Edge #338 pontszámok
Eddig 47 hozzászólás
mcmacko
2019. October 06.
Sunday 17:50


A 2019 novemberi (decemberi? jó kérdés -> szóval #338-ik) Edge számban szokatlanul sok, tizenöt játék került górcső alá libával, peremvidékekkel és fogaskerekekkel egyetemben. Vannak meglepően alacsony pontszámok, de szép kilenceseket is kiosztott a brit lap. Egyetértetek a lenti pontokkal?

Gears 5 – 6
Sayonara Wild Hearts – 9
Borderlands 3 – 7
Grindstone – 9
Untitled Goose Game – 8
Hexagroove – 7
Overland – 5
Blair Witch – 4
Shinsekai: Into the Depths – 8
Pokémon Masters – 6
Assemble With Care – 5
Mutazione – 7
Where Cards Fall – 7
Daemon X Machina – 5
Erica – 7

[2] Rehynn20
Oct 08., Tuesday 14:46 #47
Válasz Ra1D3n (#46) üzenetére
Hogy érted, hogy blöff?
[8] Ra1D3n
Oct 08., Tuesday 13:35 #46
Válasz Rehynn20 (#45) üzenetére
Ez egy blöff. Röhej, hogy erre van igény. 9 meg 8 pont, siralom...
Take me into your heart! Accept me as your savior! Nail me to the fucking cross, and let me be REBORN!
[2] Rehynn20
Oct 08., Tuesday 12:32 #45
Válasz Ra1D3n (#44) üzenetére
Van itt, a Gamer365-ön is teszt róla, jó sok szöveggel és 9 ponttal. Szóval nézd meg, hogy lehet!
[8] Ra1D3n
Oct 08., Tuesday 10:59 #44
El kéne felejteni az Egde-et. Az ide kirakott számok szart se érnek, szöveg nélkül. Ha az értékelés mellé megnézem mondjuk az Untitled Goose Game-et, akkor nem tudok erre mást mondani, csak azt, hogy nagyiparban űzik a trollkodást. Ezt a szart 8 pontra nem tudom, hogy tudták kihozni. Tényleg jobban tennétek ha hagynátok a francba az Edge pontok kiírását.
Take me into your heart! Accept me as your savior! Nail me to the fucking cross, and let me be REBORN!
[15] Joel1970
Oct 08., Tuesday 1:54 #43
Gears 5 és Blair Witch együtt 10 pont.Menjenek ezek a picsába!
TENYÉSZBIKA VAGYOK!!!!!!!!!!!!
Oct 07., Monday 18:17 #42
Válasz Patrick Bateman (#41) üzenetére
Ugye a Borderlands-nek megvan az a sajátossága, hogy néhány legendary csak endgame buildekhez használható igazán (vagy egyáltalán). Az általad is említett Superball is pontosan ilyen.
I am such a B.A.
Oct 07., Monday 17:21 #41
Válasz skiz0 (#39) üzenetére
Van egy Legendary pisztolyom, aminek annyi a (szuper)kepessege, hogy tuzes golyokat kopkod maga ele (szo szerint maga ele, mert kb. 3 meternel tavolabbra nem lehet loni vele), es ezek a tuzes golyok random pattognak ossze-vissza.
Igazi precizios joszag.
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
Oct 07., Monday 16:22 #40
Válasz skiz0 (#38) üzenetére
A Horizon 3 minden idők egyik legkiválóbb arcade autóversenye, platformtól függetlenül. (szerintem)
[16] skiz0
Oct 07., Monday 16:13 #39
Válasz Patrick Bateman (#35) üzenetére
nálam se túl bőkező valahogy a loot a Borderlands 3-ban (PC), valahogy én is mindig alacsonyabb szintű fegyverekkel nyomom (lvl24en vagyok momentán) - Legendaryból meg összvissz eddig 2 vagy 3, ha esett, azok is szarok, csak jól néztek max ki..
PSN: mucsacso
[16] skiz0
Oct 07., Monday 16:12 #38
Válasz priewoferdc (#33) üzenetére
>>> A Gears5-nél pedig a zagyva sztorit, a gyenge karaktereket, az unalmas nyitott terepeket és az instabil multit kritizál (meg nem tetszett nekik néhány multis játékmód).

én ACT2-ig vittem el, de addig teljesen igazak ezek, teljesen érdektelen az egész story meg NPC vergődések, de nyilván nem is erről szólt nagyon egyik Gears se, de én együtt tudok érezni az erről az oldalról érkező kritikájukkal..
igazából EDGE-ről annyit, tömören a megifgyeléseim alapján, hogy ők tényleg kimondják azt, hogy mi az, ami középszar, és azt nem kímélik
(Gears 5 persze nem az, de azért egy GOTY jelöléstől is rohadt messze áll..)

Sajna ebben a genben nem sikerült egy ütős Xbox-ex címet összehozni
PSN: mucsacso
Oct 07., Monday 14:44 #37
Válasz ne5h (#36) üzenetére
Koszi ujfent!
Akkor turelemmel leszek!
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
Oct 07., Monday 13:49 #36
Válasz Patrick Bateman (#34) üzenetére
Ha jól emlékeszem az artifact a 3. vault után nyílik meg, tehát a játék második felében.
I am such a B.A.
Oct 07., Monday 13:36 #35
Válasz backstab (#22) üzenetére
Az arany kulcsokbol 5 darabot elnyomtam, es csak lila (Epic) cuccokat dobott, de abbol is olyanokat, amiket en pont nem hasznalok.
A nyomorult pisztolyokat viszont szarasig omleszti ram, mintha figyelne, hogy miket nem szeretek hasznalni.
Azert az beszedes, hogy 28-as szinten 18-as vagy 20-as (Epic) shotgunnal meg 21-es (Epic) sniperrel rohangaszok, mert meg nem talaltam olyan fegyvert, amire szivesen lecserelnem oket.
A palyakon levo challengek vegen a szekrenyeket kinyitva is a nyomorult pisztolyokat tolja nekem orrba-szajba.
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
Oct 07., Monday 13:28 #34
Válasz ne5h (#24) üzenetére
Koszi, megprobalom majd!
Nem tudom, hogy PC-n az Epic launcher miatt lehet-e igy inditani, meg nem probaltam, de eddig minden inditaskor indult vele az Epic launcher is, ami egybol maszik is fel az internetre.
Ma este ranezek, ha lehuzom a kabelt mukodik-e vagy sem offlineban.
...Es meg egy kerdes.
Az invetoryban a legalso slotot (artifact slot) hogyan lehet aktivva tenni?
Van valami specko mission hozza, amit valahol kihagytam, vagy vegig kell jatszani a story missionoket, es csak utana aktivalodik?
Kicsit lassan haladok vele, mert elso korben mindig a side missionoket csinalom, es csak utana maszok ra a fokuldetesre, az adott teruleten.
Bar lehet nem itt aktualis ezt megvitatni, es nyitni kellene egy kibeszelo es coop partner kereso topikot a jatekhoz, mert nem lattam, hogy lenne.
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
Oct 07., Monday 12:44 #33
Válasz Charun (#29) üzenetére
Illik azért figyelembe venni azt is, hogy az Edge nem egy `hivemind`, itt sem egy ember tesztel mindent és a súlyozás változhat - főleg 3 év távlatában.
Emelett a Dragon Age pontozása nagyon is következetes - az első rész egy irányíthtatlan katasztrófa volt konzolon (amin tesztelték) a PC-hez képest, a második a játékmenetbeli visszalépések ellenére is egy jobb játék a kontrolles szemszögből.
A Gears5-nél pedig a zagyva sztorit, a gyenge karaktereket, az unalmas nyitott terepeket és az instabil multit kritizál (meg nem tetszett nekik néhány multis játékmód).

Egyébként +1 arra, hogy a számok puszta leközlésének 0 értelme van - ha már hírértéke van errefelá a pointjaiknak legalább a Metacriticses rövid összegzést meg lehetne várni és együtt lehozni.


"ők elsősorban nem egy játék overall minőségét értékelik, hanem hogy mennyire kreatív, újszerű, "unique" az adott cím"

Bullshit, pont úgy tesztelnek mint bárki más, csak kategóriákkal precízebben és színvonlasabban megfogalmazva mint a szaksajtó zöme. A jó sztori / setting / írás kompenzálja náluk is az esetleges játékmenetbeli hiányosságokat vagy az innováció hiányát (10es GTA5, RDR2, Last of Us, Bloodborne, Bayonetta2) és nem egy sétaszimre dobtak 9est.
Oct 07., Monday 12:12 #32
Válasz ne5h (#28) üzenetére
Ha a Gears 5-ön bőven van is fogás, tényleg minden egyes elemében jobb játék: szebb, tartalmasabb, a multi jobb / gyorsabb, nincs szezonbérlet, a kampány változatosabb, a sztori jobb, új gameplay-elemek, új multis módok, pályaszerkesztő, audióban is fejlődött. Szó szerint nincs eleme, amiben ne lenne jobb / több a Gears 4-nél.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
Oct 07., Monday 11:55 #31
Válasz Charun (#29) üzenetére
"nem tudok elképzelni olyan objektív értékelést"

Ezért kell szubjektív értékelést elképzelni és máris könnyebb a dolog.
I am such a B.A.
[36] kiső
Oct 07., Monday 11:51 #30
Válasz Charun (#29) üzenetére
Simán lehet akármelyik értékelést "objektíven" megindokolni 1-től 10-ig. Persze a befogadánál már lennének gondok a játékosnál.
[8] Charun
Oct 07., Monday 11:45 #29
Válasz ne5h (#28) üzenetére
Ez pontosan ugyan az mint anno mikor a Dragon Age Origins 5 pontot a Dragon Age 2 pedig 6 pontot kapott. Nem volt bennük muti vagy mikro tranzakciók (ami esetleg extra büntetést vonhat maga után, bár úgy meg nem fer). Mindkettő tisztán egy szóló RPG volt. Sem ott sem itt nem tudok elképzelni olyan objektív értékelést ami alátámasztaná a kapott pontokat.
Live:MaGor72HUN PSN:MaGor72HUN
Oct 07., Monday 11:28 #28
Válasz Charun (#26) üzenetére
Szerintem az a probléma, hogy kontextus nélkül, kiragadva szerepelnek ezek a számok. El tudom képzelni, hogy valakinek bizonyos értékrend alapján kijön a 6 pont például a Gears 5-re, de ehhez tényleg jó lenne az indoklását is olvasni, nem csak egy számot látni.
I am such a B.A.
Oct 07., Monday 11:25 #27
Válasz zaz (#25) üzenetére
Van erre egy elméletem, amit már felvetettem ismerősöknek. Azt gyanítom, hogy a fejlesztés során volt egy droprate a loothoz, amit a megjelenés után felülvizsgáltak és a szerverhez csatlakozva mesterségesen írják felül a korábban megadott értéket.

Ha nem aktiválod az update-et (tehát az indításkor nem hagysz időt a játéknak, hogy lekérje ezeket a szerverről), akkor az eredeti beállítáokat kapod.

Ennek egyébként van más hozadéka is: ilyenkor a karakterek skilljeit érintő változások sem lépnek életbe (legyen az buff vagy nerf), illetve az ellenfelek és fegyverek balanszolása is az eredeti szintre áll viszza, ami kicsit problémás lehet, bizonyos helyeken konkrétan bedarálnak az anointed mobok.
I am such a B.A.
[8] Charun
Oct 07., Monday 11:20 #26
Anno Gears of War 4 7 pont volt.
Vajon hogy jött ki a Gears 5-re 6 pont.
Valaki magyarázza már el pls.
Le kellene már állni ezzel az EDGE-el mert nagyon gáz.
Live:MaGor72HUN PSN:MaGor72HUN
[73] zaz
Oct 07., Monday 11:18 #25
Válasz ne5h (#23) üzenetére
' Ha ilyenkor belépsz, akkor a játékban a menübe lépve felajánlja, hogy vannak új update-ek a játékohz, lépj ki a főmenübe, hogy ezeket aktiváld.'

Na ! Ezzel miliószor találkoztam! Fasza lootal nem!
De most komolyan...trükközni kell ,hogy legyen loot?
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Oct 07., Monday 11:06 #24
Válasz Patrick Bateman (#21) üzenetére
A #23-as kommentben lévő trükk konzolon biztos működik, szerintem PC-n is mennie kell, próbáld ki.

Mi tegnap slaughterbe mentünk be így, 2 kör után konkrétan narancssárgán világított a talaj.
I am such a B.A.
Oct 07., Monday 11:03 #23
Válasz zaz (#20) üzenetére
A dolog trükkje, hogy az indítás után a menüben egy pillanatig offline-nak mutatja a kapcsolatod a szerverrel. Ha ilyenkor belépsz, akkor a játékban a menübe lépve felajánlja, hogy vannak új update-ek a játékohz, lépj ki a főmenübe, hogy ezeket aktiváld.

Na, ha ezt nem csinálod, akkor nem tudja a szerveroldalról lekérni a droprate-et érintő hotfixeket, ilyenkor jóval nagyobb arányban találkozhatsz bizonyos helyeken loot midgetekkel (Eden-6), illetve a boss-ok is köpködik a legendary-t.
I am such a B.A.
[33] backstab
Oct 07., Monday 11:02 #22
Válasz Patrick Bateman (#21) üzenetére
Mázlista! Én még csak pajzsból kaptam Legendary-t, ráadásul két egyformát! Majd ha elérem a max szintet, elkezdem beváltani az arany kulcsokat, hátha...
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
Oct 07., Monday 10:58 #21
Válasz ne5h (#11) üzenetére
En ezt nem ertem.
28-as szinten vagyok, es eddig 2 db Legendaryt dobott a jatek, amibol az egyik egy foldon hevero szemetbol esett.
PC-n tolom, es pisztolybol mar millo fajta esett, de azt nem szeretem hasznalni, ellenben shotgunbol es sniperbol, meg fapados szarok hullanak csak, ezeket meg hasznalnam.
Meg vagyok atkozva?
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
[73] zaz
Oct 07., Monday 10:22 #20
Válasz ne5h (#18) üzenetére
Léptem már ki teljesen és utána play-continue ment (mi más menne )
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[3] Lacek92
Oct 07., Monday 10:00 #19
Szerintem nincs különösebb gond az Edge pontszámaival, csak a helyén kell kezelni őket. Értem ezalatt, hogy ők elsősorban nem egy játék overall minőségét értékelik, hanem hogy mennyire kreatív, újszerű, "unique" az adott cím vagy annak egyes elemei. Ha így nézzük, a B3 jogosan van alább értékelve, mint a Libás játék, ellenben ha úgy merülne fel, hogy melyik játékért fizetnél inkább 20k-t, vagy ha csak egy játékkal játszhatnál a következő egy évben, melyik lenne az, akkor nem kérdés, hogy melyik game ér többet.
Oct 07., Monday 9:31 #18
Válasz zaz (#16) üzenetére
Mondom, csak egyszer lépj ki teljesen a játékból és indítsd el újra. Utána pedig a menüben egyből Play-Continue és menni fog. Ez csak nem annyira megterhelő.
I am such a B.A.
[2] Rehynn20
Oct 07., Monday 9:18 #17
Fakkje, Goose Game.

A Daemonről sajnos már az elején sütött, hogy ennyi van benne, és csak számokkal akarják eltakarni az alapvető hiányosságokat.
[73] zaz
Oct 07., Monday 9:16 #16
Válasz ne5h (#15) üzenetére
Netről nem cibálom le a gépet.
Inkább beletörődök ,hogy nekem ennyi jár !
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Oct 07., Monday 9:13 #15
Válasz zaz (#12) üzenetére
A játékon belül nincs offline opció, a gépet kell lecsatlakoztatni a netről. Vagy ha ezt nem akarod, akkor zárd be a játékot, és újraindítás után egyből Play-Continue és menni fog.
I am such a B.A.
[73] zaz
Oct 07., Monday 9:04 #14
Válasz backstab (#13) üzenetére
Jogos ! A Shadow of megér egy 5 pontot is!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[33] backstab
Oct 07., Monday 8:54 #13
Válasz ne5h (#8) üzenetére
Mondd ezt ezeknek a brit kreténeknek, akik szerint a Shadow of the Tomb Raider vagy a Hellblade: Senua's Sacrifice 4 pontos játékok, ellenben a Lawbreakers vagy az Absolver meg 8 pontosak! Egy vicc az egész pontozás. A cikkeik tényleg jók, ezt aláírom, de az értékeléseik...
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[73] zaz
Oct 07., Monday 8:51 #12
Válasz ne5h (#11) üzenetére
köszi! kipróbálom!
Néztem de nem láttam ilyen beállítást de biztosan vak voltam.
Amúgy insta ON ban van a gépem, szóval soha nem lépek ki a játékból sem
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Oct 07., Monday 8:47 #11
Válasz zaz (#10) üzenetére
Játsz offline-ban. Viccen kívül, tegnap ezt csináltuk és szó szerint fosta a játék a legendary-t.

(Úgy is működik, hogy az első belépéskor villámgyorsan rányomsz a Play-Continue párosra.)
I am such a B.A.
[73] zaz
Oct 07., Monday 8:43 #10
Válasz ne5h (#8) üzenetére
Így van. Tartom magam ahhoz ,hogy ez egy Borderlands 2.5 és már nem akkora szám mint anno volt,de összességében egy élvezetes játékról van szó. leszámítva a BORZALMAS platformkodást, és azt hogy egy looter shooter nem ad lootot.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[73] zaz
Oct 07., Monday 8:38 #9
Válasz backstab (#7) üzenetére
Egy hetet megér. Többet nem.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Oct 07., Monday 8:37 #8
Válasz backstab (#7) üzenetére
3 pont, ez komoly? Én megértem, hogy nem mindenkinek nyerte el a tetszését, de a 3 pont nagyjából az ipari hulladék kategória, attól pedig azért messzebb van.
I am such a B.A.
[33] backstab
Oct 07., Monday 7:42 #7
Meglepő, hogy a Borderlands ilyen sokat kapott. Puhul már az EDGE is, nem merik bevállalni a 3 pontot...
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[10] kakuto
Oct 07., Monday 6:40 #6
Mert bugos? Mert a sztori megvan vagva? Mert az open worldnek nincs ertelme?
Nalam 8as, de inkabb 7es mint 9es
[24] Fabri
Oct 06., Sunday 22:08 #5
Válasz Hwopapa (#4) üzenetére
Kíváncsi lennék én is ,h miért 6pont az a 6pont.
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" /Super Mario/
[25] Hwopapa
Oct 06., Sunday 22:07 #4
Válasz Fabri (#3) üzenetére
Érdemes lenne elolvasni...
PSN-XBox: Snake.aZ.eKe / Switch: SW-6493-2649-5593
[24] Fabri
Oct 06., Sunday 22:01 #3
6 pont a Gears 5? 7 pontnál alacsonyabbat nem is láttam.. eddig. Erős 8 pontos játék (nálam 9).
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" /Super Mario/
[73] zaz
Oct 06., Sunday 20:32 #2
Apple arcade cuccok nagyot mennek!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[11] FooLman
Oct 06., Sunday 20:02 #1
A Grindstone-t nyomom éppen. Nálam 6-7 maximum. Túl sok a random szerepe, de amúgy szórakoztató, tisztességes iparosmunka.
...ami gáma bugzik, az láma efix marad...
Friss hírek

794 | [Maradj otthon és nyerd meg!] Cat Quest 2 (PC)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. Macskavilág ez kérem, három Cat Quest 2 érkezik az ablakpárkányra!

2 | Gambit! - jöhet még egy kis hazai?

Friss hazai fejlesztésről számolhatunk be nektek, amit az ex-Sine Mora csapat egy része kalapál. Theodore Reiker ismét a pályán, a Gambit! pedig megpróbálja az XREAL eddigi sikereit tetézni egy kooperatív, pörgős akciójátékkal, amit a VR sisakodon keresztül élhetsz át! Gambit!

20 | Gamer365 podcast 2020 május - újratöltve

Távelérésből folytatjuk a podcast sorozatunkat. Olyan izgalmas témákat hoztunk megint, mint az Unreal 5 bemutató, és a hozzá tartozó jóslásaink. Emellett beszélünk egy kicsit a 2018-as God of Warról, az Uncharted 4-ről (ha már grafikai csúcsteljesítmény), szóba kerül a Ghost of Jucika, és a Snyder-vágás is.

1 | ITCH.IO: küzdelem az egyenlőtlenség ellen

5 Dollárért közel 750 játék - a pénz pedig jótékonyságra megy.

6 | [Pletyka365] FromSoftware remasterek

Új köntösben térhet vissza a Bloodborne és a Demon's Souls.

13 | Valorant: jöhet konzolokra is?

A Riot már kísérletezik a portolással.

59 | Bukdácsol Switchen az Outer Worlds

A Digital Foundry vitte pixelszámlálóba a játékot.

1 | Desperados III: mini-vadnyugat

Makettasztalon pörög a western-akció!