[Teszt] Project Cars 3
Kapcsold jtk: Project Cars 3 (ps4)
Eddig 35 hozzszls
V. Miki
2020. September 11.
Friday 10:30


Nha jl esnek a kihvsok. A Project Cars 3 tesztet gy ltem meg. Az els kt rsze ugyan kimaradt, ami csak plusz motivcit, hogy elvllaljam a tesztet. Meg persze az is ott volt, hogy szerettem volna egy j auts jtkot, amivel kilhetem a versenyzsi vgyaimat. Abszolt befogad mdon lltam neki, s szerettem volna szeretni ezt a jtkot, mgis az sszbenyomsomat a keserdes csalds jellemzi.Az alapokkal nincs baj. A PC3 minden olyan paramterrel rendelkezik, amit egy modern autversenyes jtkkal szemben tmaszthatunk. Gazdag tartalom, fergeteges autvlasztk (tbb mint ktszz darabot vehetnk meg), tuning lehetsgek, motivl elmeneteli rendszer. A jtkmenet is hz magval az els rban, a kezdeti lelkeseds adott. A kezds utn azonban valahogy megtrik a lendlet, kifullad az egsz.Kezdjk a vgn. Tudom huszadrang krdsnek tnik, de szmomra, nagyon fontos az auts jtkoknl a krts, a hangulat, aminek mgiscsak a zene az alapja. Ez az, ami behz, ami felpumplja az adrenalint. Itt bukott meg elszr nlam a PC3. A tracklist annyira unalmas s rdektelen, hogy semmi nem maradt meg belle, az alapvet funkcijt sem ltja el. Nekem viszont kell valami, ami stimullja a hangulatot. A msik a grafika. A sznvonal hullmz. Az autk szpek, a plyk sem nznek ki rosszul, az sszhats mgis inkbb hullmz. A pop-up egyes helyszneken botrnyos, mshol a krnyezet s a terep steril sivrsga szr szemet.Az audivizulis problmk ellenre mg lehetne j jtkmenet. Csakhogy itt is vannak hinyossgok. Pontostsunk. Vegynk egy tlag jtkost, aki nem auts jtkokkal kell s fekszik, de brja az auts cuccokat. Szmukra ez a hibrid, se nem szimultor se nem arcade jelleg jtkmenet akr mg be is jhet. Az els kt rszre azt mondjk inkbb a szimultor vonalat erstette, ez arcade-os krtst kapott. n lveztem, hogy a jtk, j autvlaszts esetn knnyen osztja a sikert, de a komolyabb helysznekkel meg kell kzdeni. Az AI viszont nagyon gyenge. Figyeld meg. Az ellenfelek falkban haladnak minden plyn. Van egy vezet 4-5 fs boly, meg egy kzp boly meg a vgn is egy. s gy krznek. Nincs az egyes ellenfeleknek intelligencija, stratgija, csak csokorba kttt drtktlen hzott dobozok. Az els hat helyezett, ha elhz, akkor soha nem fogod ket utolrni, vezess akrmilyen jl is. A figyelmetlensget, tkzst, elg szigoran bnteti a jtk. Be lehet azonban kapcsolni knnytseket, amiket fokozatosan elhagyva azrt komolya kihvs lehet a program. A kulcs szerintem a megfelel autvlaszts.Tartalmilag ok a PC3. Van itt ezer fle verseny, klnbz rdekes feladatokkal, kldetsekkel. s amit kiemelnk, az a jl tlthat s motivl elmeneteli rendszer, tapasztalati pontokkal s pnzzel. lvezetes volt ebben a rendszerben mozogni s haladni. Egy-egy plyra szvesen visszatrtem, hogy XP-t gyjtsek.

A pozitvumok s az lvezetes pillanatok ellenre gy reztem, hogy a PC3 egy kihagyott ziccer. Ott van benne a lehetsg, hogy egy kivl, els osztly auts jtk legyen, mgis valahogy lehetett volna kategrikkal jobb. Okozhat szp pillanatokat, kivl futamokat s j sszecsapsokat. A konkurencia azonban annyira ers a mfajban, hogy ez gy szmomra kzepesnl alig jobb.

[35] wodbear
Sep 24., Thursday 9:26 #35
Vlasz Gala (#34) zenetre
sszel kell vsrolni/fejleszteni s akkor nem lesz gond. Mr a vge fel jrok, de csak az elejn okozott fejtrst a pnz hinya. Aztn az alsbb kategris autkbl csinltam nagyobbat (olcsbb mint jat venni) s azokkal indultam a magasabb osztlyokban.
Illetve a rivals mdot is rdemes nyomni. Onnan is jn be szpen pnz
"Az interneten tallhat idzetekkel az a baj, hogy nem tudhatjuk kitl szrmaznak" - Jzsef Attila
[6] Gala
Sep 20., Sunday 13:32 #34
Ez egy Project: SHIFT, a pr elcsent s lebuttott (mirt?) automodel kivtelvel semmi sem kti az eldeihez.

Msrszt a karrierben simn zskutcba futhatsz ha netn kiprblnl tbb autt s/vagy tunning utat. Lazn elvertem a pnzem, de hiba volt meg bven az XP-m s a csillagok (vagy mi) nem tudtam megfelel autt venni. Hiba futottam le jra a mr megnyert futamokat, pnzt nem csak xp-t adott...

Nem volt senki a tesztcsoportba aki megprblta volna tnyleg vgigjtszani?
"If doubt, just flat out..." Colin McRae
Sep 16., Wednesday 19:58 #33
Vlasz lacapaca (#30) zenetre
Lehet van ebben igazsg. Mindenesetre az elejn mg lelkes voltam, aztn valahogy ez elfogyott.
[2] semeniuk
Sep 16., Wednesday 15:53 #32
Valaki lern esetleg, higy xbox one x -en is, tnyleg olyan tvar a jtk?
Kszntem!
Sep 14., Monday 10:17 #31
Vlasz zsozsa (#22) zenetre
Az ACC-nek mg ez a "szrny" portja is nagyobb lmny szmomra,mint a GT Sport,vagy az eddigi PCarsok
A hunter must hunt PSN ID: xXwilliamsXx73 XboxLive: xXwilliamsXx
[29] lacapaca
Sep 14., Monday 9:27 #30
Vlasz V. Miki (#29) zenetre
gy viszont nem volt egy tl okos dnts rd bzni.
Nem szemlyes tmadsnak sznom, de vgig az az rzsem volt olvass kzben, hogy te csak azrt kaptad ezt meg, mert ms nem rt ppen r, a cikket meg valakinek meg kellett rni. Na de ha ezek utn rendszeresen rd bzzk ezeket, lesz ez mg jobb is
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
Sep 14., Monday 9:12 #29
Vlasz lacapaca (#23) zenetre
Az els kt rsz valban kimaradt s nem volt lehetsgem kiprblni eltte.
[29] lacapaca
Sep 14., Monday 9:10 #28
Vlasz axl (#27) zenetre
Na ja. Egy olyan auts cuccnl, aminek nincsenek elõzmnyei, elfogadhatbb lenne Mikitõl egy cikk. gy viszont nekem rendkvl hinyos, s szinte nulla tmpontot ad. Persze aki gy ll hozz, mint a cikk szerzõje, hogy ez a beugr rsz, s az elõzõek kimaradtak, neki biztos tbb informcit ad, de mg gy is alap dolgok hinyoznak.
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[55] axl
Sep 13., Sunday 18:07 #27
Vlasz lacapaca (#23) zenetre
Igazbl mindjrt azzal is indt a cikk, hogy a tesztel nem jtszott a korbbi rszekkel, szval taln ennek tudhat be az eldkkel val sszevets hinya. Amellett, hogy egybknt nagyon tisztelem V. Miki munkssgt, n sem rzem gy, hogy ettl az rstl sokkal okosabb lettem.
I WλNT TO BELI3VE
[10] priest
Sep 13., Sunday 17:02 #26
Nem olyan rossz ez. Vgre egy autsjtk, amiben nincsen: kihagyatlan tutorial verseny, elnyomhatatlan bevezet, atom cringe tvezetk, hanem minden bullshit nlkl 10 msodpercen bell benn vagy a karrierben. Ja s itt mkdik az aut vlaszt screen.
Forklifts never die. They're just missing in action.
[48] zsozsa
Sep 13., Sunday 15:39 #25
Vlasz 5241451 (#24) zenetre
Flrerts ne essk! Szksg van mindegyik kategrira! Ki ezt szeret, ki azt, s n is a Forzkkal kezdtem kontival. Nagyon szerettem anno. Csak nekem is kicsit csalds, hogy a pcars-t nem szimes irnyba fejlesztettk tovbb.
Dzszon Tetem a Transplanter
[7] 5241451
Sep 13., Sunday 14:44 #24
Vlasz zsozsa (#22) zenetre
+1, br szerintem tl szigor vagy a GT-vel/FM-el. Nyilvn nem szimultor egyik sem, a GTS-nek pldul egyenesen siralmas a gumikezelse, de nekem pont jl jnnek ezek a "sim-cade" jtkok. Rgebben nagyon r voltam gygyulva a simekre, de rendelkezsre ll id miatt dobtam ket; viszont az FM s GT arra tk jk, hogy idnknt elvedd s lvezhet legyen – ha nem iditkkal kerlsz ssze –, s ad egy sim *jelleg* lmnyt.
[29] lacapaca
Sep 13., Sunday 12:26 #23
Azrt ez egy elgg slendrin cikk lett.
Az rkdosabb irnyvonalon kvl, nagyjbl fogalmam sincs ez alapjn, mi vltozott az elz rszekhez kpest. Vagy azrt, mert nem vltozott ezen kvl semmi? Ugyanaz a tartalom, csak rkdosabb irnyvonallal?
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[48] zsozsa
Sep 13., Sunday 11:05 #22
Vlasz backstab (#19) zenetre
Szerintem nem sok mindent tudsz a "sznob szimultorosokrl". Mert ha tudnl, akkor nem rnl ilyet, hogy az Assetto Corsa arcade hulladknak szmtott brki szmra is. St inkbb szimes etalon volt nagyon sokig. Sokak szmra mg ma is az (s itt felejtsd is el a konzolos vltozatot). s az sem igaz, hogy nem lehet boldogg tenni ezt a bandt, szerencsre sorban jnnek a szimes irnyba hajl autsok, persze fleg pc-n. Ilyen volt az Assetto Corsa Competizione (ami most mr a konzolosokat is "boldogtja" a szrny portjval), most az Automobilista 2 (ami a pcars-ok ltvnyos Maddness enginjt hasznlja, de jelentsen megvltoztatva, tovbbfejlesztve a fizikt szimes irnyba), akkor ott vannak a rgi motorosok, amelyek folyamatosan bvlnek s fejldnek ma is, mint az iRacing, rFactor 2. Rally tmban ott van a Dirt 1-2, mint szimes vonulat.
A pcarsok pont betltttek egy rt az rkdok (mint a GT, Forza, mert ezek szimes szempontbl azok) s a fentebb felsorolt vrszimek kztt. Mg ma is sokan jtszk az elst s msodikat is. A hrommal pedig megprbltak benyomulni a GT, Forza kategriba, ahol azrt lssuk be, hogy ezek mellett eslytelenek, mg gy a Codie gisze alatt is. Tnyleg az a gz, hogy nem j nven adtk ki a jtkot, azrt kap annyi fikt, mert abszolt nem tartozik az origi pCars vonulatba. Persze megtallja a maga kznsgt nyilvn, de az SMS ne vrjon sok ksznetet, azoktl a fanoktl akiknek a kzssgi tmogatsval hoztk ssze az els, de taln mg a msodik rszt is s a harmadikra is valami hasonlt vrtak.
Dzszon Tetem a Transplanter
[27] arpi0912
Sep 13., Sunday 9:06 #21
Vlasz backstab (#19) zenetre
Nincsen azzal baj, hogy a casual fel mentek el. Az mr ms krds, hogy mirt kell ehhez egy szimultoros berkekben bejratott franchise cme. gy magukat szvatjk mert rtelem szeren az elz rszekhez hasonltja mindenki.
Sep 12., Saturday 10:47 #20
Rivals rszt napi szinten toljuk tesmmal, baromi izgalmas ez a rsze. A hnapban jelenleg is Top20 vagyunk, st tesm a legjobb tben.
Nagyon komoly kis jtk, NFS Shift egy csipetnyi DriveClub-al.
M52TUB28
[33] backstab
Sep 12., Saturday 8:53 #19
Fura, hogy ilyen megoszt, nekem is tetszik.
Mondjuk az arcade irnyba val eltolds is fura volt, de lssuk be: az igazi sznob szimultoros kznsg szmra mr az eredeti Project Cars is arcade hulladk volt, akrcsak az Assetto Corsa, Forza Motorsport, Gran Turismo, stb. Inkbb a casual kznsgnek csinlnk n is jtkot, a szimultorosokat gysem lehet boldogg tenni.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
Sep 12., Saturday 8:47 #18
Szerintem ez most egy kifejezetten j vlts lett, brmennyire is meglep az els kt rsz utn, a vezetsi modell is tk szrakoztat, a kicsit fura perma-driftels ellenre is. Nincs benne semmi elremutat, de nlam egszen betallt.
Found.
[1] Jogamer
Sep 11., Friday 22:06 #17
Vlasz wodbear (#3) zenetre
gy van, simn 8 pont. KATT! Recommended.
[7] 5241451
Sep 11., Friday 19:40 #16
Vlasz axl (#15) zenetre
Ne rts flre, n sem vagyok egy NFS megszllott, az ltalad emltett korszak ta, br akkor sem nagyon voltam az. A Criterion fejlesztseibe nztem bele azta (kivve Rivals), flrerakva az EA bojkottot. Ha jl emlkszem, akkor az j rszt megint k fejlesztik, de gondolom ismt meg van ktve a kezk, emiatt nem is nagyon rdekel mr.
[55] axl
Sep 11., Friday 19:13 #15
Vlasz 5241451 (#14) zenetre
n pont az ldzsek miatt imdtam annyira a MW-et, na meg szmomra nagyon egyben volt az egsz hangulata, a B-kategris akcifilmes krtssel egytt. Tetszett az szies sznvilga, a vltoz napszakok s idjrs, a zeni, egyszeren minden. Nekem az UG2 volt mr egy kicsit sok a tltolt gagyi-tuninggal. Igazbl n csak az Underground 1-2, MW, Carbon tengelyen foglalkoztam komolyabban a sorozattal (s ezek kzl egyedl az UG2-t hagytam flbe), eltte egyltaln nem, utna pedig csak a Hot Pursuit volt az, amit vgig is jtszottam (a ProStreet-be s az j MW-be csak belenztem, de egyik sem tetszett igazn).
I WλNT TO BELI3VE
[7] 5241451
Sep 11., Friday 18:18 #14
Vlasz axl (#13) zenetre
A Hot Pursuit nekem is adta, de legutoljra az Underground 2 tetszett igazn, lehet mert mg gyerekknt jobban beszippantott. Az eredeti Most Wanted is fun volt, de tl sok olcs idhzs kerlt bele, gondolok itt az ldzses feladatokra; simn eluntam mindig, mieltt vgigjtszottam volna. A sorozat nlam az alulkormnyzott korszakban lett igazn felejts, amikor kitalltk, hogy milyen j is az, ha egy autt olyan irnytani, mint egy tankot, s egy kicsit is lesebb kanyarba mr be kell farolni, mert a fullos plyagpek sem tudnak kanyarodni.
[55] axl
Sep 11., Friday 17:32 #13
Vlasz 5241451 (#12) zenetre
Nlam is pontosan azrt esett kt szk kzl a pad al, mert Burnout-nak tlsgosan NFS volt, NFS-nek meg tlsgosan Burnout. Pedig a Burnout Paradise-t s az eredeti Most Wanted-et imdtam (st, a szintn Criterion ltal hegesztett j Hot Pursuit-ot is), egymssal vegytve valahogy mgsem mkdtt olyan jl ez a formula.
I WλNT TO BELI3VE
[7] 5241451
Sep 11., Friday 17:05 #12
Vlasz axl (#11) zenetre
Valban, akkor elfordulhat. De a Ridge Racer jtkmenete mr nagyon niche, olyan jelleg tuti nem lesz, ahogy taln a Burnout is mr rtegstlus lett. Szerintem amgy a 2012-es Most Wanted sem volt egy j Burnout ptlk. Pldul ugyanaz a nagyon nehzkes, alulkormnyzott irnyts volt benne, ami a szrira oly jellemz volt az utbbi vekben. Inkbb reztem azt kzben, hogy egy unortodoxabb Need for Speeddel jtszom.
[55] axl
Sep 11., Friday 16:43 #11
Vlasz 5241451 (#10) zenetre
"...mirt csinlnnak, az nem NFS lenne."

A ProStreet, SHIFT s a 2012-es Most Wanted kzben jt rhgnek valahol egy sarokban.
I WλNT TO BELI3VE
[7] 5241451
Sep 11., Friday 16:08 #10
Vlasz soliduss (#8) zenetre
Passz. Az arcade ezen vlfajt nlam tlsgosan kielgti a Horizon szria, mellette nincs ignyem Need for Speedre, mg nem csinlnak egy Burnout, vagy Ridge Racer jelleg rszt, de ugye mirt csinlnnak, az nem NFS lenne. Viszont most megnztem a metascoret, a Heat PC-re, PS4-re 72/100, a user score pedig a hrom platformot tlagolva 6.13/10. Nem tl bizalomgerjeszt. :/
[27] arpi0912
Sep 11., Friday 15:48 #9
Kb erre szmtottam elzetes videk alapjn. Nlam ez mg mindig a Griddel van egy ligban, csak az valahogy sszeszedettebbnek hat nekem.
[48] soliduss
Sep 11., Friday 15:26 #8
Vlasz FecoHun (#4) zenetre
rengetegen ezt irjk. Lehet ,hogy nem volt szerencss belekeverni a project cars nevet. Tbbet rt ez az j irny mint hasznl

5241451: az arcade vonalban elg jk most a Need for speedek nem?
[48] soliduss
Sep 11., Friday 15:24 #7
Vlasz FecoHun (#6) zenetre
Nincs semmi biztos... .csak annyi ,hogy fent van mindehol a doboz kp.... ha nem is premier... de szerintem gp +6 hban launch windowban tuti befigyel majd a GT7.
[4] FecoHun
Sep 11., Friday 15:08 #6
Vlasz soliduss (#2) zenetre
A Forza s a GT teljesen ms liga, mint ez a jtk. Br a Forza 7-ben is nagyon vacak mr az autk fizikja, borzalmas a korbbi rszekhez kpest.

Tnyleg GT7 jhet az idn? Ha igen akkor 2 gpet kell vennem v vgn. 😁
[7] 5241451
Sep 11., Friday 14:59 #5
Vlasz Jogamer (#1) zenetre
Ha kemnyvonalas szimultor ebbl a genercibl, akkor az Assetto Corsa mellett eslytelen volt.
Ha sim-cade, akkor az FM7, GTS simn nyugdjazza annl, akinek megvan valamelyik, FM pedig mr ugyangy van PC-re is.
Ha arcade, akkor pedig a Forza Horizon mellett bjhat el.
(Szerintem)
[4] FecoHun
Sep 11., Friday 14:56 #4
Megvettem, jtszogatok vele, de a Project Cars 2 utn ez egy vacak jtk lett. Rengeteg bug, AI borzalmas, grafika visszalps, karrier unalmas. Ablakon kidobott pnz. Szgyen, hogy ezzel jttek ki 2020-ban.
[35] wodbear
Sep 11., Friday 14:40 #3
Vlasz Jogamer (#1) zenetre
n is ezen a vlemnyen vagyok. Tk j lett az autk sebessg rzete, a dinamikus idjrsnak ksznheten megvltoz irnyts.
Jl el vagyok ezzel a jtkkal. Simn egy 8 pont nlam
"Az interneten tallhat idzetekkel az a baj, hogy nem tudhatjuk kitl szrmaznak" - Jzsef Attila
[48] soliduss
Sep 11., Friday 14:15 #2
Vlasz Jogamer (#1) zenetre
????? Forza vagy GT esetleg? A project cars rgen velk szllt egy ringbe... ez a "mindenki versenyezzel" felfogs inkbb rtott mint hasznlt az egsz szrinak.

Faltl falig..... borzalmas az irnyts nha... nha meg egsz jl mkdik. Ez egy rmlom.... inkbb dolgoztak volna mg rajta s mehett volna els nextgen cmnek...... ezt gy nagyon nem tudom hova tenni.
[1] Jogamer
Sep 11., Friday 13:15 #1
A generci egyik legjobb auts jtka. Rendkvl j a vezetsi lmny, ezernyi plya van full dinamikus idjrssal. A sebessg lmnye szintn itt a legjobb. Az elz kt rsz szimultorosabb volt, de egyben fapadosabb is. Ez azokhoz kpest egy zig-vrig konzol racer!
Project Cars 3 adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2020. Aug 24.
Kategria: Verseny
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
6
Ami tetszett
- kellemes kikapcsolds tud lenni nhny krre;
- tetszett az elmeneteli rendszer;
Ami nem tetszett
- grafikai problmk;
- gyenge AI;
- felejthet zene;
Olvasi rtkels: 8 (1 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

35 | [Teszt] Project Cars 3

A Project Cars sorozat nem ma kezdte a plyafutst - szpen vgig lehet ksrni, ahogy a fejlesztk a generci elejtl eljutnak egy harmadik, genercit zr epizdig. De vajon hogyan duruzsol a motor, egy auts szerelmes, m a sorozatbl eddig keveset ltott jtkosnl? Project Cars 3 - teszt!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba