Mátyás király a Civilization 6 kiegészítőjében
Eddig 12 hozzászólás
mcmacko
2018. november 27.
kedd 15:47


A 2K és a Firaxis Games ma bejelentette, hogy a Sid Meier’s Civilization VI második kiegészítője, a Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm kilenc új vezérének egyike Mátyás király lesz.

Az 1458 - 1490 között regnáló uralkodó vezetésével a játékban Magyarország egy gyors terjeszkedésre kihegyezett civilizáció lesz.

Magyarország egyedi képessége a “Duna gyöngye” képesség. A magyar városok életében fontos szerep jut a folyóknak, a skill birtokában a folyóparton található kerületek és épületek gyorsabban épülnek fel. Ezt kihasználva a riválisokkal szemben könnyű előny szerezhető a terjeszkedés terén.

Magyarország egyedi helyszíne „Termálfürdő”-ként kerül fel az építmények listájára. Az állatkertet lecserélő lokáció elégedettséget és termelést biztosít a hatótávolságába eső városközpontoknak. Ha geotermikus hasadék található a város határain belül, az turizmust és további elégedettséget generál.

Magyarország egyedi egysége a "huszár". Az iparosodás kori könnyűlovas egység minden aktív szövetség után csatabónuszt kap. Emellett Mátyás király a Hollókirály titulussal fokozza uralkodói erejét. A képességnek köszönhetően a besorozott egységek lépést és csataerőt kapnak, továbbfejlesztésük pedig sem aranyat, sem erőforrást nem igényel. A városállamokból besorozott egységek két követet is adnak az adott városállamból. A Hollókirály képesség egy további egyedi egységet, a "Fekete sereg"-et is biztosítja.

A Sid Meier’s Civilization® VI: Gathering Storm keretében bemutatkozik egy aktív bolygó, ahol a geológia és a klimatológia egyedi és új kihívásokat teremt. A játékosok új Műszaki Projekteket építhetnek meg, menedzselhetik városaik megújuló és nem megújuló energiaforrásait, valamint egyeztethetnek a világ többi vezetőjével a Világkongresszuson a természet dinamikus erői állította kihívásokon való felülkerekedésről. Ez az új kiegészítő továbbá kibővíti a Technológia és Állampolgár fákat egy jövőbeli korszakkal, nyolc új civilizáció kilenc új vezetőjével, új Diplomáciai Győzelem feltételekkel.

A kiegészítő 2019. február 14-én fog megjelenni PC-re. Ennek a trailerét lentebb tekinthetitek meg!


nov 29., csütörtök 20:37 #12
Válasz ARTURUS (#7) üzenetére
A Civilization készítői erősen ügyelnek a történelmi hűségre.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
nov 29., csütörtök 20:36 #11
Ez már eredmény! Volt már valaha amúgy magyar nép a Civilizationben? (Nem a hunok és nem a hackelt Civ1-re gondoltam.)
Amúgy ez a Duna gyöngye bónuszt nem tartom annyira hitelesnek, mert valljuk be: mi nem vagyunk annyira folyós nemzet. Ellenben egy "Füstadó" bónusz már hitelesebb volna, azaz (lopva egy másik fórumról) "nagy adóterhek mellett se lázadozik a nép"
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[13] szako
nov 28., szerda 14:22 #10
Mátyás? Király!
[5] VM
nov 28., szerda 14:01 #9
De régen vágytam egy ilyenre!
[37] playmore
nov 28., szerda 8:19 #8
Marha jók ezek a skill nevek és ötletesek a jellegzetes képességek.
Cheers, love! The cavalry's here!
[20] ARTURUS
nov 27., kedd 22:29 #7
Azért örülök, hogy nem a stadion a spec épületünk a vezér különleges képesége meg, hogy sugárhalytáson megtud közelíteni bármit ahol focimeccs van egyébként történelmileg egészen pontos meg is döbbentem.
Dum spiro spero!
nov 27., kedd 20:11 #6
Válasz lokolbasz (#5) üzenetére
Később lehet jönni fog, de az (ha lesz is ilyen) még nem most lesz.
"This is our time to medicate..."
[4] lokolbasz
nov 27., kedd 19:38 #5
Nem is értem, eddig miért maradt ki... Amúgy miért ne jöhetne később Switch-re is?
[24] sidocious
nov 27., kedd 17:28 #4
Kész szerencse, hogy nem az, akire gondolok...
www.xboxklub.hu | XBL: sidocious | PSN: SiDoCiOuS_HUN | www.Garmada.Net
nov 27., kedd 17:16 #3
De állat! Bakker, időmilliomosnak kéne lenni és az alapjátékot is be kéne szerezni!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
nov 27., kedd 17:14 #2
Óriási, már megnéztem kétszer is. Kár, hogy a Switch verziómhoz hiába várom.
"This is our time to medicate..."
[26] Orichalcos
nov 27., kedd 17:14 #1
És magyarul beszél benne a király. WOW
http://www.twitch.tv/orichalco