[Teszt] Shovel Knight Showdown + King of Cards
Eddig 2 hozzszls
keviny
2020. January 16.
Thursday 13:20
Nem elszr s gyans, hogy nem is utoljra fordul el olyan, hogy egy sikeres jtkhoz spin-off epizdot gyrtanak, s ezzel az g adta vilgon semmi baj nincs is. A kiad profitl, mert egy bejratottabb karaktert knnyebb marketingelni, mi felhasznlk pedig rlnk, ha szeretett hsnk tbbet szerepel. A Yacht Club Games Shovel Knight-ja a tavalyi v vgn kt kiegsztt is kapott, az egyik a tradicionlisabb megkzelts King of Cards. A msik Showdown nvre hallgat s egy brawler.Brawlert - mghozz j brawlert - kszteni nem egyszer, Yacht Club-k viszont ahelyett, hogy mindenfle flancos mechanikkat s mozgskszleteket dolgoztak volna ki, inkbb csak szimpln jtszhatv tettk az sszes karaktert, aki az alapjtkban szerepelt, majd mindenfle furmnyos kis feladatok megbzsval eresztettk ssze ket (amit mindjrt ki is trgyalunk). J ez neknk?

A KRYTK KIRLYA

Az utols DLC karakter az aranypnclos King Knight, aki a vidk krtyakirlya szeretne lenni. Ehhez le kell gyznie a ngy Joustus-krtyanagymestert, s ugrabugrls kzben le kell gyrni a rgi s j plyk rdgi akadlyait.A Joustus minijtkot fknt a trkpen tallhat krtyahzakban jtszhatjuk - nagyon hasonl mdon, mint az FFVIII-ban megismert Tetra Mastert. A klnbz rcspontokon elhelyezett drgakvek bezsebelse lesz a gyzelemhez szksges felttel. Ehhez a sajt, mr kijtszott lapjainkat egy msik krtya elhelyezsvel irnyban a kvek al kell lkni. Vannak persze falak, s a krtykon tallhat nyilacskk, amelyek akadlyozhatjk az oldalrl rkez tolakod tmadst. Akinek tbb kvet sikerlt befogni az nyer, s vlaszthat a terepen lv, ellenfl ltal mr kijtszott krtyk kzl. A fnkharcok hamar bekemnytik a Joustus meccseket - ksznheten a bossok szenya speck tmadsainak. Szerencsre a kincsharcsol lovagunk tud hasonl cheat-lehetsgekkel lni, ha van pnze zskmnyolni nhnyat a dopping-rustl.Platformozs tekintetben egyfajta Wario-s vllazs tmads jellemzi a lovagot. Sikeres tallat utn pog-prgtmads jn, gy tudunk pldul lekoppans tereptrgyakon, ellenfeleken tovbb szkkenni. A lovag mozgsa most is fenomenlis, az olyan aprsgok, mint a guruls tmads, a falrl elrugaszkods pedig tovbb mlytik a Shovel Knight eddig sem gyenge mechanikakszlett. Ajnlott DLC minden rajong szmra!

mcmacko


Egyfell persze: a jtk annyira “pickup and play”, amennyire csak lehet: hseink mozgskultrja hamar elsajtthat, maguk a feladatok pedig tbbnyire igen egyszerek. Pldul, hogy vegyl fel a leghamarabb x darab gymntot vagy maradj talpon, midn az ellensged porr nem lesz mint az instant leves.Ennek htrnya, hogy a lehetsgek szkssge okn a jtk hamar belefullad az unalomba. Plne ha nincs pajts, akivel megoszthatnnk az rmt, egyszemlyes mdozatban ugyanis hamar a vgre lehet jrni a kampny mdnak, karltve azzal az elfuserlt bizonytalan rzssel, hogy egyltaln azt a kis idt is r akarod-e sznni.Haverokkal (plne msik hrom haverral) egybknt meg lehet a bja - sajnos jmagam a tesztels alatt nem tudtam rvenni senkit, hogy vvjunk ss-laptos csatt. Meg ht nzzk azt a vitathatatlan rvet, hogy ha rendelkezel az alapjtkkal, akkor az ajndk lovad fogorvosi szmljn nulla forint szerepel. Mint gesztus, (ha jl tudom, a kickstarter kampnyban ez be lett grve, mint stretch goal) ez igen szp s nemes. m amennyiben klnll alkotsknt szeretnd megvsrolni a Showdown-t, javaslom, lamentlj el rajta, hogy el tudsz-e sni valakit, aki hajland jtszani veled. A mindent sszegz Treasure Trove rszeknt viszont egy kellemes ajndk a Showdown s a King of Cards is.


King of Cards: Showdown & King of Cards DLC-k | Platform: Nintendo Switch (tesztelt), PC, PS4, Xbox One (tesztelt)
r: 9 s 10 EUR Kiad / Fejleszt: Yacht Club Games |
Megjelens: 2019. december 10.

Jan 16., Thursday 15:58 #2
Vlasz eandre (#1) zenetre
n kszi.
let the sun never blind your eyes
[16] eandre
Jan 16., Thursday 15:32 #1
Nagyon jo olvasni a tesztjeidet. Grat s kszi.