Epic Store: jó hírek a bolt háza tájáról
Eddig 0 hozzászólás
mcmacko
2019. január 13.
vasárnap 12:52


Az Epic Games Store-al kapcsolatban csupa jó híreket hallani - elég csak a remekbeszabott ingyenjátékokra (pl. Subnautica, Super Meat Boy) gondolni. Persze kell is a hype, anélkül nehéz bevenni az olyan, időközben megalodonokká dagadt óriásokat, mint a Steam vagy a GoG.

Az Epic Games Store egy remek újítást vezetett be minap: 14 napot kapunk a játékok visszaváltására, ha nem tetszik a vásárlásunk. Mindezt csak akkor tehetjük meg, ha 2 órányi játék alatt van a teljes időbeli mutatónk.

Egyelőre csak a supporton keresztül lehet a visszaváltást igényelni, de készül az önkiszolgáló gomb is. Hogy ez miként érinti majd az 1-2 óra játékidejű, filléres indie programokat, az persze kérdéses... Az Epic azzal könnyíti még a felhasználó dolgát, hogy a korábban szükséges személyes adatokat szinte meg sem kell adni, a vásárlás ténye és a játék adatai igazolják a program visszaválthatóságát az account fiókon belül.

További jó hír, hogy az Epic nagyban dolgozik a regionális árazási stratégián is, ezzel már most 30 régióban (összesen 130 országban) létezik eltérő árszabás opció. Az Xbox bolthoz hasonlóképpen így egyes országokban akár olcsóbban is hozzá lehet majd jutni bizonyos játékokhoz.