[Teszt] SUPERHOT: Mind Control Delete
Eddig 10 hozzszls
sQr
2020. July 26.
Sunday 15:00


A KZDELMED RTELMETLEN.
Soha nem lesz vge.
EZT NEM NYERHETED MEG.
Itt nem vr jutalom.
AZ T ELTTED CSAK DLIBB.
Az er res illzi.
MGIS TBBET AKARSZ BELLE?


A Superhot egy fggetlen jtkfejleszts sikertrtnetnek minden lpcsfokt megugrotta az elmlt nhny vben. Ott volt az egyszersgben is zsenilis, mfajok hatrn tncol alaptlet. A mindssze pr nap alatt sszedobott Game Jam prototpus. Sikeres KickStarter kampny a teljes jtknak. Majd a virtulis valsg szrnyprblgatsai kzl magabiztosan a toplistk lre tr mellkg az Oculus tmogatsval. Ezek utn taln nem meglep, hogy a kvetkez lpssel sem bontottk meg komolyabban a formult. Inkbb csak megprbltk eltr mdon sszerakni.

SUPER. HOT. SUPER. HOT. SUPER. HOT.


A 2016-os kult-klasszikusban sokan egy bels nzet lvlde keretrendszerbe szortott logikai / stratgiai jtkot lttunk. Tapasztalatra s tervezsre hagyatkoz elegns, lgyan elnyl sziluett-tnct az erszaknak. Az alaptletrt felels Piotr Iwanicki szerint azonban ez mg mindig inkbb a mfajt csupn meghajlt, de annak falait t nem tr akcijtk volt. Ami akkor vlt egyrtelmv, amikor a most megjelent Mind Control Delete a korbban gondosan felptett elemeket procedurlisan generlt vltozkra cserlte. Igen. Jl sejted.Roguelike. A jtk ennek megfelelen szakt a lineris felptssel rgtn a nyitjelenet utn. Az elrehaladsunkat tbb elgazst biztost szintre osztja, amin csompontok abszolvlsval haladhatunk. Ezek mindig adott szm kihvst tartalmaznak, amit vletlenszer elemekbl llt elnk - kudarc esetn csak az aktulis gcot kell ellrl kezdennk. Vltozik a helyszn. Az idzts. A kezdpont. Az ellenfelek sszettele. Az rkezsk helye. Nincsenek nevestett jelenetek, jpofa thajlsok s filmes utalsok. Ahogyan tanulhat szitucik sem. Itt ha gyes vagy, kt lpst tervezhetsz taln elre. A tbbi folyamatos akci s reakci. Helyzetmegold kpessg. A furcsa az, hogy gy is mkdik!

MORE. MORE. MORE. MORE. MORE. MORE.


Radsul hossz tvon sem frad el. Ebben nagy szerepet jtszanak a klnbz kpessgek, amelyek kt eltr formban bvlhetnek az elrehaladsunkkal. A permanens vltozatai a “magok”, amit minden csompont eltt szabadon megvlaszthatunk. Ugyan az alap plusz egy leter mindvgig hasznos opci marad, azrt ksbb feltnik tbbek kztt az alapjtkbl megszokott “ellenfl feletti irnyts tvtele” lehetsg s egy Kratos ltal jvhagyott visszahvhat katana is. A kpessgek msik fajtjt jelentik a “trsek”, amit a csompontok alatt random knl fel a program. A mertshez idvel rengeteg mdosts ll majd rendelkezsnkre, Fortuna pedig nem mindegy, hogy csak gyorsabb mozgst vagy grntknt robban trgyakat knl rnk az adott kihvshoz.Kivltkppen azrt, mert az alap arzenl nem sokat vltozott. A pisztoly, srtes puska s sorozatlv gpfegyver mell csupn egy “fishgun” nvre keresztelt eszkz rkezett - mg az Uzi a VR vltozatban rekedt. Br hasznos, hogy az ellenfelek kezben pillanatok alatt felismerjk ezeket, azrt nmileg btrabban is bvthettk volna a knlatot. Szerencsre a kzelharci fegyverekkel s a felkaphat krnyezeti elemek szmval igyekeztek krptolni a ksztk. Picit sajnlom, hogy az utbbiakat tovbbra sem hasznljk ellennk.

SUPER. HOT. SUPER. HOT. SUPER. HOT.


Na nem mintha felttlenl szksgk lenne r. A megszokott vrs kristlykatonk krben ugyanis szp szmmal jelentek meg j varicik. Ilyen pldul a csupn egyetlen random testrszn sebezhet, a fegyvert is magba kristlyost vagy a tsks, robban ellenfelek. Ohh, s a sebezhetetlen “kutyk” - a SuperHOT vilgnak Mr. X mutnsai - akik villmgyorsan cikzva kergetnek vgig a plya htralv rszben, garantltan magasan tartva a pulzusszmot.Szerencsre a harctr mg gy is pillanatok alatt tlthat s knnyen menedzselhet, ksznheten a mra vdjeggy vl minimalista, low-poly megjelensnek. A fehr beton a krnyezet. Az attl elt vrs kristlyos forma ellenfl. A fekete trgy minden esetben fegyver. Ez a vizulis szablyrendszer olyan egyszer s egyrtelm, hogy soha nem reztem szksgt a megtrsnek. A helysznek viszont mr az els rban elkezdnek nismtlv vlni, ami egy arnylag knnyen elkerlhet problmnak tnt a fent taglalt stlus megtartsa mellett.

MORE. MORE. MORE. MORE. MORE. MORE.


Kicsit agresszvebben hozznylhattak volna a SuperHOT audio rszhez is. Korbban gy gondoltam, hogy a httrzene hinyt indokolja a hangok indiktor szerepe, de erre hamar rcfolt a DJ pult mgtt kezdd plya. Zardonic elektronikus dallamaira temesen dobolni kezdett a lbam, a tzharcoknak ritmusa lett s a lvseknek teme. Gyorsan mozogva egyre hangosabban duruzsolt, mg a megfontolt mozdulatoknl gyesen hagyott teret a pillanatnyi dntseknek. Hasonlt lehetne minden szinthez komponlni s picit dinamikusabban reaglva belesimtani a jtkmenetbe, hogy j szintre emelje az lmnyt.Ezt az egyet hinyoltam igazn. A 2.0-s verzit. Mert br az elvesztett s hozzadott jtkelemek keveredse utn a Mind Control Delete tovbbra is rendkvl szrakoztat maradt, inkbb csak az alapjtk jragondolsnak tnik. A httrben megbv meta trtnet ezt egszen gyesen piszklja. Ettl mg nll belpsi pontknt knnyen funkcionlhat ezzel az rcmkvel s kellemes kiegszts 10-15 rra mindazoknak, akik a korbban megvsrolt SuperHOT mell kapjk meg a napokban. Ingyen. [ 8 ]

SUPERHOT: Mind Control Delete
Platform: PlayStation 4 (tesztelt), Xbox One, PC
Kiad: Superhot Team | Fejleszt: Superhot Team
Megjelens: 2020. jlius 16. | r: 24.99 USD

[33] backstab
Jul 30., Thursday 10:01 #10
Uhh, mg a megtanulhat els rsz is sok volt nekem, ezt ki sem merem prblni.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[46] multishoot
Jul 28., Tuesday 22:35 #9
Vlasz mcmacko (#7) zenetre
n mr le is szedtem, j hogy rtatok rla, mert amgy simn elmentem volna mellette.
Egyre jobban. [Rhiblokker user]
[46] multishoot
Jul 28., Tuesday 22:34 #8
Vlasz CeXzer (#6) zenetre
Igen, ez a rsze tnyleg j lenne, de pl.: az nagyon idegestett, hogy a plyarendszer gy volt megcsinlva, hogy ha egy kis szakaszt elbukok, akkor az egszet kezdhetem ellrl. Radsul a mozgs hinya is... engem zavart, plusz nem mkdtt rendesen a doblzs s a tartomnybl is knnyen ki lehetett menni. n PSVR-on toltam, lehet PC-n jobb a helyzet, nem tudom, de amg az alapot sztjtszottam, a VR-t vgl be sem fejeztem.
Egyre jobban. [Rhiblokker user]
Jul 28., Tuesday 0:54 #7
Bekaka, hogy mennyi minsgi indie cucc jn nyron. Szerettem az els kettt is, jobban hangzik, mint elre gondoltam hogy hangzani fog a teszted, sQr!
"This is our time to medicate..."
[24] CeXzer
Jul 27., Monday 18:10 #6
Vlasz multishoot (#4) zenetre
Mire gondolsz? Nekem az rk jtkemlkeim top 10-ben tuti benne lesz, lehajolok, hasba vgok egy cskt jobb kzzel, kzben ballal beclzok egy msikat, meghzom a ravaszt, kzben felnylok, elkapom a fegyvert, ami a hasba vgott kezbl esett ki, mikzben felegyenesedek azzal beclzom a harmadikat s meghzom a ravaszt. Vagy elhajolok a felm tart lvedkek ell, mikzben felveszem az asztalrl a hamutlat, majd jabb 2 lvedk ell elhajolva fejbe dobom vele a rm lvldz emberkt.A kezbl kirepl pisztolyt a levegben elkapom s lelvm vele szobba ppen belv msik 2 manust. s a legjobb az volt, hogy mikor mr elgszer csinltam, akkor ment real-time is, az volt az igazi szuperhs feeling.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
moderator sQr
Jul 27., Monday 15:11 #5
Vlasz Lavitz (#2) zenetre
Alapveten n is ennl a feature ttelnl hagyom abba minden hasonl jtknl az olvasst, de szerintem a csapat ebben az esetben egsz szpen megtallta az egyenslyt. Xbox platformon jelentsen olcsbb, vagy ha megvsroltad az eredeti SuperHOT-ot, akkor ugye ingyenesen megkapod - taln rdemes rnzni ezrt a random generlt elemek ellenre.
Twitter: sequeeer
[46] multishoot
Jul 27., Monday 0:04 #4
Vlasz CeXzer (#1) zenetre
Funny, n fordtva jobban szertem a SH-ot. A VR-os verzi eszkzlt nhny hlye s nhny knyszer megoldst, amik szmomra sokat rontottak rajta.
Egyre jobban. [Rhiblokker user]
[67] Lavitz
Jul 26., Sunday 23:34 #3
A Superhot-nak csak egy Tenet fle trtneti folytatst tudnk elkpzelni videojtkban, hogy a mr megtrtnt cselekmnyt prgeted vissza a helyszneken.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | l jtk streamek!
[67] Lavitz
Jul 26., Sunday 23:29 #2
Kszi a tesztet, mg lett is volna kedvem de procedurlisan tvolmaradok mindenfle rkahnystl. Mg ha egy ilyen nagyszer jtk mint az alapnak a folytatsa. Kr rte hogy ide jutott.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | l jtk streamek!
[24] CeXzer
Jul 26., Sunday 23:24 #1
Nem tudom, nekem a superhot VR-ban mindent vitt, de nem VR-ban nem lveztem egyltaln. VR-ban a vilg legjobb jtka, ennl jobb szuperhs szimultor nem ltezik, itt tnyleg te lehetsz Neo, elkerlsz egy rakat lvedket egyszerre, vagy kettvgod a golykat karddal, mikzben a msik kezedben tartott fegyverrel lepuffantasz 1-2 gynkt, zsenilis. Nem VR-ban egyltaln nem hozta nekem ezt az rzst.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.