[Teszt] Operencia: The Stolen Sun, Switch-en és PS4-en
Eddig 7 hozzászólás
keviny
2020. April 01.
Wednesday 21:39
Többedmagunk is írtunk már a hazánkfiai által elkövetett Operencia: The Stolen Sun-ról, szóval úgy gondolom, a Gamer365 közönségének aligha szükséges bemutatni a szóban forgó dungeon crawler-t. Ennek a kis irománynak az apropója nem is ez, sokkal inkább a héten megjelent PS4 és Switch változatok szemügyre vételezése.Ugorjunk is egy jóízű fejest a technikai részletek (óperenciás) tengerébe, kezdjük a PS4 verzióval: gyakorlatilag egy az egyben azokkal a paraméterekkel dolgozik, mint a tavaly Xbox One-on debütált testvérkéi. Tehát az alap PS4-en full HD-ban szalad a játék, 60 fps-el, Pro-n pedig ha a quality módot választod, 4K-ban teszi ugyanezt 30 fps-el. Switch-en picit más a helyzet: itt dokkolva full HD felbontást kapunk 30 képkockával frissülve másodpercenként, kézikonzol üzemmódban pedig 720p-t, hasonló képfrissítéssel. Tegyük hozzá, minimális vágást az effekteken kénytelenek voltak elkövetni a Zen munkatársai, (például a depth of field láthatóan szűkebb tartományban éles) de szerencsére semmi olyan veszteség nem keletkezett, ami picit is aláaknázná az élményt.


Így fest PS4-en


Cserébe handheld módban az érintőképernyőn is kalauzolhatod a hősöket, oszthatod a parancsokat a csatákban. Ennek megfelelően nagyobbak lettek az ikonok, de a kis képernyőn a jobb olvashatóság reményében nagyobbak lettek a szövegek is. Bár a Switch-nek nincs achievement/trófea rendszere, ebből a verzióból sem hiányoznak az elnyerhető virtuális vállonveregetések.

A játék tavaly többször is meg lett gyanúsítva, hogy túlságosan könnyed, ezért belekerült egy extrán csípős fokozat, a betyár mód. Valamint mostantól akkor és annyiszor variálod át a szkill-fádat, ahányszor nem szégyelled. Ezek persze patch formájában a korábbi Xbox-os, PC-s változatokba is bekerültek, mint ahogy minden verzió játszható ékes magyar nyelven is.


Így fest Switch-en


Még ha sokan a Witcher 3-al síkra szálló grandiózus monstrumot várnak kis csapatoktól és büdzsékből, úgy gondolom, hogy az Operenciának kiemelt helye van a “hazai játékok, melyikre büszkék lehetünk” polcon. Most pedig, hogy már minden platformon elérhető, nincs több kifogás: téged is vár a Jóskaland!

[13] cajos
Apr 07., Tuesday 18:04 #7
Mint nagy Dungeon Master / Legend of Grimrock rajongó, muszáj volt megvennem. Ráadásul remek kritikákat kapott és pluszban magyar termék = bezsákolva!
Kinek nem inge, ne vegye gatyára... PSN / Steam: elcajos
Apr 05., Sunday 3:31 #6
Válasz Kristof (#4) üzenetére
Khm khm... 'mint ahogy minden verzió játszható ékes magyar nyelven is.'
let the sun never blind your eyes
[15] grosy
Apr 04., Saturday 20:47 #5
Válasz Kristof (#4) üzenetére
Igen van, a menütől kezdve az összes tippen át minden dialógus.
[5] Kristof
Apr 04., Saturday 18:05 #4
Válasz grosy (#3) üzenetére
Van rajta esetleg magyar felirat is?
--PS4--Switch--
[15] grosy
Apr 03., Friday 19:29 #3
Switchen zseniális, végre egy játék olvasható méretű felirattal, tükörsimán fut, kiváló minőségű port. Nagyon jól áll neki a kézi változat is, sőt!
[8] Charun
Apr 03., Friday 18:37 #2
Jó kis játék. A tavalyi év egyik legnagyobb élménye volt számomra. Persze én a Dungeon Master, Eye of the Beholder, Black Crypt, Lands of Lore, Wizardry stb játékokon "szocializálódtam".
Live:MaGor72HUN PSN:MaGor72HUN
Apr 02., Thursday 11:16 #1
ZsebJóska!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Friss hírek

786 | [Maradj otthon és nyerd meg!] SECRET NEIGHBOR (PC)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. Most négyen nézhetnek át PC-n a szomszéd padlására!

20 | Gamer365 podcast 2020 május - újratöltve

Távelérésből folytatjuk a podcast sorozatunkat. Olyan izgalmas témákat hoztunk megint, mint az Unreal 5 bemutató, és a hozzá tartozó jóslásaink. Emellett beszélünk egy kicsit a 2018-as God of Warról, az Uncharted 4-ről (ha már grafikai csúcsteljesítmény), szóba kerül a Ghost of Jucika, és a Snyder-vágás is.

xbox1 13 | Gamer365 Podcast - Inside Xbox kibeszélő

Gőzerővel robogunk a nyár felé, nagyokat nyújtózkodunk a kis karanténunkban, miközben kint süt a nap és csipognak az xbox-ok. Önjelölt ludofilharmónikus podkesztránk pedig ezen apropóból menten színpadra penderült, hogy megvizsgálja, miként zendülnek az első tónusok az új gépből.

ps4 62 | PlayStation 5: megmutatják a jövőt!

10 | Megjelent a Shantae and the Seven Sirens

Friss trailer is van hozzá, ragadós dallamokkal fűszerezve.

1 | Nyár végén jöhet a Crystal Chronicles?

Újabb Final Fantasy Remaster a sorban.

6 | Készül a Sonic mozifilm folytatása

Megerősített tény, nem csak infómorzsa a pletykatengerből.

17 | CD Projekt RED: 50 millió vaják a világban!

Kis lengyel regénysorozatból egy egész világot meghódító franchise.