Sony & Microsoft: komoly távozók
Eddig 8 hozzászólás
ne5h
2019. október 11.
péntek 05:38


Múlt héten érkezett a rövid hír, miszerint Shawn Layden, a PlayStation Worldwide Studios vezetője távozik a cégtől. A közleményt a cég Twitter oldalán jelentették be, ahol megköszönték eddigi munkásságát és természetesen sok sikert kívántak neki a továbbiakban.

Layden 32 év után távozott a Sony-tól, jelenlegi pozícióját 2014-ben vette át Jack Trettontól. Arról egyelőre nincs hír, hogy ki fogja pótolni a posztjában, ahogy arról sincsenek részletek, mihez kezd Layden a továbbiakban, illetve miért döntött a távozás mellett.Erre a hétre is jutott hasonló bejelentés, ezúttal azonban a Microsoft háza tájáról. A napokban érkezett a hír, miszerint Mike Ybarra, az Xbox alelnöke szintén távozik a cégétől.

Ybarra a Twitteren jelentette be távozását, ahol egyúttal köszönetet is mondott a csapatnak, valamint a játékosoknak és rajongóknak a támogatásért. Egyelőre ő sem jelentette be, merre folytatja a továbbiakban.

Ezzel a Sony és a Microsoft "utolérte" a Nintendot, ahonnan idén Reggie Fils-Aime távozott, szintén hosszú együttműködés után.

[33] sQr
okt 11., péntek 13:01 #8
Válasz grosy (#7) üzenetére
Okés Grosy! Ha erre gondoltál, lentebb is írtam: abszolút igazat adok.
Twitter: sequeeer | PSN / XBL: Kérdezd!
[15] grosy
okt 11., péntek 11:20 #7
Válasz sQr (#6) üzenetére
"Átszervezés", "létszám-racionalizálás"...stb...stb... Szerinted a 11 év nagyvállalati HR-es múltammal mennyi bullshittel szédítettem már munkavállalók százait, de valójában annak az egynek, aki éppen érintett volt, csak az számított, hogy megkapta felmondását. Ennek szólt a "szomorú arc", nem a hírnek.
[33] sQr
okt 11., péntek 10:48 #6
Válasz grosy (#5) üzenetére
Szeretjük a félinformációkat...

Konkrétan ez is csupán az átszervezés része, ami 2016-ban kezdődött - akkor lett a székhely Kalifornia. Azóta fokozatosan vannak leépítések főleg a PR / Marketing részlegeknél [ ahogy most is onnan lettek elengedve emberek ], tekintve hogy központi, amerikai irányítás alatt vannak már ezek a területek. Korábban az egyes részegségek önállóan működtek, így nyilván több dolgozóra volt szükségük.

Ahol bele lehet kötni, az az, hogy a PS5 bejelentésének napján történt most ez a nagyobb fokú leépítés - ezzel némileg elvonva a hírértékét. Ez szerintem is mocskosabb és feltételezem tudatos döntés.

Szóval tedd el még picit a vészharangokat. : ]
Twitter: sequeeer | PSN / XBL: Kérdezd!
[15] grosy
okt 11., péntek 9:46 #5
Sajnos a sony playstation szekciójánál komoly létszámleépítés is történt a napokban
[33] Crockett
okt 11., péntek 9:21 #4
Már küldöm is az önéletrajzom.
"A második az első vesztes"
[27] Fre
okt 11., péntek 9:16 #3
nem is baj ,hogy ha ilyen úton megy mind a két cég. remélhetőleg a vérfrissítés segít majd vissza találni a normál vágásba.
PC : I7 4790K + MSI Gaming5 Z97 +Asus Geforce Strix GTX 1080 + 16 gb Kingston 2400Mhz ram
[48] soliduss
okt 11., péntek 9:01 #2
Válasz zaz (#1) üzenetére
nyugdíjba hawaira.... olyan 1-2 évig... majd egy újabb cég élére.... vagy igazgatótanácsába nyúgdíjig.
[73] zaz
okt 11., péntek 8:56 #1
Ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés: Innen hova tovább?
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Friss hírek

pc 1137 | [Nyerd meg!] Nyári játékeső - Lezárás

Bár a nyárnak hivatalosan vége, még van pár finomság, amit kipörgetünk, pláne amíg süt a nap. Az ördögi Dante helyett új hős jelentkezik be a kúl démonverő szerepére, a játékát pedig kisorsoljuk. A nyereményjátékban megfáradt Robotmajom most visszavonul, de nem sokáig!

12 | [GC] Gamescom 2019: mindent egy helyen

A csapatunk már Kölnben, kollektív testünk készenlétben - a Gamescom 2019 itt van a nyakunkon, mi pedig egy helyre gyűjtöttük számotokra a legfontosabb információkat a rendezvényről. Tartsatok velünk a heti utazáson, ahol a játékvilág jelene és jövője is bemutatkozik!

3 | Gamer365 podcast GC2019 #4

Minden jónak vége szakad egyszer, így most (számunkra legalább is) az idei Gamescom végére is pont került. Az utolsó nap ettől függetlenül igazén remek volt, hiszen olyan játékokat láttunk / próbáltunk, mint az Outer Worlds, az FF7 Remake, a Doom Eternal, a Call of Duty MW, vagy a Ghost Recon Breakpoint.

0 | Street Outaws: utcai veretésekbe'

Csináljuk, bébi, mint a Discovery csatornán!

ps4 0 | Beholder 2: megjelent az orwell-i kaland

Fel tudsz-e mászni a ranglétrán?

pc 0 | Darksiders Genesis: még az idén

Izgalmas december várható a lovasok érkezésével.

5 | A Final Fantasy VIII készítői nosztalgiáznak

A remastered verzió apropóján kijött fejlesztői naplóban.

pc 1 | Crusader Kings III: újra királykodhatunk

Xbox Game Pass-ban is benne lesz a Paradox-folytatás.