[E3] The Last of Us Part II: ilyen a harc
Eddig 46 hozzszls
ne5h
2018. jnius 14.
cstrtk 12:53


A Sony konferencin ltott bemutatk kzl a The Last of Us Part II is nhny j rszlettel szolglt szmunkra a gameplay prezentci utn. Lssuk most ezeket.

Kezdskpp megerstst nyert, hogy a folytatsban Ellie lesz az egyetlen jtszhat karakter. Ezzel egytt a csapat arrl is beszlt, hogy br nincs birtokban Joel fizikumnak s erejnek, a harcstlusa kreatvabb s agilisabb, de legalbb annyira hallos.

A lopakodsnl fontos szempont lesz Ellie testtartsa is (guggol vagy kszik), tbbek kztt ez is meghatroz lesz abban, mennyire knnyen veszik szre az ellenfelek. Ha mr az ellenfelek szba kerltek, az j AI okosabb lesz, mint az els rsznl. A velnk szemben llk folyamatosan egyttmkdnek egymssal s nv szerint utalnak trsaikra. Ezt ellenslyozand, Ellie tarsolyban lapul majd a fejlesztett kraftols s a kitrs.

A folytatsban igyekeznek nvelni a taktikzsi lehetsget, a jtkosoknak nagyobb szabadsgot biztostva a rendelkezsre ll eszkzk hasznlatval. Jelentsen tdolgoztk a kzelharci tmadsok rendszert, a csapat a mlysg s komplexits tern gy nyilatkozott, "majdnem olyan, mint 2D-rl 3D-re vltani". Egyidejleg tbb velnk szemben llval is harcolhatunk, ugyanakkor azt is szem eltt kell tartanunk, mikor rdemes meghtrlni.

A ltott bemutat rendkvl nyitott s lehetsg van r, hogy teljesen ms tvonalon haladjunk. Ilyen dntseknek ksznheten teljesen eltr helyzeteket kaphatunk. Ez tbbek kztt egyike azon cloknak, hogy a jtkosoknak tbb lehetsget adjanak a harcok sorn, akr teljesen elkerlve azokat. Btortani akarjk a jtkosokat, hogy megvlaszthassk a sajt stlusukat. Termszetesen ezttal is szmthatunk fejleszhet fegyverekre, valamint most is lesz lehetsgnk magunknak lszert gyrtani.

A fertzttek tovbbra is jelen vannak a jtkban s nagy fenyegetst jelentenek, valamint szmthatunk korbban nem ltott tpusak feltnsre is.

A csapat igyekszik elmosni a hatrokat a harci s nem harci sznterek kztt, ezltal elrni, hogy sose tudjuk igazn, mikor vagyunk biztonsgban. Ezzel akarnak elrni egy folyamatos feszltsget.

[7] Voorhees
jn 21., cstrtk 10:47 #46
Mr az elsben is j volt. Bika fokozaton, ha egy kemnyebb harcnl elhullottam tbl tszr lett ms a harc menete.
jn 17., vasrnap 20:21 #45
Vlasz theSickness (#21) zenetre
"rm nzni egy szpen megkomponlt jelenetet"

s ha a jelenetet te komponlod? Pusztn az utols zletes rsz a videban az elzmnyei nlkl tnyleg szkripteltnek tnik, a kamerakezels, ahogy az AI viselkedik s reagl s nmagban a harc a krnyezeti interakcikkal. Ami szerintem figyelemremlt, hogy a vide alapjn ez a mszrls brhol megtrtnhetett volna a ltott helysznek kzl a jtkos dntsei alapjn.
Nem gameplay-forradalom, nem is mondtam ilyet (nem rtem mirt adsz megint a szmba szavakat csak hogy vitatkozhass velk, de kezd ciki lenni) viszont ha a jtk rendszerei annyira flexibilisek, hogy lehetv tegyk az ilyen szitucik teljesen organikus kialakulst (ilyen elkpeszt minsgben) rendezi kzfogs nlkl, az a szinematik akcijtkok mfajnak az evolcija lesz - n meg ennyit mondtam sszessgben.
[3] Fronter
jn 17., vasrnap 9:57 #44
Vlasz Lacix (#43) zenetre
Megjelenskor lesz itt rcsodlkozs a most mg szkeptikus embereknl is. Nem fogjk elhinni amit ltnak, stb...
Szerintem ez mr megszokott a ND cmeinl. El sem tudom kpzelni mi lesz PS5-n.
[10] Lacix
jn 16., szombat 20:03 #43
Vlasz Kuresz (#40) zenetre
Ezt rdemes elolvasni
KATT!
Next gen ez rendesen.
Never give up, never surrender
[14] Joel1970
jn 16., szombat 13:13 #42
Nagyon bztatan hangzik.Az n kpernymn a legtbbszr gugolni fog Ellie!
LG OLED C8 65" + LG OLED E6 55" + 6 db PS4 + 5 db Xbox One , Xbox Gamertag:aron8008 PSN ID:aron8008
jn 15., pntek 23:18 #41
Vlasz Kuresz (#40) zenetre
+1 Bro!
M52TUB28
[41] Kuresz
jn 15., pntek 18:07 #40
Vlasz theSickness (#3) zenetre
Szoval egy alapbol rohadt jo jatek nem jo, csak marketing bullshit, ha magahoz kepest elore tud lepni. Viszont nincs benne max payne bullet time, tekken szintu kurva arconvagas (ala tekken gta), gts szintu autovezetes, mgs szintu lopakodas... Mert ezeket mar lattuk? Oke.
"Minden multi cm exkluzv mert x-en olyan minsget ad ami pron is elrhetetlen."
jn 15., pntek 16:26 #39
Vlasz xanax (#38) zenetre
Ezt a rszt rtettem a kommentednek, viszont n pedig arra cloztam, hogy dacra ennek a fajta vltozsnak, a jtk sok rszt nem megfelelen sklzzk az ellenfelek megnvekedett agresszivitshoz. Vagy direkt gy oldottk meg, akkor viszont enyhn kontraproduktvnak rzem, mivel azokat az elemeket gyengtik, amiknek a hasznlatra egybknt aktvan tmaszkodnod kne.
I am such a B.A.
[5] xanax
jn 15., pntek 15:58 #38
Vlasz ne5h (#36) zenetre
De legalbb hivatalosan is jn a NG+ s lltanak a nehzsgen is hozz.
Viszont igazbl a "GOW-t akarok" mdra utaltam, ahol eltren az alap 3 nehzsgi fokon, itt megvltozik az ellenfl "viselkedse", nyilvn agresszvebb lesz, nincs igazi AI , de nagyon intenzv lesz a gameplay. A TLoU esetben viszont a grounded md ersen befolysolja magt a jtkmenetet. Nekem ezek a hozzadott pluszok ersen lendtenek az rtkn. Nem sok ilyen jtk van.
[10] Lacix
jn 15., pntek 14:11 #37
NXGamer analzis sok sok aprsggal:
KATT!
Never give up, never surrender
jn 15., pntek 12:54 #36
Vlasz xanax (#35) zenetre
Szerintem mondjuk a God of Warban pont rosszul lttk be az egyes szintekkel fellp extra nehzsgi vltozsokat, de ez mr legyen az n problmm.
I am such a B.A.
[5] xanax
jn 15., pntek 12:12 #35
Vlasz theSickness (#33) zenetre
A kedvenceim szeretem tbbszr vgigtolni, gy nlam az egyik plusz egy jtkban, ha van olyan mdja, ahol nemcsak az leter / sebzs tulajdonsgon szablyoznak, hanem megvltozik a jtkmenet sszkpileg, az ellenfelek viselkedse, teht amire eredetileg szntk a ksztk s nem a ma mr hlyebiztos norml md, amit rthet okokbl ez a msodik rsz is meg fog kapni. Hogy aktulisak legynk, a God of War GOW-t akarok mdja (ehhez mondjuk elg ppec kombismeret s taktika kell) is ilyen, igaz itt csak aggresszivtsban vltozik, de jval dinamikusabb s prgsebb lesz az egsz harc. A TLoU grounded mdjban van szerintem a legnagyobb vltozs, amihez volt szerencsm, nekem ott lett igazn az egyik kedvencem. Teljesen ms kpet mutat a gameplay. Javasolnm mindenkinek, hogy azon tolja vgig jra, de nyilvn aki akarta, megtette, aki nem, az nem is fogja. Minsgben a kzelbe nem volt semmi (kategriban most sincs), azt meg csak remlni tudom, hogy a msodik rsz gameplay tern is kiemelked lesz, brmennyi is teljesl az grtekbl.
[25] arpi0912
jn 15., pntek 11:31 #34
Vlasz theSickness (#33) zenetre
Kik akadnak fent azon hogy a jtkmenetet sztcincljk, s kik cincljk szt azt? A Tlou annak idejn se volt rossz ms jtkokhoz kpest, maximum a tankosabb Joel nem jtt be mindenkinek. Az hogy ma mr kevsb tnik flottnak az is csak azt bizonytja, hogy igen is fejldnek a jtkok hiba ltszlag ugyan azt ltod. Pont ez is ellenplda arra amit te prblsz slykolni, hogy mennyire is kevs jdonsg van ebben. Ezek szerint csak fejldnk, s nem forradalmastsrl beszlek az szerintem sincs. Viszont a rgi j mechanikk tovbb csiszolsa az egyrtelm.

Itt is ltva ms hasonl stlus jtkokat sincs az, hogy a Tlou2 semmiben se fejldik, bezzeg a tbbi jtk, st pp fordtva ltom a bemutatott gameplayek alapjn. pedig kaland jtkokbl azrt van j pr.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.
jn 15., pntek 11:19 #33
Vlasz arpi0912 (#30) zenetre
De akkor meg nem kell azon fennakadni, ha nem csak a grafikt, hanem a jtkmenetet is sztcincljk.

Nagyon sajnlom, hogy eljutottunk oda, hogy ha mr a grafika / sztori ok, akkor a gameplay mr majdhogynem mindegy, csak legyen hasznlhat. De ez valban az n gondom, ha (stlustl fggen) a harcok vagy a dntsek nem tik meg azt rdekessgi / interaktv szintet, akkor nem tud elgg lektni a jtk. Ezrt van az, hogy nekem nehzkesen ment a TLoU befejezse is, de hogy csak a bandnl maradjak. s mondjuk ezrt tetszett milliszor jobban az j God of War.
jn 15., pntek 11:13 #32
Vlasz legolas (#28) zenetre

[25] arpi0912
jn 15., pntek 11:12 #31
Vlasz legolas (#27) zenetre
Ht... n tbbek kztt ezrt nem is szeretek rgi jtkokat tolni, mikor mr vannak jabbak (s ezrt is tartom rtelmetlennek a BC-t, de ez ms tma).
Mindent a maga idejben, s inkbb emlkszek a rgi szp lmnyekre amikor az mg fasznak szmtott. Mint ksbb mikor mr tlag inkbb csak azt rzem, hogy szebbre emlkeztem.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.
[25] arpi0912
jn 15., pntek 11:08 #30
Vlasz theSickness (#26) zenetre
Mirt kell nmagban vizsglni? Pont a jtkoknl kell ms hasonl stlus jtkokkal egytt vizsglni, nem nmagban. Csak gy mrhet a fejlds a legknnyebben. Ha ezek megvannak ms hasonl jtkokban is akkor nem forradalmast semmit, de minsgben hozhat jat. Amit hoz is a vide lapjn az apr rszletekben.
Az AI-t nehz minsteni, mert ezt akkor leehtne jl meglni ha tbbszr neki tudnnk futni ugyan annak a rsznek, egy videbl kevsb jn t mennyire j is. Ha valjban is keresni fognak a kocsi alatt, mindenhol, kommuniklnak, s olyan lesz mint a videban csak dinamikusan helyzettl fggen, akkor az is elre lps lesz, s nem csak a Tlou jtkokban. Ms jtkokban sem annyira faszk az AI-ok mint gondoljuk, lsd TR.
Egybknt jtkmentbeli jdonsgokat nem lehet mindenbe beleerltetni, mert van ahol a tmhoz sem illik. Beletehetnk ebbe is a grapplet mint az U4-be vagy az j TR-be, de ebbe a vilgba mi rtelme lenne. Csak nevetsges lenne. Ha rted mire akarok kijukadni.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.
jn 15., pntek 10:50 #29
Vlasz legolas (#28) zenetre
Azt ksbb annyival korriglta, hogy rosszul fordtott sajt maga francirl angolra, valamint trlte az erre vonatkoz tweetjt. Most persze meg lehet krdjelezni, hogy ez cska bna mentegetzs vagy valban gy trtnt.
I am such a B.A.
[56] legolas
jn 15., pntek 10:35 #28
Vlasz theSickness (#26) zenetre
(az Eidos fejese egyenesen fake-nek titullta,)
Az emberi irigysg csodkra kpes......
Ha megtenn, hogy megmagyarzza Lara gugols mozgst a Tomb Raiderben, hogy mi clbl kzlekedik gy, mint egy trpe paralzises akkor azt megksznnm neki, mert az nem fake, hanem valsg.
[56] legolas
jn 15., pntek 10:30 #27
Vlasz arpi0912 (#25) zenetre
Megltjuk....Remlem amit lttunk (baromira tetszett kivve a lefejezst) az valban jelen lesz a jtkban s sokkal tbb szabadsgot, lehetsget kapok mint az els rszben. 2013-ban amikor megjelent nagyon tetszett, nemrg gondoltam vgigjtszom jra, de az UC4 s az ULL utn nekem ez a gameplay, mr kevsb tetszett mint anno.Lass,darabos,krlmnyes volt nekem, jra jtszva. Akkor nlam a hangulata miatt egy 9-est rt most relisan kb egy 7,5-et
jn 15., pntek 10:25 #26
Vlasz arpi0912 (#22) zenetre
Nem relativitsrl beszlek. Alapjaiban s nmagban kell mindent vizsglni. Ennek alapjn annyi ltszik a viden, hogy veszettl szp, animci szempontjbl ltszlag nincs prja (az Eidos fejese egyenesen fake-nek titullta, br ez meg inkbb barokkos tlzs), meg hogy a jtkmenet alapjait tekintve, a dodge-on tl olyan nagy dolgok nem trtntek, ami ht szerintem nem a legjobb dolog, lvn az els a lecsupasztott lopakods elemekrl plusz a stafiks szcsplsrl (meg megmszhat trgyak falhoz tmasztsrl) szlt.

Nyilvn a sztori drmaisgval s a rendezssel nagy gondok nem lesznek.
[25] arpi0912
jn 15., pntek 10:19 #25
Vlasz legolas (#23) zenetre
gy van. Ezrt is nem annyira industry standard az amit a Tlou2 prezentlt, hiba tnik olyannak mint mikkor a Fifba visszakerlt a hess.
Brcsak az lenne, de ltva ms jtkokat tnik fel csak igazn, hogy mennyire nem az.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.
jn 15., pntek 10:14 #24
Vlasz legolas (#23) zenetre
Ami dett rthetetlen. A Rise-nak vannak rdemei, csak azok pont nem ezek.
[56] legolas
jn 15., pntek 9:59 #23
Vlasz arpi0912 (#22) zenetre
A Tomb Raider legutols rsze animciban gameplay-ben, AI-ban, borzalmasan gyenge a sztorit meg hagyjuk inkbb. Ott azt mgis ltette mindenki csak tudnm mirt.....
[25] arpi0912
jn 15., pntek 9:53 #22
Vlasz theSickness (#18) zenetre
A kommentjnek kzps nagy rsze pont a jtkmenet beli fejldsrl szl. tsklottl felette?
Nem mondom hogy forradalmi, de a ltottak engem az MGS-re melkeztettek (ott volt kocsi al bebjs, s ott volt sokkal tbb mindenre kiterjed AI). De nem is kell hogy forradalmi legyen, az is elg ha a mr msohol is alkalmazott dolgokat j szintre emelik, s itt n ezt lttam. Pont ahogy Fronter is rta, az ilyen aprsgok azok ami miatt jszernek tud hatni egy rgi jtkmenet beli mechanika is. Feltve ha tnyleg ilyen lesz otthon a mi gpnkn is, de azrt remlem az ND-nek el tudom hinni azok utn amit az elmlt vekben prezentltak a gpeinken.

Nagyon nagy a kontraszt akr az j TR jtkhoz viszonytva is, pedig ott is van lopakods, sunnyogs a nvnyzetben (kszs nem biztos ha mr azt mondod hogy mennyire alap dolog ez ). A harc is sokkal darabosabb a TR-ben, a mozgs animci, stb lehetne sorolni sokig, arrl nem is beszlve hogy a TR MI-je finoman szlva is butcska.
Nem kell benyelni a PR szveget, de gondolkozni lehet arrl hogy ms jtkban ezek mg ennyire sincsenek kidolgozva mint itt ahogy ltom.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.
jn 15., pntek 0:03 #21
Vlasz priewoferdc (#20) zenetre
Ez tovbbra sem gameplay-forradalom, ennyit mondtam sszessgben. Szp dolog, st, rm nzni egy szpen megkomponlt jelenetet, de ez ettl maximum immerzvebb lesz, ha meg marad az els rsz core mechanikja (a fenteik alapjn nem szmtank nagyon msra), az... kevs. Persze szerintem.

Taln te is rzed, hogy nem az volt a lnyeg, szval igazbl sem nismtelni nem szeretnk, sem parttalan vitba nem mennk. Volt belle elg.
jn 14., cstrtk 23:48 #20
Vlasz theSickness (#19) zenetre
"akkor mirt van az, hogy pran elallnek egy ilyen szvegtl? ppen ez volt itt a lnyeg."

KI all el? Hogy van ennek brmi kze is ahhoz amit mondtam?
Megprblom rthetbben, mert gy nz ki megakadt flton: ha a jtkmenet olyan dinamikus s rugalmas lesz mint amit a bemutatott gameplay sugall elre megrendezett bullshit helyett, akkor ez egy kvetkez lpcsfoka lehet a mfajnak. A tny, hogy ltszlag nem csinl a jtkelemek szintjn semmi jat vagy komplikltat ezt nem kell, hogy neglja (a kurvaj s vrgagyi kztt lehet klnbsg pusztn ugyanazon jtkelemek megvalstsnak sznvonalban).
Hogy ehhez mirt relevns vlasz egy kiselads a PR-rl az szmomra rejtly. Persze a jtkmenet demt a PR bellthatja valsnak a realitstl fggetlenl, de ehhez meg lsd az els kommentem vgt.

"Ez az tltsz s tartalom nlkli villm-riposzt + lpjnk tovbb komb pedig jellegzetes troll hzs. Brav!"

Na ne rhgtesd mr ki magad. Troll lettem, mert nem vagyok hajland reaglni a teljesen flrement vlaszodra, ami radasul olyan agyrmmel indt, hogy a hasalst forradalom-kzeli mechanikaknt kommuniklja az ND, mikzben a hr is pp megemlti?
jn 14., cstrtk 23:07 #19
Vlasz priewoferdc (#17) zenetre
Ha "als tagozat felett akr evidensnek is vehetjk annyira, hogy ne kelljen pontokba szedve bizonygatni", akkor mirt van az, hogy pran elallnek egy ilyen szvegtl? ppen ez volt itt a lnyeg.

Ez az tltsz s tartalom nlkli villm-riposzt + lpjnk tovbb komb pedig jellegzetes troll hzs. Brav!
jn 14., cstrtk 23:04 #18
Vlasz Fronter (#16) zenetre
AMit te rsz, az grafikus / animtori ignyessg s kivl rendezs, ami kurvaj, csak pp nem szinomimja a jtkmenetbeli fejldsnek.
jn 14., cstrtk 22:16 #17
Vlasz theSickness (#15) zenetre
Ht szerintem a hasalst legfeljebb a kpzeletedben prblja brki is piedesztlra emelni, a PR egszsges gyanakvssal val kezelst pedig als tagozat felett akr evidensnek is vehetjk annyira, hogy ne kelljen pontokba szedve bizonygatni - noha itt mg komolytalan is nmileg a sok felttelezs miatt.

Na de tovbb lapozva, ha pr v mlva premier utn lelk a jtk el s a minute-to-minute gameplay gy fog kinzni mint a fenti videban, kzvezets s szkriptelt jelenetek nlkl, az bizony hatalmas lps lesz, nemcsak az els rszhez kpest hanem brmihez a mfajon bell. Fggetlenl attl, hogy hny helyen lttl mr hasonl mechanikkat.
[3] Fronter
jn 14., cstrtk 21:47 #16
Vlasz theSickness (#15) zenetre
Pedig az ltalad lertakkal ellenttben azt ltni, hogy a TLOU2 annyival lpett elre, mint semelyik msik jtk mg 10 de akr 20 vig NEM FOG tudni implementlni.
sszessgben biztosan gy lesz. A gameplay vals volt, s tnyleg ilyen okosak lesznek az ellenfelek. Aki ND jtkokkal jtszik, az tudja ezt, amit ott ltsz, az olyan otthon is, a kanap eltt lve.

Ne gy tekints a felhozott dolgokra, hogy ht ez semmisg, hanem majd sszessgben fog az llad leesni, amikor mindezt komplexen ltni fogod.
Csak egy aprsg: Amikor kiveszi a nylvesszt a hullbl. Ez a TR-ben gy nz ki, hogy hirtelen ott lesz a tokban, itt meg vgigmegy az animci. De sok ilyen aprsg felfedezhet a trailerben.
Ellie kitrsei is nagyon letszerek. Az hogy kt szekrny kztt knnyedn, akads mentesen tbjik. Az ellenfelet megtve kiesnek a nylvesszk s azt egyesvel fel tudod szedni.
Ahogy az AI kommunikl egymssal, mint ahogy egy ember tenn ezt.
Az AI sokkal komplexebb, valsgszerbb lett. Nem az van, hogy valaki tudomst szerez rlad, s a plyaszakaszon mindenki l rd, hanem nekik ezt le kell egymssal kommuniklniuk.
Vagy hogy amikor Elliet prbljk meg megtni akkor az elhajolsa fgg attl milyen magassgban trtnik mindez, milyen irnyban suhint az ellenfl, az animci is abban az irnyban trtnik meg. Ms jtkban csak egy vagy kt ilyen mozdulat van, itt sokkal tbb.
Vagy hogy lehajol az ellenfl, s benz a kocsi al - ilyet ms jtkban nem ltsz.

Mindez szerepel a gameplay trailerben, meg a fejlesztk is errl beszltek, hogy ez bizony dinamikus, nlad is hasonlan trtnik meg.

Ez a sok apr dolog fogja adni azt, hogy ez egy 10 pontos jtk legyen. St a generci legjobbja legyen. Ez az elvrsa az embereknek, ezt a ND is jl tudja, s gy ltszik meg is fog felelni az elvrsoknak.
Nekik erre van erforrsuk, na meg kreativitsuk ezt megvalstani.
Ez mg szpen felprgetheti a PS4 eladsokat a generci vgre. Ez kell a Sony-nak. s itt nem a Microsoft-al akarnak "harcolni", a Sony clja egyszeren a magas bevtel, de ehhez sok eladott gp kell, s hogy erre sok jtkot vegyenek meg az emberek. Ha vannak ilyen hz cmek, mint pl. ez a jtk, akkor az emberek msik jtkot is meg fognak venni, s ez bevtel nekik. Ennyire egyszer a dolog.
jn 14., cstrtk 20:53 #15
Vlasz priewoferdc (#12) zenetre
Ha kveted az AAA propagandt, nem kell annyira a sorok kzt olvasni, hogy fennakadjon a szrn a bullshit. Szmomra ijeszt / taszt / vicces (hangulat fggvnyben alhzand), hogy az olyan dolgokat prblnak kisminkelve piedesztlra emelni, amikkel... nem is rtem, mit szeretnnek.

Egy kib@szott hasals? Kb kismilli, lopakods jtkban szerepel s azrt ez nem egy forradalmi mechaniknak hangzik - hha, hasalva kevsb ltnak meg, de lassabb vagy, guggolva meg fordtott arnyban van mindez. Mind blown.

Nyitottabb helyek, ahol elkerlhetek a harcok? Ezt kell kommentlni? Br lehet, hogy az ND-nl ez valami j terep, br mr (s hellyel-kzzel gyesen) ebbe mr belekstoltak az UC4-ben is.

A kzelharc "majdnem olyan, mint 2D-rl 3D-re vltani" komplexitsa meg... ne mr. Egyrszt a jelek szerint Ellie elkerlseire s dinamikusabb ellencselekvseire gondoltak, ami meg ltszlag kontextus fggvnye (rtsd: olyan, mint egy QTE-szekvencia, felvillan gombok nlkl, a'la The Bourne Supremacy pozci-fgg mozdulatai, vagy szinte brmi, akr az ND-tl az UC2 ta).
Msrszt meg nem lehet annyira komplex, mivel a clkznsg nem ezt ignyli, hanem szrakozni szeretne, a mlysggel csak vesztenek az immerzibl, mrpedig az lenne az ND jtkok cscspontja.

Nagyon okos ellenfelek? Ez nem az ND erssge, de nem is baj, mert (lsd az elz pontot) nem hardcore lmnyt, hanem lmnyt vrnak a rajongk.

Egy dolgot kellene platformtl fggetlenl elfogadni: itt kkemny PR-kzdelem folyik a figyelemrt, s mg az sem akkora gond, ha a vgre a begrt dolgok tredke kerl csak bele a vgleges produktumba. Egy E3-as sajtkzlemny esetben olyanok a rajongk, persze, mint a csajok, amikor elhiszik a szupermodellekkel bemutatott kenck greteit, vagy amikor a kicseszett egszsgtelen dtital-mrkt a szeretettel adjk el mr vtizedek ta.

s ennek semmi kze ahhoz, ha a The Last of Us II a vgn milyen lesz. Mert biztos, hogy szarabb nem lesz, mint az els, s az mr gondolom tbb, mint elg.
[27] alf22
jn 14., cstrtk 19:46 #14
Vlasz kos23 (#13) zenetre
Nekem ez uj. Illetve a tarsak mozgasanal van baki. De hat ha miattuk bukunk le azert morognak, ha meg nem buktatnak le akkor meg azert. Ezen kivul tok jo.
Vmelyik varosba mikir beerkeztem ahanyszor meghaltam annyiszor lett uj a harc vegkimenetele.
[11] kos23
jn 14., cstrtk 19:12 #13
Amgy sokan szidjk a tlou Al-jat, de igazbl nem rtem. Szerintem simn a jobbak kz tartozik, persze vannak furcsasgok, de melyik jtkban nincsenek?
jn 14., cstrtk 18:54 #12
Vlasz theSickness (#3) zenetre
Nah ht az ltalad emltett 2 dolog kz egyenlsgjelet tenni nem tl okos, ugye azrt mert adott mechanika mshol mr elltt elemekbl tpllkozik a megvalstsa mg lehet jszer vagy akr forradalmi. Ha a harc s az AI valban annyira rugalmas, interaktv, emergent mint amilyennek a bemutat igyekszik lefesteni akkor a TLOU2 egy msik ligban jtszik mint brmelyik vetlytrsa.
Mondjuk az els rsz demzott dinamizmusa is reproduklhatatlan a megjelent jtkban, szval maradok szkeptikus.
moderator Ghz
jn 14., cstrtk 18:38 #11
J lenne egy olyan md ahol nem kell harcolni csak vgig lehet menni a jtkon. Jobb lenne amgy tbb karakter.
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[21] SolidMetal
jn 14., cstrtk 18:23 #10
Vlasz ne5h (#9) zenetre
Kszi!
Random Kierkegaard idzet #667
jn 14., cstrtk 17:13 #9
Vlasz SolidMetal (#7) zenetre
Tbb helyrl is nztem informcikat, az ltalad hinyolt rszletet itt talltam meg: KATT!
I am such a B.A.
[11] kos23
jn 14., cstrtk 16:59 #8
Vlasz soliduss (#4) zenetre
Azok mind pletykk voltak csak,hivatalosan nem mondtak, h tbb idsik vagy irnythat karakter lenne. Meg ettl mg visszaemlekezes lehet amiben irnytjuk kicsit az anyjt, mondjuk n eleve nem vagyok kvncsi az anyjra ami kell azt megtudtuk az 1-ben rla.
[21] SolidMetal
jn 14., cstrtk 16:57 #7
Megnztem az interjt s nem tallom a "Kezdskpp megerstst nyert, hogy a folytatsban Ellie lesz az egyetlen jtszhat karakter." rszt, de taln csak figyelmetlen vagyok. A tbbi az elhangzik, pont gy, ahogy rjtok.
Random Kierkegaard idzet #667
[41] Kuresz
jn 14., cstrtk 16:45 #6
Vlasz soliduss (#4) zenetre
A masik idosikban Joel-el kell viragot, macikat es tajkepeket festeni, hogy a mimoza lelkueknek is legyen mit tenni a jatekban. Ha meg Ellie-vel kell harcolni, ha sebzest viszel be, majd felugrik egy rozsaszin poni, ami kitakarja a jelenetet.
"Minden multi cm exkluzv mert x-en olyan minsget ad ami pron is elrhetetlen."
[41] Kuresz
jn 14., cstrtk 16:43 #5
Lassan megint elo fogom venni az elso resz remasteret, nagyon megjott a kedvem a Last of Ushoz... Ha ezeket elosztom 2-vel is rohadt jo lesz a masodik resz.
"Minden multi cm exkluzv mert x-en olyan minsget ad ami pron is elrhetetlen."
[47] soliduss
jn 14., cstrtk 16:39 #4
?? Nem gy volt ,hogy 2 fle idsik lesz a story-ban??? De akkor Ellie desanyja nem irnyithat??? Vagy t is Ellinek hvjk majd?
jn 14., cstrtk 16:27 #3
Az utols bekezds becslend, az elsben szinte mindig kiszmthat volt.

A tbbi meg... a komplexits, a hasals / guggols, a szabadabb terep meg az okos ellenfelek csak jt tehetnek az els rszbl kiindulva, br ezek olyan jdonsgok, mint amikor az EA visszahozta a hesst a Fifba, miutn pr vre kivettk a sorozatbl.
[10] Lacix
jn 14., cstrtk 16:24 #2
Naughty GODs.
Most kedvet kaptam jra vgigjtszani az Uncharted 4-et.
Never give up, never surrender
[25] arpi0912
jn 14., cstrtk 16:16 #1
Jl hangzik, aztn majd elvlik hogy ez a valsgban miknt is fog mkdni.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.