[Szivárgás365] BioShock 3
Eddig 14 hozzászólás
ne5h
2019. September 09.
Monday 08:20


A 2K az idei évre több komolyabb megjelenéssel készül - elég csak a napokon belül érkező Borderlands 3-ra gondolni -, egy részletes leírás alapján azonban hamarosan a BioShock széria is visszatérhet. Nemrég a 4chan fórumán bukkant fel egy terjedelmes bejegyzés, mely a következő BioShock játékot boncolgatja. Lássuk ezeket.

Az egyelőre BioShock 3 néven futó játék a jelek szerint több, mint 3 éve készül, a munkálatokat a Hangar 13 volt dolgozói végzik egy másik stúdióhoz történő átcsoportosítás után. A szivárgás szerint a 2K 2019 decembere és 2020 márciusa között mutathatja be a folytatást.

A pletyka szerint a BioShock 3 cross-gen játék lesz, így a PS4 és Xbox One mellett a PS5-re és Scarlettre is megjelenne. A platformok között a PC nem szerepel, azonban a korábbi részeket elnézve meglepődnénk, ha csak konzolokra jelenne meg a játék.

A bjegyzés szerint a BioShock 3 a széria idővonalához vetítve a legújabb felvonás lenne, az 1971-ben játszódó rész 10 évvel az eredeti BioShock eseményei után játszódna. A helyszín azonban nem Rapture városa lenne, hanem London. Ez persze nem jelenti azt, hogy a sorozatra jellemző mechanikákat nélkülöznünk kell, a brit főváros területe azonban lehetővé teszi, hogy a vízalatti klausztrofób folyosók helyett nagyobb, nyílt tereket kapjunk.

"A játék térképe nagyobb és gazdagabb lesz, mint a korábbi játékoké. Különösen a környezet rombolhatósága fog javulni, és tovább szélesíti a plasmidok ellenfelekre gyakorolt hatását."

A játék főszereplője egy Lucas nevű árva, aki tolvajként tengeti mindennapjait London utcáin. A dolgok azonban hamar elfajulnak, amikor őt is összekapcsolják Rapture bukásával. Visszatérő karakterekre is számíthatunk, így Eleanor Lamb, Dr. Brigid Tenenbaum, és a Lutece ikrek is előkerülnek.

A játékmenet szempontjából egyszerre számíthatunk a nyitott világra, valamint lineárisabb helyszínekre, egyfajta átmenetet képezve az első két rész nyomasztó Rapture-e és az Infinite nagyobb szabadságot nyújtó Columbiája között. Ezzel együtt a széria alapjának számító különleges képességeket jelentő plasmidok is újra képviseltetik magukat.

A fentiek mindenképpen ígéretesnek hangzanak, azonban tekintve, hogy ez az első komolyabb pletyka a BioShock szériát illetően az utóbbi években, ezért kéretik megfelelően kezelni az itt olvasottakat.

[22] Shifty Fox
Sep 10., Tuesday 14:15 #14
Válasz ne5h (#13) üzenetére
Nem is lett olyan jó mint az első kettő. De ott legalább a sztorit szépen vitték tovább, ráadásul elegánsan.

(Már nem akartam felhozni mert hosszú lett volna a sirám. )
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
Sep 10., Tuesday 14:10 #13
Válasz Shifty Fox (#12) üzenetére
A klausztrofób környezetet már az Infinite is dobta.
I am such a B.A.
[22] Shifty Fox
Sep 10., Tuesday 13:15 #12
A bioshock két dolog miattvolt jó: klausztrofób környezet és a sztori.

Mi erre a megoldás: Nyílt terek a sztori meg már le lett kereken zárva. Na, ha innen nyernek akkor megemelem a kalapom.
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
[27] arpi0912
Sep 10., Tuesday 9:20 #11
Annyira sose voltam rajongója a sorozatnak, de az Infinte az nagyon bejött igaz főként a sztorija miatt. De az igazat megvallva tetszett a lassabb half-lifeosabb megközelítése is.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[7] 5241451
Sep 09., Monday 23:59 #10
Válasz theSickness (#2) üzenetére
Én kb. dettó ugyanezt írtam le pár éve/sok éve(?), az sem volt túl népszerű.
[31] Matild
Sep 09., Monday 18:33 #9
Imádtam mindhárom részt, de ez a leírás alapján egyáltalán nem mozgat meg. Nem mondom, hogy Levine nélkül ne lehetne jó BioShock-ot csinálni, de az Infinite egy (számomra) tökéletes lezárás volt. Nem kell több.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[15] igni
Sep 09., Monday 17:30 #8
Erre egy valamit tudok mondani Irrational Games=BioShock
Switch Friend Code: SW-4131-4448-1527
[26] shearer
Sep 09., Monday 16:43 #7
Mindhárom rész tetszett, ezt is várom, de nagyon remélem, hogy nem lesz open-world, meg a többi szokásos baromság, ami mostanában majdnem minden játékba kötelezően bekerül. Legyen egy normál pályákra épülő, történet központú, különleges hangulatú hagyományos FPS, feldobva a már korábban megismert bioshockos játékmeneti extrákkal. Nem kell ide se több, se kevesebb.
Kimentek a tankok, bejöttek a bankok.
[16] skiz0
Sep 09., Monday 14:52 #6
Válasz ne5h (#3) üzenetére
amúgy elsőre nekem sem tetszett a második rész bevallom, kb 1-2 óra után offoltam az egészet - de aztán viszont pár évre rá megint nekifutottam egy uborkaszezonban, és nagyon nem bántam meg, mert imádtam!

a DLC-jével mondjuk nem játszottam, de állítólag az is jó lett..
PSN: mucsacso
Sep 09., Monday 14:06 #5
Válasz zaz (#4) üzenetére
Egyetertek. Ha Ken Levin nem vesz részt a fejlesztésben akkor nálam totál felejtos...
[73] zaz
Sep 09., Monday 13:44 #4
Bioshock egy örök kedvencem, egy 10/10 es anyag nekem!
Bioshock 2 egy gyenge folytatás,amit ha nem Bioshocknak tekintünk akkor elmegy,de jellemző hogy a remasterben ez a rész volt az amit nem voltam képes végigtolni.Ostoba erőltetett,pénzlehúzó próbálkozás.
Infinite szintén egy mestermű ,csakúgy mint a Bioshock-ot egymásután 3* végigtoltam,majd +1 a remaster.

Ezek után sejthetitek ,mennyire érdekel egy Levin nélküli következő rész.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Sep 09., Monday 13:41 #3
Válasz theSickness (#2) üzenetére
Azon kevesek egyike vagyok, akik az első 2 rész közül a másodikat jobban szereti, elsősorban a játékmenet áramvonalasításai miatt (egyidejű fegyver- és plasmidhasználat, egyszerűsített hackelés, stb.). Az Infinite-et pedig a szememben a sztori viszi el a hátán, azt leszámítva egy teljesen középszerű FPS.
I am such a B.A.
Sep 09., Monday 13:37 #2
Mindig olyan érzésem volt, hogy csak kevesen osztják a nézetem a sorozatról, miszerint borzasztóan egyszerűcske a játékmenet és csak a második részben sikerült ezt valamennyire gatyába rázni, amire meg a közönség nem volt kíváncsi (az Infinte bénaságainak tudatos figyelmen kívül hagyása meg csak a hab a tortán). Ez az Arkham Origins esete, csak pepitában. A System Shock felemlegetése vele kapcsolatban meg szimplán vérlázító.

Tudom, szar vagyok, semmi sem jó.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
Sep 09., Monday 13:17 #1
Arigatou skiz0.
I am such a B.A.