[Teszt] Karantén365: furcsa játékok furcsa időkre

Karantén365: furcsa játékok furcsa időkre

LotharFuchs Róbert2020.05.10. 13:08

WANKING SIMULATOR - TESZT

Első tesztalanyunk (masztur)bátor módon mély társadalmi kérdéseket boncolgat. Hősünk ugyanis egy ártalmatlannak gondolt nyilvános önkielégítés okán elveszíti otthonát, amiért (érthetően) éktelen haragra gerjed.

Korán kiderül, hogy a szálak magasra vezetnek: az otthon, négy fal között maszturbáló kispolgárokon túl a rendőrség, az egyház, a politika, crossdresserek, terroristák, földönkívüliek, de még a bagett árusok is a konspiráció részei. Az ellenségek felhozatala egy egész érdekes képet ad az alkotó világszemléletéről, ami mögött minden bizonnyal traumatikus, való életbeli sztorik húzódnak meg. Mindenesetre a feladat adott: bosszút állni, méghozzá keményen!

Az onanizálás köré épített gunplay alapja, hogy eszméletlenre ütött-rúgott testekre serényen polírozzuk a bohócot, melyek eközben tehetetlenül pörögnek a levegőben. Akárcsak a valóságban. Cserébe esszenciális mana és cum pontokat kapunk, melyek olyan régóta dédelgetett, mégis érthetetlenül lefitymált férfi power fantasy képességek motorjai, mint a kirobbanó ondó bomba, vagy a sperma spré.

Megmondom őszintén, egy templomban való brácsázás és a rendőrség felgyújtása között egyfajta egzisztenciális krízis is kezdte felütni a fejét. Ki vagyok én, miért csinálom ezt, és úgy általában, mi az élet értelme? És bár ez a provokatív metamechanika minden bizonnyal szándékosan a dizájn része, rá kellett döbbennem, hogy a testnedvekben gazdag igazságszolgáltatás klimaxa után gyorsan lankadni kezdett a lelkesedésem.

Mindenesetre a politikailag inkorrekt, társadalomkritikus kampány mellé természetesen sandbox mód is jár, ahogy a témából adódóan az aréna és parkour mód is evidens. Vagyis nyugodtan kijelenthetjük, hogy a játékról le- és felhúzták az összes bőrt. A legjobb benne mégis az, hogy a feszítő kíváncsiság kielégítése után kisimultan foglalkozhatunk más, fontosabb dolgokkal.

*** Wanking Simulator | Platform: PC (tesztelt) |

Kiadó/fejlesztő: MrCiastku / Ultimate Games S.A.

Megjelenés: 2020. március 19. ***

DRUG DEALER SIMULATOR DEMO

Hogy egy klasszikust idézzek: a drog rossz, értem?

Mégis, ha nincs más megélhetési lehetőség, vagy egyszerűen csak rossz helyre születtünk, akkor nagyon csábító karrier lehet a dílerkedés. Ha azonban nem akarjuk igaziból is kipróbálni, a Drug Dealer Simulator majdhogynem egyedüliként kínál virtuális alternatívát. A menetrend egyszerű: egy szűk vevői körrel kezdjük, akik (a kezdetben) marihuánára és amfetaminra adnak le rendeléseket. A forrástól, egy titkos helyről begyűjtjük a cuccot, otthon kiporciózzuk, lehetőség szerint felütjük (pl. sütőporral), újracsomagoljuk, majd mehet a kézbesítés.

Nem mondhatni, hogy a játék nagyon propagálná a kábítószer fogyasztást: a vevők egytől-egyik úgy néznek ki, mint a leselejtezett manöken babák. Az ok-okozati összefüggés persze nem egyértelmű, vagyis hogy az anyagtól lettek ilyenek, vagy szerencsétlenek a taszító megjelenésük miatt menekülnek a tudatmódosítók világába. De üzletemberként ezen sokat nem is érdemes vívódnunk, a lényeg a kereslet és a kínálat összehangolása... na és persze a profit.

Egy fokkal épületesebb szórakozás, mint az ominózus recska szimulátor, ám a projekt még messze a véglegestől (és attól is, amit a hivatalos trailerében látni). Legalábbis remélem, ugyanis egyelőre alapvető mechanikák hiányoznak belőle. Például a vevő átverése. Az újracsomagolás egy olyan fájdalmasan kényelmetlen és rugalmatlan folyamat, ami már illúzióromboló. Nincs mód tized, vagy század grammok kimérésére, a bajt pedig tetézi, hogy pl. az amfetamint sütőporral való keverése járulékos veszteséggel jár. A végeredmény tehát nem lesz egész szám, ám a csomagba való kimérés csak egész grammokban lehetséges.

Hol van ez a való élettől? A jó kis 0,8-as adagok, amik egy grammnak vannak csúfolva. A szárakkal és magokkal telerakott zöld pakkok, vagy a városi legendás, üdítővel lepermetezett, majd homokban megforgatott gubák. A vevők sosem késnek, vagy könyörögnek, hogy csúszóban vásárolhassanak, a főnökünk pedig sosem fenyeget meg halálosan, ha nem teljesítjük a kvótát. A jelenlegi állapot tehát nem tükrözi eléggé a valóságot, de remélhetőleg ez idővel változni fog. Mert bár drog dílernek drog díler játék, de egyelőre semmiképp sem szimulátor.

*** Drug Dealer Simulator | Platform: PC (tesztelt) |

Kiadó/fejlesztő: Byterunners Game Studio / Movie Games S.A., PlayWay S.A.

Megjelenés: 2020. április 16. ***

RUSSIAN FISHING 4 - TESZT

Viccnek indult, de horgász barátom unszolására mindketten vízbe ugrottunk, és... bekaptuk a horgot!

Mind az életben, mind játékosként évtizedek óta nem foglalkoztam már a témával, és naivan azt gondoltam, hogy az Orosz Pecázás 4 is csak egy kérészéletű, retro jellegű intermezzo lesz gamer életemben. Nagyot tévedtem! A 100. óra felé közelítve azt kell mondjam, hogy a Russian Fishing 4 egy kiemelkedően jó horgászszimulátor.

F2P modellel dolgozik, amiből sajnos adódik a sok grindolás és a mikrotranzakciós módszertan, de az összes többi eleme annyira patent, hogy még mindig nem zavar. Magát a játékot könnyű bemutatni: olyan, mint a horgászat. És ennyi alapján el is lehet dönteni, hogy szóba jöhet e. Iszonyatos mennyiségű felszerelés áll rendelkezésre (legyen szó úszós, fenekezős, vagy villantós stílusról), és nem csak közvetlenül a horgászattal kapcsolatosak: étel-ital készítés és fogyasztás (természetesen az alkoholt is beleértve), csali utáni ásás, etetőanyag gyúrás, mind-mind fejleszthető és hasznos képességek. Halakból nagyjából 80 különféle faj létezik, melyek valósághűen viselkednek a horgon, és azon túl.

Az időjárás, a vizek földrajzi adottságai, a halfajták különböző életmódja, a napszak, mind-mind tényezők a sikeres fogásban. A tájak szépek, a természet hangjai pedig autentikusak. Vagyis érdemi szimulátor, ami ezekben a bezárt időkben különösen értékes természet pótlék lehet.

Aki azonban árkád élményre számít (amiből a múltban már volt elég), az csalódni fog: bár a kezdet egyszerű, a játék valódi mélysége több száz órát vetít előre. Rosszat csak a szándékosan lelassított fejlődésről tudok mondani: fizetés nélkül sokáig le vagyunk korlátozva néhány pályára, ám a játék mentségére szóljon, hogy a többségük annyi tartalommal és lehetőséggel bír, hogy egy vérbeli horgásznak egyhamar nem szabad, hogy ellaposodjon a történet.

Ami pedig engem illet: amióta feltelepítettem, azóta rendre azon kapom magam, hogy a szokásos favoritok helyett inkább újra meg újra belógatni van kedvem.

*** Russian Fishing 4 | Platform: PC (tesztelt) |

Kiadó/fejlesztő: Russian Fishing / Russian Fishing

Megjelenés: 2018. június 15. ***

LATER DATERS - TESZT

A Later Daters egy nyugdíjas randiszimulátor, amely betekintést enged a jövőmbe, izé, a nyolcvan fölöttiek vad hétköznapjaiba a Ye OLDE nevű öregek otthona falai között. Bár a hatból egyelőre csak a kb. egyórás első epizód érhető el, annak három napja alatt máris több inger érte létrehozott karakteremet, a 80+ éves, macskás Klári nénit, mint engem az utóbbi másfél hónapban.

Beköltözött a fent nevezett intézménybe, összebarátkozott a szomszédos szobában lakó transz hölggyel és a többi lakóval, elszökött a macskája és kiment a bokája (!!), csatlakozott a sportklubhoz, részt vett az egyik lakó halála okán összerántott csoportterápiás ülésen, majd tudtán kívül szerelmi sokszögbe keveredve végül a kivénhedt HIV pozitív rocksztárral összegabalyodva ment a moziestre.

A Later Daters a készítők szándéka szerint olyan szexi és szívmelengető élményt nyújt, amelyről nem is gondolnád, hogy igényled, üzenete, hogy a szerelemhez sosem késő, fő tanulsága - szerintem - pedig, hogy minden idős otthon egy fertő, ahol a harmadik este már orgiára invitálnak. A karakteralkotásnál hozott döntések és az LGBTQ-barát románcok okán egész jó újrajátszhatósági értékkel bír, egyébként meg lehet, hogy tanulhatnék a virtuális mami énemtől, nehogy úgy végezzem, mint a napirajzos Klárika.

siklara

*** Later Daters - Episode 1 | Platform: PC, Switch (tesztelt) |

Kiadó/fejlesztő: Bloom Digital Media / Bloom Digital Media|

Megjelenés: 2020. április 16. ***

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Elmarad a BlizzCon, törölt People Can Fly játék - ez történt csütörtökön

Továbbá: Stellar Blade, Gears of War, Exodus, Deathbound, Capcom takarítás a Steamen.

5 órája
1

Szigorít a Steam, meglepetés megjelenések - ez történt szerdán

Továbbá: Sand Land, Bit.Trip ReRunner, Lords of the Fallen, Insurmountable, Rotwood, Island of Winds.

1 napja
15

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

1 napja
10

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

2 napja
11

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

3 napja
13

Heti megjelenések

4 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

4 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

5 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

6 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

7 napja
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

7 napja
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

7 napja
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

8 napja
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

8 napja
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

8 napja
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

9 napja
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

9 napja
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

2024.04.16.
17

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

2024.04.15.

EDGE #397 pontszámok

Dragon's Dogma 2. Rise of the Ronin. Alone in the Dark. Princess Peach: Showtime! Izgalmas címek. Rendkívül vegyes pontozás.

2024.04.15.
21

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==