New Xbox Experience
Eddig 187 hozzszls
liquid
2008. November 18.
Tuesday 13:26
Holnap debtl a New Xbox Experience, rvidebb s kzismertebb nevn az NXE. Az NXE az Xbox 360 kezelfellett formlja teljesen jra, s bvti szmos j funkcival. Tbb hete hasznljuk az NXE-t - az eddigi tapasztalatainkat foglaljuk most ssze, kpekkel nyakon ntve.


Ha nagyon rvidek s lnyegretrek akarunk lenni: a New Xbox Experience szebb jobb, s nem utolssorban gyorsabb, mint az eldje volt. A gppel egytt 2005 vgn debtl, “pengkre” pt interfsz nem volt rossz, de azta annyit toldoztk, foltoztk s bvtettk, hogy tbb helyen kaotikuss, nehezen tlthatv, s igencsak lassv vlt.
Az NXE bcst int a horizontlisan elrendezett, lapozhat pengknek, s egy knnyebben kezelhet, alapveten (f menpontok) vertiklisan grgethet, de menkn bell tallhat funkcikat tovbbra is oldalra tgulva megjelent szisztmt vezet be a helyre. A vltozs dvzlend, a funkci-csoportok tagolsa logikus - kln csoport a felhasznlnak, a belltsi lehetsgeknek s a jtkknyvtrnak, kln csoport a jtk / vide piactrnek, a bartoknak, vagy kiemelt tartalmaknak. Az j elrendezsnek ksznheten (rvid tanulsi / megszoksi peridust kveten) biztos kzzel tallsz r brmire - kln csoportot kaptak az jdonsgok, a Piactren a jtktartalmak ttekinthetsge (igny szerint betrendben lehet bngszni ket) is sokkal jobb lett. Nem csak az ttekinthetsg javult, hanem az egyes jtkok mg pakolt tartalom is, a jtkokrl rvid informcis doboz olvashat, st, mg nagyfelbonts kpeket is pakoltak melljk.


Az NXE sokat reklmozott j funkcija az avatr-krels lehetsge. Az avatrok a Wii Mii-jeihez hasonl figurk, csak komplexebbek. Kln karakter-szerkesztben hozhatod ltre a kvnt avatrt, a belltsi lehetsgek a nem kivlasztsval kezddnek, a testfelpts belltsval folytatdnak, aztn nekieshetnk az arcszerkezetnknek, vgl pedig felruhzhatjuk virtulis nmagunk. A dolog roppant egyszeren kezelhet, nmagunkat nem tudjuk szz szzalkig lemsolni benne, de egy kis gyeskedssel azrt sszehozhat valami hasonl - ersen “rajzfilmes+ formban, persze. A ruha s kiegszt vlasztk mr most is szles, a btateszt ltalunk beltott ideje (kb. egy hnap) sorn tbbszr is bvtettk, gy valsznleg megalapozottak azok a korbbi gretek, miszerint az indulkszlet tnyleg csak a kezdet. Jpofa szolgltats, hogy fnykpet kszthetsz az avatrodrl, s jtkos kpknt hasznlhatod. Plusz az avatrok ksbb a jtkokban is szerepet kaphatnak - kizrlag a csaldbart cuccokban, aki sztltt fej figurkat akar ltni, csaldni fog (...mi akarnnk, st, mst is, de mi beteg lelk perverz disznk vagyunk).


Avatrok ide vagy oda, az NXE (szmunkra) legnagyobb dobsa a jtk-installls. Beteszed a jtkot, bekrded a rszleteket, s ott a menpont: “felteszem a HDD-re, de fel m!”. Az installls jtkrl fggen 6-10 percet vesz ignybe, utn a lemezt bent kell hagyni ugyan (errl azonostja, hogy eredeti-e), de a jtk menet kzben mr nem fogja hasznlni. Ami dupln j. Egyrszt nem szuszog ott neknk (a rgebbi meghajtk esetben a szuszogs inkbb turbinzs), msrszt pedig tbb esetben jtkonyan hat magra a teljestmnyre. A vinyra felltt Grand Theft Auto IV-ben nincs pop-up, a Mass Effect-ben lervidlnek a tltst lcz liftezsek, a Fable 2 pedig szinte ms jtk gy - jelentsen kisebb tltsi idk, azonnal a helykre ugr textrk jellemzik az installlt vltozatot. A javuls mrtke jtkonknt vltoz, nagy ltalnossgban elmondhat, hogy a loading feliratok idejt mindenhol cskkenti gy hsz-harminc szzalkkal. Plusz a havertl klcsnkrt lemezt sem karcolja meg vletlenl.


Ha mr a gyorsasgnl tartunk. A NXE msik nagy elnye, hogy gyors. Jtkknyvtr betltse, valaki? Korbban gy nzett ki a dolog, hogy rnyomtl, elkezdett tlteni, berntott egyet, vrtl, jtt mg hrom, aztn megint vrtl, tlttt, s megjtt az sszes jtkod. Most kapsbl ott van minden. Az online tartalmak betltse szintn felgyorsult.
A NXE csinos jszg, mg akkor is, ha a rgi tmk kiss furcsn nznek ki rajta (bizarrul elfelezi ket), de az j tmk nagyon dgsek. Az j Gears of War 2 tma nem csak a htteret alaktja t, hanem a bartlistdra is kihatssal van. Itt ugyebr most mr a haverok avatrjai vigyorognak rd, a lbuknl az ppen nyzott jtk dobozkpvel, mgttk egyedi httrrel. No, ezt a htteret cserli le “grzesre” a Gears 2 tma.
A bartaiddal zhet kzssgi foglalatossgok is bvltek, neknk ezekbl egyelre a fot-megoszts-partit sikerlt kiprblnunk. Meghatrozod, hogy milyen fotkat (s honnan) szeretnl megosztani a cimborval, aztn hajr - a bartod gpe korrekt sebessggel, az eredeti felbontsban sztrmeli t maghoz a fotidat. Jpofa, valsznleg nem fogjuk sokat hasznlni, de lnk a gyanperrel, hogy nem is minket cloztak meg vele.


Summa summarum: az NXE jl lesz, a nagy tbbsgnek jobban bejn majd, mint a klasszikus X360 kezelfellet. Vrni nem kell r sokat, a frisstst a holnapi nap folyamn mindenki megkapja majd.sszesen: 187 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4
[20] kakasu
Feb 25., Thursday 23:48 #187
nem rossz
[7] Kyuubi-x
Dec 03., Wednesday 18:24 #186
A neten valahol fent van az NXE? Nincs Live-om, de kne.
[12] Lenny
Nov 23., Sunday 11:15 #185
Jl kicseszett velem ez a frissts. Feltettem, aztn utna sr, hogy kell neki mg 128 meg hely. Gondolom oda tlten az avatr-alaktrszeket. A pon az, hogy amg le nem ltm s nem csinlok egy avatrt, nem meheek livera. Viszont nekem csak memkrtym van arra meg nem fog rfrni a 128 mega... Szval ksz MS, most mr vgkpp r vagyok knyszertve hogy vegyek vinyt...
" Ha a szeretet hatalma legyzi a hatalom szeretett , akkor lesz bke. " [Jimi Hendrix]
moderator Ghz
Nov 21., Friday 12:46 #184
Vlasz Attila6 (#181) zenetre
Vgig is olvastad az egsz cikket vagy csak rltl, hogy talltl valamit? EGYETLEN egy dologban "jobbak" a MII-k, az pedig az arc generls, mert tudod mozgatni az arcodon lv testrszeidet. HHA... Lttad te, hogy nznek ki az avatarok? Egyszeren sszehasonlthatatlanul komplexebb az MS rendszere mint a N-. Az a nagy dolog, hogy egy gmb kez lapos nyomorkra rtehetem az arcomat, aki egymagban lldogl? Ht kszi inkbb maradok az avataroknl, amiknek a vltozatossgt folyamatosan bvti az MS. Inkbb vegyl egy 360-at s prbld ki. Olyan sszehasonltani ket mint egy ps1-es jtkot egy ps3assal...
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[19] ikszkom
Nov 21., Friday 12:42 #183
Vlasz GibiPeti (#182) zenetre
szerintem csak gy, ha megprblsz lejtszani egy divx-et
[25] GibiPeti
Nov 21., Friday 12:37 #182
a media update-et hogy tudom jbl letlteni, most hirtelen nem vgom.....
LIVE: GibiPeti PSN: Gibi-Peti STEAM: gibipeti
[9] Attila6
Nov 21., Friday 11:46 #181
Vlasz Ghz (#34) zenetre
Ennyit a komplexebb avatrjaidrl:
KATT!
[19] ikszkom
Nov 21., Friday 11:14 #180
Vlasz Adibadi (#177) zenetre
mert a music library-t vlasztod ki nem? a legaljn vlaszd a "select music" pontot
[9] Attila6
Nov 20., Thursday 22:28 #179
Vlasz Ghz (#34) zenetre
Pedig mg a debil Mii-knl is tbbet fog tvenni a Microsoft....
[11] Titto
Nov 20., Thursday 18:43 #178
Nekem tetszik az j dash
THIS IS MEEEEE......
[10] Adibadi
Nov 20., Thursday 18:24 #177
Srcok, jtk kzben akarok zent hallgatni, ez rgen ment pikk-pakk, most meg azt mondja, hogy lpjek ki a jtkbl. Ms tallkozott ilyen problmval?
Aki elhiszi, jrjon utna! PSN: DJWhite75 Xbox: Play Adibadi
[9] msadmin
Nov 20., Thursday 16:41 #176
lekezeli a mentseket? ha elveszik a forza mentsem felgyjtom..
Gamer PC, XBOX One S, PS4 Gamertag: mustaine74
[19] ikszkom
Nov 20., Thursday 15:01 #175
Vlasz delphijos (#174) zenetre
ht a ps3 megoldsa konkrtan nem tl j, ktelez, ugyangy prgeti a lemezt, inkbb hasonlatos a 360 ltal alkalmazott cache-elshez.

360nl opcionlis s mivel 1:1ben felmsolja a lemez tartalmt, gy nem kell prgetnie a lemezt. Ha ugyanolyan flinstall lenne, mint a ps3-nl, akkor nem is vrta volna senki.
[1] delphijos
Nov 20., Thursday 14:50 #174
Egy kicsit meglep volt olvasni hogy a legtbben az install lehetsg miatt vrtk az update-t. Igaz hogy ez boxnl megmaradt opcinak s nincs olyan jtk ahol ktelez lenne mint a PS3-nl, de akkor is rdekes hogy amikor jttek az els installlst ignyl jtkok PS3-ra, akkor mindenki oda volt meg vissza hogy ez "konzolba nem val" most meg sokan ezt a feature-t vrtk a legjobban.
PSN ID: delphijos Live ID: delphijos
[3] Mclane227
Nov 20., Thursday 14:42 #173
Vlasz macewindu74 (#170) zenetre
Tnyleg nem ad, csak nem szeretnm, hogy ezek a jtkok is rajta legyenek a listmon. gy rtettem, hogy ezeket ki lehet trlni onnan, lehet, hogy tvedek?
Kitrlni gy szeretnm, hogy sem a Mygames menpontban, sem a Compare games menben ne legyenek benne. Az sszetevket termszetesen trltem, de mg ezek utn is ltszdnak. Valaki?
[4] Aberi2
Nov 20., Thursday 14:36 #172
Vlasz macewindu74 (#171) zenetre
Nem hiszem, hogy fogok olyannal, mert nincsen annyi pnzem. Hogy mindig megvegyem az
eredeti gmkat
Nov 20., Thursday 14:33 #171
Vlasz Aberi2 (#161) zenetre
Jatsszal modolatlan geppekkel, azok nem halnak majd meg olyan hamar.
Daytona USA ARCADE: Advance Course 3:00:87 Arcade Game's Forever
Nov 20., Thursday 14:32 #170
Vlasz Mclane227 (#164) zenetre
Tudtommal a regi xboxos jatekoknal sosem adott pontokat a gep, mint a 360-as jatekoknal.
Daytona USA ARCADE: Advance Course 3:00:87 Arcade Game's Forever
[4] peti9
Nov 20., Thursday 13:46 #169
Ht ez az avatar a hrom napos csoda kategriba fog tartozni. Maga az NXE mkdsi alapja meg a sony keresztmenjnek a fordtottja. Ugye a Sony tvkben s a PSP/PS3-ban vzszintesen vlasztunk s fgglegesen bngsznk, na itt a fordtottja. Persze a grafikus mivolta miatt tlthatbb. Egy dologra figyeljetek! Aki mpeg4-et vagy avit akar rajta nzni annak jra le kell tlteni a media updatet. Azt mg nem vettem szre, hogy abban van e vltozs (feliratkezels, esetleg mkv). A felmsols pedig egy hajszllal teszi gyorsabb a tltst (nekem a Fallout 3 van felrakva), de legalbb nincs turbina hangja a gpnek jtk kzben.
[4] Aberi2
Nov 20., Thursday 13:18 #168
Vlasz KunyA (#167) zenetre
Igen sztem is, j a megrzsed.
[1] KunyA
Nov 20., Thursday 10:40 #167
Van 1 olyan rzsem, hogy ez az avatar szerkeszt a "kicsit" keletebbre lv npeket clozta meg
Ha a ... akkor a ... ...!
[1] tojast
Nov 20., Thursday 9:47 #166
nti te hlye vagy a vzhtst brmikor visszaalakthat s nem bukod el a 3 garancit
[3] nti
Nov 20., Thursday 9:39 #165
Vlasz tojast (#162) zenetre
igen s akkor elbuksz 3 v garancit...LOL
One good thing about music, when it hits you feel no pain...
[3] Mclane227
Nov 20., Thursday 8:30 #164
Vlasz dreampage (#90) zenetre
Segtentek? Nekem van egy pr nulla pontos jtkom, amit nem szeretnk ltni a listmon, mondjuk egy kiprblt gagyi rgi xbox-os jtk, de nem sikerlt rjnnm, hogyan is lehetsges ez. Nem tudntok nagy vonalakban lerni, hogyan is lehetsges ez?
[2] antikarts
Nov 20., Thursday 7:29 #163
Vlasz Aberi2 (#159) zenetre
Hehe az els box nekem is 5 percig ment, mg megkapta a forzt aztn viszlt volt...
Live forever....
[1] tojast
Nov 20., Thursday 0:23 #162
tegyl r vzhtsz s akkor nem 1 vig jk
[4] Aberi2
Nov 19., Wednesday 23:10 #161
Nekem ez a msodik boxom ami szintn 1 vig ment. Teht 1 vig jk.
[10] priest
Nov 19., Wednesday 23:08 #160
Vlasz Aberi2 (#159) zenetre
Megtudlak rteni,amikor nekem akkor ment tnkre a gpem amikor a Forza 2-t elszr tettem bele...
Forklifts never die. They're just missing in action.
[4] Aberi2
Nov 19., Wednesday 22:56 #159
De j!! 3 rt ment a gpen az j kb. men. Majd 3 piros led
Szt tudnm verni a gpet 1 kovcs kalapccsal.
[24] sidocious
Nov 19., Wednesday 20:47 #158
Vlasz Mr Bonnzoh (#157) zenetre
na ugye
www.xboxklub.hu | XBL: sidocious | PSN: SiDoCiOuS_HUN | www.Garmada.Net
Nov 19., Wednesday 20:44 #157
Vlasz sidocious (#156) zenetre
Megoldottam.Mkdik.
Azok a cselekedetek fejezik ki legjobban a szeretetnket, melyek nem magtl rtet?d?ek szmunkra.
[24] sidocious
Nov 19., Wednesday 20:27 #156
Vlasz Mr Bonnzoh (#155) zenetre
nincs mit, nekem igen
www.xboxklub.hu | XBL: sidocious | PSN: SiDoCiOuS_HUN | www.Garmada.Net
Nov 19., Wednesday 20:25 #155
Vlasz sidocious (#152) zenetre
Kszi de nekem nem jn be. Azt rja ki hogy az oldal nem tallhat.
Azok a cselekedetek fejezik ki legjobban a szeretetnket, melyek nem magtl rtet?d?ek szmunkra.
[11] Joe Kidd
Nov 19., Wednesday 20:20 #154
Szuper.
Viszlt, s ksz a halakat! 3DS :1075-0709-3221
[12] oistrakh
Nov 19., Wednesday 19:46 #153
Vlasz kukac (#143) zenetre
Az avatarok tudnak bfgni is
Ps4 id: Oistrakh_01
[24] sidocious
Nov 19., Wednesday 19:08 #152
KATT!

bocs: most a j
www.xboxklub.hu | XBL: sidocious | PSN: SiDoCiOuS_HUN | www.Garmada.Net
[24] sidocious
Nov 19., Wednesday 19:08 #151
KATT! box.com/support/en/us/xbox360/hardware/c onsole/troubleshootingconsoleproblems/do wnloadingupdatestoconsole.aspx
www.xboxklub.hu | XBL: sidocious | PSN: SiDoCiOuS_HUN | www.Garmada.Net
Nov 19., Wednesday 18:56 #150
Nekem nincs LIVE-om, n hogyan tudnm frissteni?Szvesen fogadok minden segtsget.
Azok a cselekedetek fejezik ki legjobban a szeretetnket, melyek nem magtl rtet?d?ek szmunkra.
[24] sidocious
Nov 19., Wednesday 18:10 #149
ht... ez lehet h sikertrtnet, de szerintem az "ramrt kr" kategria
sikerlt egy flbuznyk kinzet majmot sszerakni majdnempunkra... szal erre nekem momentn semmi szksgem
www.xboxklub.hu | XBL: sidocious | PSN: SiDoCiOuS_HUN | www.Garmada.Net
Nov 19., Wednesday 16:27 #148
le a kalappal az MS eltt, ez a NXE tnyleg nagyon j lett, semmi hinyrzetem nincs, s totl nem hinyzik a dashboard!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[13] x-doboz360
Nov 19., Wednesday 15:53 #147
Automatikusan lekapta nekem ma. Nekem nagyon tetszik egyszer, de mgis nagyszer.
Gamertag: Bubbszy HUN
[3] stick
Nov 19., Wednesday 15:28 #146
letltttem, nekem tetszik! Jpofa az j kezelfellet. A jtkok felteleptve tnleg jobban futnak! Legalbbis ezt vettem szre
NNID, XBL: sztikk
Nov 19., Wednesday 15:07 #145
Nagyon erdekes lesz ez mar most latom.
Daytona USA ARCADE: Advance Course 3:00:87 Arcade Game's Forever
Nov 19., Wednesday 15:07 #144
Vlasz Ghz (#25) zenetre
Erre oda fogok majd figyelni. Szomoru lennek ha a 100 oras Ridge Racer 6 mentesem odalenne.Kosz az infot.
Daytona USA ARCADE: Advance Course 3:00:87 Arcade Game's Forever
[4] kukac
Nov 19., Wednesday 14:33 #143
Prbljtok ki,hogy az avatros karit amit csinltatok mozgatjtok a fejt grimaszol st ha krbe forgatod a fejt akkor meg elszdl vagyis yo-yo-zik a szeme
Aztn ennyi itt ki si merl a dolog
[18] Horvi Gabi
Nov 19., Wednesday 14:25 #142
A vinyra feltlts nem rossz,kellett is nagyon szerintem,de ez az avatarozs nem hiszem hogy sokig lektne,vagyis nem nagyon ltom rtelmt.
[5] Thief
Nov 19., Wednesday 13:41 #141
Megtrtnt, gyorsan lejtt, fasza nagyon.
WHY SO SERIOUS?
[4] vizmi
Nov 19., Wednesday 13:38 #140
A LIVE dgldik (engem folyamatosan ledobl), a vinyra msolst kiprbltam a Gears2-vel. Annyi elnye biztos hogy van, hogy nem zg. Tltsi sebessg klnbsget n nem vettem szre, de ettl mg lehet hogy van.
See you, space cowboy...
[27] Fre
Nov 19., Wednesday 13:01 #139
Ht ezt szokni kell ,de j lesz! Nincs is vata efell!
PC : I7 4790K + MSI Gaming5 Z97 +Asus Geforce Strix GTX 1080 + 16 gb Kingston 2400Mhz ram
[23] mrpeck
Nov 19., Wednesday 12:50 #138
Vgre csinlja.
FACSIBUZIVEZR, LIVE Gamertag: MrPeck1978
sszesen: 187 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4