Itt jártunk: PixelCon 2!
Eddig 4 hozzászólás
Stinger
2015. november 23.
hétfő 20:30
Alighanem az év legnagyobb retrós megmozdulása zajlott le szombaton a Blaha Lujza téren található Corvin áruház MÜSZI (Művészeti szint) emeletén. Több, mint hatszáz érdeklődő hevítette a levegőt a PixelCon 2 partin, amely az Insert-Coin, a Gamer365 és az IDDQD stábjának és lelkes önkénteseinek hála, nagyszerű programmal szórakoztatta a nagyérdeműt az esős délutánon.A Pixelcon idén másodszor tárta fel a videójátékos közönség előtt a régmúlt és a jelen csodás kincseit, beleértve az árkád és a konzolok világát, amelyből természetesen a mikroszámítógépek is képviselték a stílus egy-egy szeletét, így az Amigák, a C64-ek, és a Spectrumok sem maradtak ki a szórásból. A NES, N64, Gamecube, Xbox, Pong, Dreamcast, SNES, Megadrive, Saturn, Playstation, Philips CD-I, vagy VirtualBoy felhozatal mellett olyan ritkaságokat is szemügyre vehetett a lelkes közönség, mint pl. a Sony ultra-ritka képlemezes Laserstationja, amelyből csak 1-2 db működő példány van egész Európában.

A zenés-ritmusos-táncszőnyeges játékok mellett a Nintendósok szórakoztatták a látogatókat, mialatt a vállalkozó szelleműek az Oculussal kalandozhattak a virtuális valóságban, navigátorok lehettek egy Star Trek Csillaghajóban, DIY kütyüket hegeszthettek a sarokban, és kipróbálhatták az első alkalommal megrendezett Grand Pix verseny hazai indie fejlesztőinek szuper játékait is, amelyből a közönségszavazat alapján a PenGame csapata vitte el a trófeát.

Az olyan "hagyományosnak" mondható bajnokságok, mint pl. a Wizard of Wor mellett volt Quake 3 Arena LAN verseny, IDDQD Retro Mindent vagy semmit vetélkedő, és egyéb számos competition lehetőség, amellyel igyekeztünk feldobni a hétvégét: a Coin Rush alatt begyűjtött érméket ráadásul remek retro csecsebecsékre lehetett beváltani, ám aki csak nézelődni, beszélgetni, vagy vásárolni szeretett volna, az is jól járt.A lendületes és izgalmas napot este 21:00 órától elektro és chiptune bulikkal dobtuk fel, ahol színpadra lépett a Sidnify, a Double Score Dungeon, Lazerpunk és fő fellépőként a finn Blastromen duó is, akik fergeteges bulival búcsúztatták el a napot a lelkes közönség legnagyobb örömére.

Köszönjük, hogy itt voltatok - köszi a sok pozitív és dícsérő szót, és a közös élményeket - jövőre még nagyobb, még szuperebb bulival várunk benneteket!

[2] Saldar
nov 24., kedd 19:18 #4
Idén is faszaság volt, megérte elmenni újra megnézni gyerekkorom játékait, ráadásul megismertem pár remek embert is, szóval maximális tisztelet az egészért! Remélem legközelebb több játékkal fognak részt venni a Grand Pix versenyen.
nov 24., kedd 7:12 #3
Nagyon szerettem volna elmennei, de sajnos nem tudtam megoldani, majd talán legközelebb.
" Amit birtokolsz, az birtokba vesz. " / Tyler Durden / steam: clairvoyance xbox live: Maigowanin ( PC )
[27] Rudymester
nov 24., kedd 7:11 #2
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam elmenni. A képek alapján fülig érő szájjal mászkáltam volna egész nap.
http://www.facebook.com/retrofaktor
[47] Kumite
nov 23., hétfő 22:53 #1
Király volt, várom a következőt!

Köszi a Steam kód nyereményt is a stábnak a kitűzővel együtt.
Valamint külön kiemelném bagszit, aki a hazai nintyvel karöltve remek poszterekkel és kulcstartókkal látta el az N fanokat
Switch: SW-2073-4677-0226 || 3DS: 2363-6322-9880 || Wii U: Kumite84