Microsoft: erősödnek a belsős stúdiók
Eddig 72 hozzászólás
mcmacko
2018. augusztus 12.
vasárnap 17:49


A Microsoft szeretne megújult fókuszt helyezni az Xbox és PC exkluzív címeikre (rájuk is fér), ennek a célnak a beteljesítéséhez pedig új belsős stúdiók felhúzása és megerősítése az egyik első fontos állomás.

A The Initiative nevezetű csapat több új nagy nevet igazolt le - többek között a Sony Santa Monica Studio-tól, a Rockstartól és a Crystal Dynamics gárdájától.

Olyan nevek kerültek tehát a Microsofthoz, akik feltehetően tényleg nagyot dobnak majd a stúdió kreatív erején. A God of War vezető producere és a Red Dead Redemption fő tervezője/írója mellett olyanok is a csapatba kerültek, akik a fenti stúdiók mellett a Riot, a Respawn, az EA és a Microsoft egyéb stúdióit is megjárták.

Kíváncsian várjuk, hogy az all-star csapat mire lesz majd képes az MS berkein belül.

Összesen: 72 [1-50]
1 | 2
[13] Guba33
aug 14., kedd 15:31 #72
Mikor játszom semmit nem ad hozzá a játékhoz,hogy az adott cím ex vagy nem,és tényleg marhajó,hogy jön pár ex N-re,közben szinte semmi más.Nyilván akiknek ezek a kedvencei azoknak jó,vagy aki több gépet is akar tartani.Igen,tök jó lenne pár Zelda minőségű ex X-re is(valakiknek) de tök jó lenne ha a Resi 2 Remake is jönne N-re(valakiknek),meg egy rakat játék még ami nem.Szóval hajrá-hajrá!☺
[10] Cell
aug 14., kedd 14:00 #71
Válasz Guba33 (#69) üzenetére
Én a belsős címekről, a saját, exkluzív felhozatalról beszéltem (mivel a hír is ezt tárgyalja, hogy az MS igyekszik ezen a fronton megerősödni), nem az összfelhozatalról, amiről te írtál. Az megint más.
[28] lacapaca
aug 14., kedd 13:35 #70
Válasz kiső (#68) üzenetére
Ebből is látszik, hogy aki okos, X-et vesz
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[13] Guba33
aug 14., kedd 13:04 #69
Válasz Cell (#9) üzenetére
Ha olyan lenne a felhozatal X-en,mint N-en,akkor hogy játszottam volna a Resi 7,Alien Isolation,Pro Evo Soccer,Forza,World of Tanks játékokkal,amiket szeretek?.Szeretem a tankokat,sebaj lehet Splatoonozni az is majdnem olyan...Jön a Resi 2 Remake,arról sincs hír N-re.Úgyhogy neked lehet baj,hogy nem olyan a felhozatal X-en,mint N-en,de azért van aki nem bánja.
[36] kiső
aug 14., kedd 6:52 #68
Válasz lacapaca (#66) üzenetére
Mert az exkluzivitás nem csak a cégek érdeke, hanem a játékosoké, még ha ez furán is hangzik. Ezt már egyszer kifejtettem, de nem volt túl sok támogatóm, főleg az X-es oldalról.
[15] Joel1970
aug 14., kedd 4:39 #67
Így már lesz minőségi exklúzív cím!Miért nem vásárolja fel a Microsoft a Sony Playstation részlegét?Amennyi pénzük van...
.
[28] lacapaca
aug 13., hétfő 21:43 #66
Válasz arpi0912 (#61) üzenetére
Így van. Ha a cégeken múlik, sose lesz olyan, amirõl írtam. És akkor végre el is jutottunk oda, hogy miért furcsa nekem, ha egy játékos a saját érdekének tartja az exkluzivitást. Mikor az pontosan arra való, hogy ezt a helyzetet bebetonozza. Nem azt, ami neki lenne a legjobb, hanem azt, ami a cégeknek.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[26] arpi0912
aug 13., hétfő 21:31 #65
Válasz muerte (#62) üzenetére
Így van.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[50] Dude
aug 13., hétfő 20:56 #64
Istenem. Végre az MS a helyes úton indul el, ami az X360-at is sikeressé tette. Már csak a gimmick mentes bika hardver kell a következő genre és jó kis verseny lesz itt.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[13] muerte
aug 13., hétfő 20:20 #63
Akkor next Gen nyitokinalat kapcsan lehet remenykedni, hogy ütös lesz.
Ami nem ol meg az erosit
[13] muerte
aug 13., hétfő 20:14 #62
Válasz arpi0912 (#59) üzenetére
Minden üzlet a penzröl szol. Amelyik ceg mast mond az hazudik.
Ami nem ol meg az erosit
[26] arpi0912
aug 13., hétfő 19:25 #61
Válasz lacapaca (#60) üzenetére
Pont ezért nem lesz ebben változás sohase. Mert nem érdeke a cégeknek az egységesítés. Senkinek se lenne ha egy ehhez hasonló céget vezetne, még neked se hiába írod most azt hogy ez lenne a legjobb.
Ez tipikusan az a téma, amit nem szabad csak a saját nézőpontból megközelíteni.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[28] lacapaca
aug 13., hétfő 17:35 #60
Válasz arpi0912 (#59) üzenetére
Nem laikus, csak mivel nem vagyok egyik cégnek sem az embere, nyilván a saját szempontomból nézem a dolgokat. És akkor le is írtad, amit én is eddig, hogy ez kinek az érdeke. A több, jó játékkal semmi bajom nincs. A exkluzivitás nem az én asztalom. Az a cégeké.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[26] arpi0912
aug 13., hétfő 15:20 #59
Válasz lacapaca (#54) üzenetére
Ez az egységesítés is ilyen laikus megközelítés, persze hogy jó lenne. De hogyan? Fogjon össze a 2 nagy cpu gyártó és hozzon létre egy közös cpu-t, ugyan így a videókártya gyártók? Vagy a konzol gyártók? Ezt a témát egyszerűbb feldobni mint normális választ találni rá.
Lehet boncolgatni ezt a témát kismillió megközelítésből, de szerintem azzal mindenki tisztában van hogy ez az iparág nem feltétlen arról szól, hogy a lehető legjobb legyen a felhasználóknak.
Kérdésedre is válaszolva, de jobb lenne, nekünk felhasználóknak biztosan. (még a fejlesztőknek is, habár itt már nem vagyok teljesen biztos, hogy egységes platform esetén is össze adódnának-e a mostani 3 platformon értékesített gépek számai) Mindenki másnak akik ezen nagy cégek hw beszállítói, és akik pl vga, cpu fejlesztéseket csinálják biztos nem.
Persze lehet azt mondani, hogy mi a saját (felhasználók) érdekeit nézzük és legyen az ami nekünk jó. De pont ezt csinálják a cégek is, azt teszik ami nekik jó és az nem az egységesítés.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[10] Cell
aug 13., hétfő 15:14 #58
Válasz neuroflex (#57) üzenetére
Hát, 1 megás nettel nagyon sok lehetőségem nincs.
[39] neuroflex
aug 13., hétfő 15:03 #57
Válasz Cell (#52) üzenetére
Forever alone
...retribution...
[48] Fórumozó
aug 13., hétfő 14:51 #56
Válasz Cell (#50) üzenetére
A Square Enixnél simán kap mindenki 10 évet a fejlesztésre.
MEDIOCRE
[10] Cell
aug 13., hétfő 14:49 #55
Válasz lacapaca (#54) üzenetére
Erre szerintem legjobban egy direkt erre szakosodott személy (fejlesztő) tudna objektíven válaszolni, de szerintem ez a specifikus hardveres dolgot az előző generációban elhagyták. Ezek a gépek tudomásom szerint már a klasszikus x86 architektúrára épülnek, nincs már ez a kamatyolás a Cell processzorral.
[28] lacapaca
aug 13., hétfő 14:43 #54
Válasz arpi0912 (#43) üzenetére
És akkor itt jön a következõ kérdés: mi értelme a specifikus hardvernek, ha a belsõsökön kívül mindenkinek csak szívás? Nem lenne célszerübb inkább egységesíteni, hogy mindenkinek ugyanolyan jó legyen?
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[10] Cell
aug 13., hétfő 14:39 #53
Válasz neuroflex (#51) üzenetére
Nem, mivel nem láttam értelmét.

Plusz nekem a mostani generációnak az első pár éve azzal telt el, hogy (hiába) vártam a PS Vitára a számomra érdekes játékok érkezését. Az volt az első és egyben utolsó eset, hogy én konzolt premierkor veszek. Szerintem hülyeség, de ez én vagyok!
[10] Cell
aug 13., hétfő 14:37 #52
Válasz neuroflex (#44) üzenetére
Nemrég szereztem be egy PSP-t és egy PS2-t, ezenkívül PS3 van, így eltolódott a PS4-re váltás.
De már nem sok cím van a back log-omon és akkor jöhet a PS4 vétel. A felhozatal már összeállt, amiért érdemes beruháznom rá. (UC4 és Lost Legacy, God of War, Detroit, Spider-Man, Order, Witcher 3, RDR 2, Bloodborne, Horizon, Gravity Rush 2 és Last Guardian, Until Dawn, plusz hagytam a Shadow of the Colossus-t PS2-n és inkább lecsapok a remake-re.) Ezzel én kb. 2 évig tökéletesen el is leszek.

Ha ez megvan, akkor még a hátralévő exkluzívok (pl. Ghost of Tsushima) után fogom és eladom/cserélem egy Switch-re. Azzal is kihúzok egy pár évet, utána pedig már a PS5/Xbox Two-nak is remélhetőleg lesz olyan felhozatala, hogy lehet rajta gondolkozni.
Én így szoktam csinálni.
[39] neuroflex
aug 13., hétfő 14:37 #51
Válasz Cell (#51) üzenetére
Tehát a megjelenés óta eltelt 5 évben nem volt egyik jelen generációs géped se.
Ennyit akartam tudni.
...retribution...
[10] Cell
aug 13., hétfő 14:28 #50
Válasz lacapaca (#41) üzenetére
Akkor valami félrement. Vagy légy szíves mutasd meg (most mindenféle cinizmus, kötekedés nélkül, komolyan mondom) hogy hol próbáltam meg az én igényeimet bárkire is ráhúzni? Amikor direkt próbáltam több helyen is leírni, hogy ez csak az ÉN álláspontom és hogy ÉN hogyan látom a dolgokat és hogy ÉN fogadtam ezt a hírt.
Nem állt szándékomban sehol sem általánosítani (btw én sem szeretem, ha valaki úgy fogalmaz), így elnézést, ha valahol mégis úgy sikerült megfogalmaznom, hogy annak tűnt.

SZERINTEM olyan szempontból lenne előnyös pl. egy Vanquish 2 exkluzivitás, hogy legalább elkészülne. Így aki élvezte az első részt, várhatja a másodikat is. 8 éves játékról van szó, ha akkora anyagi siker lett volna, mint amilyen jól szerepelt kritikailag, valószínűleg a Sega már rég megcsináltatta volna, akár a Platinum-mal, akár egy másik csapattal.
Ehhez hasonló történt a Bayonetta esetén is, legalábbis én úgy tudom. Most jobb lett volna, ha az N nem karolja fel az IP-t és hagyják elveszni a fenébe? Jó, exkluzív lett, hát ez van. Inkább készüljön el egy platformra, mint egyre sem.

Miért jó, hogy a Ninja Theory mostantól a Microsoft-nak fejleszt? Nagyjából szintén az előbb olvasottak miatt. A Heavenly Sword, az Enslaved és a DmC önmagukban szerintem mind-mind zseniális játékok voltak. Viszont eladásokban sajnos egyik játék sem lett ilyen sikeres. Előbbi 2-t valószínűleg épp ezért nem is folytatták, utóbbiból pedig inkább előhozták az eredeti szériát és folytatják az igazi 5. résszel.
A Hellblade-el bár végülis befutottak szerencsére, de úgy tudom azt is kvázi a csőd szélén hozták össze.
Most, hogy az MS megvásárolta őket, persze, továbbra is ott van a lehetőség, hogy bezárják őket, lelövik a projekt-et, akármi, de ugyanakkor ott van a másik kimenetel is, hogy egy biztos anyagi háttértámogatás mellett tudnak egy olyan játékot fejleszteni, amit valószínűleg indie fejlesztőként nem biztos, hogy meg tudtak volna engedni maguknak. Mert szerintem a csapatnak megvan a tehetsége hozzá. Vagy szerinted miért engedtek az MS ajánlatának?

Ezek a "mi történne, ha a belsős címek mindenre kijönnének" féle témájú kérdések meg lehet egy több órás podcast-ben sem férnének bele, de ha ennyire érdekel: én úgy gondolom, hogy ha ez így lenne, akkor leesne az "exkluzívok" színvonala.
A $ony példáján maradva (mert őket ismerem ilyen szempontból a legjobban) nem hiszem, hogy pl. eltökölnének 5 évet egy God of War-ral hogy olyan játékot tudjanak kiadni, amilyen végülis lett (aztán most ha ez szerinted és/vagy Fórumozó szerint egy hatásvadász presztizs projekt lett, az a ti dolgotok, én tiszteletben tartom, hogy ez a műfaj/franchise/újítás nem mindenkinek jön be, szerintem ezzel semmi baj nincs), vagy hogy visszarántanák a The Last Guardian-t a fejlesztői pokolból, hagynának ennyi időt a Polyphony-nak, hogy összerakja a GT Sport-ot stb.
Van olyan belsős csapat a $ony-nál, akik ebben a generációban csak 1 vagy 0 játékot jelenítettek meg eddig. (Az idei felhozatalból pl. a Detroit, ami szintén 5 évig készült.) Ekkora szabadságot és időt per pillanat nem is tudom, hogy a Rockstar-on és a CD Projekt RED-en kívül melyik külsős csapat kapja meg. De fel lehetne hozni akár Kojima és a Konami esetét is, aminek végülis előbbi oldalán a Death Stranding, utóbbi oldalán pedig az MG Survive lett a vége.

Ha minden multiplatformosodna, na ennek ott vége lenne és menne ott is a tömeggyártás, az új IP-k fejlesztéséből meg valószínűleg szépen visszavennének és mennének inkább a bejáratott címek folytatásai. Nem lenne Ghost of Tsushima, nem lenne Spider-Man, nem lenne Dreams, hanem Uncharted 6, God of War 8 , Gran Turismo 9 és társai. (Ééés igen, elég nagy a valószínűsége, hogy ezek jönni is fognak ettől függetlenül, ami engem speciel addig nem érdekel, amíg tartják azt a színvonalat, ami NEKEM megfelel.)
Én így gondolom, de biztos vannak olyan pontok, ahol rosszul látom a dolgokat.
[26] arpi0912
aug 13., hétfő 14:25 #49
Válasz Fórumozó (#46) üzenetére
Jogos, belsős exekre gondoltam, nem 3d partyk-ra. Mert azok aztán tényleg nem mutatják meg a gép erejét. Egyébként az UD baromi szép, viszont az igaz rá hogy nem az feszegeti a ps4 határait.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[38] Hunk2
aug 13., hétfő 14:10 #48
Válasz theSickness (#40) üzenetére
Mikkis hírek allatt több sunnyi faan.
Azthitem ezt már tudod?
"Élni és élni hagyni"
[22] Hendrix
aug 13., hétfő 14:10 #47
Válasz theSickness (#45) üzenetére
Az már tényleg a legalja lehet...
¯\_(ツ)_/¯
[48] Fórumozó
aug 13., hétfő 14:08 #46
Válasz arpi0912 (#43) üzenetére
Mondjuk a Bloodborne pl. aztán nem igazán hoz ki sokat a PS4-ből, az Until Dawn is szaggat, ennek ellenére marha jó volt velük játszani. De elbírná más gép is őket.
MEDIOCRE
aug 13., hétfő 13:59 #45
Válasz lacapaca (#41) üzenetére
Olyat konkrétan hallottam elhangzani egy csalódott (?) vásárlótól, hogy a Crash N Sane Trilogy jön másra is, ezért "így már nem olyan jó játék".
[39] neuroflex
aug 13., hétfő 13:52 #44
Válasz Cell (#38) üzenetére
Tehát akkor neked jelenleg nincs se ps4-ed,se switch-ed,se one-od,mert mindnél hiányzik vmi?
Vagy mi a lényeg?
...retribution...
[26] arpi0912
aug 13., hétfő 13:50 #43
Az utolsó gondolataidra, biztos nem lenne ugyan olyan a minőségük és/vagy várhatnál még több időt rájuk. 1 specifikus hw-re sokkal egyszerűbb optimalizálni és kihozni belőle a maximumot mint 2-3 hardverre. Ezért is van az hogy az egyes gépek igazi erejét az exek mutatják meg, és nem a több platformra készített játékok.
Ez alól kivétel pl a majdani RDR 2, ami szerintem hozza egy belsős ex. minőségét az eddig látottak alapján technikai oldalról minden téren és tényleg az összes hw határait feszegeti. Cserébe mennyi időt is kellett rá várni a GTA 5 után? Elég sokat. A többi multiplat cím meg ingadozó minőségű, mert a multiplatnak ára van, és pont ez az.
Az hogy most valaki szerint ez jó vagy rossz, az szubjektív.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[48] Fórumozó
aug 13., hétfő 13:33 #42
Válasz lacapaca (#41) üzenetére
A játékosok max. identitástudatot nyernek vele, ahogy sok mellékelt ábra is mutatja.
MEDIOCRE
[28] lacapaca
aug 13., hétfő 13:29 #41
Válasz Cell (#38) üzenetére
Oké, és akkor ez vagy te. És a saját igényeidet húzod rá mindenkire. Pont errõl írok, hogy ez nem így müködik. Van egy gép, ami egyértelmüen nem a te ízlésed. És van kettõ, ami meg megfelel. Nem kell mindentõl azt elvárni, hogy neked készüljön. Az ideális az lenne, ha az exkluzivitás nem arról szólna, hogy minél több gépet tarts otthon. Fogalmam sincs, hogy a játékosoknak (így általánosságban, mert amire elõször reagáltam, ott így fogalmaztál) mitõl lenne öröm mondjuk egy általad említett Vanquish2 exkluzivitás. Vagy hogy a NT leendõ játékai mostantól csak Ms gépeken lesznek elérhetõk. Játékosként nem tudom ez mitõl jobb annál, mintha jönne mindenre, amire technikailag alkalmas. Mi történne, ha ezek a belsõs címek kijönnének a másik gépre is? Rosszabbak lennének? Mi lenne, ha pl. a Sony azt mondaná, hogy a God of War-t, U4-et, GTS-t hozná X-re is? Vagy a N címei jönnének a másik két gépre? Ennek örülnének-e jobban a "játékosok" vagy az exkluzivitásnak?
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
aug 13., hétfő 11:49 #40
Válasz Rick Dangerous (#39) üzenetére
Ezt ugye nem gondolod komolyan...
aug 13., hétfő 11:20 #39
Minek? A X fanbojoknak nem fontosak az exkluzivok. Vagy ha fontosak, akkor ugy szeretik oket, ahogy vannak.
Don't let the bastards grind you down
[10] Cell
aug 13., hétfő 10:52 #38
Válasz lacapaca (#26) üzenetére
Nekem sincsenek náci hajlamaim és tartom magam vagy az exkluzív címeket felsőbbrendűnek, hogy csak ezekkel játszok, félre ne érts!
De 10+ éve benne vagyok ebben a hobbiban és nekem ez idő alatt ezek a játékok jelentették a legnagyobb élményt. Mostanság nincs sok időm, de régebben volt és ezalatt sok multiplatform címet kipróbáltam, de ha most is végignézek a gyűjteményemen, szinte csak exkluzív címekkel vagyok tele most is. Ha időnként visszanyúlok egyet nosztalgiázni, akkor is inkább ezek felé húzok. Én ezért is ragaszkodok ennyire a belsős címekhez.

Online multi, közösségek, szolgáltatások, meg ilyenek totál nem érdekelnek, max. 1-2 játéknál. Alapból ellenzem azt, hogy fizetni kell a multiért, Instant Game Collection/Games with Gold ide vagy oda. A mostani generációból talán az RDR 2 lesz az első, amire azt mondom, hogy komolyan kíváncsi vagyok, mert nekem az első rész is hatalmas élmény volt. De ezért meg nem váltanék be egy éves előfizetést, főleg, hogy PS3-on ezt anno úgymond extra költség nélkül toltam. (Ezt hozhatnák vissza, ezzel is jól járhatnánk egy páran.)

Ahogy Fórumozó is írta, mindenkinek más a prioritása: nekem az, hogy legyen egy konzolgenerációnál 10-15 olyan játék, amire azt mondom, hogy ezért már megéri megvenni a gépet. PS4-nél ez már kezd összejönni, One-nál pedig ha visszamegyek a klasszikus Xbox-ig sincs meg. Pedig nekem semmi bajom a géppel és egyre szimpatikusabb a Microsoft hozzáállása is a témához, de egyszerűen.....már leírtam.

Az N pedig a hordozhatóság miatt érdekelne elsősorban, de persze az sem holnapután.
[48] Fórumozó
aug 13., hétfő 10:35 #37
Válasz arpi0912 (#34) üzenetére
Ez az, mindenkinek más a preferenciája.
Akinek az exklúzívak fontosak, vegyen olyan gépet, amire van.
MEDIOCRE
[48] Fórumozó
aug 13., hétfő 10:35 #36
Válasz arpi0912 (#34) üzenetére
Persze, mert az abszolút nem unalmas, hogy "kár, hogy MS-re nincs exklúzív, mert úgy vennék egy X-et, de nincs miért".
MEDIOCRE
[9] Gergo89
aug 13., hétfő 10:32 #35
Lassan tényleg olyan lesz ez az oldal, mint valami öregek otthona. Valaki kockás takaróba betakarva, szorongatva a kakaóját mind nap elmondja, hogy szarok a PS exkluzívok. Komolyan már kívülről tudom azt a 4-5 témát ami minden egyes nap előjön a híreknél. És ugyanaz a 4-5 ember tolja, aminek a végén jön az ápoló és eltolja a kerekes széket, mondván: urak, ezt továbbiakban privátban tessék megvitatni. Mondjuk nem tudom mire gondol privátban, a cellára?
[26] arpi0912
aug 13., hétfő 10:32 #34
Válasz Fórumozó (#33) üzenetére
Én pont a tükör képed vagy ezek szerint.
Nagyon olcsón beszerzem az általad is említett játékokat és végig is viszem őket, de 90%-ukból egy kumma jelenetet nem tudok felidézni 1 hónap után se, nem hogy évek multán. Ellenben a sony exekből, és nem csak hatásvadász jelenetekre gondolok, sok gameplay elem is van ami emlékezetes maradt számomra.
Amúgy furcsa, hogy sokan ha sony exekről van szó egyből csak a nagy AAA-s játékokra gondolnak, miközben nálam simán system seller a Housemarque játékai is és azok is sony exek: Resogun, Aliennation, Nexmachina, Matterfall. Ezek gameplaye meg műfajon belül masterpiece és a közelébe nem ér semmi.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[48] Fórumozó
aug 13., hétfő 10:17 #33
Válasz arpi0912 (#31) üzenetére
Nekem a kedvenceim most is leginkább multik...Alien Isolation, RE7, Dark Souls 3, What Remains of Edith Finch, a guilty pleasure AC Unity, stb.
Vannak persze futószalag címek, de ha nekem választanom kellene, hogy csak multikkal vagy csak exklúzívokkal játsszak, kérdés nélkül mennék az előző felé.
Az idei évből még simán összeszámoltam 8 címet minimum, ami érdekel, mind multi. A bejelentett Sony exek közül meg egyik sem érdekel.
MEDIOCRE
[36] kiső
aug 13., hétfő 10:17 #32
Válasz Fórumozó (#30) üzenetére
A multik 99%-a is rohadtul el van már fáradva, de hozzák a lóvét bőven, ezért orrba-szájba nyomatják őket, amíg megéri nekik. Sokat agyalni nem kell rajtuk, ezért lehet futószalagon nyomatni őket.
[26] arpi0912
aug 13., hétfő 10:10 #31
Válasz Fórumozó (#30) üzenetére
De ugyan ez igaz az összes multiplat címre, azzal a különbséggel hogy még 4k UHD tv-n se állejtős a látványuk. Nekem nem rémlik egy olyan multi cím se az utóbbi évekből ami annyira kiemelkedő gameplay elemmel bírt volna.
A multi címek 90%-a simán kihagyható, mert vagy már láttuk 5x vagy mert jövőre úgyis jön egy még picit tovább reszelt változata. Futószalagon gyártják őket érdemi újítások nélkül.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[48] Fórumozó
aug 13., hétfő 10:07 #30
Válasz grosy (#29) üzenetére
Presztizs projekt = ami jól néz ki 4K HDTV-n, de igazából semmilyen kiemelkedő gameplay elem nincs bennük, ellenben hatásvadászok. Uncharted, GoW és társai. Vannak persze kivételek, de az ünnepelt exek, mint játékok, szerintem többnyire simán kihagyhatók.
A belsős címeik tekintetében többnyire egyezik a véleményünk.3rd party exből hirtelen nem is tudok semmit mondani, ami _nekem_ a jelen generáción megmaradt volna. A Yakuzák talán, de az is baromira elfáradt.
MEDIOCRE
[14] grosy
aug 13., hétfő 9:55 #29
Válasz Fórumozó (#28) üzenetére
Bármi is a véleményem a ps exekről, ettől függetlenül szépen hoznak a konyhára, nem gondolnám, hogy csak presztízsből készítenék éveken át.
[48] Fórumozó
aug 13., hétfő 9:42 #28
Válasz grosy (#24) üzenetére
"Szerintem"
"Nekem"

Nyilván most a PS4 exekről van amúgy szó. A Nintendot leszarom.
MEDIOCRE
[48] Fórumozó
aug 13., hétfő 9:36 #27
Válasz Cell (#25) üzenetére
Nekem az előző generációban szinte az összes kedvenc játékom multiplatform, ebben a generációban is csak 3 az, ami ex. De ahogy mondod, kinek mi. Csak mindenki nehezen dolgozza fel, ha másnak mások a prioritásai.
MEDIOCRE
[28] lacapaca
aug 13., hétfő 9:30 #26
Válasz Cell (#15) üzenetére
Mert marhára nem érdekel, hogy valami exkluzív-e, vagy sem. Felõlem mehetne a Gears/Halo/Forza is bármelyik gépre. Na én ezt nevezném annak, hogy mi, játékosok jól járnánk vele. Nem azt, hogy a cégek hogyan versenyeznek azon, hogy milyen arányban tudják tagolni a piacot. Te is írod, hogy kevés az idõd. Dehogy tartanál 3 konzolt egymás mellett. A piac nagyon kis hányada csinálja ezt. A legtöbben választanak egy gépet maguknak, oszt jó napot. Az egyre több elõfizetési rendszer, profil, kialakult közösségek, digitális vásárlások ezt preferálják. Ízlésnek megfelelõen választva, egy gép is bõven le tudja fedni egy átlag játékos igényeit. Én persze X-esként örülni fogok, ha ebbõl számomra jó dolog fog kisülni. De ha a N, vagy a Sony kínálata jobban tetszene, olyan gépet tartanék. És marhára nem érezném azt, hogy nekem játékosként milyen fasza, ha egyik másik játékkal játszani akarok, ahhoz vehetek még egy gépet. Miközben a meglévõ nekem tök kényelmes, és csak a gyártók érdekei miatt nem fut rajta néhány játék.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[10] Cell
aug 13., hétfő 9:12 #25
Válasz Fórumozó (#22) üzenetére
Mintha a multiplatformoknál nem ez lenne a helyzet!

Na mindegy, részemről ennyi, vár a munka!
[14] grosy
aug 13., hétfő 9:10 #24
Válasz Fórumozó (#22) üzenetére
"99%-ban az erdemi tartalom mar az elozo gen ota is multiplatform."
"Keves sztem az olyan ex, ami nem csak presztizs projekt, hanem jatekkent is megallja a helyet."
Remélem csak viccelsz, hogy így gondolod, mert ha nem, akkor ez az évtizedé
[14] grosy
aug 13., hétfő 9:07 #23
Válasz Gergo89 (#21) üzenetére
Ott is az akkori kor zsenijeit tették egy csapatba, és nem működött.
Összesen: 72 [1-50]
1 | 2
Friss hírek

20 | Gamer365 Podcast 2019 május - Botránykeszt!

Májusban nem csak az esőből érik arany, de a podcast sorozatunk is folytatódik, amelyben többféle témát érintünk, egyfajta új irányt felvéve. Kasztoljuk a skandallumot (sic!), osztjuk az észt, ti pedig nyomassátok a bentebb hallgatható botrányos podcast adást!

47 | Star Citizen: a pénz elfogyott, játék nincs

Na de mi a helyzet a Star Citizen-nel? – kérdezheti az érdeklődő játékos, és joggal kérdezi: a játék hét éve készül, és még nem látszik a vége. A Forbes cikke ennél sötétebb képet fest: a stúdió annyi pénzt költött el, mint játékfejlesztő tán még soha, a játék pedig messze van a befejezéstől.

52 | Gamer365 podcast: Endgame

Nem, ez még nem a májusi "rendes" podcastünk, hanem egy különepizód, melyben kivételesen nem játékról beszélgetünk - hanem egy filmről, amit popkultúrális szempontból éreztünk annyira különlegesnek, hogy megérdemeljen egy podcast-epizódot.

1 | Friss videón a Wolfenstein farkasai

A Young Blood egy gameplay trailerrel erősíti a várakozást.

1 | Csúszik a Sonic mozifilm

Nem meglepő módon eltolják a megjelenést.

2 | Bloodstained: infók a megjelenés előtt

DLC-tervek, Iga hátizsákja és első napos frissítések.

2 | Marvel Ultimate Allience 3: itt az X-csapat

Az X-Men banda is felfedi magát a friss trailerben.

0 | Final Fantasy XIV: új DLC a masszív tábornak

Rengetegen regisztráltak az MMO szervereire.