NieR: Automata: túl a kétmillión
Eddig 43 hozzászólás
ne5h
2018. március 13.
kedd 14:22


A Square Enix nemrég osztotta meg, hogy a NieR: Automata összeladásai meghaladták a 2,5 milliót. Ebben benne vannak mind a fizikai, mind a digitális értékesítések, az összes platformot tekintve. Azt nem részletezték, hogy hogyan oszlanak meg ezek az adatok a PS4 és a Steam között, valamint arról sem közöltek pontos számokat, hogyan viszonyúlnak egymáshoz a fizikai és digitális kópiák.

A nemrégiben tartott akció, melyben féláron adták a játékot, egy másik pozitív hozadékkal is rendelkezett, a múlt héten az Automata volt a legkelendőbb játék a japán PS Store-on.

[28] aya
márc 19., hétfő 10:15 #43
Válasz theSickness (#36) üzenetére
Semmi gond nem volt a story-val, és pár helyen kellően beteg is, volt olyan amit én még más játékban nem is láttam, és akkor a repülős részekről nem is beszéltem.
Nekem annyira bejött hogy minden trophyt megnyitottam, és nem megvettem, 150 óra + van benne, és munkába menet még bejátszik egy " End of unknown " vagy egy " alien manifestation "
PS4, XONE Switch , mega pc :)
[13] Nyarlako
márc 15., csütörtök 12:12 #42
Válasz Laza (#41) üzenetére
így is böven az elvárások felett teljesített, és megmentette a Platinumot Kamiya nyilatkozata szerint.
Jöhetne majd még egy játék a világában, mondjuk a Nier és az Nier:Automata közt játszódhatna vagy Accord húzzon egy olyat mint a Drakengard 3ban a routeok közt.
Steam id.: Nyarlako
[33] Laza
márc 14., szerda 22:43 #41
Válasz zaz (#4) üzenetére
Vegyél már olyan gépet, amire amúgy is jönnek a játékok

A hírhez szólva ... megérdemli a sikert, több is elmehetett volna belőle ... inkább ebből, mint a soros CoD-ból.
Melóba menet ma is ennek a zenéjét hallgattam
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[13] Nyarlako
márc 14., szerda 16:07 #40
Válasz Delta squad (#39) üzenetére
Nincs róla hír de remelem minél hamarabb hogy meg több ember elvezhesse.
Steam id.: Nyarlako
márc 14., szerda 13:41 #39
Xre mikor jon?!
[23] V_Karesz
márc 14., szerda 11:44 #38
Mióta család van, alig van időm játszani. Évek óta már itt is csak olvasó vagyok. A Nier: Automata viszont úgy beszippantott, hogy heteken keresztül zombiként keltem, a 15-20 évvel ezelőtti időszakhoz hasonló, hajnalig tartó session-ök miatt. Nagyon élveztem minden percét, izgalmasak voltak a Boss-ok és megfogott a történet is. A zene pedig olyan szinten magával ragadó, hogy viszem magammal a telefonomon is mindenhova. Bravó a fejlesztőknek és örülök a sikerének.
Once I thought I was wrong, but I was mistaken. --- P L A Y B 3 Y O N D --- PSN USA ID: VKaresz-HUN
[2] Wakka
márc 14., szerda 11:40 #37
Válasz frg_dnl (#1) üzenetére
szomorú is vagyok... :,,>
márc 14., szerda 1:44 #36
Válasz CJ NIN (#33) üzenetére
Mit nevezel jónak?

De asszem leírtam már. Attól, hogy általában nem jók az akciójátékos sztorik, nem lesz jobb a Nier átlag alatti sztorija, amit sajnos még ki is hangsúlyoztak az átvezetőkben.

Hozzáteszem: alapvetően nem olyan fontos a sztori, elég, ha szépen megágyaz a motivációnak és kicsit előrébb rántja a játékost, viszont egy ilyen épphogy-történetet nem kellene drámai és rendkívül gügye módon előadni és kihangsúlyozni. Pl. a szintén Platinumos Bayonetta sztorija még a Nier-t is alulmúlja, de nagyrészt nem is emeli ki, másrészt teljesen banális és ezt tudja is magáról. A második részben próbáltak kicsit lassabb, mélyebb sztorit csinálni, ami szerencsére annyira nincs elhúzva, és nem is áll neki jól.
[11] frg_dnl
márc 13., kedd 23:26 #35
A2 a Main story, 2B és 9S előzmény. A és B story mint a Resident Evil 2-nél Leon és Claire.
A poén endingek valóban csak poénnak vannak a játékban.
Szerintem egész jó a történet, a Gestalth -al szorosan összefügg függetlenül attól, hogy azóta rengeteg idő eltelt. És az egészet átszövi a nagyon elvont japán anime-s hangulat, az a stílus ami még a 90-es évek elvont sci-fi animekre volt jellemző.
márc 13., kedd 22:33 #34
Válasz CJ NIN (#32) üzenetére
Számomra pont a második kampány volt a leggyengébb, majd' minden téren. Ott azt hittem, tényleg félre fogom tenni és sosem fejezem be. Aztán valahogy mégis végigvergődtem rajta és összességében nem bántam meg, mert a vége tényleg jó volt, de nálam a 9S vonal magasan a játék legrosszabb része.
I am such a B.A.
[8] CJ NIN
márc 13., kedd 21:33 #33
Válasz theSickness (#21) üzenetére
Akkor hagyjuk a japán vonalat. Milyen akció játékban volt jó történet az elmúlt évekből? Ez most úgy nem csak neked.
[8] CJ NIN
márc 13., kedd 21:30 #32
Válasz Nyarlako (#24) üzenetére
Amiket írsz, azokat ő már nem látta... nekem az ikrek története is nagyon tetszett, de ugye az szinte a legvége.

Szerintem ezért is volt hülyeség szétszedni háromba, mert az első végigjátszás inkább csak alapozás, a második egy kis plusz, a harmadik pedig ugye folytatás, ahova már sokan nem jutnak el (és nem is tudják, hogy nem újrajátszani kell ismét az egészet).
[13] Nyarlako
márc 13., kedd 21:19 #31
Válasz bandee23 (#29) üzenetére
Jogos, a Drakengard 3 is 0. rész volt kronológiailag.
Steam id.: Nyarlako
márc 13., kedd 21:00 #30
Válasz WarAdmir4L (#23) üzenetére
Ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarom. Vannak animék, amik túlmutatnak a legtöbb filmen mondanivalóban, de minden ilyenre jut párszáz középszemét gagyiság.

Szóval a magam részéről mégis mondanék egy olyat, hogy egy "Pedig meg mindig a legjobb torteneteket az animek szolgaljak" jellegű általánosítás igazából igen komoly sarkítás, az arányok tekintetében még finoman is szólva.
[22] bandee23
márc 13., kedd 20:58 #29
Válasz Nyarlako (#12) üzenetére
Előzmény is lehet folytatás.
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[22] bandee23
márc 13., kedd 20:57 #28
Válasz Nyarlako (#24) üzenetére
A2 története a legjobb szerintem.
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
márc 13., kedd 20:56 #27
Válasz Nyarlako (#25) üzenetére
Tőlem lehet egyetlen vagy harminc befejezése, ha menet közben csak ezt a nagy semmilyenséget kapom. Mitől jobb ez ha más a vége?

Az erdei robotos sztorivonal oké, de itt is a makacs "de". Mert akármilyen jó az ötlet, annyira volt kétdimenziós, kismilliószor ellőtt A.I. sztori, csak pepitában, kicsit több bájjal a megszokottnál.

A mellékküldetésekről nekem inkább a tetőn dekkoló karate kölyök robot meg a sivatagban balf@szkodó robotlány ugrik be. Nekem tényleg ezek maradtak meg.

Terveztem a megvételét, de szerencsémre egy ismerősöm még a premierkor megvette, így kölcsön tudta adni. Nem fáj, ha bukok egy játékon, mert ha használtam, ez a normális, de így megúsztam ezt is.

Hidd el, nagyon pozitívan álltam hozzá a játékhoz. Én sajnálom a legjobban, hogy ekkorát csalódtam.

Mondjuk mostanság a Xenoblade 2 volt még japán játékom, és hiába a monumentalitás, a szépség meg a gameplay mélysége, az egészet tönkre vágta a sok pocsék párbeszéd (a'la Nier) meg az, hogy a sztori vinnyogó robotlányok és egyéb, számomra már nehezen elviselhető kreatúrák hajszolására kényszerít
(őt abba is hagytam és el is adtam)

Bátran mondhatom, hogy ebből már kinőttem, mert ez valóban gyerekes, nem úgy, mint mondjuk egy Mario Odyssey, aki külsőre cuki, de rohadtul igényli a játékost és nem is próbál a butaságaival úton-útfélen traktálni.
márc 13., kedd 20:28 #26
Nem rossz játék, de túl van hypeolva.
Vitások vegyetek fel friendsbe! PSN: Wishmylove
[13] Nyarlako
márc 13., kedd 20:27 #25
Válasz theSickness (#19) üzenetére
Amúgy az öt main endingböl láttad az A-t.
B, C, D, E befejezések nélkül nem nagyon tudsz képet kapni a sztoriról, föleg hogy az A-B után a Cvel indul be igazán a történet, addig igazából felvezetés.
Ha már megvetted akkor mondjuk remélem vagy találsz rá vevöt, vagy egyszer talán nagyobb élmény lesz ha belevágnál.
Steam id.: Nyarlako
[13] Nyarlako
márc 13., kedd 20:14 #24
Válasz theSickness (#21) üzenetére
Egyrészt a karakterek személyisége miatt, másrészt folytatódott és kiegészült az elsö Nier története is, ami nélkül sok dolog kimarad annak aki csak az automatát tolta. Spoilerezni nem akarok itt, de kifejezetten tetszettek a mellékküldetések is, mindet kivittem. Az hogy az A és B route külön 2B és 9S szemszögéböl ment is egy jó megoldás volt.
Az egyik kedvenc részem egyéként a történetben az robotok kis erdei királyságának sztorija volt, de Pascal történetének a kései része is mondjuk úgy (Amikor A2val védik a kicsiket a gyárnál) is erös volt.
Összességében pedig az egész háború teljes hiábavalósága aminek miértje megint spoiler lenne mindkét oldalról másoknak.

Persze megértem ha valakinek nem jött be se a sztori, sem Yoko Taro írói és rendezöi stílusa, nincs ezzel semmi gond, nekem pl a Beyond egy hulladék pedig azt is sokan istenítik.
Steam id.: Nyarlako
[20] WarAdmir4L
márc 13., kedd 20:13 #23
Válasz theSickness (#18) üzenetére
Pedig meg mindig a legjobb torteneteket az animek szolgaljak.
Widze ze wszyscy wstydza sie jezyka ojczystego!!!! Nokia 3210, EN3854MFX hűtőgép...
[20] WarAdmir4L
márc 13., kedd 20:10 #22
Válasz theSickness (#21) üzenetére
Ugye tudod hogy ha egyszer kivitted akkor kb tenyleg nem tudsz semmit a tortenetrol meg ugy altalaban az egeszrol ami benne rejlik. Es a mondandod utan igazabol kar vitaba szalni Veled.
Widze ze wszyscy wstydza sie jezyka ojczystego!!!! Nokia 3210, EN3854MFX hűtőgép...
márc 13., kedd 19:58 #21
Válasz Nyarlako (#20) üzenetére
Őszintén? Kevés story-heavy japán játékot nyomtam az elmúlt években, pontosan azért, mert szinte mindig elképedve bámulom a végén, hogy ezt most tényleg komolyan gondolták-e.

Amit magabiztosan állítok: egy játék NE akarja kiélezni magát a sztorira, ha éppen ebben szar és közhelyek pufogtatásánál, sekélyes karaktereknél meg üres jeleneteknél többet nem tud felmutatni.
És a Nier pont ilyen.
(bár ez a japánoknál annyira nem kirívó)

És ehhez nem kell ellenpélda sem, nyugodtan tudom egyedülálló címként azt mondani rá, hogy olyan, amilyen. Tuti, hogy egy kazal szarabb címet lehetne felsorolni, csakhogy ez nem egy "vakok közt a félszemű a király" jellegű vetélkedő, nem lesz ez a játék jobb, mert a másik szarabb. Ez kérem nem az óvoda.

Amúgy meg nyugodtan alá lehet támasztani, miért tartod kifejezetten jónak a történetet. Mivel (egyszer) végigvittem a játékot, meggyőzni szerintem nem fogsz (cáfolj rám!), de komolyan érdekel, mitől tartod jónak.
[13] Nyarlako
márc 13., kedd 19:31 #20
Válasz theSickness (#18) üzenetére
Mondj egy jobbat a közelmúlból. Csak kívancsi vagyok.
Steam id.: Nyarlako
márc 13., kedd 19:26 #19
Válasz Gergo89 (#17) üzenetére
A második vonalat kezdtem el, érdekesen indult, aztán rájöttem, hogy kár reménykedni, ez jelentősen nem lesz más, legfeljebb több időt pazarlok el egy totálisan középszerű történetre. Szerencsére az ilyen esetekben már megtanultam elengedni a játékokat.
márc 13., kedd 19:24 #18
Válasz Nyarlako (#16) üzenetére
Egy időben rengeteg animét néztem, és éppen az átlagos minőség miatt fáradtam bele az egészbe. Azzal, hogy miben vagyok képben, szerintem nagyon nem lehetsz épben. Ahhoz meg tartom magam, hogy ha EZ a jó történet egy videojátékban, akkor minden elveszett.
[9] Gergo89
márc 13., kedd 19:23 #17
Válasz theSickness (#13) üzenetére
Ugyanezt éreztem én is. Csak voltam olyan hülye, hogy mind a három végigjátszást letoltam. Így sem lett jobb a történet...
[13] Nyarlako
márc 13., kedd 19:11 #16
Válasz theSickness (#15) üzenetére
Nem neked való ez úgy látom, és azzal sem vagy képben a közepszerü animék manapság mekkora futószalagos fostengerek.
Nem jött be neked, van ilyen.
Steam id.: Nyarlako
márc 13., kedd 19:08 #15
Válasz Nyarlako (#11) üzenetére
Ez a jó történet? Mármint hol? A középszerű animék vonalán?
[13] Nyarlako
márc 13., kedd 19:07 #14
Ja és ahhoz hogy pcnmindenkiwarezolboohoooajvék a steamspy szerint ~900 000 talált eddig ott gazdára.
Steam id.: Nyarlako
márc 13., kedd 19:07 #13
A nem-licenszelt címeik közül messze ez a leggyengébb Platinum játék az elmúlt évekből. Nem elég, hogy ronda és technikailag elavult, az amúgy egészen fasza harcrendszert meg atmoszférát kinyírja a már-már sértően buta történet, a nem túl változatos ellenfél-kínálat, a faék egyszerű level design és az egész játékmenetet szétdaraboló open world felépítés.

Tényleg szerettem volna szeretni, kifejezetten érdekesnek találtam az elején, de tényleg erőltetnem kellett, hogy elérjek a végére.

Ja és nem, egy ilyen buta sztorinál nem érdem, ha többszöri végigjátszás és alternatív karakterek is vannak benne.

Tudom, kiöregedtem.
[13] Nyarlako
márc 13., kedd 19:03 #12
Válasz igni (#9) üzenetére
Nem hallottam róla hogy folytatnák és nem spoilerezem le hogy szerintem miért nem nagyon lehetne hová.
Bár ha Accord kavar valamit mint Drakengard 3ban...végülis megoldható.
Steam id.: Nyarlako
[13] Nyarlako
márc 13., kedd 19:01 #11
Válasz Rick Dangerous (#6) üzenetére
Soha nem a grafika volt a sorozat fö vonzereje, a hangulat és a történet olyan minöségü amit ritkán kapsz játéktól, nem hiába van kultja a Drakengard/Nier világnak.
Steam id.: Nyarlako
[24] maccc
márc 13., kedd 18:33 #10
Utóbbi két év egyik legmeghatározóbb élménye volt számomra a játék, nagyon örülök a sikerének.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[15] igni
márc 13., kedd 17:09 #9
Megérdemli a játék. Remélem minél hamarabb megkapjuk a pletykált folytatást is.
Switch Friend Code: SW-4131-4448-1527
[8] CJ NIN
márc 13., kedd 16:49 #8
Válasz Rick Dangerous (#6) üzenetére
Én sokat kritizáltam a játékot, de megéri kijátszani, lehetőleg mind a három kampányt. Emiatt tűnnek egyébként egysíkúnak az ellenfelek, mert három rövidebb végigjátszásra kellett őket elosztani. A látvány a stílusa miatt simán jó, de igazából a történet és a hangulat, ami elviszi a hátán (nálam pl. bőven a Horizon előtt van), önmagában a harcrendszerben elég sok hiba és következetlenség kapott helyet, viszont ezt sokan észre se veszik (illetve rpg vonalon belül jó a harcrendszer, egy Witchert agyonver, viszont a Platinum korábbi játékaihoz képest csalódás).
[11] frg_dnl
márc 13., kedd 16:30 #7
Válasz Rick Dangerous (#6) üzenetére
A Nier Automata túlságosan merész és bevállalós, pont erről szól az egész játék, hogy Yoko Taro olyasmivel mert próbálkozni ami szokatlan, valami olyannal amivel a videójátékfejlesztés 99%-a nem mer próbálkozni a jelenlegi piacon.
márc 13., kedd 16:15 #6
A demot letoltottem, a gameplay, a harcrendszer szuper, de mind a kornyezet, mind az ellenfelek elegge egysikuak, plusz grafikailag is eleg gyenge, szoval meg vacillalok.
I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
[13] Nyarlako
márc 13., kedd 16:04 #5
Válasz frg_dnl (#1) üzenetére
Most volt a Square saleben steamen 30€, le is csaptam rá.
Nem kellett csalódnom, Taro hozta a formáját.
Steam id.: Nyarlako
[72] zaz
márc 13., kedd 15:55 #4
Sikeres! Tehát jöhet boxra!
"In the interview, producer Yosuke Saito confirmed that the team is considering to release NieR: Automata to Xbox One, however, he added that the decision to do so will be based upon the success of the game on the PS4 and PC."
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[7] Rehynn16
márc 13., kedd 15:50 #3
Fuck yeah. Instant beszerzős, ha megint lesz PS4-em.
[25] Hwopapa
márc 13., kedd 15:42 #2
Válasz frg_dnl (#1) üzenetére
A CoD-Fortnite-BF-Destiny-GTA5 vásárlók valószínűleg nem erre fogják törni a malacperselyt = kevesebb darab lesz használtpiacon = nem fogsz találni egy darabot se olcsóé' mert annak a kevés embernek aki venné, nyilván drágábban el lehet adni.

Nézz körül amazonon pl.
PSN ID: Snake.aZ.eKe / Switch Friend Code: SW-6493-2649-5593
[11] frg_dnl
márc 13., kedd 15:32 #1
Igen nem véletlen, hogy minden más sikercím 6000/db. áron megy a Nier Automata és a Persona 5 még mindig tartja a 10e feletti árat.