[Teszt] NBA 2K21
Eddig 7 hozzszls
Gamer365
2020. September 15.
Tuesday 21:18
Emlkszem, hogy amikor tavaly szeptember elejn megrkezett az NBA 2K20, tl a drafton s a nyri lign, de mg jval az oktberi szezonkezds eltt, mr ers NBA-elvonsi tnetekkel kzdttem, gy ht igazn kihezve vetettem r magam - pont, ahogy a 2K szerette volna. Ugyan a jtk nem vltotta meg a vilgot, de a tkletes idztsnek, az aprbb fejlesztseknek s persze a friss jtkoskereteknek ksznheten sikerlt szoks szerint rendesen berntania.Idn viszont 2020-at runk: az NBA szezon a COVID-19 vilgjrvny kvetkeztben 4 hnapra lellt, s dollr-szzmillik rn sikerlt csak jliusban jraindtani a floridai Disney World-ben kialaktott “buborkban”, ahol a luxusbrtnbe zrt jtkosok res csarnokokban jtsszk jelenleg is a rjtszs meccseit. A draft s az tigazolsi szezon mg a kanyarban sincs, a kvetkez idny - amit elvileg a most megjelent jtk dolgoz fel - pedig legjobb esetben is csak december kzepn fog elindulni. Vagy akkor sem, elnzve az amerikai kzllapotokat…

Ennek tetejben nyakunkon van a next-gen konzolok rkezse, amiken launch title lesz az NBA 2K21 kvetkez genercis verzija, ami - a 2K lltsa szerint - egy alapjaitl jraptett jtk lesz a nagyobb teljestmny gpekre optimalizlva. Mindezek fnyben fenntartsokkal fogadtam az vek ta stagnl sorozat jelenlegi genercis hattydalt.Az NBA 2K21 tartalmt s jtkmdjait tekintve szinte teljesen megegyezik a tavalyi verzival. Megkapjuk az sszes NBA s WNBA csapatot, egyelre a jelenlegi keretekkel. A kvetkez szezon indulsakor ezek termszetesen frisslni fognak - a 2K live service szolgltatsaira eddig sem nagyon lehetett panasz. Jtszhatunk gyors meccseket online s offline mdokban, indthatunk bajnoksgot vagy GM-knt tvehetjk egy csapat irnytst egy tbb szezonos karrier-mdban. Itt lehetsg van a meccsek klnbz mlysg szimullsra (az eredmny azonnali megtekintstl a stilizlt bogys 2D nzeten t akr a teljes meccs 3D-s vgignzsig), gy egy komplett kosrlabda-menedzser jtkot is kapunk a pnznkrt.

A kt legnpszerbb md kzl a kosrlabda-szerepjtknak is felfoghat My Career-ben termszetesen j bevezet sztorit jtszhatunk vgig, ami ezttal meglehetsen fldhzragadt: kzpiskolai vgzsknt kell bejutnunk 10 amerikai egyetem valamelyikre, hogy aztn az egyetemi bajnoksgban letudva egy vet rszt vehessnk az NBA drafton. A kzepesen ismert televzis sznszek mellett Damian Lillardot s Zion Williamsont is felvonultat trtnetet n minden sablonossga ellenre is lelkesen tudtam vgigjtszani, de a 2K gondolt azokra is, akiknek ez nyg, gy k egybl az NBA szezon (s a vgtelen grind) kezdetre ugorhatnak.Innentl minden gy zajlik mint a tavalyi rszben - a jtkos attribtumok s kitzk fejlesztse semmit sem vltozott. A MyPark grafikailag felfrisslt, dt az j tengerparti helysznen jtszani online streetball meccseket a szoksos unalmas vros helyett, de ez is csak kozmetikai vltozs. Aki gondolkozik a next-gen verzi beszerzsn is, vagy eleve az azt is tartalmaz Mamba Forever Edition-t vette meg, annak fontos tudni, hogy a MyCareer/MyPark eredmnyei nem jelennek majd meg a PS5/XSX verzikban, azokban mindenkpp nullrl kell kezdeni ezt a mdot.

A MyTeam mr ms tszta, npszer krtyagyjtgets mdban sszeharcsolt gyjtemnynket a kvetkez genercis vltozatba is tovbbvihetjk, gy aki nem akar lemaradni, annak rdemes mr most elkezdenie a pakkok nyitogatst. A 2K is ide pozcionlta a legtbb jtst: a tavaly megjelent evolution krtykat most mr tbb irnyba is fejleszthetjk, emellett visszatrtek a tavaly hinyz kitzk, amikkel minden krtynkat tovbbfejleszthetnk, egyedibb tehetnk. Az online Unlimited bajnoksg mellett kapunk egy htvgkre pozcionlt Limited mdot is, ahol csapatunkat bizonyos szablyok s megktsek mentn kell sszelltanunk, gy nagyobb szerepet kaphat az gyessgnk a krtyink minsgvel szemben. Emellett a ksztk a ms live service jtkokban bevlt szezononkat is bevezetik - hat hetente tervezik frissteni a jtkmdokat s az “Agenda” nven fut, extra jutalmakrt teljesthet mini-kldetseket. Mindezeket nyakonntve a megjult, frissebb, ropogsabb, gyorsabb menrendszerrel biztos vagyok benne, hogy a MyTeam md idn is be fogja szippantani a rajongkat.rdekes mdon a legnagyobb vltozs ott jtt, ahol a legkevsb vrtam: a jtkmenetben. Pontosabban a dobs irnytsban, mert egyb tekintetben a tavalyi - hatrozottan kellemes - gameplay minimlisan mg jobb csiszolt verzijt kapjuk. A dobs viszont… Gombot hasznlva csak a nmileg megvltozott UI mikroszkopikus mretvel kell megkzdeni, n viszont vek ta az analg karral dobok. Ez eddig ugye az idztsrl szlt: kar htrahzs, j temben elengeds - intuitv megolds. Ezttal azonban a kar htrahzsa utn jobbra-balra kell a dobmozdulat kzben millimteres korrekcikat csinlni a mikroszkopikus GUI-n, azzal az analg karral, ami kzel sem kpes ilyen precz mozdulatok tvitelre. Kt problma van azzal, hogy Warioware minijtkot csinltak a dobsbl: egyrszt nekem kivettk a mkt belle. Hiba csinlok meg egy szuper dobhelyzetet vagy jutok el resben a gyrig egy j tem betrssel, maga a dobs a korbbi jutalomlmny helyett egy grcss, stresszes folyamat. Emellett a korbbi metdussal az idztst norml esetben nem lehetett nagyon elrontani, most viszont baromi knny extrm mdon elhibzni a stick pozcionlst, minek hatsra Steph Curry-vel is homlyokat fogsz dobni res dobhelyzetbl, s akr a teljesen szabad ziccereket is ki tudod hagyni. A fejlesztk is reztk a problmt, gy mr jtt is a frissts, ami Hall of Fame nehzsgi szint alatt jelentsen megengedbb tette a dobsok precizitst, de rzsem szerint lesz mg itt mit csiszolni. n napok alatt tudtam eljutni a napi tbbszri rage-quit szinttl odig, hogy most mr nha sikerlmnyem is van a jtkban. Aki hozzm hasonlan analg karral szeret dobni, annak mindenkppen ajnlom vsrls eltt a dem kiprblst, hogy ne rje meglepetsknt az j “lmny”.

Hogy kinek ajnlom az NBA 2K21 jelenlegi genercis vltozatnak beszerzst? Brkinek, aki a jelenleg elrhet legjobb, friss NBA jtkkal szeretne jtszani, nincs meg neki az NBA 2K20 s nem tervezi PS5/XSX beszerzst. A nextgen konzolok korai beszerzi inkbb vrjanak az jgenercis vltozatra, vagy ha szeretnk mr most elkezdeni a MyTeam mdot, fontoljk meg a Mamba Forever Edition beszerzst.

Immortal

7/10

Sep 16., Wednesday 13:30 #7
Vlasz engine (#6) zenetre
Direkt megnztem most 2K21-ben, s itt engedi.
[1] engine
Sep 16., Wednesday 12:05 #6
Vlasz Guardian Hero (#5) zenetre
Emlkeim szerint nem engedi kzpre hzni, csak ha nem rzkeli a kontrollert, de lehet csak n voltam bna. Mindenesetre ksz, megnzem
Sep 16., Wednesday 11:21 #5
Vlasz engine (#4) zenetre
Szerintem ugyangy mkdik, ahogy a 2k19-ben, vagyis alapveten a 3D nzetben Te irnytod a csapatod. A controller settingsben thzhatod az irnytt kzpre, ekkor a CPU tveszi a csapat irnytst, de ekkor idt krni is csak pause menbl tudsz. A Simcast Live csak a 2D nzetet adja tovbbra is.
[1] engine
Sep 16., Wednesday 7:20 #4
Egy krdsem lenne.
GM mdban csak akkor lehet meccset betlteni 3d-ben ha mindenron jtszol is a mrkzsen vagy nz/edz lehetsz s megnzheted mit tud a csapatod amit sszeraktl? 2k19-ben nem lehet csak nz a jtkos, max. trkkzve a kontroller ki-bekapcsolsval de az idrabl nagyon. Itt van vgre olyan opci, hogy nem ktelez oldalt vlasztani az ai viszi a csapatod s tnyleg csak sszerakni kell meg cserlni?
[51] Dude
Sep 16., Wednesday 7:11 #3
Kszi a tesztet. Ezt a verzit n is kihagyom. Majd PS5-n a nextgen verzi kvi v elejn. Addig j lesz a 2k20 mg.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[18] Plasma
Sep 16., Wednesday 0:26 #2
Tl sok idt ntttem a 2k20-ba, egyszeren nem engedem meg ennek a rsznek mr, hogy annyira behzzon, fleg gy, hogy tulajdonkppen semmit nem vltozott a jtkmenet. A tesztrt ksznet!
Sep 16., Wednesday 0:21 #1
Nekem mr a NBA2k20 irnytst is necces volt megszokni.
"This is our time to medicate..."