az üzeneteknek/értesítéseknek, és azokon belül is szekérderék almenü. Minden menü kombinációval nyílik (pl X + >), a tabokat a bumperekkel váltod, aztán fel/le. Eltelik egy kis idõ, mire megtanulod.
A játszótér a Tejút 1:1 méretarányú mása, 400.000.000.000 (segítek négyszáz milliárd) csillagrendszerrel, aminek 2014-óta az 0.1%-a sincs felfedezve, a játékosok által. A térkép is tele van filterekkel, kb. mindent szürhetsz annak tükrében, hogy mit keresel (pl. kereskedelmi utat, a rendszer biztonsági szintjét,gazdaságát, stb).
Pár hónapja olvastam, hogy elérte a 3 milliós eladást, de arra nem igazán van statisztika, mennyi az aktív játékos. A nehézsége sokakat elriaszt, aki marad, azok közül is sok kikopik miután megvették a meta-hajókat, és elvesztik az érdeklõdést. Vannak az idõszakosan visszatérõk, és végül az igazi 'kemény mag' akik ezer meg ezer órákat ölnek a játékba.

@Stinger: Itt a Frontier válasza a Star Citizenre.
[39] Hunk2
Jun 04., Thursday 23:03 #12
Válasz Hendrix (#9) üzenetére
Én inkább nagy űrt választom úti célnak, most otthon vagyok. Tervben van egy majdnem egy 3 hetes utazás a semmibe!
"Élni és élni hagyni"
[39] Hunk2
Jun 04., Thursday 22:58 #11
Válasz Stinger (#10) üzenetére
Neked is kicsi Mass Effect juttatta eszedbe?
"Élni és élni hagyni"
Jun 04., Thursday 22:42 #10
OMGGG...
"Cerberus. Humanity First." | Twitter/XBLive/NNID: StingerHU | 3DS FCode: 1779-1409-5762
[22] Hendrix
Jun 04., Thursday 22:16 #9
Válasz Hunk2 (#8) üzenetére
Én amióta játszok vele, jó ha 4 ellenséges hajót kilőttem...
Jellemzően csak kereskedek, bányászok vagy gazdag embereket viszek kirándulni...
¯\_(ツ)_/¯
[39] Hunk2
Jun 04., Thursday 22:07 #8
Várjuk szeretettel még akkor is ha csak hobby pilóta vagyok és a játék mechanikák 40% nem értem!XD
"Élni és élni hagyni"
moderator sQr
Jun 04., Thursday 21:25 #7
Válasz zsozsa (#6) üzenetére
Az én Elite előképzettségem is hasonló egy 386DX-en. : ]
KATT!
Twitter: sequeeer
[48] zsozsa
Jun 04., Thursday 21:18 #6
Nekem annyi Elite előéletem van, hogy 1980 valahányban Zx Spectrumon többször is jól nekiálltam, de soha nem tudtam bedokkolni az első szembejövő bázisra sem. Szóval a Thargoidokkal már nem kellett megküzdenem...
Dzsézon Tetem a Transplanter
[48] zsozsa
Jun 04., Thursday 21:12 #5
2014-ben jött már ki? Te jó ég? Kíváncsi lennék mennyien játsszák! Gondolom sokan, ha hét év után is tolják neki az új tartalmat.
Dzsézon Tetem a Transplanter
[2] Alyssa_
Jun 04., Thursday 19:56 #4
Hosszú idő után Kedden kap tartalmi frissítést a játék, jönnek a Fleet Carrierek. Ez lesz az utolsó a Horizons csomagban (kb 4 év update-jeit tartalmazza). Az Odyssey újabb fizetős csomag, várhatóan újabb pár év bővítéssel.
Kb 3 év (mire megjelenik) és pár ezer óra után jó lesz kinyújtóztatni a lábaimat.
[22] Hendrix
Jun 04., Thursday 19:44 #3
Oh wow. Merészebb álmaimban azért előkerült ez a feature, de nem gondoltam volna, hogy tényleg megvalósul...
Vissza is rakom boxra.
Remélem kap egy fullos Series X támogatást majd a játék addigra.
¯\_(ツ)_/¯
[51] Dude
Jun 04., Thursday 19:41 #2
Akkor visszamegyünk repkedni. Jó lesz!
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[33] Crockett
Jun 04., Thursday 19:40 #1
Ezt tuti beszerzem az új masinára.
XboxLive: Dolumajo
Friss hírek

4 | Gamer365 Podcast 2020 június - The Last of Us 2 távSpeciál

Bár felvettük már pár napja, most már elérkezettnek látjuk az időt - valószínű te is a végére értél már a Last of Us 2-nek, ha a játék érdekelt, és rajtatartottad a szemed a megjelenésen. Spoileresen beszélgetünk az idei év egyik legizgalmasabb játékáról.

1018 | [Maradj otthon és nyerd meg!] SpongeBob SquarePants: BFBB (PC)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. SpongyaBob érkezik kettes dagállyal - egy PC kódot sorsolunk ki a játékból!

10 | The Last of Us Part II - innen indulj!

A Last of Us Part II az év talán egyik legjobban várt megjelenése, amelyet hihetetlen várakozás, felfordulás és fogadtatás övezett. Összeszedtük nektek egy helyre a legfontosabb tartalmainkat, ha a játékkal kapcsolatban szeretnél információhoz jutni, vagy a fórumtársakkal kibeszélni a látottakat.

0 | Neversong: rémséges platformer-mixtúra

Szólt a kómaszörny, hogy sohamár.

pc 0 | Horizon Zero Dawn: kompletten PC-re

Augusztusi megjelenés, részletekbe menő trailer.

82 | Drágulnak a játékok a következő generációban?

A 2K közleményéből erre következtethetünk.

7 | Fallout: televíziósorozat készül!

Többek között a Westworld forgatókönyvírója dolgoznak majd rajta.

ps4 0 | Budget Cuts: konzolos megjelenés

A virtuális valóság egyik úttörője végre konzolokra látogat.