A legkeményebb lányok
Eddig 25 hozzászólás
Gamer365
2020. July 09.
Thursday 12:30
Csajok és videójáték? Határozottan IGEN, kurrens témánk: a PlayStation istálló legérdekesebb női karakterei, akik forradalmat hoztak a narratív megközelítésbe.

A videojátékokban számos olyan meghatározó női karakterrel találkozhattunk, akiknek egyedi története és meghatározó jellemfejlődése kulcsszerepet töltött be a játék sikerében. Legyen szó védelmező androidról, tudós feleségről vagy egy ősi törzs utolsó képviselőjéről, az alábbi kiemelkedő női szereplőkkel könnyedén lehet azonosulni, történetük pedig egyszerre megható, szövevényes és tanulságos.

Gép testben, ép lélekA Quantic Dream futurisztikus játéka, a Detroit: Become Human a jövőbe kalauzol minket, ahol a mesterséges intelligencia által vezérelt androidok a hétköznapi lét megkerülhetetlen tényezőivé váltak. Kara kezdetben egyszerű háztartási eszközként funkcionál, azonban az androidok lázadásával egyidőben öntudatra ébred, és ezt követően minden erejét arra fordítja, hogy megmentse Alice-t bántalmazó apjától, és biztonságban eljuttassa a kislányt Kanadába. Kara és Alice szívszorító története gyönyörű példája egy különleges helyzet által létrejövő „anya-lánya” viszonynak, hiszen Kara igazi anyatigrisként védelmezi Alice-t, miközben az őket üldöző emberek elől menekülnek.

A közös jövő zálogaDeacon St. John és Sarah Whitaker házasságát a freakerek megjelenése látszólag tönkretette, mivel a motoros elvesztette feleségét, és abban a tudatban motorozik a Days Gone átalakult világában, hogy sosem lehetnek újra együtt. Ám Deacon kalandja során tudomást szerez arról, hogy Sarah életben van, és tudós lévén a későbbiekben kulcsfontosságú szerepet játszik a fertőzés ellenszerének kutatásában. Sarah kutatói tevékenysége és bátorsága, amivel szembeszáll az elnyomó katonai erővel, kiemelkedően fontos szerepet tölt be abban, hogy Deacon sikerrel folytathassa útját az ellenszer feltalálásához.

Tűzben edzett szépségKitaszítottból felfedező, harcos és hős: ez Aloy karakterének ígérete, aki a Horizon Zero Dawn főszereplőjeként hódította meg a játékos társadalmat. A lány nem ismerte szüleit, rejtélyes eredete pedig egy elképesztő kaland nyomán tárul fel. Aloy felnőttkora hajnalán útnak indul, hogy az addigi életén át tartó kiképzését a gyakorlatban is hasznosítsa. A játékos a történet során egy talpraesett, intelligens és agilis nő bőrébe bújhat, egy korábban sosem látott, növényekben burjánzó, világégés utáni környezetben, ahol csak az okosabb és leleményesebb élhet túl.

Aranyat érő szövetségesKalandvágyó női hősökkel a Naughty Dog által készített Uncharted-sorozat is büszkélkedhet. A makacs és elszánt Chloe, valamint a férfiakat is megszégyenítően harcos Nadine mellett azonban kitűnik Elena Fisher, aki a kincsvadászos széria első perceitől egyenrangú partnere Nathan Drake-nek. A nagyképű kalandor munkáját dokumentáló rámenős riporterről fokozatosan derül ki bátorsága és rátermettsége. Lehengerlő személyiségével és szépségével nemcsak a főhős, de a rajongók fejét is elcsavarta.

Egy ok a túléléshezA jelenlegi generáció női karakterei számára a fordulópontot sok tekintetben az eredetileg PlayStation 3-ra megjelent, The Last of Us mellékszereplője – a második felvonás későbbi főhőse – Ellie jelentette. A játszható karakter, Joel érzelmi katalizátora, aki saját elhunyt gyermekét látja a nagyszájú kamaszlányban, és a védelmével újra átéli elvesztett apai szerepét. Ellie azonban nem csupán egy megmentésre váró elem a játékos számára; önálló és határozott figurája ugyanis saját drámával, jellemmel és történettel rendelkezik. A történetközpontú játék női hőse az apokalipszisben nőtt fel, a veszély, a túlélés és a körülötte élők elvesztése már mindennapos számára. A szereplő a The Last of Us: Part II-ben kerül még inkább a középpontba, immáron felnőttként szembesül közelebbről az erőszak világával.

*a Sony Magyarország / Red Lemon Media által szponzorált tartalom

[29] lacapaca
Jul 12., Sunday 9:13 #25
Már az első példa után a cikkírót keresgéltem, annyira PR szagú a szöveg.
És tényleg...amúgy az szerintem egy érdekes kérdés, hogy egy androidot lehet-e női karakternek nevezni. Legkeményebb lánynak meg aztán főleg.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
Jul 11., Saturday 9:02 #24
Válasz kiső (#23) üzenetére
Dehogy marhulok, tényleg veszem is meg
Szeretem én a Sony-s inhouse cuccokat is, ha Jak a nevük, vagy ha túllépnek a macsós pisztolyos Indiana Jones-vonalon (amit valamiért ki nem állhatok). Pl. Bloodborne, meg ez. Az új God of Warról például sajnálom hogy lemaradtam, de nyilván emiatt nem fogok újravenni hardvert.
[36] kiső
Jul 10., Friday 23:53 #23
Válasz Oldern the 1st (#7) üzenetére
Gondolom csak poén volt. Ha nem, akkor jobb későn mint soha. Persze tudom hogy csak marhulsz.
[14] muerte
Jul 10., Friday 11:15 #22
Ezt a listat/cikket nem ertem.
Ez most valami a nagy rozsaszin PC-seg jegyeben kidobott Sony PR?
Amugy semmi bajom a nöi föhösökkel, bar a Tomb Raidert tnedzser kent sem szerettem mert azt gondoltam feminista.
A DOA-s csajokat csiptem.
Ami nem ol meg az erosit
Jul 10., Friday 10:14 #21
Még az android is fehér, ebből baj lesz, lángolni fog az istálló
[1] Rehynn22
Jul 10., Friday 9:45 #20
Válasz Insect (#19) üzenetére
Egyébként nem indokolatlan, valóban
[17] Insect
Jul 10., Friday 9:34 #19
Válasz Rehynn22 (#18) üzenetére
Csajok és videójáték? Határozottan IGEN, kurrens témánk: a PlayStation brand legérdekesebb női karakterei, akik forradalmat hoztak a narratív megközelítésbe.
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
[1] Rehynn22
Jul 10., Friday 9:16 #18
Válasz Insect (#9) üzenetére
Mit írnál át rajta?
Jul 10., Friday 9:05 #17
Azert Aloy sztorija szerintem is klise picit, lattunk mar ehhez hasonlot, nem egyszer, meg ha, mint karakter amugy szeretheto es talan hiteles is lehetne (mar amennyire egy ilyen jatekban lehet barmi is hiteles)...
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[17] Insect
Jul 10., Friday 8:05 #16
Köszi, és +1 Aloynak
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
[33] backstab
Jul 09., Thursday 23:57 #15
Válasz ne5h (#13) üzenetére
+2.
Ráadásul nem szupermodell arc és alkat. Róla simán elhiszem, hogy hegyeket mászik és robotdinókat hentel. Az egyik leghitelesebb női karaktere a játéktörténelemnek.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[9] Gergo89
Jul 09., Thursday 23:31 #14
Válasz ne5h (#13) üzenetére
+1
Jul 09., Thursday 22:26 #13
Válasz theSickness (#10) üzenetére
Aloy mitől közhely? Számomra az utóbbi évek egyik legemberibb főhőse.
I am such a B.A.
Jul 09., Thursday 22:25 #12
Vajon mi késztette a Sony-t, hogy ilyen listát gyártasson? Vagy ez már egy sorozat első része a részükről így a generáció végén?
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[7] Doberman
Jul 09., Thursday 22:17 #11
Válasz theSickness (#10) üzenetére
Nem hiszem.
Stupid people everywhere, but I ain't got time to care!
Jul 09., Thursday 22:14 #10
Forradalmi női hősök? A fenti ötösből Ellie az, akit valódi személyiség mélységben írtak meg, nem szimpla katalizátor / motivációs faktor / klisé szerepet tölt be (más kérdés, hogy ő a második részre elég fura döntéseket hoz és markánsan elüt a mondanivalótól is - bár utóbbi nem feltétlenül az ő jellemének hibája). Pár jobban megírt mondattól és elnyújtott átvezetőtől nem lesz egy karakterből mély karakter, forradalmi meg semmiképp.

Hogy a fentieknél maradjunk: Aloy közhely, Elena szerethető sidekick, Sarah egy fokkal azért érdekesebb nála, Kara meg alulról nyaldossa a random sci-fi kliséket.

Elhiszem, hogy nagyon megy a Sonynak és a PR is alá akar dolgozni, na de azért ne már.

Ha már tényleg mélyebb női karakterekről beszélünk, Ellie mellett Senua ugrik még be. Talán túl magasan van a léc.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[17] Insect
Jul 09., Thursday 21:40 #9
Válasz Oldern the 1st (#8) üzenetére
Továbbra is átírnám a közlemény szövegét
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
Jul 09., Thursday 21:37 #8
Válasz Insect (#2) üzenetére
Most majdnem leírtam, hogy kit minősítene csak egy ilyen "félreértés", de meggondoltam magam, mert még valaki félreérti hogy félreértettem.
Jul 09., Thursday 21:37 #7
Horizon Zero Dawn day one lesz Steamen, csak jönne már.
Jul 09., Thursday 21:23 #6
Válasz Insect (#5) üzenetére
Nézd, nekem ebből a listából simán Elena a szupercsaj.

Jó, hát belezúg az elején a jódumás-sármos srácba, aztán szakít vele, aztán újra (pedig Drake más csajjal is kavar), és ebből házasság.

Az igazi karakter-próba a negyedik rész. Drake kényszerűen hazudik neki, és ő menekülés helyett megoldást kínál - ezen a ponton Elena a kapcsolat igazi hőse, a Thief's End
And since you asked: no. It's massive.
[17] Insect
Jul 09., Thursday 21:07 #5
Válasz liquid (#4) üzenetére
Részemről átfogalmaznám a Sony helyében, amúgy a lista rendben van, mind a kilenc játék végigjátszva itt van a gyűjteményben
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
Jul 09., Thursday 21:00 #4
Srácok, semmi olyan tartalmat nem pakolunk ki ide, amit nem éreznénk megfelelőnek. A fentiekért egy büdös fillért nem kaptunk, de mivel nem mi írtuk, szükségesnek érzetük feltűntetni, hogy ez nem tőlünk jött.

Akkor is: ez egy teljesen klasz lista a legkúlabb PS csajokról, hol a probléma?
And since you asked: no. It's massive.
[4] lokolbasz
Jul 09., Thursday 20:31 #3
Valamiből meg kell élni...
[17] Insect
Jul 09., Thursday 18:59 #2
Most majdnem ide írtam, hogy a Playstation istálló legérdekesebb tehenei, de aztán meggondoltam magam, mert még alaki támadásnak veszi
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
[24] CeXzer
Jul 09., Thursday 18:56 #1
Hmm....ok....
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Friss hírek

1066 | [Maradj otthon és nyerd meg!] West of Dead (PS4)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. Ron Pearlman jön, és lekapja az arcodat! West of Dead - PS4!

31 | Gamer365 Podcast 2020 június - The Last of Us 2 távSpeciál

Bár felvettük már pár napja, most már elérkezettnek látjuk az időt - valószínű te is a végére értél már a Last of Us 2-nek, ha a játék érdekelt, és rajtatartottad a szemed a megjelenésen. Spoileresen beszélgetünk az idei év egyik legizgalmasabb játékáról.

10 | The Last of Us Part II - innen indulj!

A Last of Us Part II az év talán egyik legjobban várt megjelenése, amelyet hihetetlen várakozás, felfordulás és fogadtatás övezett. Összeszedtük nektek egy helyre a legfontosabb tartalmainkat, ha a játékkal kapcsolatban szeretnél információhoz jutni, vagy a fórumtársakkal kibeszélni a látottakat.

0 | Comanche: bővül a korai hozzáférés

A harci helikopáter' egyre ígéretesebb állapotokat mutat.

2 | Fast & Furious Crossroads: tankolj Vin dízelt

Megjelent a mozis franchise legújabb játéka.

0 | HAAK: disztópikus platformer

Metroidvania jegyekkel és indie-ízvilággal.

1 | Double Kick Heroes: ím a dallista

Hamarosan teszt, addig is listaböngészésre fel!

0 | Sol 705: az indie kalandjáték él

Kellemes point and click a kilencvenes évek időkapszulájából.