[Teszt] Flat Heroes
Eddig 2 hozzszls
Gamer365
2020. February 08.
Saturday 23:00


Tompa puffanssal fekszik r a redny az ablakprknyra. A stttk sszezrnak. A barna faborts katdcsves televzin megindul a hangyahbor. Kt bartom izgatottan prblja kibogozni a kontrollereket a kbelrengetegbl, mikzben a knai Nintendo koppints szzlbjt magabiztos mozdulattal cssztatom a csatlakozba. Aztn csend l a szobra. Csillognak a gyermekszemek. A tskbl elkerl az j szerzemny! A gynyr srga kazettn maga Rambo feszt. Ezt pedig akkor sem veheti el tlnk senki, amikor behelyezve 23. alkalommal is a Battle City kpernyje fogad.

Br mra jrszt csak Nintendo reklmokban ltunk egy helyisgbe prselt statisztkat kzs jtkot imitlni s a bartokkal inkbb a Party chat virtulis szobjban futunk ssze, szerencsre az indie fejlesztk nem hagyjk eltnni a kanap ko-op kalandorait. Persze az vek mltval egyre nehezebb sszetartani ezeket a trsasgokat s termszetes mdon ritkulnak meg a gamer garzsban tlttt, hajnalba nyl jszakk. A valdi kzssgi jtk lmnyt azonban n mg mindig ott kpzelem el. Akrcsak Lucas Gonzlez Hernanz s Roger Valldeperas, akik a TT Games Lego jtkainak AAA fejlesztst maguk mgtt hagyva vgtak neki egy sokkal szemlyesebb ktszemlyes projektnek.A Parallel Circles els alkotsa meglehetsen izgalmas minimalista mfajksrlet. Trtnet? Nincs. Egyetlen kpkocka, nv vagy dialgus sor sem. Ez nem a Thomas Was Alone. Karakternk? Na mondjuk az egy puritn sznes ngyzet. Eszkztra a platformjtkok feszes, precz mozgsa. Ugrs. Dash. Valamint egy pillanatra krnk vonhat lkshullm, ami az egyetlen vdekez s tmad mozdulatunk is egyben. A jtktr? Minden esetben a kperny kzept kitlt, ngyzet formban krbehatrolt terlet. Ha szerencsnk van, akkor esetleg pr ksza vonal szolgl benne platformknt s fedezk gyannt. A cl? Tllni azt a kevesebb, mint egy percet amikor minden el akar puszttani.

Alapszably: ha brmi hozzd r, vged! Lassan krbeforg lzernyalb. Kisebb terleteket ledarl lkshullm. Egy oldalrl vgigfut lvedksorozat. Mozgskvet nyilak. Villmgyors raktk. A hall rengeteg formban rkezhet s ritkn jr egyedl. A fejlesztk azonban pldartken kvettk a Nintendo dizjn filozfit, gy minden j ellenfelet egy relatve biztonsgos szituciban, egyedl lthatunk elszr. Tpusaik s viselkedsk gyors felismerse kulcsfontossg, de a jtk folyamatosan megkveteli, hogy sztnsen reagljunk a vratlan szitucikra. Ritkn mozog brmi ktszer ugyan gy.Ez pedig a fellenfelekre is igaz! A kampny tz vilga egyenknt 15 szintet tartalmaz, melybl az utols minden esetben egy kreatv s hangulatos sszecsaps. Az egyszer formk ilyenkor finom thallssal idznek meg mechanikban olyan klasszikusokat, mint a Snake, a Super Buster Bros vagy a Donkey Kong. Ami egszen az utols szintig mkdik is. Ott azonban a maximumra jratott nehzsg s a random mozgs mell kapunk egy szrnyen sutn implementlt friss jtkelemet, ami akr rkra is visszatarthatja a stblista leforgst. Kivve hogyha van mellettnk valaki!

Mert a jtk egy barti trsasgban teljesedik ki igazn. Brmikor beugorhat hozznk egy segt, de akr mind a 150 szintnek is nekifeszlhetnk egy ngyes csapattal. A kihvs nem sklzdik s elg csupn egyetlen tagnak tllnie, szval minl tbben vagytok, annl knnyebben vehetitek az akadlyokat. Profi az sszegylt trsasg? Ohh, azt mondtam mr, hogy minden szintnek van egy neheztett vltozata a Hero kampnyban, ami fokozatosan nylik meg? Ha ez sem elg, akkor ott a Survival opci soha vget nem r prbattele - napi kihvssal, online ranglistval s fl tucat klnbz alternatvval. Nzeteltrs alakult ki a kanapn? Irny a Versus md kompetitv felhozatala, amihez akr botokat is bedobhatunk!Tartalomban nincs hiny. Ez viszont nem felttlenl prosul minden tren vltozatossggal. Szinteket emlegettem pldul s nem plykat, hiszen a jtktr minden esetben csak egy egszben belthat ngyzet. A klnbsg pusztn abban a pr vonalban mutatkozik meg, ami megtri az res teret. Hasonlan a tz vilg sem tbb eltr sznsmknl a minimalista Flat / Material dizjn szmra s az ellenfeleket szmba vve sem kapunk sszesen egy tucatnl tbb egyszer geometriai alakzatot - br ezek prostsval vgig gyesen alaktanak ki j szitucikat. Mindezek mellett azrt olyan aprsgokra viszont odafigyeltek, mint hogy a klnbz smk kztt minden szntveszt szmra legyen megfelel llandra rgztethet bellts, vagy hogy a DualShock LED cskja mindenkinek a vlasztott kockja sznben vilgtson.

Mert a Flat Heroes azrt jl lthatan szerelem projekt. Egy fantasztikus jtk barti trsasgoknak. Knnyen tlthat, tartalmas s nem bnteti ha valaki gyetlenebb a csapatban. Mindezek mellett szlban is remek szrakozs. Az irnyts a legjobb preczis platformjtkokkal van egy szinten, a kihvs pedig gyesen lavroz a mg ppen teljesthet hatron. Mindez sszesen 10 dollrnak megfelel helyi valutrt cserbe egyrtelmen lops kategria. Ne menjetek el mellette! [7]

sQr

Flat Heroes | Platform: PC, Nintendo Switch, PS4 (tesztelt) |
r: 3.090 HUF (PS4) Kiad / Fejleszt: Parallel Circles |
Megjelens: 2020. janur 14.

[18] helihobby
Feb 10., Monday 10:43 #2
Nah igen, ezrt vesz az ember PS4-et. (irnia ON)
tletet amgy preferlm..
Els magyar Neo-Geo forum: http://neo-geo.hu Szerviznk: http://f27szerviz.hu
[38] Fieldtom
Feb 09., Sunday 19:35 #1
Jl hangzik nagyon, switchre bejtom!
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
Friss hrek

21 | Gamer365 Podcast 2020 jnius - The Last of Us 2 tvSpecil

Br felvettk mr pr napja, most mr elrkezettnek ltjuk az idt - valszn te is a vgre rtl mr a Last of Us 2-nek, ha a jtk rdekelt, s rajtatartottad a szemed a megjelensen. Spoileresen beszlgetnk az idei v egyik legizgalmasabb jtkrl.

1019 | [Maradj otthon s nyerd meg!] SpongeBob SquarePants: BFBB (PC)

Mindannyiunk letn nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felels jtkos otthon marad s pozitvan tekint a jvbe, mi pedig a Gamer365-nl azon fradozunk, hogy j kedvvel tltsk egytt az idt, s ne lankadjon jtkos kedv. SpongyaBob rkezik kettes dagllyal - egy PC kdot sorsolunk ki a jtkbl!

10 | The Last of Us Part II - innen indulj!

A Last of Us Part II az v taln egyik legjobban vrt megjelense, amelyet hihetetlen vrakozs, felforduls s fogadtats vezett. sszeszedtk nektek egy helyre a legfontosabb tartalmainkat, ha a jtkkal kapcsolatban szeretnl informcihoz jutni, vagy a frumtrsakkal kibeszlni a ltottakat.

0 | Oktberben jn a Little Hope

Megjelensi dtumot kapott a Dark Pictures kvetkez rsze.

pc,xbox1,ps4 1 | Sky Beneath: hivatalos bejelents

Gravitcival jtsz puzzle kaland a kvetkez genercira is.

6 | [Chechpoint] Warren Spector

Itt az IDDQD Checkpoint podcast kvetkez adsa - benne egy remek tma (Warren Spector) s egy specilis vendg (siklara), azaz dupln megri a katintst!

10 | [NaconC] Test Drive Unlimited Solar Crown

jraled a npszer autverseny szria a KT Racing kezben.

pc,xbox1,ps4 4 | [NaconC] Werewolf: The Apocalypse

Az Eartblood els jtkmenetet mutat villansai is befutottak.