Switch: új modell, jobb akuidővel
Eddig 16 hozzászólás
liquid
2019. July 17.
Wednesday 18:10


Múlt héten derült fény a Nintendo Switch Lite őszi startjára, de a jelek szerint a Nintendo szépen csendben egy másik "új" Switch modellt is forgalomba hoz - méghozzá lényegesen jobb akuidővel.

A Switch hordozható módban jelenleg elvileg 6.5 órát bír - az új modell kilencet fog. Ha nagy erősforrásigényű játékot nyomunk rajta, mások a számok: a jelenlegi modell 3 óráig futtatja egy feltöltéssel a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, az új modell esetében ez 5.5 óra.

Hogyan érik el? A hardver modernizációjával, az új vas hasonló órajel / teljesítmény mellett jóval kevesebb energiát fogyaszt

Mikor? Japánban augusztus elején, Észak-Amerikában augusztus közepétől, Európában pedig szeptembertől.

Jul 26., Friday 21:04 #16
Válasz sQr (#12) üzenetére
Az Origo apolitikus, azaz politika mentes cikkei továbbra is jók: tömörek, informatívak és olvasmányosak. Persze megértem, ha valaki nem akar olyan étteremben enni, ahol a (politikai rovatnak keresztelt) illemhely szaga járja át.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[33] sQr
Jul 18., Thursday 17:17 #15
Válasz soliduss (#14) üzenetére
Majdnem mindenhol. Igen. Ezt írtam. : ] Nyílván nem véletlenül.
Twitter: sequeeer | PSN / XBL: Kérdezd!
[48] soliduss
Jul 18., Thursday 15:48 #14
Válasz sQr (#12) üzenetére
Ha megnézed minden nagyobb bolt akciósan árulja most ki a régi készleteket.
[3] Lacek92
Jul 18., Thursday 12:31 #13
Ugyanaz van, mint a Lite modell esetében: ha most(anában) terveznék Switchet venni, ezt választanám, de csak emiatt nem váltok. Amúgy handheld szinte soha nem használom 1-2 óránál többet egy-egy alkalommal, a konzolhoz vett szuper hordtáskában pedig ott lapul minden, ami a töltéshez kell: hálózati és car charger, plusz Anker power bank, abból is a nagyobbik.
[33] sQr
Jul 18., Thursday 11:45 #12
Válasz pepimama (#11) üzenetére
Origo. Mint. Forrás.

Augusztus eleje japán. Augusztus közepe USA. UK Nintendo szeptember elejét írt, így gyanúsan hozzánk is leghamarabb akkor érkeznek.

Kiszórják a régi készleteket addig. Valahol már most megtették akciókkal - PShop. Megkülönböztetni meg könnyebb úgy, hogy teljesen más lett a doboza. :'D

Forrás: KATT!

De amúgy a sorozatszámos rész helytálló.
Twitter: sequeeer | PSN / XBL: Kérdezd!
[4] pepimama
Jul 18., Thursday 11:36 #11
KATT!

"A jobb akkus üzemidővel rendelkező Nintendo Switch augusztus közepén kerül kereskedelmi forgalomba, egy darabig szimultán kapható lesz a konzol régi és új verziója is. Úgy lehet különbséget tenni köztük, hogy a régi modellek sorozatszáma „XAW"-val kezdődik, míg az új modelleké „XKW"-vel indul."
[15] grosy
Jul 18., Thursday 9:37 #10
Válasz Gala (#9) üzenetére
3-3,5 óra
[6] Gala
Jul 18., Thursday 9:03 #9
Ha már akksi...

Nektek az eredeti modell a saját dokkolójában mennyi idő alatt tölt fel? A kislányom ketyeréje mintha gyengélkedne e téren...
"If doubt, just flat out..." Colin McRae
[33] sQr
Jul 17., Wednesday 21:14 #8
Válasz liquid (#7) üzenetére
Szuper! Köszönöm!

Ha valakit részletesebben érdekel, akkor itt olvashatja. Már itt “New Switch”-ként lett emlegetve. Igazából az Nvidia már nem gyárt a mostani Switch-ekben lévő változatot, csak az újat, ezért némileg kényszerű a váltás...

Nintendo Switch Pro | Talán nincs és soha nem is volt...

- Az 5.0 firmware óta három hardver változatnak nyújtanak támogatást. Egy ebből az eredeti Tegra 210, kettő pedig már a Tegra 214 ( Mariko ). Ebből az egyik a Switch Lite, a másik pedig a “New” Switch - ami azonban nem egy külön Pro változat.
- Az alap Switch 4GB és 6GB RAM-ot támogatott a devkitekben. Az új modellek már 4GB és 8GB-ot.
- A Switch Lite és a "New Switch" is egy új LPDDR4X DRAM egységgel van szerelve, ami energiatakarékosabb - valamivel nőhet az üzemidő.
- A “New Switch” GPU-ja valamivel magasabb órajelen jár, így egy apróbb sebesség növekedést várhatunk.
- 32GB tárhelynél nagyobb is lehetséges a “New Switch”-nél. Két verzióra találtak utalás ( "Iowa" és "Calcio" kódnéven ) és úgy gondolják ebből az egyik egy nagyobb tárhelyű verziót takar.
- Ami a legfontosabb: ezen felül abszolút semmi bizonyíték nincs egy “Pro” verzió létezésére. Legalábbis abban az értelemben nem, hogy egy Tegra X2-es változaton dolgoznának, ami masszív teljesítmény növekedést jelentene. Ez inkább csak egy “New 3DS” féle apró lépésnek tűnik, amit akár új modell nélkül is megtehetnek, frissítve a meglévő Switch hardvert.
Twitter: sequeeer | PSN / XBL: Kérdezd!
Jul 17., Wednesday 21:11 #7
Válasz sQr (#5) üzenetére
Kösz, ezzel bővítettem, ezek szerint nem az aksi jobb, hanem a hw eszik kevesebbet.
And since you asked: no. It's massive.
[12] nonkeat
Jul 17., Wednesday 21:04 #6
Marad a mostani ami már hozzánk nőtt.
Some are like water, some are like the heat Some are a melody and some are the beat
[33] sQr
Jul 17., Wednesday 20:57 #5
Válasz liquid (#4) üzenetére
Délelőtt megrendeltem egy Switch pakkot. Este mentem volna érte. Délután jött a hír. Nehéz döntés volt, de lemondtam. Én ahogy jön az új modell veszem.

Egyébként teljes CPU / GPU / memóriát érintő cseréről van szó. Múltkor linkeltem hírek / wiigadó topikokba is. Csak nem Pro-nak hívják és elvileg nem emelnek órajelet. Viszont mivel a jelenlegi értékeken JÓVAL kisebb fogyasztású, ezért bírja tovább. Na meg valószínűleg melegedni sem fog annyira.

Kíváncsi vagyok. De már kivárok akkor.
Twitter: sequeeer | PSN / XBL: Kérdezd!
Jul 17., Wednesday 20:53 #4
Mivel a pletykált "pro" modell nem igazán akar jönni, a Lite pedig nem érdekel, valószínűleg ez az a pont, ahol beadom a derekam - de majd csak karácsonykor.
And since you asked: no. It's massive.
[2] magic1983
Jul 17., Wednesday 20:48 #3

Azt a hónapot már megvárom. Pedig az a limitált csomag amibe 35EUR feltöltő kártya is van elég jó ajánlat.
[24] Fabri
Jul 17., Wednesday 20:44 #2
Lehet majd nézegetni a gyártási számokat.
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" /Super Mario/
Jul 17., Wednesday 20:16 #1
kösz, zaz!
And since you asked: no. It's massive.