Destiny 2: felemás boldogság
Eddig 33 hozzászólás
ne5h
2018. november 12.
hétfő 13:55


Nemrég számolt be az Activision a legújabb negyedéves üzleti jelentésével a befektetőknek és a cég közleménye szerint csalódottak a Destiny 2 friss kiegészítőjének, a Forsakennek az eladásaival. Azt elismerték, hogy a Forsaken egy magas minőségű kiegészítője a szériának, azonban úgy látják a játékosbázis egy része még nem döntött arról, érdemes-e visszatérni a játékba. Elmondásuk szerint tovább dolgoznak majd a Bungie-val a franchise jövőjét illetően, azonban aggodalomra ad okot, hogy a játékbeli bevételekeről is beszéltek, ami könnyen jelenthet újabb mikrotranzakciókat.

A másik oldalról Luke Smith azonban úgy nyilatkozott, a Bungie nem csalódott a Forsaken teljesítményével, a csapat ugyanis azt tűzte ki célul, hogy olyan tartalmat csináljanak, amit a játékosok és ők maguk is szeretnek. Elmondása szerint az eddigi és jövőbeli szándékuk is az lesz, hogy olyan játékot csináljanak, amit a játékosok szeretni fognak.

[25] Hwopapa
nov 14., szerda 8:09 #33
Válasz Doberman (#32) üzenetére
Alapvetően azt kell eldöntened, hogy egy hobbit szeretnél, vagy egy - a szó szoros értelmében vett - játékot, amit elejétől végéig végigjátszol és felteszel a polcra.

Ahogy írták előttem - a sztori egy laza párórás akármi, utána jön a lényeg: grindolás az exoticokért, meg a PvP (Crucible) , esetleg PvPvE (Gambit). A Raid megint egy másik történet, mert oda már kell egy csapat, míg az előzőeket tudod egyedül is tolni.

Egyébként meg a neten van egymillió klán akikhez tudsz csatlakozni, magyar is jópár - így igazából még a legelső raidbe is bele tudsz csatlakozni ha szeretnél
PSN ID: Snake.aZ.eKe / Switch Friend Code: SW-6493-2649-5593
[7] Doberman
nov 13., kedd 16:43 #32
Válasz ne5h (#22) üzenetére
Köszi mindenkinek a konstruktív válaszokat. Végülis nem vettem meg. Végig tolom az alapjátékot + bepróbálom a csapat kontenteket is idő függvényében, és ha tényleg hosszan leköt, akkor meg lehet a kieget később is venni.

(csak ne tetszene a Forsaken launch trailere annyira, nagyon felcsigázott erre az egészre )
Stupid people everywhere, but I ain't got time to care!
[26] Tom
nov 13., kedd 0:40 #31
Na csak ránéztem itt található: KATT!
Csak bele nézve a slide presentációba a 8. oldalon akadt meg a szemem. Actit 3 részre osztva a negyedéves forgalom acti játékat (cod, destiny...) 397millió dodó, Blizzard (WoW, Overwatch, Diablo...)635 millió dodó és a King (a Candy Crush szarok) 506 millió dodó. Ennek tükrében én is keveselném a cod és destiny teljesítményét pénzügyileg, mikor a blizzard egyedül a játékaival másfélszer annyit termelt, de még a candy crush-os mobil nullagyártással is több jön be. Félelmetes.
"Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."
[26] Tom
nov 13., kedd 0:18 #30
Válasz ne5h (#29) üzenetére
(Igazán nincs mit )
A játék minősége az acti szemében huszadrangú. Mi rajongók más szemmel nézünk rá. Nekik csak egy termék, egy befektetés. Hogy lássuk a kijelentésük élét, ahhoz ismerni kéne a számokat. Lehet kint van nyilvánosan közzétéve az egész jelentés, de lusta vagyok ránézni. Mindenesetre ugye a d1-re 500 millió dollárt elvertek és a d2-re is 500-at tuti elpattintottak marketinggel mindennel együtt. Most ha ebből visszajött 1200 mondjuk, akkor habár profitot termelt, de relatíve keveset a befektetés nagysága és az ebből következő kockázat mértéke alapján. Ne felejtsük el, hogy ez a negyedéves jelentés a részvényeseik felé szól. Pontos számok nélkül sok mindent jelenthet. Azért olyan komolyan nem venném ezt a kijelentésüket annak fényében, hogy az új cod-al sincsenek maradéktalanul megelégedve pedig 500 milliós bevételt termelt nekik a megjelenése első 3 napján. Persze nem nyomta le az egész szórakoztató ipart, mint az mw2 anno és nem döntöget rekordokat, de azért szépen fial és mégsem makulátlanul elégedettek. Bár ott is van vagy 7 csapat, akik gyártják és már az mi költség lehet.
"Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."
nov 13., kedd 0:03 #29
Válasz Tom (#28) üzenetére
Azt én is biztosra veszem, hogy amíg látnak benne elég lóvét, addig foglalkozni fognak vele, csak a friss nyilatkozatok alapján gondolkodtam el, hogy ha már a franchise eddigi legjobb kiegészítője sem elég jó nekik (ami nyilván több tényezős dolog is lehet), akkor mit várnak majd, ha már nem lesz a játék mögött a Bungie.

(Basszus, ha tehetném, ezt az egész beszélgetést behajítanám a fórumra is, marha jó volt ez a kis eszmecsere, kösz érte. )
I am such a B.A.
[26] Tom
nov 12., hétfő 23:58 #28
Válasz ne5h (#27) üzenetére
Azt, hogy nem tudtak új játékosokat megszólítani azt nem én mondom, hanem az acti mondta ezen az értekezleten, mikor értékelték a vártnál alacsonyabb bevételeket. Bár szerintem sem tudtak nagyobb új játékosbázist behozni, annak ellenére sem, hogy ami nekünk day1 vásárlóknak 200 dollár volt az most 30 dollár.
Az acti biztos számol a destinyvel a bungie után is. Ez egy hosszú távú befektetés nekik. És lehet, hogy számunkra már értékelhetetlen lesz a produktum, de amíg egy bizonyos megtérülési rátát tart addig gyártani fogják.
"Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."
nov 12., hétfő 23:46 #27
Válasz Tom (#26) üzenetére
Azért az új játékosokat nem tudtak megszólítani dologgal nem teljesen értek egyet, elvégre ez a rész már PC-re is kijött, ott biztos sikerült valamennyire növelni a bázist. Aztán, hogy ebből mennyi maradt meg a Forsakenre meg az utánra, az már egy teljesen másik kérdés.

Valamint az is megérne egy misét, hogy egyáltalán a Bungie nélkül mennyire akar az Activision még a Destiny-vel foglalkozni. Azért régi csapat és renomé ide vagy oda, ez a brigád mégiscsak tudhat valamit, elvégre a Halo sem menetel annyira, mióta nem ők csinálják. Tehát azon is érdemes elgondolkodni, vajon az Activision mekkora potenciált lát majd úgy a sorozatban, ha a Bungie már nincs mögötte. Mert nekem ez sem egyértelmű.
I am such a B.A.
[26] Tom
nov 12., hétfő 23:20 #26
Válasz ne5h (#23) üzenetére
A destiny 1-nek 2013-ban kellett volna megjelennie. És a terv az volt, hogy egyik évben főjáték season passal, másik évben nagy kiegészítő season passal majd új rész. Na most ezzel már csúsztak egy évet, de ezt elnézte az acti. Aztán 2016-ban ugye jönnie kellett volna a destiny 2-nek, de ugye az is csúszott 2017-re. Ekkor a bungie akart kérni még egy évet, mert közel sem volt kész a d2, ami már alapból 1 évet késett. Erre acti azt mondta már, hogy ad még 2 csapatot nekik bedolgozni, hogy tartani tudják az időpontot. A bungi ezek ellenére azt mondta nem tudnak elkészülni időre és ekkor jött az ultimátum az actitól, hogy jól van semmi baj, de akkor ha megint csúsznak, akkor bungie részvényekből részesedik az acti, kvázi elvesztené függetlenségét a bungie. Amit semmi esetre sem akarnak, pláne most, hogy egy másik kiadóval aláírtak egy másik projectre. Na meg ehhez a d2-höz nagy kiegészítőt sok értelme már nincsen csinálni. Új játékosokat nem tudtak megszólítani, a régiek közül rengetegen elmentek. És épp most nyilatkozzák, hogy nincsenek megelégedve a bevétellel, habár az eladási listák top10-ben volt a sima 2 is és most a Forsaken is. Egyből került is everversebe jó pár most már csak pénzért megszerezhető cuccok. Itt kell már nekik egy reset, hogy talán talpra állítsák a sorozatot. Ami jönni is fog szerintem már 19 szeptemberében. Addig elevickél a d2 ezekkel a kamu kis dlc-kel álá annual pass, amiben újrahasznosított kontent lesz csak az első részből, mint a cosmodrome.
"Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."
nov 12., hétfő 23:17 #25
Válasz Hunk2 (#24) üzenetére
Viszont ez meg nem vág egybe a lentebb linkelt hírrel. Mármint az alapján, ami ott szerepel (plusz hozzávéve, hogy AnonTheNine eddig mindig hiteles volt, ami nagyon ritka), a Bungie igenis benne lenne a 3. részben is. Ez egyébként még akkor is igaz lehetne, ha tényleg 2010-től indult a 10 éves együttműködés. Az viszont lehet, hogy az alapjáték támogatását már egy másik csapat fogja vinni tovább. De szerintem biztos, hogy erre nem mostanában fogunk konkrét választ kapni.
I am such a B.A.
[38] Hunk2
nov 12., hétfő 23:13 #24
Válasz ne5h (#23) üzenetére
Úgy fél éve volt hír róla, másik fejlesztő csapat fogja átvenni 3 rész fejlesztését. Ez a fő játékra vagy az utána lévő kiegészítőkre fognak dolgozni nemtudom.
"Élni és élni hagyni"
nov 12., hétfő 22:36 #23
Válasz Tom (#19) üzenetére
Azt lenne jó tudni, mikortól számítják a már ismert 10 éves szerződést. Ha az első rész fejlesztésének kezdetétől (2010), akkor abba még belefér a 2020-as megjelenés, viszont utólagos tartalmak már nem. Ha viszont az első rész megjelenésétől (2014), akkor még bőven van idejük a D3-ra, sőt, még DLC-ket is csinálhatnak hozzá.

Azért is érdekes kérdés ez, mert az eddigi két epizódból tudjuk, hogy az alapjáték önmagában sosem volt világmegváltó, mindig kellett a rá következő évben érkező nagy kieg (Taken King, Forsaken), hogy helyre kalapálja a dolgokat.

Ha az első forgatókönyv a valós, akkor nagyon résen kell lenniük, hogy az utolsó epizód méltó lezárás legyen tőlük, ha viszont a második eset áll fenn, akkor ráérnek megint utólag kikalapálni a játékukat.
I am such a B.A.
nov 12., hétfő 22:28 #22
Válasz Doberman (#20) üzenetére
Ha szigorúan egyszemélyes játékként nézed, akkor valóban nem. A Destiny azonban már az első rész megjelenése előtt ezt a shared world shooter vonalat tolta, vagyis már kezdetektől lehetett tudni, hogy itt inkább a csapatos tevékenységen lesz a hangsúly és nem az egyéni élményeken. Persze szólóban is el lehet vele bohóckodni (nem pejoratív értelemben véve), de úgy tényleg csak a tartalma töredékét kapod meg.
I am such a B.A.
nov 12., hétfő 21:43 #21
Válasz Laza (#9) üzenetére
Hát, az ingyen hétvége nem mindenkit mozgat meg (engem legalább is nem nagyon szokott), és a Humble előfizető bázisa se akkora, mint a Blizzard Launcheré - már csak a WoW meg a Hearthstone miatt is. Meglássuk, hogy menyire jött be nekik a taktika.

Amúgy szvsz a Destiny 1 az egyetlen olyan AAA multiplatform játék, ami XO-ra és PS4-re kijött, de PC-re nem. Vagy ti tudtok még másról?
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[7] Doberman
nov 12., hétfő 21:34 #20
Válasz ne5h (#16) üzenetére
Olybá tűnik nekem is. Valóban nincs időm már órahosszákat egy raid előtt ülni, még talán Nightfall csinálhatónak látszik. De hogy csak a raiden esett cucc a legerősebb az nem kóser.

Közbe néztem az előző két dlc vicc kategóriába esik. Ez a Forsaken mindenhol jó értékelést kapott, de nem több 6 óránál kb storyban. Nem annyira user friendly a körítés.
Stupid people everywhere, but I ain't got time to care!
[26] Tom
nov 12., hétfő 21:33 #19
Válasz ne5h (#18) üzenetére
De ha megint csúszik a Bungie a tervezett megjelenéshez képest, akkor elveszíti a függetlenségét. Már pedig azt nem akarják, hiszen egy másik cégnek egy másik játékkal már aláírtak. Szerintem 19 szeptemberében akkor is kiadják a d3-at, ha egy merő bughalmaz lesz.
"Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."
nov 12., hétfő 21:24 #18
Válasz Tom (#17) üzenetére
Sajnos nem tudom előbányászni az említett posztot, de ez alapján a D3 inkább 2020-ban jön.

KATT!
I am such a B.A.
[26] Tom
nov 12., hétfő 21:12 #17
Válasz ne5h (#11) üzenetére
A destiny 2-höz már csak az annual pass 3 kis dlc-je fog jönni más nem. 19 szeptemberében már a destiny 3 jön majd.
"Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."
nov 12., hétfő 20:55 #16
Válasz Doberman (#15) üzenetére
A Destiny alapjában véve egy coop játék, aminek bizonyos részei teljesíthetőek egyedül vagy a játékon belüli matchmaking segítségével. De a lényege, az igazi ereje mindig is a csapatos játékban volt, főleg olyanokkal, akikkel vagy korábbról vagy a játékon keresztül ismeritek egymást.

Tehát igen, ha a coop annyira nem mozgat, akkor lehet, hogy ez nem a te játékod lesz.
I am such a B.A.
[7] Doberman
nov 12., hétfő 20:50 #15
Válasz ne5h (#13) üzenetére
+ Neuroflex'

Coop-n ennyire el lehet bukni?, az nem túl megnyúgtató. Pont úgy érzem magam mint az eddig olvasottak után.

Ások még egy kicsit tovább... és ofc thx
Stupid people everywhere, but I ain't got time to care!
[39] neuroflex
nov 12., hétfő 20:37 #14
Válasz soliduss (#5) üzenetére
Triumph-ban a Destination-nél van 3 üres sor amúgy. Bár az lehet semmit nem jelent.
...retribution...
nov 12., hétfő 20:36 #13
Válasz Doberman (#8) üzenetére
Az első kérdésedre válaszolva igen, a Forsaken már tartalmazza a két korábbi DLC-t is (premierkor még nem így volt).

És hogy megéri-e? Arra már nehezebb válaszolni. Az tagadhatatlan, hogy a Forsaken az eddigi legjobb DLC lett a sorozatban, viszont ha egyedül játszanád, akkor nem biztos, hogy megéri komolyabb költségeket áldoznod a kiegészítőkre, mivel a játék erőteljesen épít a kooperatív lehetőségekre (az endgame tartalmak egyedül majdhogynem elérhetetlenek). valamint a sztori is hamar lezavarható.

Amennyiben az egyes tartalmak érdekelnek külön, az oldalon található tesztek és az ott lévő kommentek talán jobban segíthetnek a döntésben.
I am such a B.A.
[38] Hunk2
nov 12., hétfő 20:34 #12
Válasz soliduss (#5) üzenetére
Anthem nem fog bukni, két dolgot latok benne egyik WARFRAME a másik meg Destiny. Egyik sem bukko így ez sem lesz az!

A Division meg erős rajongó táborral rendelkezik n is mai napig visszatérek a játékhoz megjelenés óta.
"Élni és élni hagyni"
nov 12., hétfő 20:30 #11
Válasz Durden is ALIVE (#6) üzenetére
A redditen a hivatásos leaker (AnonTHeNine), akinek eddig minden szivárogtatása bejött, azt mondta, hogy a már bejelentett annual pass mellé jövőre egy másodikat is kapunk, ezek tartalma pedig inkább a két korábbi DLC-hez fog hasonlítani méretben, mint a Forsakenhez, ezért ahhoz hasonló kaliberű kiegészítőt szerintem kár várni.
I am such a B.A.
[39] neuroflex
nov 12., hétfő 20:30 #10
Válasz Doberman (#8) üzenetére
Csak nevében az a Bungie,mint a Halo-s. A játék se egy Halo. Ha olyasmit vársz,csalódni fogsz. Itt a sztori eléggé másodlagos. Van benne kontent. Kérdés az,hogy társak nélkül mennyire lesz nehéz. Nem minden módban van matchmaking illetve van olyan,amit kifejezeten fireteam-ben kell csinálni.
Tudtommal benne van a Forsaken-ben az előző 2 dlc október óta.
...retribution...
[34] Laza
nov 12., hétfő 20:07 #9
Válasz Necroman Mk2 (#7) üzenetére
Volt már párszor ingyen hétvége, adták már a játékot havi Hublehoz (nekem is onnan van meg), konzolra használtan bagóért kapni. Szerintem már ott tartunk, hogy akinek nem kell az is bezsákolja ingyen, hogy dagadjon a library, ezeket az egymásra épülő DLC-ket nem hinném, hogy már sokan megveszik. De persze ki tudja
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[7] Doberman
nov 12., hétfő 19:54 #8
Segítsen már valaki, aki ért hozzá. Most éjfélig PC-n ingyenes alapjátékhoz viszonylag kedvezményesen (30 euro) meg lehet venni a Forsaken kieget. Néztem a honlapot, hogy elvileg tartalmazza a korábbi két DLC-t, Warmind, + Curse of Osirist.

Ez tényleg így van-e? és van-e benne annyi kontent, mint amit ígér. Régen volt PC-re Halo 1-2, azt nagyon szerettem. Bungie név garancia valamilyen szinten. Érdekelt korábban is a Destiny széria, csak nagyon sok volt a felemás értékelés, pénzéhség, lehúzás szag.

Ha most az ingyen alap jaték mellé Forsaken kieget az ember behúzza 30 euro-ért, akkor a jelenlegi állapotot meg tudta venni. Elvileg. ( az hogy mi lesz később az egy másik történet.)

Megkösszönöm, ha valaki kompentens tudna választ adni, mert a Youtube influencerek nem nyújtottak egyértlemű javaslatot.
Stupid people everywhere, but I ain't got time to care!
nov 12., hétfő 19:37 #7
Kíváncsi leszek, hogy a BlizzCon alkalmából ingyen osztogatott D2 alapjáték miatt hány embernek tetszik majd meg a játék annyira, hogy a későbbi kiegészítőkre is vevők legyenek.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
nov 12., hétfő 19:17 #6
Válasz soliduss (#5) üzenetére
Valahol olvastam egy 4. DLC-ről (a 3 mini után) ami nagyobb lesz, mint a Forsaken, de ez lehet csak fake. Cosmodrome-ról én is hallottam, sőt Ice breaker is visszatér (Mondjuk ezt nem bánom, ha nem nerfelt fos lesz.) A 4. után pedig jön a Destiny 3 és vele a Darkness.
There is only room for one Boss and one Snake... /// Xbox One GT: Durden HUN /// PS4 iD: Durden91
[47] soliduss
nov 12., hétfő 19:10 #5
Válasz Durden is ALIVE (#4) üzenetére
Ez nagy kérdés...3 db mini dlct terveznek.... és állitólag nem lesz benne új helyszin.

De az adatbányászok a cosmodrómot találták a fájlok között... lehet új nem lesz de a régiek visszatérnek???

jövőre jön az Anthem ( szerintem bukó lesz) és a The Division 2 (ami szintén sokat tanúlt az 1 részből).... úgy,hogy nagyon oda kell tenniük magukat a jövőben.

A forsaken kegyetlenül elkapott.... és aki megvette tuti nem csalódott.
nov 12., hétfő 17:37 #4
A vanilla D2 utozongeje a Forsaken rossz teljesitmenye, ezen nem kell csodalkozni. X-en is nagyon sokan hagytak ott a jatekot akik nem jottek vissza a Forsakenre (sem). Azert remelem a kovi kieg-ek hozzak a Forsaken szintjet, az valami baromi jo lett!!!
There is only room for one Boss and one Snake... /// Xbox One GT: Durden HUN /// PS4 iD: Durden91
[20] WarAdmir4L
nov 12., hétfő 17:11 #3
En elvagyok igy is a Destinyvel de megerdemnek egy bukast mint a Bioware.
Widze ze wszyscy wstydza sie jezyka ojczystego!!!! Nokia 3210, EN3854MFX hűtőgép...
[41] Kuresz
nov 12., hétfő 15:50 #2
Csoda?
Kiadtak egy szetvagott, ures ...rt az acti miatt(?), hogy majd a dlc-kkel tesznek bele tartalmat, aztan csodalkoznak, hogy 4x nem futnak az emberek a boltba? Ha az elso dlc lett volna a forsaken, nem igy allnanak.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
nov 12., hétfő 15:03 #1
Arigatou Hunk2.
I am such a B.A.