Gamer365 podcast 2019 Star Wars Speciál
Eddig 33 hozzászólás
liquid
2019. December 30.
Monday 06:40


Új Star Wars, új Gamer365 podcast - eddig az összes új epizódról podkeszteltünk, így a trilógia (sőt, a komplett kilenc részes Skywalker-saga) záróepizódja, a Star Wars: The Rise of Skywalker sem maradhatott ki a sorból - közel ötven percig beszélünk róla, erősen spoileresen, a meghallgatása így akkor ajánlott, ha már láttad a filmet (vagy egyáltalán nem zavar, hogy lelövünk benne sok mindent).[Letöltés] Gamer365 Podcast 2019 Star Wars Speciál

Jan 06., Monday 20:49 #33
VI-III-IV-V-I-VII-II-VIII.............. -IX. Ez a személyes sorrendem. Mindegyik részt élveztem, igen még a II-est is, és valahol a VIII-as is lekötött. A trilógia záró epizódok a kedvenceim. De itt a IX-nél nálam eltört valami.
Jan 06., Monday 14:24 #32
Válasz Durden is ALIVE (#31) üzenetére
SPOILER

Az éljenző tömeg csak kivetülés volt, Palpatine hozta létre őket, rajta kívül senki nem volt abban a teremben.
I am such a B.A.
Jan 06., Monday 11:15 #31
Ezt az uj trilogiat gyorsan el is kell felejteni, a reszeket koncepciotlanul dobaltak egymas utan, (ugy a frenchise arat vissza kellett gyorsan termelni instant filmekkel) a szineszek es karakterek szornyuek kivetel Adam Driver/Kylo Ren. SPOILER. Az E9 kicsit tul lett tolva, Sidious az osszes sith aki a kis szekecskejebol learamoz egy fel flottat, BTW azt sem tudjuk honnan maszott elo es honnan szedte a csillagromboloit, a fanoknak meg egy jo nagy arconcsapas h vissza mertek ot hozni. Azt amugy tudja valaki h a fel stadion sith mi volt amikor csak 2 lehet beloluk?! A Disney ott hibazott h folytatta a lezartnak tekintheto Sagat. A magam reszerol annak orulnek ha Marvel szeruen egy olyan cinematic universet hoznanak ossze amiben jatekok, sorozatok, filmek kapcsolodnak ossze (persze jo storykkal, szineszekkel, karakterekkel es nagyon sok fenykardozassal). Na, Rian Johnsonnal ezt nem fogjak elerni miki mokusek...
There is only room for one Boss and one Snake... /// Xbox One GT: Durden LV426117 /// PS4 iD: Durden91
Jan 05., Sunday 9:20 #30
Szerencsére véget ért ez a trilógia. Voltak jó pillanatai, de ez nagyon kevés. Univerzum építés/bővítés meg nem volt, csak rombolás. Nagyon nem arról szólt az egész trilógia, amiről kellett volna. Amikor a legnagyobb flash, hogy két nő megcsókolja egymást egy star wars zárórészben akkor nagy a baj.
"Is this real or is this just a ride?"
Jan 02., Thursday 20:06 #29
Válasz mcmacko (#28) üzenetére
Mondjuk úgy, hogy én őrá az 1990-es évekbeli Disney mesék kötelező hülye mellékkarakterekének SW-beli inkarnációjaként tekintek. És bár a Star Warstól nem tartom idegennek a humort, de esetében sajnos elszaladt ló vagy inkább fambaa, kevesebb baromkodás inkább jobb lett volna.
Sőt: a Baljós árnyak videójáték adaptációjában megtartották az akcentusát és beszédstílusát, de ott egyáltalán nem ökörködik.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
Jan 02., Thursday 12:47 #28
Válasz Necroman Mk2 (#27) üzenetére
De még Jar-Jar is oké, miért ne férne el egy ilyen karakter egy űr-tündérmesében?
"This is our time to medicate..."
Jan 01., Wednesday 22:46 #27
Válasz theSickness (#20) üzenetére
Én is az Utolsó jedit az Ébredő erő elé tenném, mert mint történet jobban egybe volt. Más kérdés, hogy ez még a Birodalom visszavágnál is nagyobb "átkötő rész", és hiába építettek jól a karakterek közötti drámára, ha pár húzással (Leia röpte, erőltetett humor, kaszinós kitérő, a kínai ízlésnek megfelelés, stb.) lerombolták azt.

A Skywalker korát még nem láttam (és nem moziban fogom, az biztos), de tartok tőle, hogy valószínűleg a VII-hez áll közelebb, mint a VIII-hoz. Kár érte...

#22 Rehynn22: +1 (Máig nem értem azokat, akik azokat a filmeket szapulják - max. az első rész Jar Jar-ja miatt, de őtőle eltekintve nagyon jó mozi.)
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
Jan 01., Wednesday 22:38 #26
Válasz Vulpio (#24) üzenetére
A "sirályosat" agyonhallgattuk, ez is erre a sorsra fog jutni
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[15] Joel1970
Jan 01., Wednesday 15:34 #25
Érdekes a podcast.Véleményem szerint mindhárom trilógia jól sikerült.Nekem az előzmény trilógia tetszett legjobban,ez pedig a legkevésbé,de mindhárom jó volt.
A két Star Wars történet nem tetszett,nem volt meg a hangulata és unalmas volt.A Solo kifejezetten rossz volt szerintem.
TENYÉSZBIKA VAGYOK!!!!!!!!!!!!
[10] Vulpio
Jan 01., Wednesday 15:33 #24
Ez biztos feldobta volna a Last Jedi-t.
KATT!
Cannibals for Human Rights
Dec 31., Tuesday 1:26 #23
Válasz Rehynn22 (#22) üzenetére
A lesajnált Baljós árnyak önmagában sokszorosát teszi hozzá az univerzumhoz, mint ez a folytatás-trilógia. Nem beszélve az emlékezetes jelenetekről.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[1] Rehynn22
Dec 31., Tuesday 0:37 #22
Válasz zsozsa (#18) üzenetére
Ne legyél ebben annyira biztos. Nekem sokkal jobban tetszett két hete az előzmény trilógia, mint anno gyerekként. És nem azért, mert lejjebb adtam az igényeimet, vagy nosztalgia.
Dec 30., Monday 23:54 #21
Válasz shearer (#19) üzenetére
Igazából utoljára évekkel ezelőtt ugrott be a neve utoljára, de valahogy a guglizásig sosem jutottam el.

Ne nekem köszönd, mackó említette a beszélgetésben, aztán Shifty Fox adta a linket, amiért részemről is hatalmas köszönet!
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
Dec 30., Monday 23:52 #20
Az Episode VII talán életem legsótlanabb AAA frencsájz-filmje, pedig láttam a Terminator 3-at, a Jurassic Park 2 utáni folytatásokat és egy halom Marvel filmet is. Lelketlen másolat, szinte nulla eredetiséggel.

Az Episode VIII strukturálisan talán jobb, csak tartalomban van tele rossz döntésekkel. Ellenben Luke sztorija nekem adta, hogy az egykor hatalmas, ereje teljében lévő jedi mester megfáradt, nem olyan fényesen látja a nagy győzelmeket és újraértékelte az életét. Kifejezetten bátor döntés volt Luke-ot ebbe az irányba vinni, mi több. a folytatás-trilógia legnagyobb kánon-csavarját hozták be azzal, hogy Luke szemléletével egészen más megvilágításba került a jedi rend: egy tagonként valóban értékes, ám egységbe tömörülve ugyanolyan hataloméhes és korrumpálható szervezet, mint bármi más. Visszanézve volt egy csomó megkérdőjelezhető dolog a jedikkel kapcsolatban. Csak ez valóban nem 40 év után kellett volna, hogy leessen, legalábbis sokaknak ez volt az arculcsapás. Szerintem összességében is a legbátrabb epizód a trilógiában, ha valóban okosan építkeztek volna, másképp, más formában, de jó helye lehetne egy átgondoltabb sorozaton belül.

Az Episode IX meg egy montázs. Olyan gyorsan szökken a helyszínek és események közt, hogy az ember nem is tudja igazán ízlelgetni a történteket. Miután említettek egy árulót, Hux volt az első tippem, miután kiderült, hogy ő az, mi történt? Percekkel rá a semmiből "lebuktatják" és vége ennek a vonalnak. Rey véletlenül végez Chewie rabszállítójával? Ez elsőre egy rosszul felépített búcsúnak tűnt, de sebaj, percekkel később Chewie él és virul! A sith szöveg dekódolásához ki kell törölni C-3PO emlékeit? Jön a szomorú búcsú, de percekkel később R2D2 megmenti a droid emlékeit! Poe ex-csaja nem hagyja el a bolygót, amit elpusztítanak - naná, hogy nem halt meg a csaj, mert hát nem lehet konfliktust feloldatlanul hagyni! Komolyan, aki ezt jóváhagyta, az egy idióta, és nem érdekel, mekkora munka van ebben Abrams részéről, POCSÉK rendezői és forgatókönyvírói döntések sora a film. A befejezésről, Palpatine balfaszkodásáról már nem is beszélek.

Amúgy a film után beszélgettünk haverral, és egyedül Palpatine esetében fedeztünk fel egy olyan kapcsot a korábbi történetekhez, amit meg mernék kockáztatni, hogy totális véletlen Abramsék részéről.

Attól függetlenül, hogy nem kis hibákat vétett, szerintem szemlélet szintjén Rian Johnson kellett volna, hogy elejétől iránymutató legyen, legalábbis ami az egyedi hangot, a bátorságot, újítani akarást illeti. Abramsnek csak a bugyuta, összecsapott, átgondolatlan, ásítós fanservice "köszönhető" (basszus, még Lando szereplését is sikerült kurvára kínosra vennie).
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[26] shearer
Dec 30., Monday 22:34 #19
Válasz theSickness (#7) üzenetére
Tizenpár éve gondolkozom, hogy mi volt ez a fura sorozat és próbálom megtalálni a neten. Kb. semmire nem emlékeztem belőle, csak arra, hogy még kora általános iskolás koromban egyszer nagyon betegen ezt nézem, és megmaradt pár kósza jelenet. Sosem hittem volna, hogy egyszer kiderül mi volt ez, szóval nagyon köszi!
Kimentek a tankok, bejöttek a bankok.
[48] zsozsa
Dec 30., Monday 21:13 #18
Jar Jar Ábrahám egy kibebaxott biztonsági játékos iparos. Ez elég nagy baj. De a legnagyobb baj, hogy már nem vagyok gyerek, mint az eredeti trilógia idején. Mert ha az lennék, még ezek a koppintások és mixtúrák is ugyanúgy tetszettek volna...
Dzsézon Tetem a Transplanter
Dec 30., Monday 20:48 #17
Válasz Shifty Fox (#10) üzenetére
Lovecraft beájulna.
"This is our time to medicate..."
Dec 30., Monday 20:33 #16
Válasz Shifty Fox (#10) üzenetére
Na ezt mentem.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
Dec 30., Monday 18:57 #15
Válasz Rehynn22 (#13) üzenetére
Nekem az új trilógiából egyedül a Last Jedi kiemelkedő, ez a film kb a 7 szintjén lett volna: teljesen rendben van, a végére elfelejted hogy mi történt, és mész haza. Így értettem.
[1] Rehynn22
Dec 30., Monday 18:32 #14
Nekem ez volt az első SW film, ami inkább nem tetszett, mint igen (mostanában néztem újra az előzményeket, mind tele van olyan jó dolgokkal, amik az eredeti trilógiának is a legjobb részeit képezték), de legalább vigasztalt a tudat, hogy nem kell tovább találgatni, hogy mi lenne, ha a TLJ miatt károgóknak akarna valaki kedvezni egy SW filmmel. Hát, ez. Egészségükre. Gondolom a szingapúri változatot különösen nagy becsben tartják majd.
[1] Rehynn22
Dec 30., Monday 18:25 #13
Válasz Oldern the 1st (#9) üzenetére
Mármint az a film lett volna "teljesen rendben", aminek már az első perceiben egy méreteset fingott JJ a blődli-trombitába?

Az biztos, hogy nem az fog segíteni az önbizalomhiányán, hogy a gyáva fanservice mögé bújik, mert így még jó darabig kezdhet majd a sötét sarkok felé kacsintgatni, ha véletlenül egy légtérbe kerül Rian Johnsonnal.
[9] Gergo89
Dec 30., Monday 17:55 #12
Válasz siklara (#11) üzenetére
De hát azzal jelezték, hogy végül ő is a jó oldalra tért, és "Jediként" halt meg, azaz eggyé vált az erővel.
Dec 30., Monday 15:52 #11
Válasz Oldern the 1st (#9) üzenetére
Ja hát azt az elpárolgást marhára hanyagolni kellett volna, ott kb. rám is a röhögőgörcs tört egy visszanyelt NA NE MÁR felkiáltás után. Pedig az előtte lévő jelenet tényleg tökéletes volt, igazán Disneys meg minden, I daaaaaw'd.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[22] Shifty Fox
Dec 30., Monday 15:43 #10
Válasz theSickness (#7) üzenetére
Emlélszem, hogy ba...nák meg. Bele is szaladtam anno.Attól lettem ilyen elfuserált lélek.

KATT!
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
Dec 30., Monday 14:36 #9
A viccet félretéve: a Jurassic Park 2 vagy 3 (volt 3?) óta nem éreztem azt, hogy ki akarok menni egy filmről, itt felmerült. Amikor Kylo Ren meghalt a végén, nem bírtam visszatartani a röhögést. Pedig előtte egy TÖKÉLETES pillanat volt, teljesen rendben lett volna a film úgy.

JJ Abramsnek sokkal jobban kéne bíznia magában. Harminc vagy negyven jelenetet fejezett be úgy, hogy a végén még egy csavart beletett a jelenet végére, szerintem ezekre a csavarokra semmi szükség nem volt, a film sokkal egyszerűbb módon is működött volna.
Dec 30., Monday 14:14 #8
BABU FRIK BUGUBUGU UGUBUGU! HÁDHÁÁÁÁÁ
Dec 30., Monday 13:43 #7
Tényleg emlékszik még valaki a Hegy gyomrában című sorozatra? Emlékszem, hogy hétvégi matiné volt, da kajak horror, szóval máig nem értem, hogyan adhatták le olyan időpontban.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[1] engine
Dec 30., Monday 13:00 #6
Válasz Tommy_Angelo (#5) üzenetére
Klisés de a világán belül maradt és szerintem működött mint film. Ezt a számozottt részeknél nem éreztem. Messze nem tökéletes a Zsivány egyes, de nekem az volt leginkább SW hangulatú az új érában minden hibájával együtt is.
Dec 30., Monday 12:52 #5
Válasz engine (#3) üzenetére
"Egyébként a disney gyakorlatilag annyit csinált mióta nála vannak a jogok (leszámítva a jól sikerült Zsivány egyest)..." De a Zsivány egyes szerintem meg egy szar, pont az a mélypont hatalmas klisékkel, logikai bukfencekkel és azzal, hogy mivel ismerjük a végét, totál kiszámíthatóságával! (Solot nem láttam még...)
Számomra a Skywalker kora az első Disney SW filmek közül.

Na, este meghallgatom a podcastot is.
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
Dec 30., Monday 12:50 #4
Babu Frik foreva!

Nincs mit hozzáfűznöm, szívemből beszéltetek mindketten! Nekem is elsősorban a gyerekkori nosztalgia, illetve a két főszereplő és a köztük lévő dinamika vitte el a hátán a trilógiát. Összességében egyáltalán nem bántam meg, hogy végignéztem a filmeket, mert hibáikkal együtt mindegyiket tudtam szeretni valamiért.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[1] engine
Dec 30., Monday 12:39 #3
A Disney SW-al nem sok pozitív tapasztalatom van sajnos. Az Ébredő erő egy átlagos film, amiben nem igazán voltak karakterek. Úgy voltam vele, ahogy a többség a jelek szerint, semmi extra, kiinduló pontnak elmegy, mert több ajtót is nyitott. Aztán jött Rian Johnson és ledózerolta a házat. Sokan szeretik én borzalmasan butának és unalmasnak tartom a nyolcadik részt.
Azon meg mióta láttam gondolkodom, hogy kinek volt nagyobb fuck you ez a film a rendező részéről? A rajongólnak azzal, hogy a kitalált univerzum logikáját cseszte szét vagy a Disneynek, hogy na ezt fojtasd ha tudod kisegér.
És akkor jött ez a mostani rész, ami a fenti miatt eleve hátrányból indult, kb. csoda kellett volna ahoz, hogy összeférceljék a három részt egy kerek sztorivá.
De ez utóbbiról csak olvastam és ismerősök mondták milyen, mert a nyolcadik rész kinyírta a kedvem, hogy moziban akarjam megnézni.
A Solo szerintem rossz volt, de igazatok van a legtöbbet azért kapta mert a főszereplő nem volt jó választás. Sem a színész, sem a világban lévő karakter.
Egyébként a disney gyakorlatilag annyit csinált mióta nála vannak a jogok (leszámítva a jól sikerült Zsivány egyest), hogy az összes eredeti karaktert visszahozta, hogy kinyírhassa és/vagy méltatlanná tegye. Legalábbis én így éltem meg Leai Poppinst, meg Luke sorsát is. Mondjuk Luke-ot meg lehetett volna menteni, ha Leia távozik a nyolcadik részben és Luke edzi kicsit a helyi Marvel kapitányt.
A Mandalorian meg azért durván biztonsági játék megintcsak. Jobb mint a filmek többsége amit kihoztak, de nekem közel sem tetszik annyira mint amennyire körbe örülik sokan. Ha már sorozat, akkor a CloneWars szerintem jobb sorozat, igaz animációs. Annak van pár fejvadászos része,ami sajnos köröket ver a Mandalorian-ra. Nekem ebben sok az időhúzás. Az első évadból kb. 3 rész volt olyan ami épített bármit is a többi rész csak időkitöltés (minden részben egy jó kis séta, mert attól halad a cselekmény? ). Plusz Nekem elég fura az (innen SPOILER földe) , hogy az első részben egy felkészült valakit látunk kb.10 percig és utána szinte mindenki hülyére veszi vagy önmaga bénázik és szorul mások segítségére. Nekem jobban tetszett volna, ha akár az évad fele is elmegy kisebb munkákkal, ahol sikeres és megalapozzák, hogy a fickó jó abban amit csinál. Lehetne részeken átívelő meló, aminek van felkészülési igénye, csapat gyűjtés (igen tudom, hogy van később ilyen, de az nekem nem igazán adott hozzá senki karakteréhez, mivel kb. ennyi történik: jöttem-gyere-oké-mission complete).
A kis marchindise lényt bőven elég lett volna a záró epizódban elsütni, nem kellett volna központi dolognak lennie szerintem. Sokszor azt éreztem azért van ott a kis gizmo, hogy ha nem jut semmi eszükbe az íróknak akkor Ő bármit megtehet.
Valamiért a sorozatok mindig rosszul indulnak SW-kben nálam. A Clone Wars, Rebels mindkettő tetszik összességében de az első évad elég messze volt minőségben attól amivé aztán lett a sorozat.
Remélem a Mandalorian is javulni fog és a Disney is erőt vesz magán és egy az eddiginél potensebb kreatív csapatot rak össze.
[19] Yeaf Kitri
Dec 30., Monday 11:57 #2
Teljesen összecseng a véleményem liquidével, szinte egy az egyben ugyanazt írtam le tegnap este.
Welcome to Dota. It’s like chess, for idiots.
[19] Yeaf Kitri
Dec 30., Monday 11:03 #1
A felvezötőről egyből a thavid.hu-s "Sztárvársz Igen Szpesöl Edisön" nyitás ugrott be.
Welcome to Dota. It’s like chess, for idiots.
Friss hírek

ps4 1186 | [Nyerd meg!] Hunt: Showdown (PS4)

Karácsony, újév, farsang - a Gamer365 nyereményjátéka nem áll le! Teljes verziós játékokért játszhatsz mindenféle platformon! Nyúl és kacsaszezon, csak épp egy kicsit másképpen - Playstation 4-en indulhat a vadászat a Hunt: Showdown nyereményünknek köszönhetően!

21 | Gamer365 Podcast 2020 február

Visszatér a Gamer365 Podcast, amely a 2020-as szezont csendes témák között lavírozva nyitja. Ezek közül felbukkan a Half Life 2, a VR és a Streaming szolgáltatások jelenlegi állása, valamint beszélgetünk a Sonic kapcsán a kedvenc videojátékos filmadaptációkról is.

25 | [mcmacko] Control: öt pont, amitől plafonra mászom

Megszámlálhatatlan mennyiségű GOTY díj, egekbe szárnyaló finnek, kövér értékelések a sajtó hasábjain. A Control tényleg megcsinálta a 2019-es évet, és sokunkat is – azonban az elégedettség tükre mögött lehet egy alternatív dimenzió is. Ide néztünk most be.

0 | Borderlands 3: földöntúli románc

Bemutatkozott a második DLC. Közeleg a Steames megjelenés.

2 | Apex Legends: garantált javak

Jövő héten jön az új limitált idejű event.

10 | [Nézd élőben] Baldur's Gate 3 leleplezés

21:00 órakor kezdés, addig is érjétek be öt kiszivárgott screenshottal.

pc 0 | Comanche: nyílt béta, szabad légifolyosók

A hétvégén felpörög a rotor és suhan a levegő-levegő rakéta.

0 | Méretes traileren mutatkozik be Ary

Platformer a PS2-korszak szellemében.