Májusban jön a State of Decay 2
Eddig 38 hozzászólás
ne5h
2018. március 08.
csütörtök 09:14


A Microsoft a napokban bejelentette, hogy az Undead Labs-nél készülő State of Deacy 2 pontosan mikortól is várja a zombiapokalipszisben elveszni kívánókat. A túlélő RPG május 22-én fut be PC-re és Xbox One-ra. Ha mozgásban is kíváncsi vagy rá, az IGN jóvoltából a fenti teaser mellett a lenti, közel fél órás gameplay bemutatóban is megnézheted.


[27] lacapaca
márc 11., vasárnap 19:42 #38
Válasz arpi0912 (#37) üzenetére
Oké. De ha optimális esetrõl beszélünk, abba az is beletartozik, hogy a vinyóm nem hal be. És már leírtam, hogy amit meg is akarok tartani, az ott is marad, úgyhogy nem értem miért lovagolsz még mindig ezen a nem fogom tudni letölteni dolgon. Le van töltve! Különben is, ha az optimális eset a téma, akkor ha akarom, le tudom. Mert abba ez is beletartozik. Ráadásul ingyen, annyiszor amennyiszer akarom.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[25] arpi0912
márc 11., vasárnap 11:36 #37
Válasz lacapaca (#36) üzenetére
A lemez elhalás kevésbé valós probléma BD lemezek esetén, mint nondjuk dvdn. De még az sem vészes, nekem sok 15 éves dvd filmem van gond nélkül.
Egy optimális esetről beszéltünk mikor megy a gép és általánosan nem egyéni igényekre. Ami nincs a vinyódon azt nem biztos hogy lefogod tudni tölteni mig aki lemezesen játszik annak elfog indulni egy működő gépen.
Nem áll szándékomban meggyőzni vagy ilyesmi, de a lentebb írt dolgok igenis valós problémák a digitális vásárlásnál a lemezessel szemben. Valakit érdekelnek ezek valakit nem.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[27] lacapaca
márc 10., szombat 15:19 #36
Válasz arpi0912 (#35) üzenetére
Ha az nem elég, hogy 86db van jelenleg fent, és 255 a letõltési listába...
A 86 közül is talán ha 20 körül lehet azért, mert tetszett annyira, hogy nem akartam letörölni. Ezek azok, amik ha lemezesen lettek volna, talán nem lettek volna eladva. A többit vagy még nem játszottam végig, vagy még el sem indítottam.
Az, meg hogy bedöglik a vinyó...ilyen alapon a gép is meghalhat, a lemez is tönkre mehet. Meg ki tudja mi lesz már 10 év múlva. Lehet a gép sem lesz kompatibilis az akkori megjelenítõkkel, vagy akármi. A 3D-s cuccaimmal is már kitörölhetem a seggem, mert a mostani TV-mben már nincs. A Ps3-am lemezkiadója meg halott, mikor legutoljára játszottam vele, alig bírtam kibányászni belõle a lemezt.
Lehet hozni érveket, ellenérveket napestig. Ez engem nem érdekel, próbáltam mindkettõt, és nem szoktam volna le a lemezekrõl, ha ez nekem annyira szar lenne. Felõlem mindenki azt csinál amit akar, senkit nem akarok meggyõzni semmirõl, csak the Sickness "így minden mennyivel szarabb" véleménye volt túl egyoldalú.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[25] arpi0912
márc 09., péntek 21:06 #35
Válasz lacapaca (#34) üzenetére
Akkor nem vettél még elég digitális játékot. Vagy csak tele vagy indie címmel. Az én gépemen kb 8db játék van feltelepítve és azok foglalnnak 400GB-t, pedig jó pár közülük elég tárhely szegény a maga 5-10 GB-jével.
De legyen oké, most még nincs és pár évig nem is lesz ilyen gondod.
Na de kérdem én 10 év múlva mondjuk mit csinálsz ha ezalatt az idő alatt bedöglik a vinyód? Mert aki lemezesen vette a játékot az akkor még működő gépébe berakja majd a lemezt és vígan játszik.
Te meg már nem biztos hogy le fogod tudni tölteni azt a sok játékod. Mondhatnád hogy majd az új gépen visszafelé kompatibilis lesz, de ez még most sem igaz, hogy minden elérhető one-ra bc-ben ami x360-on volt.
Pont ezért nem fog sohasem átállni semmi sem a csak digitális értékesítésre és hagyják el a lemezes értékesítést.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[27] lacapaca
márc 09., péntek 13:55 #34
Válasz arpi0912 (#32) üzenetére
De, van olyan. Mint lentebb is írtam. Az X-emen is van pluszban egy 2TB-os. Semmit nem kell leemelnem a polcról, azt sem tudom müködik-e egyáltalán a gépemben a meghajtó. Amivel úgy érzem bármikor is szeretnék játszani, az mind a vinyón van.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[27] lacapaca
márc 09., péntek 13:48 #33
Válasz theSickness (#31) üzenetére
Úgy, hogy amit meg akarok tartani, az rajta marad a vinyón. 360-hoz is azért van 2 vinyóm, mert amiket sajnáltam letörölni, azokat fent hagytam. Mind a mai napig tudok velük játszani. Amivel meg nem, azzal a lemezessel se tudnék. Arról már nem is beszélve, hogy sokból nem is volt lemezes verzió, és amihez vettem dlc-t, az is azon van.
Rég nincs már szükség kapudrogra. Enélkül is a digitális letöltéseké a jövõ. Rengeteg példa van már rá, errefelé halad a világ. Sokkal kényelmesebb, gazdaságosabb, erõforrás kímélõbb megoldás. Arról már nem is beszélve, hogy ezt a "kapudrogot" fent is kell tartani. Mert azzal nem mennek majd semmire, ha a felhasználók csak egy-egy érdekesebb hónapra fizetnek majd elõ. Ez majd csak úgy tud müködni, ha lesz egy stabil elõfizetõi bázis, akik folyamatosan elõ is fizetnek. Ahhoz meg folyamatos tartalom is kell.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[25] arpi0912
márc 09., péntek 8:57 #32
Válasz lacapaca (#28) üzenetére
Egy példa: ha épp egy olyan játékkal akarsz játszani ami történetesen nincs letöltve és nincs net (ami épp bármikor elő tud fordulni) akkor mégsem tudsz vele játszani mert le se tudod tölteni hogy játszhass vele. Én meg csak fogom és leemelem a polcról, feltelepül és már játszhatok is. Ahogy lentebb is írtuk day1 és egyéb patchek nélkül is tudsz játszani a lemezessel.
Olyan meg úgy sincs, hogy minden digitálisan megvásárolt játékod a vinyón tárolod, és ez a jövőben a még nagyobb tárhely igényű játékoknál halmozottan igaz lesz.
Kényelmesnek kényelmes a digitális, meg olcsó is főleg ha többen használtok egy accot, de azért vannak korlátai erősen.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
márc 09., péntek 0:28 #31
Válasz lacapaca (#29) üzenetére
A mondandóm lényege: a Game Pass, főleg most már a belsős premiercímeikkel semmi más, mint a "kapudrog", a mézesmadzag azoknak, akik eddig mondjuk el sem gondolkodtak azon, hogy digitálisan vásároljanak olyan címeket, amik dobozosan is elérhetők.

Ami digitális játékok megmaradását illeti: megnézem, mondjuk 15 év múlva hogyan szeded vissza a gépedre a digitális címeid. A lemezes meg ott van a polcodon vagy a fiókodban, már csak gépbe kell rakni. Bármelyikbe, bármilyen profillal.
[33] Laza
márc 08., csütörtök 23:11 #30
Szerettem az elsőt, bármennyire is trágya volt technikailag ... persze PC-n, ott legalább élvezhető volt a képminőség
Sajna már az első pár percből kiderül, hogy technikailag megint trutyi lesz ... a mozgás, az irányítás látszólag megint béka segge, a karakterek egymáshoz és a talajhoz viszonyítva sincsenek szinkronban.
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[27] lacapaca
márc 08., csütörtök 21:24 #29
Válasz theSickness (#26) üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett. A digitális kiadás nyilván minden kiadónak a legjobb.
Én arról írtam, hogy az only digital, és az elõfizetéses szolgáltatás közel sem ugyanaz. Ha digitálisan megveszed a játékot, az ugyanúgy megmarad, mint a lemezes, csak nem a dobozban lesz benne, hanem a vinyón.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[27] lacapaca
márc 08., csütörtök 21:12 #28
Válasz Hunk2 (#24) üzenetére
Példát kérnék rá. Technikailag mi a különbség a kettõ között? Az egyik a lemezrõl megy (mondjuk mióta kötelezõ az install, már ez sem igaz) a másik meg a vinyóról. Ha nem indult, valószínüleg más miatt nem indult.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[18] Plasma
márc 08., csütörtök 20:04 #27
Oké, ha valaki a fizikai kópiák eladásából él, az szólaljon fel a digitális értékesítés ellen. Felhasználói oldalról ennek nem sok értelme van, gyakorlatilag minden szempontból jobb a digitális vásárlás (olcsóbb, kényelmesebb). Nekem ebben a generációban egy darab lemezes játékom maradt, ami a gép mellé járt, és szerintem nem vagyok vele egyedül.
márc 08., csütörtök 17:59 #26
Válasz lacapaca (#23) üzenetére
Mivel kicsit több rálátásom van a témára, bátran merem állítani, hogy az MS úgy két éve már nyíltan nyomta a partnereinek, hogy minden fronton, minden platformon a digitálisra kell terelni a vásárlókat, mert az ő szemszögükből ez a legszerencsésebb megoldás.

Az amerikai áruházláncok kirohanásai is elég beszédesek...

Ezzel a húzással kinyírják a számukra felesleges láncszemeket (forgalmazókat / retailereket / logisztikai partnereket) és magukhoz láncolják a vásárlókat - profitmaximalizálás a javából. Ami a szempontjukból érthető, de azért védeni őket ebben a kérdésben... hát oké.
[25] arpi0912
márc 08., csütörtök 15:21 #25
Válasz Lavitz (#20) üzenetére
Én eddig sem így vásároltam lemezes játékot. Igaz én ritkán veszek day 1 játékot, de amit használtan veszek ott sem érdekel hogy tovább adjam ha letoltam hogy keveset bukjak rajta.
Moziban is lenyelem azt az 5k-t pedig az csak 2 óra élmény, a játékok ebből a szempontból még mindig sokkal jobbak.
Digitálisra meg ott vannak a havi psplus játékok amik idén faszák mondjuk nekem eddig se volt velük nagy bajom, kíváncsi vagyok mi lesz ha csak ps4es játékokat fognak adni.

A day1 patch nélkül semmit sem ér a lemezes játékod témához szólva. Ez még mindig ordas nagy bullshit. Soha nem volt olyan játék ami day1 patch nélkül játszhatatlan lett volna, max bugos marad. De manapság a patchek se mindig javítanak a helyzeten, sőt.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[38] Hunk2
márc 08., csütörtök 14:43 #24
Válasz lacapaca (#23) üzenetére
Ez sem teljesen igaz, volt internet hiányába digitálisan megvett játék nem ment míg a lemezes igen. Így te kommented része is nagyban.
"Élni és élni hagyni"
[27] lacapaca
márc 08., csütörtök 13:36 #23
Válasz theSickness (#22) üzenetére
Ahogy a te kommented második fele is az. Semminek nem kell erõszakosan megágyazni, az only digital már itt kopogtat az ajtókon, sõt, sok helyen már be is rúgta azt. Ahhoz meg hogy minden játék szolgáltatás alapú legyen, ahhoz az Ms önmagában kevés. Ha át is alakulnak a vásárlási szokások, a tulajdonlásra mindig is lesz igény, tehát önmagukban is megvásárolhatóak maradnak majd a játékok. Úgy meg a digitális is ugyanúgy elindítható marad, mint a lemezes.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
márc 08., csütörtök 13:07 #22
Válasz Lavitz (#19) üzenetére
Az esetek 99%-ában nem játszhatatlanok Day One patch nélkül a játékok, szóval ez marha nagy bullshit.
[67] Lavitz
márc 08., csütörtök 12:46 #21
Ez Sicknek ment.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[67] Lavitz
márc 08., csütörtök 12:45 #20
Válasz arpi0912 (#17) üzenetére
Plusz kényelmi funkció. Mert már lemezes játékot se úgy veszek mint 10 éve, hogy gyorsan kipörgetni majd kis bukóval eladni. Évek óta itt vannak a polcon a játékok. Eladni is egyre macerásabb, főleg a brutál leárazások miatt, kb értéktelen a lemezes fél-1 éven belül. Persze jó felnézni arra a 20-30 játékra a polcon, sokkal jobb mint végigpörgetni a listát a menüben.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[67] Lavitz
márc 08., csütörtök 12:41 #19
Válasz theSickness (#18) üzenetére
Szerintem ezzel kár is foglalkozni mikor a day 1 patch-ek miatt semmit se ér a dobozos játékod. Így nézve tökmindegy ha leáll a cím támogatás lemezest is dobhatod a kukába.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
márc 08., csütörtök 12:36 #18
Válasz Lavitz (#16) üzenetére
Továbbra is a fizikai példányokat részesítem előnyben, nem is vagyok vele egyedül, és kifejezetten taszítónak tartom, ahogyan az MS próbálja "belekényszeríteni" a játékosokat a digitális vásárlásokba.

Azért idézőjel, mert nem kényszer, viszont ezzel akarnak erőszakosan megágyazni a digital only jövőnek, ami nekik több pénz, nagyobb kényelem, a játékosoknak meg semmijük nem lesz, ha egyszer leáll egy cím támogatása.
[25] arpi0912
márc 08., csütörtök 12:21 #17
Válasz Lavitz (#16) üzenetére
Te hoztad fel az anyagi részét.
Egyébként meg jah, az se érdekes ha bukik vele az Ms az a lényeg hogy a játékosoknak jó. Márpedig az xgp tényleg jó deal a one tulajoknak.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[67] Lavitz
márc 08., csütörtök 11:59 #16
Válasz arpi0912 (#15) üzenetére
Ki van ez matekozva nem kell félteni az ms-t. Nekünk játékosoknak szerencsére nem az anyagi részével kell foglalkozni, hanem kihasználni a lehetőséget és mégtöbbet játszani, szórakozni.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[25] arpi0912
márc 08., csütörtök 11:49 #15
Válasz zaz (#13) üzenetére
De 3 ember kell aki hajlandó ezért következő hónapban előfizetni az xgp-re mintha egyvalaki megvásárolná lemezesen.
Ahhoz hogy annyi bevételük legyen mintha eladtak volna 1 millió lemezes példányt 3+ millió ember kell aki mondjuk előfizet ezért (persze ez árnyalt, mert nem csak ezért fizetnek elő). De még igazából több is, mert a havi 10$ xgp ára nem egészen ennek az egy játéknak a bevételeit gyarapítja.
Azt meg nem hiszem, hogy ebből 2-3 milliót el tudnak adni, de majd elválik. Egyelőre nekem nem jön ki az a matek mint nektek.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
márc 08., csütörtök 11:48 #14
9k körül lesz dobozosan itthon. Erre is számítottam, elvégre egy indie(bb) játék volt az első is. És igazából ennyi kellett: az első rész kis javításokkal és coop lehetőséggel. Mi már készülünk a One-os és PC-s ismerősökkel a négyfős kalandozásra.
[72] zaz
márc 08., csütörtök 11:17 #13
Válasz arpi0912 (#11) üzenetére
Szerintem meg pont,hogy de!
10 eurót/dollárt szerintem többen bedobnak ezért(pláne,hogy mást is kapnak érte)mint 30at vagy 40 et (nem tudom mennyiért adják majd)
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[26] Orichalcos
márc 08., csütörtök 11:12 #12
30 euró, vagy Game Pass-al ingyenes.
http://www.twitch.tv/orichalco
[25] arpi0912
márc 08., csütörtök 11:10 #11
Nekem ez a játék még mindig olyan semilyen, sivár az egész, látványra sem nagy eresztés és a zombik is furcsák. Tipikus közepes cucc benyomását kelti az egész.

@Lavitz
Pont az xgp miatt lehet bukás, mert még azt e kevés embert se tudják behülyíteni aki teljes árat fizetett volna érte.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[46] csavar
márc 08., csütörtök 10:53 #10
Válasz zaz (#9) üzenetére

Ne hazudj, mert összezavarod a csillagokat és kiszámíthatatlan lesz a jövőd! PSN ID: vjcsavar
[72] zaz
márc 08., csütörtök 10:44 #9
Válasz csavar (#4) üzenetére
Azzal nem sokat játszottam mert egy technikai szeméthegy volt.
Újabb zombis túlélős...no thx.
Ha rosszmájú akarnék lenne azt mondanám: Kezdem érteni miért teszi be az MS day one a "csodálatos" exeit a GPbe! Ipari bukás kizárva! Trolloloo
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[6] zozoka
márc 08., csütörtök 10:41 #8
Tuti vétel, de nem vakon.
Imádtam az első részt, benne a Breakdown dlc-vel.
Remélem jól összerakták, leginkább a játékban meg található elemek és mechanikák összességére leszek kíváncsi.
[67] Lavitz
márc 08., csütörtök 10:38 #7
Válasz csavar (#4) üzenetére
Xgp miatt a bukás kizárva!
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[67] Lavitz
márc 08., csütörtök 10:37 #6
Válasz backstab (#3) üzenetére
Nekem inkább az volt a bajom hogy az idő realtime telt benne, megkövetelte, hogy minden nap lépj be a játékba és csinálj valami minimális dolgot ami a túléléshez kell. Ha pár napig magára hagytad a játékot akkor kb kezdhetted előlről.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[67] Lavitz
márc 08., csütörtök 10:35 #5
Tetszik, day 1 premier vétel...(xgp)
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[46] csavar
márc 08., csütörtök 10:32 #4
Válasz zaz (#2) üzenetére
Neked az első rész sem tetszett?

A gameplay videó alatt vannak pozitív hsz-ek. Szerintem, mint "második rész" sikeres lesz.
Ne hazudj, mert összezavarod a csillagokat és kiszámíthatatlan lesz a jövőd! PSN ID: vjcsavar
[32] backstab
márc 08., csütörtök 10:32 #3
Remélem, nem erőltetik túlzottan a co-opot a single kárára.
Az első résszel csak egy nagy bajom volt: elvárták tőlem, hogy egyszerre legyek a térkép három különböző pontján, és ha erre nem voltam képes, azzal büntetett a játék, hogy megölte a magukra hagyott karaktereket. Ha ezt kijavították, veszem.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[72] zaz
márc 08., csütörtök 10:25 #2
hát ez sem az én játékom lesz! 6 percet bírtam ebből a videóból és azt is elpazarolt időnek érzem.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
márc 08., csütörtök 10:19 #1
Arigatou zaz.
I am such a B.A.