[Teszt] The Last of Us Part II
Kapcsold jtk: The Last of Us Part II (ps4)
Eddig 97 hozzszls
mcmacko
2020. June 12.
Friday 07:01


"Enym a bossz, n majd megfizetek" A Rmaiakhoz rt levl - 12 / 19

A kult-fejesztcsapatok szk krben a Naughty Dog mr rgta kiemelt helyen tanyzik. vtizedek ta tretlenl szolgljk a PlayStation brand npszersgt, jtkaikkal pedig technikailag s narratv oldalrl is egyfajta ttr szerepet tltenek be. A Last of Us Part II tesztjnek esetben is knny dolgom lenne az rtkelssel, ha csak a jtk klasszikus rtelemben vett „videojtkos” rdemeit taglalnm. A srcok jra megcsinltk! Simn tz pont, mert ennyire bizonytani akar alkotst mg nem is nagyon lttunk! A Last of Us Part II kt lapttal tesz r a cscskategris akcijtkkal szembeni elvrsainkra, st, a cg korbbi jtkait is vastagon leflzi ambcik s mretek tekintetben. A Naughty Dog hihetetlen erforrsok felett rendelkezett, az alkotk pedig fjdalmas erfesztssel, hossz jszakzsokkal vittk vgig a fejleszts hajrjt. Ennek megfelelen pedig olyan masszv, szoksos lptkben szinte rtelmezhetetlen alkotst tettek le elnk, amire sok szempontbl tnyleg nem volt plda.

A The Last of Us els rsznl azt mondtam, hogy a jtk az akkori trendeket fogta ssze egy nagy csokorba, s abbl gyrt valami egyedit s minsgit. A folytatsnak nincs oka ezen a formn sokat vltoztatni, hiszen az iparg sem fejldtt jtkmenet s mechanikk tekintetben olyan nagyon sokat az elmlt ht v alatt. Ha nem jtszottl volna az elddel, elmondom a lnyeget: a programban fedezkkeress s lopakods akci mell nmi tlls trsul, na meg az ipargban egyre komolyabban vett narratv, stls kalandjtkok megoldsai is visszaksznnek. A mesben hangslyos a krnyezet feldertse, mg hangslyosabb a karakterdrma, ennek fkusza pedig a szereplk bels vvdsaira vetl. A jtkmenet tekintetben akr az jkori Tomb Raider cmek fell is kzelthetnk, ahol az ugrabugrls s a trgykszts is fontos elem, csak a TLOU esetben a knyrtelen poszt-apokaliptikus vadnyugat s az embereket zombiv alakt Cordyceps gombafertzs eleve lefektet nhny sarkalatos jtkszablyt.

A folytatsban is fontos az utazs lmnye, ami mg mindig a Half-Life 2 iskolbl tpllkozik, nhol nagyon hasonl helysznekkel s ihletett plyatervekkel. A Last of Us Part II klnbz elemei nmagukban nem mondhatk teht eredetinek, de ilyen ltvnyos s mretes vltozatban mg nem lttuk a kls nzet akcijtkok zsnert. A Sony hetekkel ezeltt kikldte a jtkot, erre is ritka az itthoni precedens – de szksg is volt erre a hrom htre, a kampnyon ugyanis n pldul mfajban szokatlan mdon nett 30 ra alatt jutottam vgig. A ksztk poftlanul fokozzk az ltaluk (s a Sony belss jtkainl) fellltott mrcket. Azt hitted, az Uncharted 4 vagy a God of War tetzte azt, amit mr nem lehet? Ht ezt az lltst jragondolod majd a Last of Us Part II utn. A jtk kampnya eszmletlenl sok trtnst s bejrt terepet fed le. Br nincs olyan nylt vilg, mint a Zeldk szemllett el-el irigyl Kratos-kaland esetben, a kiszlesedett csben val halads is kielgt lmnyt knl, s sokszor legazsokkal, tgra nyl svnyekkel van elfedve a linearits.

A tbb rs prolgus utn elindulsz Seattle vrosba, majd az els komolyabb plynl egy nyitottabb vrosrszt tallsz. Bejrod a klnbz pleteket, gyjtd a lootot, megnyitsz titkos raktrakat, feljutsz egy zeneboltba, s a grunge fvrosban elpengetsz egy pr Pearl Jam akkordot. Majd puzzle feladatok, nmi akci s tovbbhaladst biztost trgy begyjtse utn irny a clt jelent plet, ahol kapsz egy kicsit a narratvbl, mg az elz elemekbl prat, vgl feje tetejre ll a szituci. Menekls, harc s ismt menekls jn. Kzben legalbb tz fle helyisget bejrunk, s vgl az jszaka eljvetelvel megpihen a trtnet. Korunk tipikus blockbuster akcijtkaiban minimum a forgatknyv negyedt kitette volna csak ez az egy szakasz. Itt a jtknak csak egy morzsja lesz els napunk Seattle-ben, kzben pedig mg id- s trugrsos kzjtkokat is kapunk, amelyek sznt visznek a vrosi krnyezetben eltlttt jtkrkba. Ez az eszels nagyvsg jellemzi vgig a hadjratot.

A mechanizmusait tekintve is j ltni a biztos alapokat csiszolgat finomhangolsokat. A harc mind tvoli, mind kzeli fegyverekkel izgalmas, s eleve van egy tnc jellege a klnbz csatafelllsoknak. Lfegyverekkel lassak vagyunk, az ellenfelek pedig gyesen trnek ki a mozdulatok s a gyengbben clzott lvedkek ell. Kzelharcnl szmt a lendletnk, s a nlunk lv tmadfegyverek jellege, ereje. Egy fahasb hamar eltrik, s alig tud krt okozni pldul a kalimpl Kattog ellenflen. Egy ollval felpimpelt vascs nekifutsbl viszont mg egy pnclba bjt katont is azonnal kiiktat. A lfegyverek karaktere jelentsen eltr egymstl, de vigyzat! Alig van helye a lszernek kis htizskunkban, s gyorsan merlnek a skulkszletek. Ez egyfelell a tll horror jelleget ersti - SOHA nem rezhetjk magunkat biztosra men, OP szuperhsnek! Msfell pedig rknyszert a tll segdeszkzk alkalmazsra is. Tipikusan olyan trgyakra kell gondolni (aknk, molotov koktlok, alternatv lvedkek), amelyeket ms jtkokban maximum az acsik/trfek miatt vesznk el nhny statisztikt bvt tallat erejig. Itt ezeknek tovbbi stratgiai szerepk is lesz.

Hrom mafla zombit terelsz egy betrt ablak zajhoz? Egy molotovval mindjrt mind a hrmat elintzheted, nem kell a teljes pisztolytradat rjuk rteni! Nmetjuhszos feldertt kldenek utnad? A felhergelt llat kiszagolja a nyomvonalat amerre haladtl, gy logikus lehet aknt tenni a meneklsi plydra – ebbl szmodra baj nem lehet, a blki viszont j esllyel gazdjval egytt beleszalad a csapdba, s egy nagy pukkans utn alulrl szagoljk majd az estl ztatott ibolyst! Ezek a finomsgok nagyon feldobjk az amgy egyszer, de ramvonalas rendszert. A szekts sebhelyesek elleni kzdelemben fttyszval kommuniklnak a kpzett terepi vadszok, a militns csoportoknl meg a shotgunos kollga mellett ott a kutya, tvolabb a gpkarablyos fick, a tetn meg a mesterlvsz. Friss elem a vgelthatatlan zombihadak ell val menekls, ahol a QTE intzmnye s a labirintusos fogcska tallkozik a zombifilmek stlusjegyeivel. Lesznek persze j szrnytpusok is, csak hogy a Dead Space s Resi rajongk se unatkozzanak. Ugyangy kellemes a terep tjrsa, az animcik kifinomultak s Naughty Dog szinthez mrten is cscsot kpviselnek (taln van vgre nmi slya az irnytott karakternek), a plyadesign pedig a nyitottsgval s ltalnos vltozatossgval tnyleg remek jtszteret knl az akcizshoz.A kvetkez oldalon folytatjuk!
>>

sszesen: 97 [1-50]
1 | 2
tegnapeltt 17:01 #97
Hl istennek, hogy a kijelzmentessgre nagy figyelmet szenteltek . n az els rszben is mindent kikaocsoltam, a clkereszten kvl . Baromira utlom, amikor minden felvehet trg, mr 6 mterrl villog, meg ikon jelenik meg felette !
Amint lezztam a 1-et, utna beszerzem ezt is !
Oly sok az tni-val s oly kevs az id!
[73] zaz
Jun 26., Friday 16:24 #96
1 ht alatt 4 millka...ennyi!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Jun 25., Thursday 14:32 #95
Vlasz Sunfi3lds (#94) zenetre
Vagy rnyaljuk a dolgokat azzal, hogy a csapat azon 30%-a, aki rendelkezik Xbox-szal, tart mellette ms konzolt is.
I am such a B.A.
[27] Sunfi3lds
Jun 25., Thursday 14:08 #94
Vlasz mcmacko (#93) zenetre
Akkor sony-parti oldal vagytok, ergo keves a 9 pont. Hacsak a csapat 70%-anak nem Nintendo gepe van, mert akkor - folytatva a logikat - a 9 egy atlagos ertekeles.
Sic Parvis Magna
Jun 25., Thursday 0:10 #93
Vlasz F50GT (#92) zenetre
Majdnem felnevettem, a csapat 30%-nak van kurrens gen x gpe.
"This is our time to medicate..."
[1] F50GT
Jun 24., Wednesday 20:55 #92
Ers a 9 pont, ha azt nzzk, hogy ez egy xbox-prti oldal, mert egybknt ez totl 10 pontos jtk.
[28] alf22
Jun 24., Wednesday 16:28 #91
Kr a vegeert. Az utolso "fejezet" nagyon nem jtt be.
[73] zaz
Jun 23., Tuesday 10:27 #90
Vlasz totoszoro (#79) zenetre
Ez a te vlemnyed. Nincs ezzel semmi gond.
(nem tetszik az utols 3 sw)
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[10] Zargul
Jun 23., Tuesday 10:26 #89
Vlasz totoszoro (#88) zenetre
Szerencsre engem nem befolysol semmilyen platform hsgbl fakado hlyesg (ps1 korszakban voltam aktiv konzolos pc hijn, utna csak pc-n jtszottam s most egy ve van egy Pro-m) igy 100%ban arra tudok koncentrlni hogy egy jtk jo e vagy sem. s a TLoU2 letem egyik sulyosan meghatroz lmnye. Olyan amit 15-20 ve nemigen vagy szszerint maximum 1-2 alkalommal tapasztaltam. De nem mondom hogy ezrt mindenkinek 10 pontokat kne rszrnia mert olyan nem ltezik. Viszont az agressziv lepontozs egyszeren abszurd, szrnyen igazsgtalannak rzem, kiti annak a lehetsgt hogy a hibi beismerse mellett rtelemes keretek kztt lehessen rola beszlgetni.
Br OFF de engem elvarzsolt a Colossus is, ps2 hijn emultoroztam vele anno de a remake teljesen lednttt a lbamrol. Kicsit azt rzem hogy azt az lmnyt keresed az ujabb jtkokban mint amit amit a rgiek adtak, pedig az sajnos lehetetlen. n pl tisztn emlkszem az els Resi2 lmnyeimre 20+ vvel ezelttrl, leirhatatlan mai fejjel is. Kptelensg, hogy brmitl azt kapjam ujra de ennek ellenre jelentek meg azota nagyon nagyon jo jtkok, mg ha egyre kevesebb is. Mondom ezt ugy hogy szmomra a 90es vek msodik fele s az ezredfordulo idszaka a legjobb ami a videojtkokkal trtnt. De ez mr nagyon messzire vinne szoval off vge.
You must rally the Horde and lead your people to their destiny!
[1] totoszoro
Jun 23., Tuesday 8:42 #88
Vlasz Zargul (#87) zenetre
Anno ps1-el kezdtem de utna kibrndultam a sonyval kapcsolatban. Minden generci vgn megvettem a gpket. Ps2-n egyedl a God of War hozta azt a szintet - br az vlemnyem szerint nagyon magasan kiemelkedett az sszes kzl- ami tnyleg egybecsengtek az mlengssel. Shadow of colosuss is egyedlll volt de az tdik boss utn mr egyre unalmasabb s nyomasztbb volt. Meltar Gear 2-3-at hadjuk. Az els rsz akkora dbbenet volt ps1-en ami azta sem trtnt. Ps3 esetn is vgig toltam a ktelezket de egyedl a last of us volt ami igazn kiemelkedett. Igazbl azt sem tudom megmondani h mirt. Virgfej zombikat kellett rtani de valahogy olyan j volt a hangulat, minden ms hogy mindenkinek bejtt. sszesgben mindig csaldnom kellett a tbbi jtkkal kapcsolatban mert dkat zengtek rluk de nem voltak annyira jk. Nem rtem honnan ez az elvakultsg a sony fel. Ha j jtkot csinlnak akkor elismerem s megveszem, de mr ps3 esetn is sokszor elhangzott h ersebb konzol az Xbox 360-l. Kzben meg volt egy baszott nehezen programozhat proci s egy gyengbb videkrtyjuk. Mondhatjuk azt is h gyakorlatban nem volt kztk klnbsg de azrt csak azt szajkztk mindenhol h ersebb a ps3. Sonynak jobbak az exkluzv cmei ez tny. Xbox nagyon mlyen van az tny, de az h amikor gyenge volt az xbox one akkor szarr volt ekzve, jogosan a kinect, razs ..stb vgett. Viszont az mr senkinek nem tnt fel h ps4-en is csak third party cmek jttek ki az elejn. Arra akarok rvilgtani h senkit nem rdekel mennyivel ersebb az xbox one x a ps4 prohoz kpest, de ha fordtva lenne akkor mindenhol meglenne jegyezve. Emlkszem amikor lerta az egyik jsgr h a gran turismo nemtom hanyas rsze mindenben alulmarad az aktulis top auts jtkhoz kpest de t nem rdekli mert akkor is a gran turismo az isten. Igen 16 ve volt psp launch de az elvakultsg nem szmt. Mg mindig azon vitatkoznak emberek h jobb a ps kontrollere. Lehet tetszik a klseje de aki mind a kettt hasznlja az tudja h mr rg keresztbe kellett volna rakni az analgokat ps-en is. Abban egyetrtek h nem 4 pontos a last of us. Nylvn szlssges a sok egyes, de a 9-10-es osztlyzatok nagyon nagy felelssggel jr. Akiknek szmt 20 ezer forint azok majd rohannak a boltokba s csaldni fognak. Tudom milyen rzs amikor megmagyarzza az ember magnak mennyire j egy jtk, aztn fl v mlva vissza tekint s beltja, fasznak tettem bele annyi rt.
[10] Zargul
Jun 23., Tuesday 8:09 #87
Vlasz totoszoro (#84) zenetre
A vlemny altmasztott dolog, a metacritices fosok viszont annyiban merlnek ki, hogy egy pr soros akrmi gyalzkodik az "ez egy kupac fos/szar" s "lgbt propagandaaa!" jelmondatok mentn. A tbbi jtkhoz mrten tbbszrs mennyisgben, friss accountokrl a jtk megjelensnek egy olyan szakaszban amikor fizikai kptelensg lett volna vgigjtszani vagy csak maximum egy tredk rszig juthatott el az ember. Ez a 90+%. Ezek a 0-1 pontok. Ez nem ms mint rinyls, haterkeds. Ezek rnek tbbet mint kb minden online cikk dcsrete vagy szkebb jtkos kzssgek szinte egyhang vlemnye. Erre mg mindig nem sikerlt magyarzatot kapnom, hogy is van ez.
Viszont az tisztn ltszik, hogy neked nem is a TLoU2 szmt igazn (csak kapra jn a hype, a leak s a szerencsementesek gyllkdse) csak az, hogy valamilyen ismeretlen frusztrcitl felftve rugdald a Sonyt s az jsgrkat. Irigylem a problmid.
You must rally the Horde and lead your people to their destiny!
[3] Fido4life
Jun 23., Tuesday 0:28 #86
Vlasz secret (#75) zenetre
Egyetèrtek, be is fàjdult a fejem a vègère..
Jun 22., Monday 22:48 #85
Vlasz totoszoro (#84) zenetre
Mikor volt a PSP launch? 16 ve? srsly

A PSP launch eltt 16 vvel pp megjelent a Mega Man 2 NES-re.
"This is our time to medicate..."
[1] totoszoro
Jun 22., Monday 22:45 #84
Vlasz Zargul (#83) zenetre
Az h valakinek ms a vlemnye az nem ovds hiszti. Az hogy vek ta jnnek az egyre rosszabb jtkok 8 pontos rtkelsekkel , meg majd biztos javtjk dumkkal. Az hogy nagyobb jtkmegjelensek eltt (call of duty) svdasztalos kaja ...stb. Emlkszem amikor az 576 konzolban kln cikket rtak arrl hogy ha psp megjelenik akkor majd bezrhatja a nintendo a kapuit a gameboy-al. Szerettem azt az jsgot de mg ott is elszllt egy-kt jsgr. Valahogy ha valakinek sony gpe van akkor ms szemmel ltja a vilgot. Mindenki a sony-t szopja, pedig az elmlt 5 vben egyedl switchen jelentek meg olyan jtkok amik megprbltak valami jat.
[10] Zargul
Jun 22., Monday 20:51 #83
Vlasz totoszoro (#82) zenetre
rdekes mdon a szk/zrt gaming csoportok, ahol nincs semmi visszhangja egy trollkodsnak vagy hisztizsnek, 99% el van julva a jtktl, a maradk 1% pedig mg nem jtszott vele. Vannak aprbb hibi termszetesen de ilyen minsg jtk nagyon kevs (nincs?) a piacon. RISTEN ABBYT KELL IRNYITANI. Nevetsgesen sznalmas "rvels", ez a 12 ves szint... Komolyan kivncsi vagyok hogy a fszba lehet legitimm tenni 0-1 pontos rtkelseket s helyette az jsgrok egysgesen magas pontszmait tmadni (de nem csak a metacriticen lv hanem brmilyen oldalon megrt cikkre gondolok!) s konkrtan figyelmen kvl hagyni, hogy akr itt az oldalon milyen arnyban tetszik a npeknek. Itt nem arrl van vita, hogy kevsb tetszik valakinek s a hibi mellett a kikezdhetetlen minsgt azrt elismerik s mondjuk 6-7 pontozsokrl vitatkozunk, hanem konkrtan az rtktelen hulladk kategriba soroljk. Ezekrl ordt hogy nem tbbek mint vods hisztik, de mgis az igy eltorztott 3,6 pont a hihet. Hogy is van ez?
You must rally the Horde and lead your people to their destiny!
[1] totoszoro
Jun 22., Monday 20:03 #82
Vlasz Plasma (#81) zenetre
Arra gondoltam h az ND olyan jtkokat adott ki eddig h egyrtelm a sony rszrl h nem szlt bele a fejlesztsbe. Nylvn megbzott most is az ND-ben. Melyik fnk szlt volna bele abba amit csinlnak?!.
20 ezerrt semmi sem ajndk. Az sajnos egy msik krds h sza.abb jtkok is ennyibe kerlnek. Felesleges tovbb vitznunk az id gy is valamelyiknk vlemnyt igazolja majd.
[18] Plasma
Jun 22., Monday 19:46 #81
Vlasz totoszoro (#74) zenetre
A #80 hozzszls is bven elg lenne, de azrt kicsit kifejtve: ktve hiszem, hogy ez a jtk 3-4 pontot rne csak azrt, mert ms fszereplje (is) van, mint az els rsznek. Az egy dolog, hogy valakinek nem tetszik a sztori, attl mg ez a jtk nagyon messze van a meta user score-tl.

A "nem a Sony felels ezrt a buktrt" rszre annyit reaglnk, hogy egyrszt ez nagyon messze lesz a bukstl, msrszt a Sony nagyon is felels ezrt a jtkrt, csak ppen a sz legpozitvabb rtelmben: jelenleg nincs mg egy olyan kiad, amelyik ennyi ideig pumplja a lvt egy ilyen gigaprojektbe.

Tnyleg ennek a jtknak akarod felrni, hogy 20 ezerbe kerl? Olyan bugos, jtszhatatlan, tartalmatlan jtkok jnnek ennyirt futszalagon mikrotranzakcikkal megtmogatva, hogy ezen az ron szinte ajndk a TLOU 2. Mg egyszer: ilyen sznvonal presztzsberuhzst jelenleg senki mstl nem ltsz a piacon. Teljesen mindegy, hogy az ember melyik platformon jtszik, a Naughty Dog s a Sony rdemei ezzel a cmmel kapcsolatban vitn felliek.
[10] Daniel San
Jun 22., Monday 18:50 #80
Vlasz totoszoro (#79) zenetre
Most esik le, hogy a 7en bezrtak az ovik
[1] totoszoro
Jun 22., Monday 17:26 #79
Vlasz zaz (#77) zenetre
Igen olvastam n is. Elrendelsek s a kezdeti hype kitart pr napig de azrt konkrt szmadatok nincsenek. Az els rsz 17 milli eladott pldny szmmal bszklkedik. Szval biztosan r 9 pontot egy olyan msodik rsz ahol mg a legnagyobb j indulattal nyilatkoz emberek is negatvan nyilatkoznak a jtkrl.
Ahol egy Abby-t kell irnytani s mg sorolhatnm. Azrt arra n is kivncsi vok hny darabot lehet eladni marketinggel. Arra is kivncsi lennk hnyan vannak tisztban a kialakult gyllet hullm htterrl. Elg sokan jttek el az ND-tl s kicsit olyan szaga van a trtnetnek mint a Destinynek. Annak is vannak rajongi de nzzk mr meg mit hagyott a bungie a Halo reach utn s mi lett a halo szria/ destiny -vel. Szval kilehet llni egy olyan rendszer mellett ahol a sony lefizet minden jsrt vagy nem kld nekik teszt verzit, ahol az microsoft nem kzl adatokat az xbox eladsokrl. Ahol a launch trailerben beraknak olyan rszt ami nincs is a jtkban, amirt 18000 ezret perklsz. Ehez tnyleg csak gratullni tudok. Gondolom nektek a star wars 7-8-9 is tetszik, Mert azok is hoztak egy millirdot dollrban, (fejenknt) csak ht az egsz szria megcsfolsa. Mint ahogy ez is.
[7] Doberman
Jun 22., Monday 17:24 #78
Vlasz nonkeat (#68) zenetre
Nem mrvad.

Famitsu rgen is sz@r volt, most is sz@r.
Stupid people everywhere, but I ain't got time to care!
[73] zaz
Jun 22., Monday 11:18 #77
Vlasz totoszoro (#74) zenetre
KATT!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Jun 22., Monday 0:59 #76
Vlasz secret (#75) zenetre
Bakker, fejtsd ki bvebben, kvncsiv tettl! Akr a spoileres kibeszlben!
"This is our time to medicate..."
[7] secret
Jun 21., Sunday 22:28 #75
vegigjatszottam, 21 ora alatt. uncanny, ha egy szoval kellene jellemeznem. ugy erzem, hogy ez a jatek skizofreniat okoz, majd meg szamon is ker
// dualscreen.web4.hu 3DS friend code: 4596-9867-9229
[1] totoszoro
Jun 21., Sunday 22:10 #74
Vlasz Plasma (#73) zenetre
Ha elolvastad volna a hozzszlsokat akkor ltnd h nem gyllet hullmrl van sz, hanem egyszeren ennyit r. De ha kicsit jobban belemsz az rtkelsekbe akkor a rengeteg nulla, egyes majd nhol ngyes s elvtve egy-egy ts rtkels utn jn 10 db 10-es. Teht mr beindult a krments a sony rszrl. Gyengbbek kedvrt: fizetett hozzszlsok. Persze szerinted a sony s ND megrdemli a gratulcit. Mondjuk ezrt a buktrt nem a sony a felels. Ltom h teljesen homly vagy de ha nem lenne vilgos , ez a jtk megbukott, teht anyagilag nem lehet siker. Az h az elrendelseknek ksznheten nem lesz mnuszos az egy dolog. Elnzst h belemegyek s is egyms fikzsba amikor a szmok soha sem hazudnak. Az els rszbl a harmadik htre 3.4 millit adtak el. Kivncsian vrom meglesz-e az egy milli fl v allat.
[18] Plasma
Jun 21., Sunday 16:38 #73
Vlasz totoszoro (#71) zenetre
Igen, valban hiszek inkbb annak a tzezer jzernek, akik az embarg lejrtnak nulladik percben feltltttk a nulla pontos "rtkelsket", csak hogy meglovagoljk a gyllet hullmait. Nagy sszeget mernk r tenni, hogy a metacritices lehzk nagy rsze egy percet nem jtszott vele. Amgy fogalmam sincs, mirt kell ilyen birka mdon menni a tmeggel, fleg ha amgy szemmel lthatan egy elg magas sznvonal jtkrl van sz. Abban azrt bzom, hogy a kritikai siker miatt anyagilag jl fog teljesteni a jtk, a Sony s a ND is megrdemli.
[11] Kazama
Jun 20., Saturday 22:35 #72
Vlasz Retroboy80 (#70) zenetre
Te meg 10 pontls! 😉
[1] totoszoro
Jun 20., Saturday 21:08 #71
A metacritic user score jelenleg 3.5. Eddig is gy voltam vele hogy mr teljesen meghalt a fggetlen jsgrs, de ezzel ennyi volt. Ezt mr nem lehet megmagyarzni. Itt mr nem lehet azt mondani h kinek mi jn be, meg zls dolga. Mindenhol megkapta a 9-es , 10-es osztlyzatokat. risi a szakadk s ebbl mr nem lehet kimszni. Persze nem ez az els pofon. Emlkszem amikor a project cars-t mindenhol (itt is) csak pc-re teszteltk le, mert xbox-on gy szaggatott hogy jtszhatatlan volt. Ismerjk az okokat mirt kap eleve minden hzsabb cm 1-2 ponttal tbbet, de itt mr tbbrl van sz. Nem azrt jtszol egy jtkkal mert j, hanem azrt mert elhitetik veled hogy ez a j. Csak ezt a sz.rt mr nem lehet letolni az emberek torkn.
Jun 20., Saturday 19:49 #70
A jtk egy raks szar.
Jun 18., Thursday 8:26 #69
Vlasz Lackooo (#67) zenetre
Kvncsi lennk, neked mi maradt abbl a rszbl olyan fene nagy konkrtum, mert szmomra annyi, hogy Seattle-ben fog jtszdni a trtnet egy rsze s a jtk ersen Last of Us-os (j!). Teht lesz benne felfedezs, lootols, harc, menekls - s mindez csak aprcska morzsja az egsznek. Nem hitted volna?
let the sun never blind your eyes
[12] nonkeat
Jun 17., Wednesday 22:52 #68
Famitsu:
The Last of Us Part II (PS4) – 10/10/10/9 [39/40]
Some are like water, some are like the heat Some are a melody and some are the beat
[3] Lackooo
Jun 17., Wednesday 10:48 #67
Vlasz mcmacko (#63) zenetre
Ht nem lertad a jtk egy rszrl szrl szra mi s hol fog trtnni meg miket lehet felfedezni? Ilyeneket nem tudom minek kell belerni egy teszbe, ezeket szeretem magam felfedezni ksznm szpen.
There's only room for one Boss... and one Snake...
Jun 17., Wednesday 0:03 #66
Vlasz Nanditos (#65) zenetre
Nagyon kvncsi leszek, hogy a pszicholgus szeme mit lt a jtkba. Ksznm amgy a pozitv feedbacket!
"This is our time to medicate..."
[8] Nanditos
Jun 16., Tuesday 20:15 #65
Mar mita meg volt nyitva a teszt, de nyugiban akartam elolvasni.
Macko, tnyleg plda nlkli ez a ‘teszt’, br mr-mr bagatellizlnak hat ez az rsodra. Ksznjk!
Az els rsz els 15-20 perct anno megmutattam desanymnak, aki pszicholgus, illetve a hgommal jtszottam jra vgig pr hnapja a bezrtsg alatt (vicces, mert hgom is pszicholgira kszl).
Szval vele fogom vgigtolni a msodikat is, de mg Animal Crossingozok kicsit, hogy brja majd a lelkem..ja s szakdogt is kellene rni

Bocsi a kis offrt!
A semmi az a valami, ami azltal van, hogy nincs.
Jun 16., Tuesday 19:10 #64
Vlasz PsNintendo (#61) zenetre
Nem az erszak nmagban. "- Morlis szrkezna" ahogy fentebb is rom.
"This is our time to medicate..."
Jun 16., Tuesday 18:54 #63
"az elnagyolt plot kiosztst " - ?
"This is our time to medicate..."
[3] Lackooo
Jun 16., Tuesday 15:20 #62
Vlasz PsNintendo (#61) zenetre
n sem mondtam, hogy most a 9 miatt eret vgok magamon, csak rdekes... Amgy az rs maga nem rossz, br azt az elnagyolt plot kiosztst kihagytam volna, mert akrhogyis, az mr valamilyen szinten spoiler, hogy tudom hol s hny harc lesz...
There's only room for one Boss... and one Snake...
Jun 16., Tuesday 14:23 #61
Vlasz Lackooo (#59) zenetre
En csak azt furcsaltam, hogy mas jateknal tobb a negativum es dobjak ra a 9 pontokat. Engem kulonosebben nem izgat csak furcsallom, ezt az eroszakosat en sem ertem, ettol fuggetlenul jo iromany, mk ezert nem lesz soha 10p!
Papu nem srga tet!!
Jun 16., Tuesday 11:04 #60
Vlasz Lackooo (#59) zenetre
Elvgre ha megnzel egy filmet s az szpen van fnykpezve de pl. a tartalmi rszvel nem tudsz azonosulni, az nlad is automatiikusan 10/10, igaz?
"This is our time to medicate..."
[3] Lackooo
Jun 15., Monday 22:13 #59
"Tl erszakos a jtk 9/10" - ez olyan US IGN-es...

Van rajta sapka/nincs rajta sapka....

Valami "hibt" kellett benne tallni no...
There's only room for one Boss... and one Snake...
[30] sting
Jun 15., Monday 20:40 #58
rett tma, rett jtkosoknak , "ktelez olvasmny" formban prezentlva.
lmny volt olvasni!
Jun 15., Monday 15:09 #57
Vlasz pepimama (#56) zenetre
J krds, 2-3 ht. Volt id nem rush-mdban nyomni. Cserbe mssal nem jutott idm jtszani, hiba 1 rt nyomtam vele egy nap pl. (vagy akr 4-et), gy elteltett, hogy msra nem is nagyon vgytam addig...
"This is our time to medicate..."
[4] pepimama
Jun 15., Monday 14:11 #56
KSZI Mack! Kb. mennyivel a cikk megjelense eltt kaptl kdot a jtkhoz?
[10] Daniel San
Jun 15., Monday 12:42 #55
Vlasz somzso (#53) zenetre
Arctic mx-4 pasztt istentettk sokan, ezrt azt vettem. Havonta kellett a pro-t pasztznom, s 2 nap utn olyan hangja volt a gpnek, mintha egy hajszrtt jratnk... Aztn google a bartom ajnlotta a grizzly-t, azta megsznt a hajszrt feeling, st szinte hangtalan a gp. Fl vente 1x pasztzok, de ez az 1g-os kiszerels 3-4 alkalomra simn elg lesz.
Jun 13., Saturday 23:38 #54
Vlasz Hunk2 (#52) zenetre
, nem vettem vitnak. Aki ilyen eset(ek)ben nincs paprhalmok mg zrva, nyilvn nem igazn tud a folyamatrl, szval abszolt jogos a meglts.
And since you asked: no. It's massive.
[4] somzso
Jun 13., Saturday 23:26 #53
Vlasz Dark T (#14) zenetre
3-mas pontban a kollga igazat rt thermal grizzly kryonaut azt a ps pro jl rzi magt.
Nekem az els kiadsos pro-m van s mr nagyon hangos volt elvittem szervzbe takarts pasztzs s sajnos igaz ha valamit nem magadnak csinlsz nha hlynek nznek s lehznak 7500 ft ot fizettem. 2 nap elteltvel a gp hamgosabb volt mint eltte. Bergtam rendeltem egy ilyen pasztt sztszedtem kipucoltam mert hogy a kedves szervz felleti takarts csinlt dehogy a htbordt nem volt kedve kiszedni az ltszott nem baj n megcsinltam jra pasztztam s a gp olyan halk hogy nincs hangja konkrtan tbb ra jtek utn. Ami pasztt a szervz rtakott szerintem knai fogkrm volt vagy nem tudom de 2 nap alatt leslt rla.Csak szemlltets miatt lemrtem a gp hangjt 1 ra R6 ozs utn 81 decibel volt megcsinltam a gpem paszta takarts s 3 ra R6 ozs utn is csak 40 decibelre ment a hangja.
[39] Hunk2
Jun 13., Saturday 19:40 #52
Vlasz liquid (#50) zenetre
Nem vitatkozni akartam!
Ksznm az informcit.
"lni s lni hagyni"
Jun 13., Saturday 14:31 #51
Vlasz liquid (#50) zenetre
Ennek ellenre gy tudom voltak akik durvn megsrtettk ezt a szablyt, ht kvncsi leszek a kvetkezmnyekre. (Mr ha lesz ilyen...)
"This is our time to medicate..."
Jun 13., Saturday 14:12 #50
Vlasz Hunk2 (#24) zenetre
Azok a szablyok elssorban a vides teszteket rintettk, (ha jl tudom) ket lekorltoztk kt helysznre / fejezetre. Mrmint: megmutatni ennyit lehetett, beszlni rla nyilvn tbbet.
And since you asked: no. It's massive.
[38] Fieldtom
Jun 13., Saturday 13:01 #49
Remek rs macko!
A fene rgja meg, hogy kedvet csinltl hozz, pedig el akartam kerlni...
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
[1] TUKOSZ
Jun 13., Saturday 12:01 #48
Vlasz mcmacko (#45) zenetre
Gratula a cikkhez nagyon odatetted magad, tkn lve vrom a jtkot.
sszesen: 97 [1-50]
1 | 2
The Last of Us Part II adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: SCEE
Fejleszt: Naughty Dog
Megjelens: 2020. Jun 19.
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
9
Ami tetszett
- Masszv akcijtk, soha nem ltott ambcikkal;
- A technikai tkletessg l tort a bcsz PS4 konzol trnusn;
- szbont helysznek, precedens nlkli rszletessggel.
Ami nem tetszett
- Morlis szrkezna;
- Vgletekig tekert erszak;
- Olykor kicsit elnyjtottnak, s bizonyos elemeiben (pl. gyjtgets) repetitvnek tnhet.
Olvasi rtkels: 9.4 (19 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

97 | [Teszt] The Last of Us Part II

Vrtunk r, mint az egyik utols nagy PlayStation 4 exkluzvra, amely megkoronzhatja a gp genercis tndklst. Hamarosan meg is jelenik a jtk, mi pedig b kt hete nyzzuk a nagy kalandot. Mesterm szletett, vagy beigazoldtak a korai flelmek? Tesztlaborban a The Last of Us Part II!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba