A Nintendo a Disney babérjaira törne
Eddig 8 hozzászólás
ne5h
2019. November 25.
Monday 19:38


Shigeru Miyamoto nemrég egy friss interjúban arról beszélt, hogy szeretné, ha a Nintendo idővel akkora lenne, mint a Disney és le tudnák taszítani Mickey egeret a legismertebb kabala trónjáról. Mario megalkotója ebben a törekvésben egy szokatlan hátráltató tényezőt lát, méghozzá a szülőket.

"Sok szülő távol akarja tartani a gyerekeit attól, hogy videojátékokkal játsszon. De ugyanakkor ezeknek a szülőknek semmi problémájuk azzal, hogy engedjék a gyerekeiket Disney filmeket nézni. Nem lehetünk komoly kihívói [a Disney-nek], hacsak a szülők nem kezdenek kellemesebben gondolni arra, hogy engedjék a gyerekeiket Nintendo játékkal játszani."

Emellett Miyamoto úgy érzi, a karakterének meglenne az esélye, hogy egyenlő félként álljon Mickey-vel szemben, tekintve a kulturális hatását és pénzügyi sikerét. De ettől függetlenül úgy gondolja, még sok idő kell ahhoz, mire Mario annyira alaposan beépül milliárdok elméjébe a világon, mint Mickey, akár generációkat is felölelő időszakról beszélünk.

[23] friedmannt
Nov 26., Tuesday 13:22 #8
Mickey 1928
Mario 1981

több generáció előnye van mikinek
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
[7] AtisR
Nov 26., Tuesday 10:16 #7
Válasz grosy (#4) üzenetére
Kapásból 2 Mickey egér mese is beurgott: Mickey egér játszótere, Mickey és az autóversenyzők (+ valami rajzolt őrület CC stílusban, na annak nem tudom a címét mert még nem elég nagy a lányom, hogy olyat nézzen).
Ráadásul ezeket rendszeresen adja az M2, ami tényleg minden háztartásban elérhető, ellenben a Disney csatornával.
N id: AtisER
[29] lacapaca
Nov 26., Tuesday 9:56 #6
Mickey egér a Disney szimbóluma, Mario meg a Nintendoé. A Ferrari sem a lótenyésztésérõl híres, mégis aki ismeri, ismeri az ágaskodó lovat is.
Egyébként szép álom akkorának lenni, mint a Disney. Szerintem õk jóval nagyobb, és szélesebb univerzumokban gondolkodnak, így nagyobb a lefedettségük is. Nem csak a szülõkön múlik ez.
Én mondjuk szeretem mikor ezek a "trónletaszítós" dolgok felmerülnek. Az jut róla eszembe, ahogy az EA szerette volna a CoD-ot, és hogy végül mostanára milyen szépen össze is jött nekik
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[27] arpi0912
Nov 26., Tuesday 9:18 #5
Válasz grosy (#4) üzenetére
Nekem 1 éves a kisfiam és igaz nem a Disney csatornán de látom Mickey egeret. Igaz nálunk még nem annyira menő a mese nézés.
Ellenben nem csak ilyen helyeken találkoznak az emberek Mickey egérrel hanem szinte mindenhol. Csecsemőkortól kezdve a ruhákon, etető, itató cuccokon át a kisbabás játékokig mindenhol megtalálhatóak a disney és így mickey egér cuccai is. Ehhez képest a nintendó és Mario a fasorban sincsenek.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[15] grosy
Nov 26., Tuesday 8:26 #4
Válasz arpi0912 (#3) üzenetére
Egy 8 és egy 10 éves lányom van, folyamatosan a Disney csatorna megy, de azon szinte sose látok Mickey egér szereplésével mesét, persze idióta gyerekeknek szóló s(h)itcomok meg mennek ezerrel.
[27] arpi0912
Nov 26., Tuesday 7:49 #3
Nem hinném olyan sok baja van a szülőknek azzal hogy a gyerekük Marioval játszon. Egyszerűen a mesék mindig is jobban el fognak tudni jutni a gyerekekhez mint a videójátékok. Alapból sokkal hamarabb találkoznak velük mint a videójátékokkal.
Az meg hogy mikor találkozik az ember Mickey egérrel? Mese csatornán minden nap, akár a régi akár az új részeket adják.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[15] grosy
Nov 26., Tuesday 7:26 #2
Válasz theSickness (#1) üzenetére
Jól gondolod. A nemzetközi tendenciát nem tudom, de a mai világban mikor találkozik az ember Mickey egérrel? Személy szerint kb. a Roger nyúl a pácban című filmben láttam utoljára. Ezzel ellentétben a Mario-s címek évente biztos jönnek, és most már mobilra is.
Nov 25., Monday 22:24 #1
A kabalával szerintem jól állnak, főleg a maibb generációk jobban ismerhetik Mario karrakterét, mint Mickey egeret. Vagy rosszul gondolom.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)