Sony & Microsoft: komoly távozók
Eddig 8 hozzászólás
ne5h
2019. October 11.
Friday 05:38


Múlt héten érkezett a rövid hír, miszerint Shawn Layden, a PlayStation Worldwide Studios vezetője távozik a cégtől. A közleményt a cég Twitter oldalán jelentették be, ahol megköszönték eddigi munkásságát és természetesen sok sikert kívántak neki a továbbiakban.

Layden 32 év után távozott a Sony-tól, jelenlegi pozícióját 2014-ben vette át Jack Trettontól. Arról egyelőre nincs hír, hogy ki fogja pótolni a posztjában, ahogy arról sincsenek részletek, mihez kezd Layden a továbbiakban, illetve miért döntött a távozás mellett.Erre a hétre is jutott hasonló bejelentés, ezúttal azonban a Microsoft háza tájáról. A napokban érkezett a hír, miszerint Mike Ybarra, az Xbox alelnöke szintén távozik a cégétől.

Ybarra a Twitteren jelentette be távozását, ahol egyúttal köszönetet is mondott a csapatnak, valamint a játékosoknak és rajongóknak a támogatásért. Egyelőre ő sem jelentette be, merre folytatja a továbbiakban.

Ezzel a Sony és a Microsoft "utolérte" a Nintendot, ahonnan idén Reggie Fils-Aime távozott, szintén hosszú együttműködés után.

moderator sQr
Oct 11., Friday 13:01 #8
Válasz grosy (#7) üzenetére
Okés Grosy! Ha erre gondoltál, lentebb is írtam: abszolút igazat adok.
Twitter: sequeeer
[15] grosy
Oct 11., Friday 11:20 #7
Válasz sQr (#6) üzenetére
"Átszervezés", "létszám-racionalizálás"...stb...stb... Szerinted a 11 év nagyvállalati HR-es múltammal mennyi bullshittel szédítettem már munkavállalók százait, de valójában annak az egynek, aki éppen érintett volt, csak az számított, hogy megkapta felmondását. Ennek szólt a "szomorú arc", nem a hírnek.
moderator sQr
Oct 11., Friday 10:48 #6
Válasz grosy (#5) üzenetére
Szeretjük a félinformációkat...

Konkrétan ez is csupán az átszervezés része, ami 2016-ban kezdődött - akkor lett a székhely Kalifornia. Azóta fokozatosan vannak leépítések főleg a PR / Marketing részlegeknél [ ahogy most is onnan lettek elengedve emberek ], tekintve hogy központi, amerikai irányítás alatt vannak már ezek a területek. Korábban az egyes részegségek önállóan működtek, így nyilván több dolgozóra volt szükségük.

Ahol bele lehet kötni, az az, hogy a PS5 bejelentésének napján történt most ez a nagyobb fokú leépítés - ezzel némileg elvonva a hírértékét. Ez szerintem is mocskosabb és feltételezem tudatos döntés.

Szóval tedd el még picit a vészharangokat. : ]
Twitter: sequeeer
[15] grosy
Oct 11., Friday 9:46 #5
Sajnos a sony playstation szekciójánál komoly létszámleépítés is történt a napokban
[33] Crockett
Oct 11., Friday 9:21 #4
Már küldöm is az önéletrajzom.
XboxLive: Dolumajo
[27] Fre
Oct 11., Friday 9:16 #3
nem is baj ,hogy ha ilyen úton megy mind a két cég. remélhetőleg a vérfrissítés segít majd vissza találni a normál vágásba.
PC : I7 4790K + MSI Gaming5 Z97 +Asus Geforce Strix GTX 1080 + 16 gb Kingston 2400Mhz ram
[48] soliduss
Oct 11., Friday 9:01 #2
Válasz zaz (#1) üzenetére
nyugdíjba hawaira.... olyan 1-2 évig... majd egy újabb cég élére.... vagy igazgatótanácsába nyúgdíjig.
[73] zaz
Oct 11., Friday 8:56 #1
Ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés: Innen hova tovább?
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Friss hírek

793 | [Maradj otthon és nyerd meg!] SECRET NEIGHBOR (PC)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. Most négyen nézhetnek át PC-n a szomszéd padlására!

20 | Gamer365 podcast 2020 május - újratöltve

Távelérésből folytatjuk a podcast sorozatunkat. Olyan izgalmas témákat hoztunk megint, mint az Unreal 5 bemutató, és a hozzá tartozó jóslásaink. Emellett beszélünk egy kicsit a 2018-as God of Warról, az Uncharted 4-ről (ha már grafikai csúcsteljesítmény), szóba kerül a Ghost of Jucika, és a Snyder-vágás is.

xbox1 13 | Gamer365 Podcast - Inside Xbox kibeszélő

Gőzerővel robogunk a nyár felé, nagyokat nyújtózkodunk a kis karanténunkban, miközben kint süt a nap és csipognak az xbox-ok. Önjelölt ludofilharmónikus podkesztránk pedig ezen apropóból menten színpadra penderült, hogy megvizsgálja, miként zendülnek az első tónusok az új gépből.

8 | Valorant: jöhet konzolokra is?

A Riot már kísérletezik a portolással.

15 | Bukdácsol Switchen az Outer Worlds

A Digital Foundry vitte pixelszámlálóba a játékot.

1 | Desperados III: mini-vadnyugat

Makettasztalon pörög a western-akció!

0 | SpongeBob: horda mód a felújított kiadásban

Traileren nézhetjük a friss multiplayer lehetőséget.

0 | The Fabled Woods: indie sétaszim az erdőből

A fejlesztők a Firewatch-ot emlegetik fő ihletként.