2008: Az Év Xbox 360 Exkluzív Játéka

2008: Az Év Xbox 360 Exkluzív Játéka

Gamer3652008.12.29. 11:59

Másfél hét. Ennyi időtök volt arra, hogy megosszátok velünk, számotokra melyek voltak az idei esztendő legemlékezetesebb címei. Az eredményhirdetés ötödik része következik: lássuk, hogy szerintetek mi volt 2008 legjobb Xbox 360 Exkluzív játéka.

A címért öt jelölt verseng, ők kapták tőletek a legtöbb szavazatot: lássuk hát, hogy pontosan kik is azok - természetesen ahol volt, ott az általatok írt kommentekkel is kiegészítve.

>> Braid

Microsoft Game Studios / Number None

[trailer]

dreampage: "Egy elgondolkodtató, nem hagyományos történet, grafikailag és zeneileg is kiemelkedő program, egyben a független játékfejlesztés diadala a multimilliós szuperprodukciók felett. Évekre (életre?) szóló élmény."

>> Fable II

Microsoft Game Studios / Lionhead Studios

[trailer]

Amit mi írtunk: "A Fable 2-ben koldusból lehetsz királyfi, méghozzá a szó legszorosabb értelmében - olyan történet, amit érdemes újra és újra átélni, mert mindig kínál valami újat, valami megkapót. Valószínűtlen, hogy a Lionheadnél magyar játékmagazinokat olvasnának, de akkor is: uraim, le vagyunk nyűgözve."

Anf3rni: "Már az első 10 perc magával ragadott reggel a munka előtt, amikor kipróbáltam, és egész nap csak az járt az eszemben. Ha akadt egy kis szabadidőm, csakis ezzel foglalkoztam és semmi mással, ennél a játéknál éreztem azt igazán, hogy milyen egy játékon belül a SZABAD AKARAT. Lehetsz jó, lehetsz gonosz, kapzsi, minden ami csak szeretnél lenni, vagy amilyen az életben is vagy. Fantasztikus!"

dreampage: "Ez az a játék, amit szó szerint szeretni lehet. Egy csodálatos, fantáziadús mesevilág, tele élettel és színnel, egy sokszor elgondolkodtató történet, változatos vidékek, egy szeretetre méltó társ, és olyan lehetőségek, amelyek a legtöbb szerepjátékból hiányoznak. Évek óta nem kerültünk ennyire közel a virtuálisan élhető élethez."

>> Gears of War 2

Microsoft Game Studios / Epic Games

[trailer]

Amit mi írtunk: "A játék viszonylagos rövidsége ide vagy oda, a Gears of War 2 minden más szempontból epikus - nincs is rá jobb szó -, és rendkívül magasra tette a lécet a trilógia lezáró darabja számára."

dreampage: "Nem kenyerem a műfaj, de ez a játék etalon a TPS-ek között. Minden ízében profi, grafikailag a jelenlegi legjobb, és bár az innováció hiányzik belőle, amit csinál, azt kikezdhetetlenül és hibátlanul teszi."

RedBoyforCE: "Vedd előző részt, és szorozd meg minden elemét 2-vel. Zseniális grafika, brutális látvány, csiszolt fedezékrendszer és játékmenet, érdekesebb és jobban összerakott történet, ötletes multiplayer játékmódok. Megtartottak mindent ami jó volt az első részben, de csomó mindent kigyomláltak, ami rossz volt."

Rince: "Minden szempontbol tobb es jobb, mint az elodje; egy nagybetus hangulat bomba; se tobb, se kevesebb!"

>> Lost Odyssey

Microsoft Game Studios / Mistwalker

[trailer]

Amit mi írtunk: "Meghajtjuk fejünket Sakaguchi úr előtt, és vígan öleljük keblünkre a platform első igazán szerethető JRPG-jét, miközben hümmögve elgondolkodunk azon, hogy lám, Final Fantasy-n kívül is van ám élet! Éppen ezért azt javasoljuk, hogy bátran merüljetek el ebben a sűrűn szőtt mesében, és becsüljétek meg az élményt, hiszen az Elveszett Odüsszeia egy darab a múltból, a klasszikus keleti szerepjátékok modern köntösbe öltöztetett, érzelmekkel ízlésesen átitatott képviselője."

Lonewolf: "Már régóta vártam a jelenlegi konzolgeneráción egy olyan JRPG-re ami hosszú órákra odatapaszt a TV elé. Ezt végre megkaptam a Lost Odyssey személyében. Technikailag ugyan nem a legtökéletesebb, de a történet mindenért kárpótol. Hironobu Sakaguchi megcsinálta a saját Final Fantasy X-ét, a Mistwalker-rel. Lebilincselő történet, szerethető/utálható karakterek. Érzelmeket vált ki a játékosokból. A játékban fellelhető A Thousand Years of Dreams novellák, amik a főhősről írnak rövid történeti kiegészítéseket, ezzel még jobban dobva a hangulaton. Na és persze Nobuo Uematsu zeneszerző ismét felejthetetlen dallamokat produkált. Várom a folytatását, mert nem ez volt az utolsó elveszett odüsszeia."

>> Ninja Gaiden II

Microsoft Game Studios / Team Ninja

[trailer]

Amit mi írtunk: "A Ninja Gaiden 2 sokat csiszolt gyémánt, ami 2008 közepén megmutat mindent, amit egy ilyen stílusú játéknak tudnia kell. Látványos grafika, visszamászkálást nélkülöző pályák, rendkívül összetett, kifinomult harcrendszer, sok-sok egyszerre mozgatott karakter, és hibátlan irányítás. Akadnak leütésre váró magas labdái, de még így is kiemelkedő, a dobogó legfelső fokára esélyes játékról van szó. Nem forradalom (az az első rész volt), inkább csak egészséges evolúció: ilyen előd után ez több, mint elegendő."

Jackal: "Ryu első kalandja is megadta a kihívást, azonban sem a saját, sem mások félelme nem igazolódott be azzal kapcsolatban, hogy túlságosan lekönnyítik. A játék maradt olyan, amilyennek lennie kell, nehéz, kihívásokkal teli és igazi folytatás."

Az idei év legjobb Xbox 360 exkluzív játéka pedig nem más, mint...

Szavazataitok alapján tehát 2008 legjobb Xbox 360 exkluzív játéka a Gears of War 2 lett. Két kategóriában várakozik még díj a kiosztásra - holnap folytatjuk, stay tuned!

    Az Év Handheld Játéka - Crisis Core: Final Fantasy VII

    Az Év Wii Exkluzív Játéka - Super Smash Bros. Brawl

    Az Év PC Exkluzív Játéka - World of Warcraft: Wrath of the Lich King

    Az Év PlayStation 3 Exkluzív Játéka - Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

    Az Év Xbox 360 Exkluzív Játéka - Gears of War 2

    Az Év Multiplatform Játéka - december 30.

    Az Év Játéka - december 31.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

2 órája
7

Heti megjelenések

1 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

1 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

2 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

3 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

4 napja
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

4 napja
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

4 napja
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

5 napja
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

5 napja
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

5 napja
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

6 napja
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

6 napja
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

7 napja
17

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

8 napja

EDGE #397 pontszámok

Dragon's Dogma 2. Rise of the Ronin. Alone in the Dark. Princess Peach: Showtime! Izgalmas címek. Rendkívül vegyes pontozás.

8 napja
21

Heti megjelenések

8 napja
2

Stellar Blade fejlesztői napló, Final Fantasy VII Remake harmadik rész morzsák- ez történt pénteken

Továbbá: Sea of Thieves, Palworld, GTA+, The Rogue Prince of Persia, Crash Bandicoot 4: It's About Time.

2024.04.13.
14

Drágul az EA Play, jön az új Remnant 2 DLC - ez történt csütörtökön

Továbbá: Fallout 4, WRATH: Aeon of Ruin, Beyond the Ice Palace II, Nanuka: Secret of the Shattering Moon, Heading Out, Ascendant Studios, Warhorse Studios.

2024.04.12.
8

PlayStation Game Catalog: az áprilisi felhozatal

Tales of Kenzera: ZAU. DAVE THE DIVER. Animal Well. Indie premier dömping az előfizetéses szolgáltatás kínálatában!

2024.04.11.

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==