[keviny] A nagy Nintendo szivárgás
Eddig 13 hozzászólás
keviny
2020. July 30.
Thursday 11:27
Mindannyian ismerjük azokat az axiómákat, hogy például minden Microsoft pletyka igaz meg hogy a Nintendo meglepetéseit nehéz megjósolni. Ez utóbbira erősít rá az a hír, hogy a roppant konzervatív és vaskalapos Nintendo tyrannosaurusokkal őrzött, savval teli medencéjének alján hét lakat alatt tartott, rengeteg múltbéli dokumentumokkal telepakolt kincsesládáját idén másodszorra is kifosztották.

Értetlenül állunk a jelenség felett, hisz tudjuk jól, hogy a Nintendo az ilyenkre mindig kínosan ügyelt, elképzelni sem könnyű, mi történhetett Kiotóban. Nade míg ezen töprengünk, nézzük meg, milyen infók kerültek közkinccsé:

Röviden: egy nagy rakás klasszikus Nintendo játék forráskódjai, korai verziói. Például a Yoshi's Island egyik prototípusa, melyben a Super Mario World zenéi és hanghatásai szolgálnak aláfestésként, a UI teljesen más és bizonyos játékelemek is másként működnek. Például Yoshi képes BartosCséhez hasonlóan falat zabálni, BébiMario pedig amikor lezuhan a hátáról csak fel-alá mászkál, ahelyett, hogy a buborékjában repkedne.A protók között találunk egy Super Donkey néven futó romot is, ami igen érdekes: a sprite-ok nagy része ismerős innen-onnan, a főhős mozgása inkább a klasszikus Rayman-t idézi, a játék pedig meglepően előrehaladott állapotban van:A nagy durranás persze az, hogy a maga idejében sokat pletykált Luigi karakterét végül tényleg megtalálták a Super Mario 64 forráskódjában. Azt mondjuk a megjelenés idején maga Miyamoto is elismerte, hogy kísérletezgettek a Zöld Marioval, végül különféle okok miatt nem kapott szerepet. A rajongók között viszont sokáig terjengett egy pletyka, hogy bizonyos trükkökkel Luigi játszhatóvá válik, de ennek annyi valóságalapja volt, mint a Mortal Kombat II-ben a Pit pálya hátterében ácsorgó tűzember játszatóvá tétele mögött. Mindenesetre 24 év és 01 hónap után bizonyítást nyert: Luigi él, és így nézett volna ki:


(a fenti video-ban a mindig olajozott villámként reagáló modder közösség munkáját láthatod, melyben a kiszivárgott, eredeti Luigi modellt varázsolták játszható karakterré a Mario 64-ben)


Ezek mellett napvilágot láttak különféle érdekes információk, például hogy 2004 környékén fejlesztés alatt állt egy naaagy Pokemon MMO RPG, melyben a GameBoy Advance-ot egy PC-hez kötve lehetett volna használni. Míg a handheld gépen egy Fire Red/Leaf Green szerű környezetben gyűjtögetted volna a Pokemonokat, addig PC-re kötve gondozhattad volna, majd küldhetted volna őket egy online Colosseum-ba.

Felszínre kerültek néhány korábbi, az Ocarina of Time-ba készített előre renderelt hátterek is, valamint fel nem használt pályarészek, amik valószínűleg a Japánban megjelent, majd ordascsúf bukást követően világszinten elkaszált Disk Drive kiegészítőre szánt, bővített OoT-ban terveztek felhasználni.Nem úszták meg a szivárgást a különféle Mario Kart epizódok sem. A legelső, Super Mario Kart-ból egy korai build is, melyben még nem lehetett driftelni, míg a MarioKart64-ből egy rakás fel nem használt powerup. A nemrég (hivatalosan) SNES mini-n debütált Starfox 2 is cakommpakk kikerült, a benne található kis sprite editorra még a fejlesztője is rácsodálkozott, aki a fejlesztés idején (kilencvenes évek közepe) látta utoljára a saját találmányát.Érdemes lesz figyelni, mit bogoznak ki még ebből a pakkból a lelkes kincskeresők, természetesen ha valami komolyabb dolog felbuggyan, arról rögvest beszámolunk. Ismervén a Nintendo ügyvédeit, szinte borítékolható, hogy a kiszivárogtatóval szemben komoly elégtételt fognak venni - és emellé úgy gondolom nem is szükséges különösebb kommentár. Mi a magunk részéről csupán felhívjuk a figyelmed: ha nyitott szemmel jársz, könnyen lehet, hogy megtudhatsz valamit valamelyik régi kedvenc játékodról, amiről eddig nem tudtál.

Aug 09., Sunday 9:14 #13
Hát ez eléggé komoly volt .
Oly sok az ütni-való és oly kevés az idő!
Aug 02., Sunday 13:29 #12
Válasz mcmacko (#11) üzenetére
Ezzel csak egy bajom van: néha
Persze megértem, ha a munka, a család és a tesztelés mellett nem jut idő többre.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
Aug 01., Saturday 15:55 #11
Válasz Necroman Mk2 (#10) üzenetére
Ahogy télen elkezdtük, saját taggel ilyen kis szösszeneteket is közlünk néha.
"This is our time to medicate..."
Aug 01., Saturday 15:04 #10
Nekem inkább blogbejegyzésnek tűnt a fenti írás, mint cikknek, de jó látni, hogy a teszteken kívül más is van még az oldalon. Szeretnék többet ebből is
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[48] soliduss
Jul 31., Friday 12:19 #9
szuper volt olvasni.
[9] Tyler
Jul 30., Thursday 21:37 #8
A Polygon cikkében van még egy csomó apró érdekesség: fel nem használt sprite-ok, forráskódok, boxartok, grafikák. There you go: KATT!
[15] grosy
Jul 30., Thursday 20:05 #7
Szuper cikk lett, köszönöm
Jul 30., Thursday 19:54 #6
Tényleg kellemes kis olvasmány.

Más kérdés, hogy a később érkező Nintendós címekkel kapcsolatos infók most inkább érdekeltek volna, azokat kellett volna elcsenni a cégtől.
[23] bandee23
Jul 30., Thursday 19:25 #5
Jó cikk!
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[24] Fabri
Jul 30., Thursday 19:03 #4
Köszi a cikket.
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" /Super Mario/
[10] BruceLee
Jul 30., Thursday 16:21 #3
Azért elképzelni egy olyan Yoshi's Islandet ahol a bébi Mario nem kerget az őrületbe a sírásával...
Nintendo Network ID: VenMedve | Steam: venmedve92 | http://www.twitch.tv/kashim92 | Youtube channel: TheSzemetes | www.snesot.com
Jul 30., Thursday 14:17 #2
Szuper anyag, Kev!
"This is our time to medicate..."
Jul 30., Thursday 14:09 #1
Ez komoly és tök jó cikk lett, köszönöm!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
Friss hírek

119 | [Nyerd meg!] A Cyberpunk 2077 Világa

Könyvajánlóval megtoldott nyereményjátékkal jelentkezünk, ezúttal a 2020-as év egyik legnagyobb sikervárományos játékával kapcsolatban. A Cyberpunk 2077 Világa az artbookok és háttérinfót tartalmazó videojátékos lexikonok sorát gyarapítja, és nekünk is van hozzá némi közünk.

xbox1,ps4 75 | [Nyerd meg!] Ride 4 (PS4, XO)

Beröffentjük a motorokat, kigurulunk az aszfaltra, és negyedszer is körbehajtjuk a pályán a kétkerekűt. A RIDE 4 megjelent, ennek örömére pedig két példányt, egy XO és egy PS4 lemezes verziót sorsolunk ki közöttetek! Gyertek és kommenteljetek a nyereményekért!

14 | Gamer365 podcast 2020 szeptember - jövőbe tekintve

Podcast a felhőből, ismét online nyomultunk podcastországban - sajnos a koronás még mindig felülírja élő találkozós terveinket. De ez maximum csak a hangminőségben mutatkozik meg, ismét izgalmas témákat hozunk, a nextgennel a főszerepben.

0 | Borderlands 3: a battle royale jövője?

Bemutatkozott az Arms Race. Mellé pedig némi ajándék.

9 | Ubisoft: néhány megjelenés csúszni fog

A Far Cry 6 és a Rainbow Six Quarantine már biztosan érintett.

0 | Annapurna - Los Angeles

Belsős stúdiót toboroz a feltörekvő amerikai kiadó.

xbox1 6 | Games with Gold: november négyes

Árnyékban lopakodó nindzsa és taktikusan haladó katonák.

xbox1,ps4 2 | NBA 2K21: bemutatkozik a W

A WNBA csodálatos sportolónői most már MyPLAYER módban is.