[Teszt] Pikmin 3 Deluxe
Eddig 10 hozzszls
keviny
2020. October 28.
Wednesday 20:45
Br a pikminek sose rtk el azt az ikonikus sttuszt, mint amit Mario vagy Zelda ( a zldsipks src, ugye?) azrt minden valamire val Nintendo kedvel szvben ott vannak. Mert hogy kik is k - teszed fel magadban a krdst te, aki esetleg nem ismered behatbban a Nintendo franchise-okat. Rviden: picurka rpa szer lnyek, akiket kismret marcipn-rhajsok adjusztlgatnak/diszponlgatnak/kldenek harcba/vgeztetik el velk a piszkos munkt. Te mint jkedly jtkos termszetesen kis asztonautdat/asztronautidat irnytod s rvidke (a jtkon bell egy nap, valjban tizenprperc) etapokon keresztl igyekszel minl tbb tervezett tevkenysget elvgezni.Az els Pikmin jtk mindannyiunk kedvenc Gamecube-jval majdnem egyszerre ltott napvilgot, jszer jtkmenete sokak tetszst elnyerte, ennek ellenre nem knyszertette a vsrlkat a gp tmeges fogyasztsra. A sors ironija, hogy a Gamecube-nl kizrlag egyetlen rosszabbul fogy asztali Nintendo gp, a Wii U els negyedvben megjelen Pikmin 3-nak sikerlt ezt a bravrt megismtelnie - mi sem nyilvnvalbb annl, hogy a nagy N a kurrens jrakiadsi hajrjban le fogja porolni a jobb sorsra rdemes jtkot is.

Nade els krben nzzk az alapfelllst: Sebaj Fbisra ersen hajaz fhseink boldogan ltek a Koppai nven fut bolygjukok, mg egy nap rjuk trt a rt felismers: kicsiny plantjuk nyjtotta majdhogynem sszes tpllkukat felltk! (ne, ne keress thallsokat ms vlt vagy vals helyzetekkel drga bartom, mg vletlenl se) Mit tesz ilyenkor Koppai blcs npe? Teljesen termszetesen expedcikat indtanak ms bolygkra, htha ott van mg elfogyaszthat materil. Ennek az expedcinak hrom tagja kpzi a jtkunk alappillrjt, akik termszetesen kptelenek normlisan leszllni a PNF-404 nev (a rvidts helyes megfejtse kommentbe jhet) - keresett anyagok szempontjbl egyetlen gretes plantra. gy persze az rhaj egyes kulcs-alkatrszeinket megtallsa is feladatunk a klnfle gymlcsk feldertse mellett. s magtl rthetden mindenhol hallos veszly leselkedik hseinkre, de szerencsjkre a pikminek is felbukkannak, akik cltalan kis mindennapjaikban pp rrnek segteni…A jtkmenet a kvetkezkpp nz ki: kapitnyunk leszll az aktulis ders hajnalon a felsznre, maghoz szltja a pikmineit s elindul felderteni a terepet. Amennyiben tbb kapitny indul el a felfedez tra, gy mdjukban ll tbbfel elindulniuk. s itt jtt baromi jl a Wii U rintkpernyje, hisz a trkpre bkve grdlkenyen tudtad intzni a klnfle taszkokat - s rtelemszeren ez a Switch verzibl msodik kperny hjn kimaradt. Persze lemondani nem kell errl az igen hasznos funkcirl, csak minden ilyen akcinl meg kell lltani a jtkot. Nem mondom, hogy ipari mrtk htrny, de a Wii U-s megolds jval elegnsabb volt. No, ott tartottunk, hogy a kapitny elindul, mgtte a pikminek trappolnak, akik affle univerzlis problmamegold wolf-knt funkcionlnak: ha egy ellensghez vgod ket, akkor legjobb tudsuk szerint nekillnak cspelni a gaz ellenlbast, ha valami szlltand dologra dobod ket, akkor szpen felkapjk s elviszik a megfelel helyekre. Szval kvzi intelligens kis lnyek - mondjuk tvonalukban kt pont kztt nha csak az egyenest ismerik s emiatt elfordul hogy beakadnak lehetetlen helyekre, amikoris ostoba nyomoroncoknak fogod beczni ket, de szerencsre nem gyakran.Eddig gy tnhet, hogy a Wii U verzi mellett htrnybl indul a Switch port, de szerencsre a Gamepad-instant-diszponl funkciit bven krptoljk a klnfle plusz tartalmak. Els krben: mindhrom DLC jr az alapjtk mell, ami nmagban elg komoly tartalmi bnusz. Ezek jval rvidebb llegzetvtel, jobban tagolt kihvs csomagok, egymshoz klnsebb ktds nlkl: tbbnyire az a dolgunk, hogy az adott kis plyarszen, rvidke idkeretnkbe besvasztva felszedjnk mindent, vagy ledarljuk az sszes ellensget.

Ezeket nmi extra pnzmagrt mondjuk Wii U-ra is beszerezhettk, a valdi jdonsg az extra spicy nehzsg, a Piklopedia (igen, Pikmines enciklopdia) s egy teljesen j plusz sztorivonal kpben van jelen. Ja, s majd elfelejtettem: mind a teljes sztori, mind a bnusz tartalmak vgigjtszhatak kt szemlyes coop mdban. Ez klnsen j pont, egsz msfajta lmny egymssal szjkaratzni a kzs (s nemes) cl rdekben, mint hromfele osztani figyelmnket.Hogy megr-e egy 7 ves jtk teljes rat, nem knny krds. Br ltvnyban tovbbra is egy kiss ktarc (nmely elemben csodaszp, nmely elemben PS2 - mg mindig ltszik, hogy eredetileg Wii-re kszlt a jtk) teljes mrtkben llthat, hogy tvolrl sem 2020. Technikailag abszolt rendben van, klnsebb dccens nlkl fut mind tvn, mind kzben. Ellenben ha a tartalmat nzzk, a Pikmin 3 Deluxe-nak semmi oka szgyenkezni: a sztori mdja nmagban elg tartalmas, ha hozzadjuk a plusz tartalmakat, a ktfle multiplayer mdot azt hiszem egy elg szp kis pakkot kapsz a pnzedrt. Ha els tallkozsod a kis sznes rpkkal, akkor ennl jobb belpt nem nagyon tallhatsz. Ellenben ha Wii U-n mr gymlcsmentestetted a PNF-404-et, akkor elg nagy rajongnak kell lenned ahhoz, hogy ezekrt az extrkrt jra benevezz.

Pikmin 3 Deluxe
Platform: Nintendo Switch (tesztelt)
Kiad: Nintendo | Fejleszt: Nintendo EAD
Megjelens: 2020.10.30. | r: 59.99 USD

[33] Krisz576
Nov 01., Sunday 6:37 #10
Nekem a Pikmin az egyik favorit szrim volt Gamecube-on, s ez a Switch verzi csak egy jabb ok, hogy a (elssorban a) Zelda vgett legyen sajt Switch-em. Ami ennek ellentmond, hogy sajna j drga a gp s a nextgen gpek mellett mr nagyon gyenge a masina hardver szinten.
Sony 65ZD9 (LED), Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8 (plazma), PS4 Pro, Pana UB700(UHD), Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Marantz CD5005(CD), Denon 2010AE(sztere/vgfok), Marantz SR7010(AVR), Quadral 570 (5.0 bi-dip.), 2db SVS SB-2000(Sub)
[23] friedmannt
Oct 29., Thursday 13:55 #9
megvan wiiu-n, szerettem, de szerintem ujra megveszem a sidestory-k miatt
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
[31] Matild
Oct 29., Thursday 13:27 #8
Vlasz keviny (#3) zenetre
Pontosan, br megrtem, ha valakit zavar brmilyen idlimit egy jtkban.
Az viszont, hogy a 2. rszre kivettk a eltltend napok szmnak limitjt, s akrhnyszor visszatrhetnk, megteremtette a tkletes egyenslyt, szerintem.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[23] bandee23
Oct 29., Thursday 12:19 #7
Vlasz theSickness (#6) zenetre
Egy kkemny online stratgiai jtkot is megnznk. Egymst lnk a Pikminhadseregek.
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
Oct 29., Thursday 11:29 #6
Vlasz keviny (#3) zenetre
Nekem kne ebbl egy nagy sandbox verzi. Meg tudom, hogy ppen ebben (is) ms, de megnznk egy ilyen nyitottabb mdot, amiben ptkezni, terepet rendezni is lehetne.
Oct 29., Thursday 11:00 #5
Vlasz bandee23 (#4) zenetre
Viccelni ilyenekkel? Na ja, a hz krli munklatokban nagyon j lenne, ha segtennek a pikminek. Csak lehet nem gy rtenk, hogy "glettelni kne" amikor falhoz vgnm ket.
let the sun never blind your eyes
[23] bandee23
Oct 29., Thursday 10:55 #4
Sebaj Fbis elrs vagy vicc? De mindegy mert tetszett s rhgtem.
Emlkszem mg az N-t nem szeret Martinnak is tetszett az els rsz.
Nekem is az els a kedvencem illetve a msodikban nagyon tetszenek a lila Pikminek.
Kr, hogy ebben a rszben httrbe szorulnak. A Wii-s jrakiads is megvan.
A Deluxe-ot szlinapomra kapom Szval htvgn ez lesz a program. (Meg betonozs ahol sajnos a Pikminek nem segtenek )
Ez az egyik jtk amiben desanym(!!) gyesebb volt mint n.
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
Oct 29., Thursday 4:23 #3
Vlasz theSickness (#2) zenetre
Az idlimit kell, hogy j feszes legyen a jtkmenet. Ha nem srgetne a naplemente, akkor a knyelem ellangytan az akcit. Ez pedig vgssoron egy akcijtk, szval kell az az idlimit.

Amgy nekem is az els a kedvencem.
let the sun never blind your eyes
Oct 29., Thursday 0:04 #2
Kedvelem a sorozatot, mindhrom rsze megvolt, a msodik rsz krl mgis megfradt nlam a tma. Cuki, imdom az atmoszfrjt, a krtst, ez tny. Viszont ennek a relaxls tmnak ellent mond az idlimit (br ez ritkn felmerl kritika, taln csak nekem jn ez t gy), s ok, hogy voltak azrt javulsok a harmadikra, azrt nagyot csavarni nem tudtak a koncepcin. Vgl szimpln eluntam, mint a Nintendo legtbb msodvonalas jtkt (Kirby, Yoshi's sorozat, satbbi).
[15] Rusti
Oct 28., Wednesday 23:54 #1
J cikk lett, kszi! Nekem nem r meg ez jabb 60 EUR-t, wiiszont van jtszhat demo, vsrls esetn a jtkments tovbb vihet.