[Teszt] Hatsune Miku: Project DIVA Megamix
Kapcsold jtk: Hatsune Miku: Project DIVA Megamix (wiiu)
Eddig 5 hozzszls
Gamer365
2020. May 19.
Tuesday 08:30
A Hatsune Miku rkeztekor krlnztem a Switch knlatban, s azt tapasztaltam, hogy a zsner kpviseli kzl sajnos kevesen szerepelnek a felohozatalban, noha ezek jrszt nvs darabok (Thumper, Just Dance, Taiko no Tatsujin, tbbek kztt). Ennek persze megvan a maga oka, de gondoljunk csak bele: brmennyire j koncepci is egy hordozhat masinn jtszani ilyen laza, tnyleg akrmikor elvehet knnyed kis szrakoztat stuffot, a megvalsts bizony sokat szmt.Fszereplnk neve az avatatlanok szmra is ismersen csenghet, hiszen cirka msfl vtizede (2007 augusztusban) indult vilgot meghdt tjra Japnbl (ahol az ilyen furcsasgok rendszerint kirobban npszersgnek rvendenek). Plyafutst a Yamaha Vocaloid szoftveres szintetiztor hangkszleteknt kezdte, melyhez egy teljes virtulis idolt alkottak meglmodi (a Crypton Future Media). Megjelense ta rengeteg szerzemnyt alkottak segtsgvel (kzremkdsvel?), kzlk a legsikeresebbeket gyjti egy csokorba a Project DIVA, mely a zenkre mi mst, mint egy kimondottan jl mkd ritmusjtk szrit ptett fel. A legutbbi PS4 verzi (Future Tone) az eddigi legtartalmasabb darab, a mostani Switch-jtk egyelre egyrszt kevesebbet nyjt, de ez az gretek szerint letlthet kiegsztkkel ksbb orvosolhat lesz. Msrszt tbbet is, hiszen a konzol specilis lehetsgeit igyekeznek minl jobban kihasznlni, pldul egy j „jtkmddal“.Az alap koncepci a ritmusjtkok szoksos megoldst a sorozatra jellemz csavarral elegyti (vagyis a ritmusra letend gombok nem snen, hanem a kperny brmely szegmensbl rkezhetnek a jtktren megjelen clterletkre, sokkal nagyobb koncentrcit ignyelve a jtkostl). Nehezebb fokozatokon ezek aztn kombinldnak, tfedsbe kerlnek, maga a jtkmenet rengeteg varicis lehetsget s kihvst biztost. Teljestmnytl fggen pontokat szerezhetnk, ha pontatlanok vagyunk (:D) viszont knnyen elbukhatjuk az adott dalt. Felhalmozott tknket aztn klsnk csinostsra, vltoztatsra klthetjk (van Space Channel ruha is!), amik a 3D figurkat alkalmaz httrvidek modelleit vltoztatjk.

A Switch nem az els handheld verzi (St! A sorozat anno PSP-n debtlt, majd Vita-ra is rkezett epizd.), s kapsbl rfoghatnnk, hogy csupn a hardver npszersge miatt ksztett fejstehn, ennl azrt tbbrl van sz. A knnyebb fokozatokat az j jtkmddal jelentsen egyszerbb a tmegek szmra is hozzfrhetv tenni a HM-t; itt gyakorlatilag a joy-conokat lecsatolva jval klasszikusabb, knnyebb jtkmenetet kapunk (annyira, hogy nem elrhetek a legnehezebb fokozatok).A dalok listja, mint rtam, szernyebb a nagygpes vltozatoknl, de gy is kb. szz ntra szmtsunk (ezek kzl tz j, a tbbi pedig vlogats az eddigi legjobbakbl). Mieltt a vsrls gombra tenyerelnk azonban, mindenkpp ismerkedjnk meg Miku stlusval, hangzsvilgval, mert ez nem mindenkinek fog tetszeni, s nagyjbl hasonl stlus-svban mozognak a dalok. Javasolnm tovbb egy jobb kontroller hasznlatt, a joy-conok gombjai engem sokszor kizkkentettek sajnos (a HORI azt hiszem gyrt valami spcit).

Ha a Hatsune Miku akkor van a legjobb formban, amikor tvre ktjk, mi rtelme a hordozhatsgnak? J krds! Gondolom, aki Miku-rajong, az rl ennek, hogy sehol sem kell nlklznie kedvenct.

Dracoo

May 19., Tuesday 18:37 #5
Vlasz resz2 (#3) zenetre
DZSAVTVA!
"This is our time to medicate..."
[3] dracoo
May 19., Tuesday 18:04 #4
Vlasz resz2 (#3) zenetre
s tnyleg, addig is kb a jtktermi megoldsra hasonlt kpzeljetek.
A kperny-tapicskolsos megoldst bevallom, nem erltettem, szmomra elg knyelmetlen volt huzamosabb id utn.
"If I could start again a million miles away, I'd keep myself, I'd find a way" ~NIN
[2] resz2
May 19., Tuesday 17:48 #3
(illetve halk megjegyzs: a spci kontroller linkje hibs )
[2] resz2
May 19., Tuesday 17:47 #2
Na igen, finoman szlva elg megoszt hangzsvilg (lsd a megjelenses hr kommentjeit is), de zlsek s pofonok. Ez az alapveten egyszer jtkmechanika viszont szerintem hihetetlen md addiktv tud lenni. (Ha valakinek nagyon ellenszenvesek a vocaloid zenk, viszont maga a ritmusjtk rsz valamennyire rdekeln, akkor figyelmbe ajnlom, hogy vannak fan jtkok is ezzel a mkdssel, ahol ms mfaj zeni is jtszhatak. Br ez esetben a minsgkontroll s knlat nyilvn ersen ingadoz... )

Visszatrve a Megamixre: A hordozhat mivolta miatt nlam gy landolt, hogy egyttal megvan a PS4-es Future Tone is, annak nagyobb zenei listjval s rszletgazdagabb megjelentsvel, de…. a hordozhatsg megint egy adusz volt a Switch rszrl… Mondjuk kr, hogy tapasztalataim szerint pont a handheld mdban egyes klipek, (jellemzen az jak,) mg a cskkentett felbontson is hajlamosak az akadozsra. Prhuzamosan az input mapek(?) esetn ilyet szerencsre nem tapasztaltam, de az emltett klip akadozs azrt elg dezorientl tud lenni egy-egy szm kzben. Dokkolt mdban viszont szpen fut szinte problmamentesen. Ezen kvl mg a tltsi idk rdemelnek egy apr emltst, amelyek sajnos egy fokkal hosszabbnak rzdnek, mint az idelis lenne. Az irnytsra vonatkoz rszt pedig magam is meg tudom ersteni: ehhez a jtkhoz a DualShockhoz kpest a Switchen alap esetben csak kevsb kzenfekv opcik llnak rendelkezsre. A Joy-Conok szerintem mg ppensggel megszokhatak, ha pp nem driftelnek, a Pro Controller D-padjnak rossz kialaktsa viszont rendszeresen vissza-visszat egy jtszs sorn … Az rintkpernys irnyts ellenben roppant kellemes meglepets! Egsz jl visszaadja az eredeti rkdos lmnyt csak meg kell tallni a kompromisszumot a kztt, hogy pp kellen magasan dobolsz s kitakarod a kpernyt, vagy alacsonyan, de vgl nem a kijelzn, hanem a kereten landol az input. (Illetve nem tudom, hogy a kijelz a gyorsabb szmokat hogy brja hossztvon, szval csak vatosan!) A mozgsrzkels jtkmdot mg nem prbltam, de igyekszem majd azt is ptolni 😊
[20] herooftime
May 19., Tuesday 11:15 #1
Egyrszt j hogy ilyen sok dal van a ritmusjtk mdban, az jabb cel-shaded stlus sem fest rosszul, de ennyi a pozitvum.

Msrszt a vita (ps3) verzi utn ami hinyzik ... sokminden a csak a trailern KATT! vgigfutva: fizikai kiads (mivel az usa eshopon is most nztem 10. helyen ll szerintem lehetett volna) angolul feliratozott dalszvegek, music video editor, diva room (sims szer minijtk jpofa volt) ... mivel a switchben nincs kamera ezrt AR koncert md sincs ... de ha mr van toycon VR akkor azzal helyettesthettk volna akr.

Ez a jtk hres lett arrl hogy japnban csak prtzezret szlltottak a boltokba, aztn hirtelen hiny lett s eshop miatt ment 200ezer kzelbe az elads, szerintem arra sem szmtottak hogy nyugaton is belefrt az usa eshop top10be amennyire f alatt zr marketinggel angol dalszveg s dobozos kiads nlkl jtt, szerintem a kvetkez switches miku jtkot mr nagyobb trdssel fogja megcsinlni a sega, mert ha meg lett volna ps4re a future tone, akkor nem vettem meg volna switchre.
Most jtszom: Grandia HD Switch, sakura wars1 Saturn Most olvasom: no game no life light novel global.bookwalker.jp
Hatsune Miku: Project DIVA Megamix adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: SEGA Europe
Fejleszt: SEGA
Megjelens: 2020. May 15.
Kategria: Zene
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
7
Ami tetszett
+ Sznes, knnyed, egyben kihvsokkal teli jtkmenet
+ Igyekszik egyedi elemeket keverni a ritmusjtk alapba
Ami nem tetszett
- Az irnyts problms a joy-conokkal
- A dal-felhozatal nem mindenki kenyere
- Nincsen sok jtsa
Olvasi rtkels: 8 (1 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

5 | [Teszt] Hatsune Miku: Project DIVA Megamix

Jhet egy kis Vocaloiddal meglocsolt, szivrvnyz megaturmix, amiben minden benne van, amitl a japn popkultra az, ami? A Hatsune Miku: Project DIVA Megamix elg j tartalommal s cukortladagolssal tmadja be az rzkszerveinket. Teszt!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba