[Pletyka365] A Sony-nál készülhetnek az új Silent Hillek
Eddig 26 hozzászólás
ne5h
2020. March 20.
Friday 09:39


Nem először bukkan fel, hogy a Konami berkeiben valami készülget a Silent Hill sorozattal, korábban arról érkeztek hírek, hogy a kiadó rögtön 2 új játékkal is jelentkezne a szériából, melyek közül az egyik egy soft reboot, a másik pedig egy epizodikus felépítésű alkotás lenne. Ezzel hozták összefüggésbe Masahiro Ito nyilatkozatait, melyben egy új fejlesztésre célozgat.

Nemrég néhány újabb elem került a kirakóshoz. Ha hihetünk a több forrásból is érkező szóbeszédeknek, akkor az új játékokhoz a Sony-nak is lesz némi köze. A friss információk szerint Ito mellett Keiichiro Toyama (az eredeti Silent Hill írója és rendezője), valamint Akira Yamaoka zeneszerző is részese lenne a projektnek, ami a soft rebootért felel, a munkálatokkal pedig a SIE Japan Studio foglalkozna.

Ami pedig a másik játékot illeti, a jelek szerint ehhez a Kojima Productions-nek lehet köze, mivel a források arról számolnak be, hogy a Sony igyekszik rendezni a viszonyt a Konami és a híres játéktervező között, aminek lehet a következménye, hogy a P.T. elkaszálása után Kojima ismét a Silent Hill sorozaton dolgozzon. A fentivel némileg egybecseng egy korábbi hír, miszerint Norman Reedus tárgyalásokat folytat egy következő Kojima játékban való szereplésről.

[55] KiswechPS3
Mar 22., Sunday 10:48 #26
Válasz Kuresz (#25) üzenetére
A PT egy teaser volt, a végleges játék nem úgy "nézett" volna ki.
/* Life runs on Code */
[41] Kuresz
Mar 22., Sunday 10:02 #25
Jönnek itt sokan a PT-vel....
A Silent Hillt az atmoszfera (köd, zajok a sötétből, groteszk képvilág) 3s a sztori tette naggyá. A PT-ben egy házban kellett menekülni egy nőtől. Hol is az összefüggés? Oké, hogy Kojima így meg Kojima úgy, de ha annyira nagy koponya, csináljon egy külön horrort, ne pedig a Silent Hill-t változtassa át valami agymenéssé. Egy SH 1-2-3 remake, vahy egy 4 reboot johetne, a többi forgatókönyvtől már most félek.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[2] Dark T
Mar 21., Saturday 12:34 #24
Válasz Laza (#21) üzenetére
Sokaknak az erore all fel. Ilyen vilagot elunk sajna.
[10] Zargul
Mar 21., Saturday 9:39 #23
Válasz theSickness (#12) üzenetére
Igen, értem amit irsz egyébként és egyetértek, tényleg egy levegőben lógó valaminek is lehet látni mert végülis az.
Viszont a régi részekben is rendesen utána kellett menni mindennek (pl piramisfej valojában az őrangyalod vagy hogy miért tűnik fel mindig Valtiel Heather útja során) de ezekre játék közben még csak utalás sincs. De nekem ettől van meg az a plusz ami minden más horror játék fölé emeli, az alap narratíva is erős ahogy elmeséli és megmagyarázza a történeteket de utána olvasva még tovább tudod gazdagítani a képet.
You must rally the Horde and lead your people to their destiny!
[55] KiswechPS3
Mar 21., Saturday 9:17 #22
Válasz Fieldtom (#20) üzenetére
Tudsz róla küldeni képet privátban akár, engem érdekelne
/* Life runs on Code */
[34] Laza
Mar 20., Friday 20:35 #21
Na ez az ... nekem már tök mindegy melyik gép az erősebb, a képernyőn ebből minimálisan lehet bármit is észrevenni ... főleg ha amúgy szar a játékfelhozatal ... szóval csak is a játékok számítanak !!!!!
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[38] Fieldtom
Mar 20., Friday 19:29 #20
Bárcsak!!! Drukkolok neki.

Ha valakit érdekel, van egy Silent hill 2 dupla LP ost-m. Balfasz módjára az első lemez egyik oldalát összekarcoltam, így újat vettem a tulajnak. Ha kell valakinek így is, baráti áron odaadom. Írj,privit.
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
[46] multishoot
Mar 20., Friday 18:49 #19
Válasz szasza10 (#18) üzenetére
Azért nem a PT találta fel a lassú, atmoszférikus, FPS horrort.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[21] szasza10
Mar 20., Friday 18:20 #18
Válasz multishoot (#8) üzenetére
Azt a 20 perces PT demót kezdte el másolni szinte az összes horror játék. Nem vagyok Kojima fan, de azért hülyeség lenne nem elismerni, hogy tud vmit.
PSN ID: playabrition (ps4-ps3-psvita)
Mar 20., Friday 18:12 #17
Hát egy silent hill 1 remake nem volna rossz ! De csak az eredeti stábbal.
Anno ps1-en minden endinget behoztam, kultikus cucc.
Oly sok az ütni-való és oly kevés az idő!
[11] Wallace
Mar 20., Friday 17:55 #16
A második rész a mai napig az egyik all-time kedvenc játékom. Elkezdtem este olyan 8 körül, reggel 10-re megvolt. Akkor nekem abbahagyhatatlan volt. Plusz egy barátom ugyanakkor nyomta, két településsel arrébb, végig sms-eztünk hogy ki hol tart, imádtuk.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
Mar 20., Friday 17:39 #15
Válasz ne5h (#13) üzenetére
Reménykedem tovább, hogy a RE2-3 nagyobbat megy, mint a RE7 ment.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
Mar 20., Friday 17:17 #14
Johet!!!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
Mar 20., Friday 16:59 #13
Válasz theSickness (#9) üzenetére
Gondolom, a Resi 8 kapcsán azért ez még rémlik: KATT!
I am such a B.A.
Mar 20., Friday 16:16 #12
Válasz Zargul (#11) üzenetére
Ezt értem, és talán a P.T. demó mivolta miatt nem jött át. Az egész a mögöttes rejtélyek ellenére is olyan kontextus nélküli ötletbörze hatást keltett, amilyenek a másodvonalbeli horrorjátékokban szoktak lenni.

Az lehet önmagában érdekes, ha van mire elméleteket húzni. A magam részéről jobb szeretem, ha beleilleszkedik egy nagy egészbe, az adott epizód és a kitalált univerzum logikájába, és elhiteti a játékossal, hogy önerőből is megfejtheti a titkok egy részét, ám figyelnie kell ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön.

Összességében nekem a kontextus hiányzott. Asszem bevallottan is csak egy összeollózott koncepciós játék volt a teaser.

Persze legyen inkább ez a vonal és egy teljes játékban teljesedjen ki, mint hogy egyáltalán ne legyen Silent Hill.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[10] Zargul
Mar 20., Friday 16:02 #11
Válasz theSickness (#9) üzenetére
Szerintem amiatt méltó az SH névre mert megvan benne az a fajta mélység ami mindig is jellemezte a sorozatot, elég jó explanation videók vannak fent tubeon. Minden paráztatásnak és rejtvények van miértje, nem csak üres jumpscarek és feladványok egymás után rakosgatva. Megvoltak benne azok a jelenetek amiktől zsigeri szinten féltem (a lelógó hűtő, a megtébolyodó vörös folyosó a szemekkel, stb), ahogy a régi részekben is. Nem tudod hogy mi vár rád de szinte biztos lehetsz benne, hogy nem csak egy ócska ijesztegetést fogsz kapni. Az igaz hogy maga a setting (a megszokott környezet, a köd lepte városban rohangálás, az fps nézet és a minimális kalandelemek vagy azok hiánya) nem a megszokott de igy is Silent Hillebb volt az összes késöbbi résznél, szerintem.
You must rally the Horde and lead your people to their destiny!
[41] ssj4vegita
Mar 20., Friday 15:32 #10
Nem ez lenne az első presztízsprojektje Sonynak, gondoljunk csak a Last Guardianra meg a Shenmue 3-ra. Azért remélem azoknál jobb lesz
Nem utolsó sorban jó húzóerő a PS5-nek is.
"Imagination is everything, it is the preview of life's coming attractions." Amit az értelem el tud képzelni, azt el is tudja érni.
Mar 20., Friday 14:57 #9
A P.T. önmagában tényleg különleges volt, de egy pillanatra se sugározta a Silent Hill egyedi atmoszféráját.

Oké, a RE7 (ami meg a P.T. nyomán lett olyan, amilyen) sem emlékeztet igazán a RE sorozatra. Attól függetlenül is, hogy a Mr. X / Nemesis miatt nem az én viráglelkemnek való a RE2 / RE3 újragondolás, örülök, hogy ez is sikeres, így talán a RE8 nem azt az FPS-szörnyszülött vonalat viszi tovább.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[46] multishoot
Mar 20., Friday 14:49 #8
Válasz Zargul (#6) üzenetére
Kellemes volt, de önmagában édeskevés.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[9] Gergo89
Mar 20., Friday 14:40 #7
Csak az első részt játszottam végig, így nem vagyok valami nagy Silent Hill fan, de a P.T. demó baromira tetszett, így ha valami hasonló játékot készítenek a jövőben, arra vevő leszek.
[10] Zargul
Mar 20., Friday 14:36 #6
Válasz multishoot (#5) üzenetére
Talán ami legrelevánsabb ebben a kérdésben: a PT elég meggyőző volt szerintem.
You must rally the Horde and lead your people to their destiny!
[46] multishoot
Mar 20., Friday 14:24 #5
Az eredeti csapatosnak, ha jönne Yamaoka is, annak nagyon örülnék, de Kojimát, pls rá ne engedjék, mert az MGS3 óta egyszer sem tudott meggyőzni arról, hogy tényleg akkora koponya, mint amekkorának előtte gondoltam, sőt a TPP és DS után kifejezetten taszít is a neve.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[23] Coooler
Mar 20., Friday 11:48 #4
Jó lenne nagyon. Hiányzik a Silent Hill a jelenlegi játékkínálatból.
"One day I'm gonna save your ass, and you're probably gonna wanna kiss me!"
[10] Zargul
Mar 20., Friday 11:25 #3
Kb bármit megadnék hogy összejöjjön a régi csapat Kojima mesterrel megtámogatva, de a Sony közbenjárása külön gyönyörü. Már ha mindez igaz... Rendkivül hiányzik már egy minden elemében csucsminöségü (a SH féle agyas) horror a felhozatalbol. Szerintem a harmadik rész ota nem jelent meg annyira eröteljes szimbolikáju, zenéjü, történetü, stb, röviden egy tökéletes egésszé összeállo horrorjáték mint az. De mivel az utobbi fél évben rendre elökerül ez a téma talán a végén még tényleg lesz belöle valami. Én már annyira mélyre eltemettem magamban a sorozatot (nyilvan a konami gyökérsége folytán) hogy már egy ps4es ujrakiadást is elképzelhetetlennek tartok, nem hogy egy uj részt... Maga a csoda lenne ha ez megvalosulna.
You must rally the Horde and lead your people to their destiny!
[41] Kuresz
Mar 20., Friday 11:17 #2
Ez mind jól hangzik. Főleg a Yamaoka-s epizod. Kojima ugyis valami agymenést fog összerakni, úgyhogy attól nem várok túl sokat.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
Mar 20., Friday 10:53 #1
Arigatou ssj4vegita.
I am such a B.A.
Friss hírek

12 | Gamer365 Podcast 2020 március

A Gamer365 Podcast felül a nextgen hype-vonatra és kielemezzük a hét két legfontosabb témáját, azaz a frissen bemutatkozott Xbox Series X hardvert és a PS5 specifikációját! Készítsétek hát, a bespajzolt csipszet, amíg mi kibeszéljük, mit tud az új chipset!

ps4 320 | Kék villám: ezt tudja majd a PlayStation 5!

Tessék, eljött az idő, Mark Cerny lerántotta a leplet a napokban bemutatkozott Xbox Series X ellenfeléről, a PlayStation 5-ről. Bár izgalmas, popcornra csábító nagybemutatót nem kaptunk, egy korrekt technikai prezentációban mutatkozott be az új hardver. Erre tessék!

xbox1 156 | Xbox Series X: itt a hivatalos hardverspecifikáció

Mekkora? Mi van benne? Milyen gyors? Hogy működik? Többek között ezekre kapunk választ a Microsoft hivatalos jelentéséből. Összeszedtük nektek a legfontosabb infókat, hogy ne maradjatok kérdőjelek nélkül.

xbox1 0 | [InsideX] Atomicrops bejelentés

A Stardew Valley rossz társaságba keveredett. Ez lett belőle.

pc,xbox1,ps4,wiiu 0 | [InsideX] The Last Campfire első percek

A Hello Games először engedett bepillantást a játékmenetbe.

pc,xbox1 1 | [InsideX] Gears Tactics kisokos és megjelenés

5 dolog amit tudnod kell a körökre osztott felvonásról!

pc,xbox1 2 | [InsideX] Game Pass érkezők és távozók

A kegyetlen bolygóra ingyenes utat kínálnak például!

pc,xbox1 0 | [InsideX] Grounded trailer és Game Preview

A legfrissebb részletek az Obsidian Entertainment új játékáról.