Áprilisban is mindent lenyomott a Switch
Eddig 106 hozzászólás
drag
2017. május 18.
csütörtök 17:46


Az amerikai eladási adatokat szállító NPD Group szerint március után áprilisban is a Switch-ről szólt minden az Egyesült Államokban: a múlt hónapban is a Nintendo gépe volt a legkelendőbb konzol, miután több mint 280 ezer példányt adtak el belőle.

A szoftvereknél is Switch-siker született, méghozzá a Mario Kart 8 Deluxe-nak köszönhetően, amiből 460 ezer példány került a kosarakba, a digitális eladásokkal együtt pedig már 550 ezerre rúg ez a szám. Ami miatt különösen erős ez a számadat, hogy az áprilisi mérési periódus április 29-én zárult, vagyis mindössze két nap alatt sikerült elérni a bő félmilliót, amivel a hónap legkelendőbb játéka lett a Switch verzió.

A több konzol teljesítményéről csupán annyit tudni, hogy a Switch és a 3DS eladásai (utóbbi 68 ezer volt a hónapban) együtt közel annyit tesznek ki, mint az összes többi gépé együttesen.

Összesen: 106 [1-50]
1 | 2 | 3
[1] Guts1983
máj 23., kedd 17:38 #106
Válasz arpi0912 (#105) üzenetére
Köszi .

Annyira bennfentes az adatokat illetően nem vagyok, meg nem is nagyon érdekel a téma ezen része. Igaz, hogy ha a szigorúan a felhasználót nézzük, mint olyan egyént, aki a tetszési indexét tükrözi vissza, akkor erősen szubjektív, kinek mi a legnagyobb, legjobb, stb.

No, de viszont már tényleg visszakanyarodva a hír témájához: szeretem és tisztelem a nagy N-t, de Switch-et szerintem nem fogok vásárolni. Ahhoz, hogy megmásítsam a véleményemet, ahhoz olyan kaliberű játékdömping, erőteljesebb nyugati nyitás és több mainstream cím Switch-re való átültetése kellene (GTA-k, Battlefieldek, stb.), mint teszem azt az aranykorában a cégnek. Erre szerintem nem lesz példa még jó ideig az üzletpolitikájukat elnézve, és szerintem pontosan ezek azok a részegységek, amelyek miatt példának okáért egy Sony piacvezető. Nintendo only fejlesztőcégek tekintetében egészen jól áll a cég, és elég, ha csak magára a Nintendo EPD teamre, a legnagyobb belsős fejlesztőcsapatra gondolunk (nem is beszélve a nagy elődökről), akik fantasztikus játékokat adtak a világnak. Szóval ha átgondolnák a fentieket, engednének kissé, átstrukturálnák némileg az üzletpolitikájukat, mindjárt jóval népszerűbb konzollá válna a Switch a világ egész részén, csak ennek ugye szűk keresztmetszete a masina nem éppen vaskos hardveres kiépítése, így a ma dívó nagy masintsream-multiplatform címektől el is esik. Ettől függetlenül drukkolok nekik, mivel nálunk jobban szerintem senki sem ért a családbarát címek készítéséhez, és a bivalyerős belbecs még nem minden, továbbá becsülöm bennük azt is, hogy nem nyugatosodtak el annyira, és számos értéket, hagyományt megőriztek. Szóval nehéz megítélésű dolgok ezek, mert amik hibájuk, azok egyben szerintem erősségeik is, ha másként nézzük .
[23] arpi0912
máj 23., kedd 11:22 #105
Válasz Guts1983 (#100) üzenetére
Egy pillanatra sem gondoltam hogy rosszallásból írtad volna.

Abban amit meg a hazai gémer oldalakkal kapcsolatban írsz van valami.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[1] Guts1983
máj 22., hétfő 17:36 #104
Válasz friedmannt (#103) üzenetére
Egyetértek, habár azért az adatok alátámaszthatnak számos dolgot, persze az sem egy egyszerű eljárás, hiszen nehéz olykor végtelenül részletesen és hűen tényeket közölni. Mivel az utóbbi mondjuk nagyjából 12 esztendőben végigjártam az összes nagyobb gamer oldalt, így tapasztalatomból kifolyólag annyit talán leírhatok, hogy amiket kérdeztél jogosan (így viszonyítva), nos, azokban a GS és PC Guru van az élen, szerintem nagyjából fej-fej mellett, de talán valamennyivel megelőzi az előbbi az utóbbit.

Persze az is igaz, hogy kinek mi a legnagyobb. Mert hiába az adatok, tények, ha sokaknak éppenséggel egy kisebb kiépítettségű site nyeri el a tetszését, és számára az a legnagyobb. Lentebb is írtam többször is, hogy amit ezzel a szóval címkézünk fel, még nem biztos, hogy a legszínvonalasabb is. Szóval két nézőpontból lehet erre tekinteni szerintem: adatok alapján tényszerűen és szubjektívebb felhasználói minőségben .
[22] friedmannt
máj 22., hétfő 11:46 #103
sokféleképpen lehet nézni, hogy melyik a legnagyobb gamer site.

Legtöbb beregisztrált user?
legtöbb aktív user?
legtöbb cikk?
meg azt is jelentheti, hogy 10 megabyte a főoldal, ezért a legnagyobb.
printnél azt is jelentheti , hogy A3-ra nyomtatják.Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
[1] Guts1983
máj 22., hétfő 11:18 #102
Válasz Fórumozó (#101) üzenetére
Köszi az információt, megvallom: nem hittem volna, hogy egyszer megszűnnek. Ebből is látszik, hogy nem figyelem már annyira naprakészen az eseményeket, mint régebben. Az elmúlt közel nyolc évben csak a GS-en voltam fent. Nem most volt az ideje, amikor vásároltam az 576-ot . Nem szoktam onnan termékeket venni (az online webshopukból), ezért sem tudtam. Akkor ezek szerint kizárásos alapon maradt a Guru és a GS, akiknek még van nyomtatott médiája.
[45] Fórumozó
máj 22., hétfő 10:45 #101
Válasz Guts1983 (#100) üzenetére
576-nak se print, se online magazinja / közösségi tere nincs már tudtommal, csak a boltok + webshop.
egy kis malac töff töff töff
[1] Guts1983
máj 22., hétfő 10:25 #100
Válasz arpi0912 (#99) üzenetére
Semmi baj, így már értem, és köszi az emberi hangvételű válaszodat . Amit írtam nem rosszból, hiszen ez sajnos tapasztalat. Sok esetben direkt kerülnek meg téged (vagy másokat), ezt jól tudom, ilyen-olyan mondvacsinált okokból kifolyólag. Velem is sokszor megesett már, másokkal is, ahogyan figyeltem a beszélgetéseket. Lehet persze figyelmetlenség is, vagy más nem sértő dolog, ami nem szándékosan a másik ellen van (mint akár most a te esetedben), aláírom, de a legtöbb esetben ez nem ennek a számlájára írható. Nem nyílt és kimondott kérdést tettél fel, ez igaz, de az utolsó mondatod egyfajta kérdés volt, csak más módban lett kissé lezárva (mondjuk ha utána illesztesz egy kérdőjelet, színtiszta kérdés ). Én is rosszul fogalmaztam, mert most már úgy írnám, hogy nyugodtan írj nekem is .

Igaz, szerintem sem, de mint írtam a kiépítettség még nem egyenesen arányos a minőséggel. Ma a legnagyobb hazai gamer oldalak, de inkább brandek: Gamestar, PC Guru és 576. Főleg azért is ez a hármas, mivel nyomtatott médiájuk is van, és azért sokan tudják a kiépített hátterüket, ismertségüket, ráadásul régi motorosok már a szakmában. Az, hogy melyik oldalon mennyien aktívak, mennyi hír kerül posztolásra naponta, stb, az még nem jelenti azt, hogy amelyik név ezen területeken első, az színvonalban is az. Engem ezek a dolgok nem igazán foglalkoztatnak, mert nem ezek dominálnak. Csupán a GS borítóján lévő idézetet idéztem, igaz kissé másabb kontextusban, hiszen a "Legnagyobb játékmagazin" nem csak az újságra, hanem a kollektív brandre értendő szerintem . Magabiztos kijelentés, az igaz. De éntőlem a G365 is lehet a legnagyobb - ez már másodlagos szempont szerintem. Mindig a színvonal, a minőség az első. Mármint ezeknek kellene lenniük.
[23] arpi0912
máj 22., hétfő 9:12 #99
Válasz Guts1983 (#97) üzenetére
Én nem említettelek téged a 90-es kommentben, lehet hogy nem volt egyértelmű amit írtam. Csak arra a kérdésre reagáltam, hogy ez az oldal lenn-e a legnagyobb hazai gamer site. Oké hogy te hoztad bele a beszélgetésbe ezt a témát, de nem te tetted fel ezt a kérdést, így nem is rád reagáltam. Mert meglátásom szerint nem a gamer365-é ez a cím. Bár szerintem egyiké sem, mert mindegyik oldalt van valami gebasz.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[7] KT-ai
máj 21., vasárnap 20:33 #98
Válasz Guts1983 (#97) üzenetére
Értem, tehát figyelemre vágysz. Nincs ezzel (nagy) probléma
SW-77042455-6602
[1] Guts1983
máj 21., vasárnap 16:56 #97
Válasz KT-ai (#96) üzenetére
Nem hiszem, hogy megfelelek az általad írt személynek, mesze nem, de azt érzem, hogy a hsz-eidet átitatja a cinizmus, amit pedig azért nem tolerálok, mivel én sem azt adom másnak, és nem hiszem, hogy megszólítva így beszéltem volna veled.

Pontosan azért írtam az adott kommentet arpi-nak, amiért most neked is írok: magyarán engem említett, de a hsz-t már nem nekem szánta. Ez viszont egy általános hiba sokaknál, hogy direkt, amolyan ablaküvegen átnézve mellőzik olykor a másikat (a válasz hiányáról már nem is beszélve). És tiszteletben azért is, mivel nem egyenesen a szemedbe mondják, hanem megkerülve téged a hátad mögött sértegetnek, holott úgyis éreztetve van, kiről is szól.

Az egészet csak azért írtam így körbe, mert nem harapok: nyugodtan lehet velem társalogni, persze emberi keretek között. Nem hiszem, hogy úgy beszélnék bárkivel is, hogy nagy ívben kerülni kellene. A stílusom meg olyan, amilyen, de ezzel én nem bántalak, és nem szükséges utálni és megszólni, főleg, hogy nem is ismersz. Csak annyit kérnék tőled is, hogy ha megy ez tisztességes mederben, rajta, ha nem, akkor ne inzultálj: semmilyen formában. Sértegetni én is tudnék, de nem élek vele. Nagy az internet, elférünk egymás mellett. És ne küldj keringőre felkérést, mert fő a békesség. Nem szükséges a tüzet szítani, ha érted miért írom.

Üdv.
[7] KT-ai
máj 21., vasárnap 14:10 #96
Válasz arpi0912 (#90) üzenetére
Hallod, máskor az önjelölt Dalai Lámát kérdezd, hogy mit lehet kikiáltani
SW-77042455-6602
[56] renz
máj 21., vasárnap 13:10 #95
Válasz arpi0912 (#94) üzenetére
Nyilván a kamaszokra és a tőlük fiatalabbakra gondoltam.
A 30-as ebben a "szakmában" már bizony nem számít fiatalnak. Én így hónapokra a 40-től meg egyenesen vén vagyok.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[23] arpi0912
máj 21., vasárnap 13:08 #94
Válasz renz (#92) üzenetére
Sajnos ez nagyon igaz a mai fiatalokra. Na nem mintha én annyira idős lennék
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[7] KT-ai
máj 21., vasárnap 12:44 #93
Válasz Vespid Pack (#88) üzenetére
Nem hát, a cikk is arról szól, hogy mekkorát hasaltak megint.
SW-77042455-6602
[56] renz
máj 21., vasárnap 12:39 #92
Válasz arpi0912 (#90) üzenetére
A legnagyobb 2-3 yt csatorna több játékost mozgat, mint az összes gameres oldal és blog együttvéve. Nem tudnak és nem is akarnak már a fiatalabbak se írni, se olvasni.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[1] Guts1983
máj 21., vasárnap 12:35 #91
Válasz arpi0912 (#90) üzenetére
Ezt tőlem is nyugodtan megkérdezheted máskor .

Szinte mindent ki lehet kiáltani, ha van alapja, és van kulturált formája, ahogyan azt teszed. Azért írtam azt, amit, mivel 2009 közepe óta vásároltam rendszeresen a GS-t, így elégszel láttam a címlapon lévő feliratot: "A legnagyobb játékmagazin." Ebben az átkötésben van reális alapja, ha magát a bázisát, egyéb médiumát (online felülete) is annak nevezem, ami az is, és ez nem fantazmagória, hanem tény. Eleget voltam tagja a GSO-nak hogy nyugodtan leírhassam: mind a felvevőbázis számában, aktivitásában, mind pedig a hírek mennyiségében a legnagyobb a hazai színtéren, és ez az egész brandre igaz. Viszont az már más lapra tartozik, hogy ami a legnagyobb, még nem biztos, hogy a legszínvonalasabb is . Itt egyenes arányosság nem igazán áll fent szerintem, és ez legen egy bók a Gamer365 felé .
[23] arpi0912
máj 21., vasárnap 12:21 #90
Válasz friedmannt (#82) üzenetére
Látva az a kb 100 embert aki mindig itt van, én nem nevezném a legnagyobb hazai gamer sitenak.Bár nem tudom hogy lehet-e ilyet itthon kikiáltani, hogy legnagyobb hazai gamer site.
Ha a ps4 pro 115k, és a One X 159k, akkor megéri nekem az a hangyafasznyi különbésg 44k-t? Hmmmm.
[56] renz
máj 21., vasárnap 7:20 #89
Válasz Necroman Mk2 (#86) üzenetére
Nem mintha egyáltalán megpróbálkoztak volna azzal, hogy konkuráljanak a másik két géppel. Pedig pénzük volna rá dögivel.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
máj 20., szombat 23:54 #88
Válasz Guts1983 (#87) üzenetére
Sajnos jelen állás szerint,nem ugy néz ki hogy mostanában lesz ez a poziciováltás
[1] Guts1983
máj 20., szombat 23:51 #87
Válasz Vespid Pack (#84) üzenetére
Senkivel sem vitázom én, tőlem az nagyon távol áll . Értem persze, hogy mit szerettél volna sugallni vele, de szerintem lehet az idézeten fogást találni, de ebbe most felesleges is belemenni .

A cikk témájára visszakanyarodva... Örülök a Nintendo jelen sikereinek, remélem, hogy visszatérnek azon pozícióba, ahol akár a Wii-s periódusban is számoltunk velük . A versenyszellemnek és a játékosoknak is csak jót tenne .
máj 20., szombat 23:12 #86
Válasz unrealnoise (#36) üzenetére
Elhiszem, hogy te és még páran egy konzolt akartok fenntartani, de a Nintendonál is belátták, hogy ha konkurálni akarnak a Sony-val, azzal nem mennének sokra. Főleg, ha tfh. az ő asztali izom gépük gyengébb még a sime PS4-nél is.
Ez a másod konzol taktika viszont (egyelőre) bejönni látszik, s ha megkezdik majd a 3DS kivezetését, akkor jó időre biztosítva lesz a sikerük. Meg addig már nem csak 3-4 jó játékuk lesz a gépen
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
máj 20., szombat 23:08 #85
Bár a Wii U bukás volt, de egy valamit jól felismert a Nintendo: az exkluzív játékaiban rejlik az igazi erejük, így ezekre fognak fókuszálni a promóciók során. Az, hogy eddig 2-3 havonta jött egy nagy(obb) cím tőlük, az bizony sokat segített a gépeladásokban (meg hogy az új Zelda ilyen jó fogadtatást kapott), s ez a lendület jó eséllyel a karácsonyi szezonban is megmarad. 2018-t meg még meglátjuk, de szvsz akkor kezdik meg a 3DS tábor átcsábítását.
Ha meg még jön majd idén a VC is, esetleg összekötnék a fizetős multival, az megint sok ember pénztárcáját megnyitná.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
máj 20., szombat 23:04 #84
Válasz Guts1983 (#80) üzenetére
"Soha ne vitatkozz idiotákkal !Lesüllyedsz az õ szintjükre,és legyõznek a rutinjukkal"
[1] Guts1983
máj 20., szombat 21:16 #83
Válasz friedmannt (#82) üzenetére
Én örülnék neki, ha az lenne, hidd el . A GS esetében úgy értettem, hogy ma, ha az online felületük mellett a nyomtatott médiát is nézzük, akkor lehet talán mondani, hogy ilyen téren piacvezetőek, továbbá még a Guru-t és az 576-ot tudnám így, ilyen formátumban ide sorolni. Persze kinek mi a legnagyobb, legjobb, stb. Az is igaz, hogy mert valami kiépített, még nem biztos, hogy a legszínvonalasabb is. Bevallom, hogy ezidáig nem ismertem a Gamer 365-öt. Sok site-on megfordultam már, jelenleg a G365 most az aktuális, és remélem, hogy még sokáig az is marad . Amit eddig láttam, tapasztaltam belőle, nos, azok fényében nagyon tetszik: talán az eddigi legszuperebb (értve főleg a részletes Adatlap és a blogolás okán, mivel ez utóbbit én is indítok majd).
[22] friedmannt
máj 20., szombat 21:04 #82
Válasz Guts1983 (#78) üzenetére
"Jómagam a legnagyobb hazai gamer site-ról jöttem ide közétek"
Micsoda?
Nem EZ a legnagyobb hazai gamer site?
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
máj 20., szombat 20:49 #81
Válasz Guts1983 (#80) üzenetére
Első bekezdés feléig jutottam, mindenesetre a saját tanácsodat nem tudtad alkalmazni. Akkor lehetett volna komolyan venni téged ha nem válaszolsz, nem próbálsz replikázni most elkezdődött a spirál ami mentén elkezdhetünk mélyebbre süllyedni, én bírom a kiképzést.
Nem szégyen a kempelés, de hasznos. Mert vannak akiket idéznek, és vannak akik csak idézni tudnak.
[1] Guts1983
máj 20., szombat 19:49 #80
Válasz starscream1 (#79) üzenetére
No, igen, a mai világban sajnos már félni kell előre, ha az ember más, és hangot mer adni a véleményének (megszoktam már). Szinte mérget vettem volna rá, hogy lesz, aki így értelmezi azt, amit írtam. Érdekes egy világ ez, nem gondolod? Aki ma ilyen, leteremtődik, mint aki a Holdról jött, aki ennek ellentettje, az dicsőül... Normális keretek között írok egy kommentet, igyekszem tanácsot adni, hogy ne marakodjatok, de persze ez sem jó. Meg tudod válaszolni: mi a jó akkor? Azt is érzed szerintem, hogy a kettőnk közötti tanács minősége kissé különböző. Egyrészt meg sem szólítottalak (tudom, igen, ez egy gamer site, nem védhetem ki, hogy ne szólj hozzám), általánosságban írtam azt, amit, másrészt nem olyan stílusban, ahogyan te fogalmaztál felém.

Az, hogy én milyennek vélem magam, az az én dolgom elsősorban, hiszen ezzel magamat jellemzem. Én létezem a bőrömben, én ismerem a tulajdonságaimat. Persze ezek után a cselekedetei határozzák meg az embert, a környezte ítéli, de ahhoz mindenkinek joga van szerintem, hogy magáról beszéljen, másoknak jelezzen dolgokat önmagáról, de ebbe mélyebben ne folyjunk bele, mert nem egyszerű a téma, és nem is ide tartozik. Sokat írok, olyan stílusban, ahogy, és tudod emiatt is kaptam azért, holott bántani senkit sem bántok, csak ilyen vagyok, és van egy-két egyén, aki doszt nem hiszi ezt el, mert biztosan valami fals álarcot hordó színész vagyok. Hidd el, ha valaki tudja milyen kilógni az élet szinte minden területén, nos, az többek között én vagyok. Szóval ezért írtam le azt, amit. De akkor ezek szerint olvastad te őket, de hozzászólni már nem szóltál hozzájuk . Nyugodtan lehet, nem harapok, balgaságokat meg szerintem nem szoktam összehordani. A körülményesség lehet alaposság is, azzal semmi baj sincsen. A fő mindig az indíttatás, és az, hogy ezt miként tálalod a környezetednek. De mutathatom én ezt bármennyire nemes szándékkal is, ha pár embernek nem ez jön át. Az említett oldal a Gamestar volt.

Szóval zárásként egyik sem, de a mai világban az ilyen stílusú ember bizony alaposan lóg ki a sorból. Változtatni meg semmin sem fogok, hiszen nem érzem, hogy kellene. Én annyit szeretnék mondani, hogy máskor ha lehet több tiszteletet adjál, és ne ítélj meg addig, amíg nem ismersz meg. Ha úgy érzed, hogy normális keretek között tudsz velem kommunikálni, állok elébe, örülnék neki, ha nem, akkor légyszíves mellőzz. Ott van az Adatlapom is, gyere nyugodtan, írj, vagy akár itt a hsz-eimre reagálj, de veszekedni nem fogok veled és senki mással sem, mert belefáradtam, és nem ezt az utat járom (értve úgy, hogy ha reagálsz, és a stílus olyan lesz, nem írok vissza). Nem harapok .

Üdv.
máj 20., szombat 19:01 #79
Válasz Guts1983 (#78) üzenetére
Én is adok neked egy jó tanácsot, most már hagyd hogy milyen szavatosnak véled magad mert már nem egyszer leírtad, ezt majd mások eldöntik nem neked kell jellemezned a saját stílusod. Meg vigyázz nehogy átcsapjon körülményességbe az a szavatos stílus.
Melyik az legnagyobb hazai gamer site, én azt hittem ez az.
Egyébként a holdról jöttél vagy szépségkirálynő vagy, mi ez a világbéke hangulat?
Nem szégyen a kempelés, de hasznos. Mert vannak akiket idéznek, és vannak akik csak idézni tudnak.
[1] Guts1983
máj 20., szombat 17:15 #78
Ne haragudjatok meg, hogy közbeszólok (és hogy szavatosan írok), de miért veszekedtek ? Olvastam a pro-kontrákat, mindegyikőtöknek vannak jó meglátásai és reális gondolatai, csak sajnos szerintem azokat erőteljesen árnyékoljátok be azzal, ahogyan olykor vélekedtek a másikról. Ez amúgy manapság sajnos már egy bevett tendencia lett, főleg a haza fórumokon, hogy előszeretettel kommunikálnak úgy a felek, hogy az erősen kifogásolható stílusilag, nem is beszélve az emberi keretekről és tiszteletről.

Jómagam a legnagyobb hazai gamer site-ról jöttem ide közétek, mivel amit ott tapasztaltam, az több, mint színvonal alatti... Közel 8 esztendőt töltöttem el ott, és persze érte az embert sok szép pillanat és értékadó eszmecsere, de az utóbbi időben óriásit zuhant a szememben (meg sok másik régi tag szemében) az oldal és a brand ázsiója. Az elmúlt 10-12 év alatti szinte az összes jelentős hazai játékos site-ot végiglátogattam, de amit észrevettem, megéltem, hogy mindegyikük abban hasonlít, hogy a moderálás szinte a nullához konvergál, a tiszteletlen, sértő egyénekről nem is beszélve. Ezt persze megkerülni nem lehet, mivel nagy közösségek ezek, amelyek számos emberkét fognak össze, szóval idilli utópia sosem lesz, de azért törekedni kellene rá szerintem. Amiben ott is belefáradtam, hogy egy idő után, amikor a felek türelme elfogyott, azonnal személyeskedésbe csaptak át. Én is átéltem már komolyabb hangvételű vitákat, de sokat tanultam belőlük, így az utóbbi időben inkább jómagam voltam az, aki próbált külső szemlélőként békíteni, mivel így tárgyilagosabban lehet látni a feleket. Mindig igyekeztem tanácsot adni, hogy nem szükséges ez; nem éri meg egymás torkának esni. Aztán olykor meg is kaptam a magamét (hála az égnek ez ritkán fordult csak elő), de egyszerűen nekem rossz ezt látni.

Ha tudod, hogy igazad van, lépj túl; akkor úgyis mindegy, nem ? Ha megsértettek, te legyél a különb, és ne add vissza, mert így elkerülhetetlen egy örökös adok-kapok (hiába, hogy neked van igazad, a magatartásoddal beárnyékolod azt). Ha látod, hogy a nézeteitek ütköznek, inkább hagyd. De ha van benned annyi erő, hogy te képes vagy elnézést kérni a másiktól, akkor nosza, mert lehet, hogy végül ő is hajlik rá, és utána még meg is békélhettek, sőt !

Ez egy komoly oldal így első blikkre, már amennyi ideje itt vagyok, és nekem tetszik. Nem vagytok már messze gyerekek, higgyétek el: nem éri meg . Sokat megéltem (online is), azért írom segítségként. Ha az ember inkább a viták helyett összeadná azt, amije van, nem a négy égtáj felé tékozolná el, nos, meg lehetne nézni, hol tartanánk . Ez nem egy ilyen fals bölcs stílus, ilyen vagyok (itt is). Peace!
máj 20., szombat 12:23 #77
Válasz grosy (#76) üzenetére
Na mondom én, aztán nehogy miattam kakálj be.
Nem szégyen a kempelés, de hasznos. Mert vannak akiket idéznek, és vannak akik csak idézni tudnak.
[11] grosy
máj 20., szombat 12:15 #76
Válasz starscream1 (#75) üzenetére
Na, megjött a főcsóró
máj 20., szombat 12:09 #75
Válasz Makazen (#73) üzenetére
Ezzel fekszik ezzel kel, még szarni sem tud nyugodtan mert támadják a switset.
Nem szégyen a kempelés, de hasznos. Mert vannak akiket idéznek, és vannak akik csak idézni tudnak.
[11] grosy
máj 20., szombat 10:03 #74
Válasz Makazen (#73) üzenetére
Gondolom sejted, hogy közben aludtam egyet, és csak reggel, kakálás közben jutottál eszembe. Abban igazad van, hogy konkrétan a hírhez nem szóltam hozzá. Amiért így léptem fel, az annak tudható be, hogy a hozzád hasonlók bárminemű tapasztalat nélkül fikázzák a Nintendot. Ennek valami olyan személyes dolog lehet a hátterében, ami egy megsértett lelket takar. Tudod mit, vegyél egy Switchet, és utána írd le a tapasztalataidat. Akkor releváns lesz a véleményed, és senki nem szól semmit. A gyerekes jelzője meg annyit, hogy bár a Marioban nem folyik a vér, de egy, a játék vége felé lévő pálya nehézsége láttán biztos elkámpicsorodna a szád.
[10] Makazen
máj 20., szombat 9:22 #73
Válasz grosy (#72) üzenetére
😂
Nem mész a szomszédba az egoizmusért...
Ha hírek alatt hozzászólást olvas az ember = követ TÉGED
Ha leírja, hogy zéró értéket tulajdonít a gondolataidnak = TE megmondod milyen szavak léteznek, TE egyből pszichológia doktor leszel és mindent megmagyarázol...
😂
Minden sertés nélkül kérdezem a doktor úrat:
Az mit árul el rólad, hogy 23:48tol 8:48ig ez teszi ki a gondolataidat?
Mind a két hozzászólás totálisan mellőzi a hír és mind a kettő egyre jobban személyeskedő, lekicsinylő, lealacsonyító és ráadásul egy beteg, de ennek ellenére öntelt"ember" FELTÉTELEZÉSEIN alapul. 😉
Fájdalom, de ez árul el sokat...nem, hogy semmit nem ér a szavad.
[11] grosy
máj 20., szombat 8:49 #72
Válasz Makazen (#66) üzenetére
Szerettem volna az előző kommentemet törölni, mert végiggondoltam egy-két dolgot. Egy ilyen személyiségű ember annyira boldogtalan lehet, hogy biztos, hogy nem az én kommentem hiányzik neki. Ne haragudj, hogy támadtalak, biztos hogy egyszer valahol megtalálod az igazad, amit a környezeted is értékelni fog. Vigyázz magadra!
[7] AtisR
máj 20., szombat 1:54 #71
Válasz CeXzer (#69) üzenetére
Valahogy Én is úgy értettem ahogy Te. De persze lehet nekünk van értelmezési problémánk
N id: AtisER
[45] Fórumozó
máj 20., szombat 1:37 #70
Válasz Makazen (#65) üzenetére
Nem is nagyon lehet vitát nyitni, mert nincs logika abban, amit írsz.
Az ilyen "tudatlan" szülőknek irreleváns, minek milyen csengése van, a lényeg, a gyerek mit akar. Akinek mond valamit a Nintendo neve, az legalább annyi, mint amennyi szülőnek a PlayStation vagy a Box (hiszen akinek tinédzsere van, azért már nem a nyolcvanas évek végén hozta össze, hanem 20 éven belül, amikor már a N semmivel nem cseng jobban / ismerősebben, mint a többi).
Szóval vannak feltételezések, de semmiképpen sem logikusan megalapozott érv: legalább annyian vesznek random módon PlayStationt, Boxot a gyereknek (mert azt kér/az van a boltban / arra van több játék), mint Nintendot.
egy kis malac töff töff töff
[23] CeXzer
máj 19., péntek 23:56 #69
Válasz Makazen (#67) üzenetére
Ja, ha nem azt írtad, hogy az eddigi sikereit nem a "gamereknek" köszönheti, akkor tényleg félreértettelek. Ha mégis, akkor erre pontosan válasz az, hogy amik eddig kijöttek, azok bizony nem a casual kategóriát erősítik. Az egyetlen félig meddig casual játék a puyo-puyo tetris, de az is csak addig, míg nem akarod megalázni magad online, mert ott gyorsan pont ugyanolyan hc lesz, mint a mario kart. Ja, és van minecraft. Lehet ha nem hozod be a casual vs hc dolgot, nem hiszi azt rajtam kívül több ember is, hogy azt akarod mondani, ez nem a játékosoknak szól. (Mondjuk ezt szinte így le is írtad, szal nehéz máshogy értelmezni).
Ha csak annyit akartál mondani, hogy az eddigi jó eladások a boltban véletlenül switchet melátó és ez jó lesz kussoltatni Pistikét felkiáltással azt negvásárló szülőktől származnak, az szerintem baromság, rengeteg gyerek van a környezetemben, egyik szülei se vesznek switchet ilyen céllal, van erre ezermillió jobb megoldás, ha valaki ennyire ignorálni szeretné a saját gyerekét. Az se igaz, hogy a Nintendo ezt célozná be, akkor netflix lenne rajta meg média lejátszó, nem az általam előbb felsorolt közel sem casual játékok. Szal szerintem mégis levettem a lényeget, de ha nem így látod, megköszönném, ha nem csak bedobnál egy ilyen semmitmondó hozzászólást, hanem azt is elmondanád, mit nem sikerült megértenem, az lehet vezetne is valahova, ezzel szemben.
The laws of time are mine AND THEY WILL OBEY ME!
[11] grosy
máj 19., péntek 23:48 #68
Válasz Makazen (#66) üzenetére
Megtisztelsz, hogy így követsz itt. Viszont "talpnyálazó" (van ilyen szó egyáltalán?) - nak titulálni azt, hogy valaki elismeri, hogy az adott illető nem a levegőbe beszélt...hát nekem sokat elárul rólad. Az fajta ember lehetsz, aki akkor is magányos, ha van mellette valaki, és ebbe van belekeseredve. Próbálsz itt érvényt szerezni magadnak, ha már a való világban nem ad senki a szavadra.
[10] Makazen
máj 19., péntek 21:07 #67
Válasz CeXzer (#53) üzenetére
Jaja...te is levetted a lényeget 👍👏
[10] Makazen
máj 19., péntek 21:05 #66
Válasz grosy (#51) üzenetére
Jah, de te már olyan szinten lettél nevetséges a Reptileval való frenkizéseddel és az azt követő talpnyálazó hozzászólásaiddal, hogy senkit nem érdekelsz 😊
/ az nagyon vicces volt, hogy nem tudtad kivel állsz szemben és elkuldted dolgozni...hálát rebegne, ha veled dolgozhatna 😁 /
Azt már el sem magyarázom, hogy teljesen másról szóltam mint ez:
"
vértől és a pasztell színtől felnőttes egy játék
"
[10] Makazen
máj 19., péntek 20:59 #65
Válasz Fórumozó (#50) üzenetére
Rengeteget, de más a korosztály és nagyon más az érzelmi töltet.
/ a Nintendo elég régóta van a jatekpiacon, hogy erős nosztalgafaktort keltsen egy 50esben is /. Ettől független nem állok bele vitába, mert nem célom meggyőzni a másikat.
[7] KT-ai
máj 19., péntek 20:51 #64
Válasz CeXzer (#53) üzenetére
Én majd a Fire Emblemet, meg a Xenoblade 2-őt várom, azt akaom majd odadni a gyereknek

Amúgy olyan vicces olvasni ezt a vergődést, amit azok produkálnak, akik minden szakértelmüket latba vetve megjósolták a bukást.
SW-77042455-6602
[56] legolas
máj 19., péntek 20:07 #63
Válasz Laza (#61) üzenetére
Dettô ugyanez a vélemenyem nekem is...
PSN ID :Legolas-70HUN XBL Arpi70 Akai-Videoton hifitorony, piros-kék-zöld stroboszkóp lámpa a hangulatfényért, Gold Star 2 fejes VHS lejátszó (tuningolt)
máj 19., péntek 19:01 #62

Nem szégyen a kempelés, de hasznos. Mert vannak akiket idéznek, és vannak akik csak idézni tudnak.
[33] Laza
máj 19., péntek 17:42 #61
Válasz unrealnoise (#21) üzenetére
Egy Nintendo gépnek sosem kellettek az általad vázolt ismérvek a sikerhez ... régen persze - a GC-is, vagy talán még az is - mindig erőben is az élen jártak, de az már a múlt. És egy PSX-nek sem kellett az erő, hogy sikeres legyen, csak tonnányi játék.
A SW-re is zsákszám kéne készüljenek a játékok, és aranybánya lesz.
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[1] Guts1983
máj 19., péntek 17:00 #60
Remek hír ez, gratulálok a nagy N-nek !

Régebben imádtam a Nintendo masináit, játékait, amelyeket persze mai is becsülök és tisztelek, de a Playstation-éra eljövetelével sajnos szépen fokozatosan kezdte elveszíteni azt a nimbuszát a cég, amelyet főleg a 80-as és 90-es években épített fel, hiszen talán akkortájt volt a japán mamutcég pályája csúcsán. Aztán a Wii-vel ismételten sikerült nekik az áttörés, és méltán feledtették el a kissé szellős előd, a N64 konstrukcióját. A Wii U megint nem hozta meg számukra azt a sikert, amit reméltek, de úgy látszik, hogy ez az a mai konzolfronton merész és innovatív Switch csak kezdi beváltani a hozzá fűzött reményeket, amit megvallok: nem hittem volna én sem.

A Nintendo talán másik nagy erőssége a handheld mezsgye, amelyen szinte egyeduralkodóak. A Sony a Vitával is szépen kasszíroz, de azért egy (3)DS vagy akár a jó öreg Game Boy megismételhetetlen. Pontosan azért is lepődtem meg ezen bejegyzésen, mivel szentül hittem, hogy a N64 után ismételten egy félrepozicionált gépparkkal jelentkeznek, de úgy látszik a vaskos belbecs és natív 4K-s technológia még nem minden. A másik fontos mozzanat, hogy a nagy N-nél senki sem ért szerintem jobban a család-centrikus alkotások készítéséhez, és ez azonnal magyarázza is a Mario Kart 8 Deluxe népszerűségét.

Most így visszagondolva nagyon úgy tűnik, hogy 19-re húzott lapot a Nintendo, és kezd bejönni nekik a számításuk. A Sony-t jelenleg senki sem tudja megelőzni, de nálunk sem ez volt a cél, hanem inkább az, hogy folytatódjon a harc a három naggyal a fronton, és ismételten számoljunk a Nintendóval, ami a technológiának és az árversenynek is kedvez. Végül csak kezdi igazolni őket a mai rohanó, mobil világ ritmusa, amelyre remek válasznak tűnik a hordozható, kis helyen is elférő Switch. Csak így tovább !
máj 19., péntek 16:51 #59
Válasz CeXzer (#58) üzenetére
Reméljük változtatnak a hozzáállásukon a közeljövôben
[23] CeXzer
máj 19., péntek 16:31 #58
Válasz Vespid Pack (#57) üzenetére
Ez nem egy javítandó bug, hanem a Nintendo tudatos marhasága. nem probléma, amit orvosolni kell, hanem meg kellene változtatni a gondolkodásukat online services téren. Akinek betojt a 3DS-e az se hiszem, hogy nagyon megértő volt, mikor próbálta visszaszerezni az e-shop vásárlásait. Mellesleg ha a kártyán lenne, és a kártya sérül meg, az se jobb. Akkor az account rendszer problémát se orvosolták még mindig, már sok éve, azt kellene pedig igazán.
The laws of time are mine AND THEY WILL OBEY ME!
máj 19., péntek 16:26 #57
Válasz CeXzer (#55) üzenetére
Az hogy a gép tárolja a save file-t,ha annyi a szivacsnak,lôttek a mentésnek is,nem hinném hogy aki beleölt a Zeldába több száz orát az ennyire megértõ lesz
Összesen: 106 [1-50]
1 | 2 | 3
Friss hírek

21 | Gamer365 [E3] podcast 2018 június

Júniusi langymelegből esősbe váltó időjárásunkat egy forró E3-al felpörgetett hét dobta fel, amelyben napokig a videojátékok jövőjén pörögtünk. Most podcastben mondjuk el a tapasztalatainkat, bő másfél órán keresztül. Tessék készíteni a fejhallgatókat, hadd susogjuk fületekbe a tutit!

37 | [E3] Cyberpunk 2077: a világ, és ami benne van

Felültetett a hype-vonatra a Cyberpunk 2077 E3-as trailere? Nem vagy egyedül, a CD Projekt Red új, kiberpunk akció-RPG-je tényleg fantasztikusan néz ki. Ennek örömére összegereblyéztük neked, amit tudni kell és érdemes róla.

ps4 333 | [E3 2018] PlayStation konferencia összefoglaló

A konzolgyártók közül a leginkább embert próbáló időpontban ezúttal is a Sony lépett színpadra Los Angeles-ben. Az idei E3-on azonban - a korábbi ígéretekhez híven - egy jóval visszafogottabb, kisebb léptékű konferenciát kaptunk PlayStation fronton, ami inkább a már ismert játékokra fókuszált.

17 | Anthem: a vége még nem a vég

Részletek az endgame lehetőségekről.

9 | Resident Evil 2: variációk egy témára

A remake sem nélkülözi a grafikai beállításokat.

xbox1 16 | Jordan X Xbox: cipőcsoda

Remekül néz ki, ráadásul a talpa zölden világít!

2 | Earthfall: júliusban jönnek az idegenek

Ha valakinek nem lett volna elég a Left 4 Dead vesszőfutása...

ps4 0 | Black Clover: jelentkezz a bétára

Júliiusban indul a PS4 exlkuzív bétaprogramja.