Horizon Zero Dawn: újabb jel?
Eddig 28 hozzászólás
Gamer365
2020. February 26.
Wednesday 18:05


Már több mint egy éve hallani pletykákat a Horizon Zero Dawn PC-s verzióját illetően, legutóbb éppen a rendkívül erős kapcsolatokkal rendelkező Jason Schreier (Kotaku) erősítette meg a hírt három különböző Sony közeli forrásra hivatkozva. Szerintük idén a Steam és az Epic Games Store kínálatában is feltűnhet a Guerrilla Games 2017-es (mindeddig) PlayStation exkluzív sikercíme.

Most pedig itt az újabb jel. A francia Amazon oldalán lett listázva a játék PC-s verziója - ők pedig már számtalan bejelentést buktattak le hasonló módon. Megjelenési dátum nincs. A kiadó viszont az adatlapon maga a Sony Interactive Entertainment.

Túl sokat zörög az a bizonyos haraszt. Szerinted valóban nyitni fog a Sony az újra virágkorát élő PC gaming felé?

[29] lacapaca
Mar 02., Monday 8:40 #28
Válasz Ákos23 (#26) üzenetére
És? Pont errõl írtam. A multik sem ugyanúgy néznek ki mindenütt. Ettõl még a Ps-es játékoknál a Ps marad a lead, tehát nézhet ki jobban. De majd kiderül, hogy pl. Kojima-ék mit hoznak ki a DS-bõl PC-re, vag hogy ebbõl mi lesz.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[29] lacapaca
Mar 02., Monday 8:34 #27
Válasz kiső (#22) üzenetére
És még mindig nem érted mirõl írtam...nem arról volt szó, hogy csak egy legyen, hanem ha megoldható, akkor miért kell venni egyszerre!!! többet. Mint ahogy TV-bõl sem kell kitapétáznod otthon a falakat, csak hogy elérd az összes tartalmat. Vagy az autóknál sincs olyan, hogy mondjuk nem hajthatsz rá az M3-asra BMW-vel, mert az a Renaulté. És láss csodát, mégis van közöttük verseny.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[11] Ákos23
Feb 28., Friday 19:11 #26
Válasz lacapaca (#21) üzenetére
Nem vagyok hülye tudom, h nem miattunk csinálják. Viszont akkor miért nem éri a multiplatform játékok 90%anak a grafikája még a 4 éves unchartedet se nagyon? Az, h van egy lead platform teljesen más a fejlesztés egy exkluzív meg egy multi játéknal konzolon, eleve a konzolok eléggé gyengulnek évről évre, és egy multi fejlesztő nem fog szarakodni, h minden plusz erőt kipreseljen a gépből, hanem kihozza úgy, h menjen azt kész. Pl a ps4-en nem véletlen, h az exkluzívok a legjobban kinezo játékok között vannak bőven.
[11] Ákos23
Feb 28., Friday 19:06 #25
Válasz axl (#23) üzenetére
Pont ezt írom, h ez nem érdekel, hozzák ki, viszont azt nem szeretném, ha alapból mindent több gépre csinálnának.
[55] axl
Feb 28., Friday 11:34 #24
Válasz axl (#23) üzenetére
Viszont nagyon várom már, hogy a PC-s vérpistikék a mellüket döngessék, amiért "megszereztek" egy korábbi konzol-exkluzív címet (ami picit szebben fog kinézni egy 2-3x annyiba kerülő hardveren) és közben ne tűnjön fel nekik, hogy egy 3 éves játék késői portjának örülnek annyira.
Minden játék szerepjáték
[55] axl
Feb 28., Friday 11:29 #23
Válasz Ákos23 (#19) üzenetére
Szerintem így, hogy 3 évvel később portolják egy másik platformra (és még ez sincs megerősítve, csak nagyon valószínű), nem nagyon tud sérülni egy játék minősége, mivel a fejlesztéskor nyilván arra az egyre koncentráltak, amire akkor megjelent.

Puffoghatnék én is amiatt, hogy most vettem PS4-et részben pont a HZD miatt, de minek, amikor ugyanazzal a játékkal tudok játszani így is, mintha nem portolnák. (Másrészt úgysem futna el a jelenlegi PC-men és még videokártyát sem kapnék annyiból, amennyiből a PS4 Slim-et vettem...) Aki pedig játszott vele a megjelenésekor, annak tényleg mit számít már, hogy egy lassan kifutó generáció egyik játéka esetleg elveszíti az exkluzivitását?
Minden játék szerepjáték
[36] kiső
Feb 28., Friday 6:44 #22
Válasz lacapaca (#20) üzenetére
Akkor az élet minden területén is csak egynek kellene maradnia. De melyiknek? Nehéz kérdés.
Megszűnne a versenyhelyzet, és azt kapnánk, amit a talpon maradt cég ad. Választási lehetőség nulla. Ha szar valami, akkor is azt kapod, hiszen nem lesz alternatíva.
[29] lacapaca
Feb 27., Thursday 21:56 #21
Válasz Ákos23 (#19) üzenetére
A multiknál sem úgy müködik a dolog, hogy minden platformra külön-külön fejlesztenek. Általában van egy lead platform, amire fejlesztik a játékot, majd azt portolgatják a többire.
A platform holdereknek sem tartana ezt többõl megoldani, de nekik üzleti érdekük a hardverek mentén tagolni a piacot. Nem a te, és nem is az én érdekemben csinálják ezt, hanem a sajátjukéban.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[29] lacapaca
Feb 27., Thursday 21:36 #20
Válasz kiső (#16) üzenetére
Nem az a lényeg, hogy hány gép van. Hanem, hogy minek vetetnek többet, ha amúgy megoldható lenne, hogy ne kelljen.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[11] Ákos23
Feb 27., Thursday 19:26 #19
Válasz lacapaca (#14) üzenetére
Akkor ilyenaron lehet a Sony is sima játék kiadó azt kész, meg az ms. Tőlem jöhet pcre, de nem értem, h miért fanboy egyből aki támogatja az exkluzívitast? Egy gépre sokkal egyszerűbb fejleszteni, meg lehet nézni, h az exkluzív játék mind3 gépen nagyrészt magasabb minőséget képviselnek, ha más nem grafika szintjén biztos. Én nem azért akarom, h maradjanak exkluzívok, mert irigy vagyok a pcsekre, hanem mert egyszerűbb így a fejlesztőnek, ha külsős csapat csinál portokat és a fő stúdiók ugyanúgy csak psre koncentralnak akkor leszarom igazából.
[3] Wakka
Feb 27., Thursday 14:15 #18
illetve melegen remélem hogy ha valóban kijön a 2. rész, akkor végre lezárják rendesen a sztorit mert még mindig lelki károsult vagyok az első rész béna vége miatt...
[3] Wakka
Feb 27., Thursday 14:14 #17
jó kis reklám lesz ez az ps5 launch title horizon zero dawn 2-nek. mire kijátszák a pc portot már vehetik is az emberek a ps5-öt a folytatáshoz.
[36] kiső
Feb 27., Thursday 11:47 #16
Válasz lacapaca (#14) üzenetére
Szerintem is felesleges annyi kütyü. Legyen csak PS5 és (majdnem)mindenik boldog lesz.
[27] arpi0912
Feb 27., Thursday 11:10 #15
Válasz lacapaca (#14) üzenetére
Ha az ms-re gondolsz mint fény, azt inkább ne kövessék legalábbis ne teljesen úgy ahogy ők csinálják.
[29] lacapaca
Feb 27., Thursday 11:02 #14
Nagyon helyes. Jöjjenek csak ezek a választási lehetõségek. Fölösleges erre a hobbira dupla annyi elektromos szemetet gyártani, csak mert így érzik a piaci részesedésüket biztonságban. Nem a gépeladásokban van a nagy haszon, a játéknak meg mindegy min játszák. A fanoknak nem mindegy csak.
Kicsit lassan ébrednek, de elõbb-utóbb majd csak bele jönnek õk is, van aki mutatja elõttük a fényt
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[27] arpi0912
Feb 27., Thursday 9:59 #13
Válasz Ra1D3n (#10) üzenetére
A DS is jön idén pc-re. Ha fel nem vásárolja a sony a Kojima Prod.ot amit szintén pletykálnak akkor szerintem is pc-ps lesz a következő játékuk is. Bár még ha fel is vásárolják őket lehet akkor is ez lesz a szitu.
[3] Lacek92
Feb 27., Thursday 7:25 #12
A döntő tényező itt bizonyára az a kérdés (pontosabban az illetékesek arra adandó válasza), hogy egy ilyen lépéssel mennyit nyerne illetve mennyit vesztene a Sony, meg úgy általában a PS-brand.

Szerintem az exkluzívok ilyen késleltetett PC-kiadásával inkább csak nyerne, ellenben ha elsőnapos PC-elérhetőséget tenne lehetővé az eddigi system-seller címeinél (ne feledjük, hogy erről azért még szó sincs, pletyka-szinten se nagyon) azokkal többet veszítene. Bizonyára most is van egy réteg, aki a PC mellé vesz asztali konzolt, amit valószínűleg elsősorban főleg a csak ott elérhető játékok miatt tesz - ezt utóbbi esetben el is veszítenék.
[10] Cell
Feb 27., Thursday 0:13 #11
Válasz xanax (#8) üzenetére
+1

Amúgy is elérhető már számos PS-exkluzív tartalom PC-n (PS Now), valamint egy már befutott, több éves játék portjának elkészítése feltételezem nem egy égbekiáltó költség, ellenben jót tesz a franchise marketingjének, akár az eladások újboli megpörgetéséről, akár a folytatás megágyazásáról beszélünk.
[8] Ra1D3n
Feb 26., Wednesday 23:43 #10
Mintha lett volna egy olyan nyilatkozat, hogy az új fejlesztés már multiplatform lesz, csak az első(Death Stranding) volt ideiglenes PS exkluzív. Vagy legalábbis a DS megjelenése előtt még ezt mondták. Vagy nem így van?
Take me into your heart! Accept me as your savior! Nail me to the fucking cross, and let me be REBORN!
Feb 26., Wednesday 22:56 #9
Válasz Rotten (#3) üzenetére
+1
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[5] xanax
Feb 26., Wednesday 21:05 #8
Válasz kiső (#4) üzenetére
Ha nyitócímnek szánják a második részt, amire jó esély van, amolyan "beetetés" a PC tábornak. Nagyon tetszik, folytatás PS5-ön. Próba, hogy egy kis plusz szeletet vásárlásra bírjanak a nem konzolos táborból.
[27] arpi0912
Feb 26., Wednesday 20:57 #7
Válasz kiső (#6) üzenetére
Szerintem a DS pc-s portjával ők szöszölnek ha már bevállalták. Arról meg volt korábban hír hogy ők is aktívan fejlesztik a Decima enginet mert megkapták a teljes forráskódot a Guerillatól és az átlagtól sokkal szorosabb a két csapat között a kommunikáció. Így annyira nem elrugaszkodott elmélet amit írtam.
[36] kiső
Feb 26., Wednesday 20:53 #6
Válasz arpi0912 (#5) üzenetére
Kötve hiszem, hogy Kojima&Tsai kinlódnának az átirattal, legalábbis remélem, mert ők már az új anyagukat hegesztik PS5-re.
[27] arpi0912
Feb 26., Wednesday 20:46 #5
Válasz kiső (#4) üzenetére
Az bennem is felmerült, hogy vajon a Guerilla foglalkozik e a pc-s porttal, de remélem nem és 1000-el a HZD 2-t fejlesztik ps5re.
A miért nekem is zavaros, de épp plusz pénzt simán kereshetnek vele, főleg hogy a DS miatt úgyis optimalizálják a Decima engine-t pc-re. Lehet a Kojima Prod. segít nekik a pc-s optimalizálásban így gyakorlatilag kevés befektetett munkával futnak egy kört pc-n is vele. A Steam + EGS-el meg szinte az egész pc gameinget lefedik.
[36] kiső
Feb 26., Wednesday 20:36 #4
Nem igazán értem még mindig, hogy ennyi év távlatából mit akar ezzel a címmel a Sony, már ha igaz. Aki akarta már kijátszhatta ilyen-olyan módon. Plusz mit akarhatna a pécés piaccal? A világon semmi haszna nincs nekik belőle. Mindegy, ők tudják, csak remélem nem a Guerrilla foglalkozik vele, mert annak nem örülnék.
[27] Rotten
Feb 26., Wednesday 19:37 #3
A trend jo a jatek mar nem annyira.
[51] Dude
Feb 26., Wednesday 19:17 #2
Hajrá!
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[7] Doberman
Feb 26., Wednesday 19:09 #1
MEglepő lenne, de a jelenlegi gazdasági helyzetben bármi elképzelhető!
Stupid people everywhere, but I ain't got time to care!
Friss hírek

19 | Gamer365 podcast 2020 május - újratöltve

Távelérésből folytatjuk a podcast sorozatunkat. Olyan izgalmas témákat hoztunk megint, mint az Unreal 5 bemutató, és a hozzá tartozó jóslásaink. Emellett beszélünk egy kicsit a 2018-as God of Warról, az Uncharted 4-ről (ha már grafikai csúcsteljesítmény), szóba kerül a Ghost of Jucika, és a Snyder-vágás is.

780 | [Maradj otthon és nyerd meg!] UNDER NIGHT IN-BIRTH Exe (PS4)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. Öt darab twin stick lövölde jön a sorban!

xbox1 13 | Gamer365 Podcast - Inside Xbox kibeszélő

Gőzerővel robogunk a nyár felé, nagyokat nyújtózkodunk a kis karanténunkban, miközben kint süt a nap és csipognak az xbox-ok. Önjelölt ludofilharmónikus podkesztránk pedig ezen apropóból menten színpadra penderült, hogy megvizsgálja, miként zendülnek az első tónusok az új gépből.

ps4 39 | [Nézd vissza] State of Play: The Last of Us II

23 perc a generáció egyik utolsó exkluzív címének szentelve.

pc,xbox1,ps4 1 | Marvel’s Avengers: War Table stream

Trailer. Koop gameplay. Missziók bemutatása. Egy napon!

ps4 13 | [Pletyka365] PlayStation 5 bemutató

Egyre többen mutogatnak a jövő heti dátumra. Jason Schreier is.

pc,xbox1 0 | Eternal Hope: bejelentő trailer

Studio Ghibli inspirálta logikai platformer kaland Brazíliából.

pc,xbox1,ps4 8 | Fast & Furious Crossroads: csúszik a család

Látnivaló is érkezett a nyár végére sodródott megjelenés enyhítésére.