Google Stadia: kérdések és válaszok
Eddig 12 hozzászólás
Gamer365
2019. November 14.
Thursday 09:15


A Google Stadia csapatának két vezető tagja a napokban ismét összeült, hogy válaszoljon az érdeklődők kérdéseire. A Redditen lefolytatott "Kérdezz bármit!" szekció néhány újabb érdekes információval is szolgált.

+ Az achievement rendszer már a platform indulásakor működésbe lép, de jelenleg még nem készült el a végleges megjelenése, ezért egyelőre csak a háttérben fogja feljegyezni az eredményeket. A pozitív oldal? Az élesítésnél minden addig elért mérföldkő egyszerre fog a nyakadba zuhanni!

+ A már meglévő ChromeCast Ultrák csak valamivel az indulás után kapják meg a Stadia működéséhez szükséges szoftverfrissítést, így az első napokban valószínűleg egyedül a Founder's Edition részeként érkező darabokkal érhetjük el a szolgáltatást.

+ A Family Sharing funkció induláskor nem lesz elérhető, így bár a Family Link segítségével nyomon követhetjük a gyermekünk accountján folyó tevékenységeket, oda külön kell megvásárolnunk kezdetben a játékokat. A funkció valamikor a jövő év elejére várható.

+ Az első beállításokhoz és a játékok vásárlásához elengedhetetlen lesz egy támogatott mobiltelefon, mert a jelek szerint a Google nem tervez egységes, bárhonnan elérhető Home felületet biztosítani az induláskor. Ez különösen aggasztó annak fényében, hogy a Stadia App iOS verziója továbbra is "valamikor a jövőben" státuszban stagnál.

+ A Founder's Edition részeként érkező Buddy Pass induláskor nem lesz élesíthető. A három hónap próbaidőt előreláthatólag két héttel később adhatjuk át barátunknak.

Pihentessük azonban a szemöldök emelgetésben és homlokráncolásban megfáradt arcunkat. Olvastunk néhány pozitívabb kicsengésű információt is!

+ A megkezdett játékunk tíz percig még tovább fut a szerveren, így ha valamilyen okból megszakad a kapcsolat, életünk szerelme átvált a Barátok Köztre vagy csupán átköltöznénk a kanapé elől a hálószobai tévére, akkor ez zavartalanul megoldható.

+ A Googe Play ajándékkártyák a Stadia esetében is használhatók lesznek, így annak is kínálnak alternatívát aki elzárkózik a bankkártyás fizetés elől.

+ A Stadia bekapcsolódik a Google Home okosrendszerekbe is, így természetesen könnyedén indíthatunk új játékot hangvezérléssel, amit később további kényelmi funkciók követnek majd.

+ A kontrollerhez a Google saját telefontartót is bejelentett "Claw" néven. Egy apró bökkenővel. Kitaláljátok? A PowerSupport által gyártott perifériák csak hetekkel a platform indulása után lesznek elérhetőek.

[17] Insect
Nov 14., Thursday 17:13 #12
Válasz arpi0912 (#10) üzenetére
PC -n nem kell Chromecast... ha elég az 1080p sztereó HDR nélkül, ui. Chrome nem alkalmas jelenleg a 4K-HDR-5.1 trióra, javítás majd 2020- ban valamikor.
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
moderator sQr
Nov 14., Thursday 14:50 #11
Válasz arpi0912 (#10) üzenetére
Elvileg bármin futnia kellene ami natívan képes a Chrome futtatására. Hogy mennyire jól, az majd kiderül.
Twitter: sequeeer
[27] arpi0912
Nov 14., Thursday 12:42 #10
A launchoz közeledve egyre csak sűrűsödnek a nem épp megnyugtató hírek. Ez nem megy, az majd csak később fog lenni, stb. Nem lesz ez így jó.
Mondjuk azt nem értem, hogy pc-n is kell egy ChromeCast ahhoz hogy ez működjön? Mert az elég gáz lenne.
[48] soliduss
Nov 14., Thursday 11:34 #9
Válasz theSickness (#8) üzenetére
az mekkora poén lenne ha a launch se tudnák tartani csak később....
Nov 14., Thursday 11:30 #8
Még jó, hogy nem kell hozzá hardver, de azért ajánlott hozzá egy 30 rongyos ChromeCast Ultra meg hát a kontroller sem árt...

Az meg egy külön vicc, hogy elstartolnak, de szinte minden fícsör "majd később" lesz elérhető.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
Nov 14., Thursday 11:27 #7
Engem érdekel a techno miatt, de ez így karcsú és gázocska. Majd jövőre!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[46] multishoot
Nov 14., Thursday 11:17 #6
Válasz soliduss (#5) üzenetére
Az a WiiU, de szorosan mögötte a Stadia.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[48] soliduss
Nov 14., Thursday 11:14 #5
Válasz sQr (#4) üzenetére
tudom....de a rossz kommunikáció miatt rengeteg ember erre gondolt anno...és gondol még most is.

Ez a stadia szerintem a "világ legrosszabbúl kommunikált launch-a" címet tuti megkapja.
moderator sQr
Nov 14., Thursday 11:04 #4
Válasz soliduss (#3) üzenetére
Nem egy kategória alapból sem. A PS Now esetében megkapsz egy katalógusnyi játékot az előfizetéssel. Itt sarkítva egy távoli konzolt bérelsz, amire ugyan úgy vehetsz játékokat.
Twitter: sequeeer
[48] soliduss
Nov 14., Thursday 10:58 #3
Kedves Sony és ps now... szuper ,hogy a god of war-t is beltettétek a ps now.ba...(vélhetőleg beszartatok a stadiatól és a googlitól)... de ettől a stadiontól még nem kell félnetek egy időre.... ez egy félkész valami...
[8] Brasco
Nov 14., Thursday 10:47 #2
Ez így elég szánalmas!
Stay Fresh !
[46] multishoot
Nov 14., Thursday 10:28 #1
Röviden: majd egyszer lesz ebből valami, de most fizetheted és tesztelheted a kb. semmit. Ennél silányabb "konzolstartot", szerintem még nem élt meg az ipar.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
Friss hírek

31 | Gamer365 Podcast 2020 június - The Last of Us 2 távSpeciál

Bár felvettük már pár napja, most már elérkezettnek látjuk az időt - valószínű te is a végére értél már a Last of Us 2-nek, ha a játék érdekelt, és rajtatartottad a szemed a megjelenésen. Spoileresen beszélgetünk az idei év egyik legizgalmasabb játékáról.

1019 | [Maradj otthon és nyerd meg!] SpongeBob SquarePants: BFBB (PC)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. SpongyaBob érkezik kettes dagállyal - egy PC kódot sorsolunk ki a játékból!

10 | The Last of Us Part II - innen indulj!

A Last of Us Part II az év talán egyik legjobban várt megjelenése, amelyet hihetetlen várakozás, felfordulás és fogadtatás övezett. Összeszedtük nektek egy helyre a legfontosabb tartalmainkat, ha a játékkal kapcsolatban szeretnél információhoz jutni, vagy a fórumtársakkal kibeszélni a látottakat.

pc 0 | Kill it with Fire: pókiszony augusztusban

Nem mindenki szereti a nyolclábú barátainkat.

0 | [Gyűjtő365] WayForwardék újráznak

Shantae és az Xtreme Sports jön Switchre és GBC-re!

10 | Megfeneklett a Skull & Bones

Jelentések szerint a Ubisoft rebootolta a fejlesztést.

pc 4 | Utolsó trailer #2: Death Stranding

Futárkodás az emberiségért, csapó kettő.

ps4 4 | Utolsó trailer: Ghost of Tushima

1 perces felkészítő a háború előtt.