[Előjáték] Wrath: Aeon of Ruin
Eddig 4 hozzászólás
liquid
2020. January 07.
Tuesday 19:38
A 3DRealms tovább tunkol a retró-szószban: a tavalyi, erősen (és bevállaltan) a Duke Nukem 3D által inspirált Ion Fury után most a kilencvenes évek derekának másik nagy FPS legendját, a Quake-et értelmezik újra – legalábbis első pillantásra.



Másodikra annyira már nem: ahogy az Ion Fury sem volt direkt Duke-klónnak mondható, a Wrath sem Quake hasonmás, sokkal több hasonlóságot mutat a Raven (technológiai szempontból szintén Quake-alapú) Hexen játékaival. Apropó, technológia: itt is él az Ion Fury párhuzam, az IO Build motor modernizált változatára épült, a Wrath ugyanezt játssza el az első Quake motorral, így nagyon (nagyon!) hasonló vizuális esztétikát kapunk, mint huszonöt éve, a fejlesztők még a Quake jellegzetes barnás-szürkés színpalettáját is megtartották (a Wrath azért egy fokkal színesebb játék, mint a Q1 volt anno). A Wrath gépigénye ennek megfelelően valahol a pincében helyezkedik el, a játékgépnek minmálisan sem nevezhető laptopomon is gond nélkül futott, valószínűleg nincs olyan még aktívan működő PC, amin nem menne el.



Sokadszor is felhozom az Ion Fury-t: arról a játékról sugárzott, hogy rajongók csinálták, ugyanez elmondható a Wrath-ról is: a játék mögött álló Killpixel korábban a kitűnő (rajongói) Quake modról, az Arcane Dimmensions-ről volt ismert. Látszik, hogy kívülről - belűről ismerik a játékot, és nem csak a Quake-et, hanem a Heretic / Hexen vonalat is: a Wrath tulajdonképpen ezek ügyes elegye. A gunplay és a karakter gyors mozgása egyértelműen a Quake-et idézik, a fegyverek szintén (itt azért akad némi Unreal Tournament behatás is, érdekes módon), a hub-felépítésű világ, és a játék hangulata, valamint az előbbiből fakadó backtracking viszont inkább a Hexenre hajaz.



A csapat mindezt megfejelte több bónusszal: minden fegyvernek van alternatív tüzelésmódja, és a korlátozott számban felelhető rúnák elsütésével érdekes dolgokat művelhetünk: van olyan, például, ami leviszi az életerőnket tízre, de ennek fejében húsz másodpercig sebezhetetlenek vagyunk. Csavar: hagyományos quicksave nincs (van save-rúna, de nincs sok belőle), a pályákon adott pontokon, szentélyekben lehet csak menteni. Ebből is sejthető (ismét: akár csak Ion Fury) a Wrath hárdkór cucc, keményvonalas rajongók készítették – leginkább keményvonalas rajongóknak.

A Wrath: Aeon of Ruin jelenleg Early Access formában érhető el a Steamen, a tartalom viszonylag soványka, az első hub-world egy része érhető el benne, a teljes fegyverarzenálból (kilenc fegyver) is csak ötöt használhatunk, teljesen hiányzik továbbá a multiplayer szekció. Ami most ki lehet próbálni belőle, az lényegében egy vaskos demó – de ezzel együtt is bőven látszik, hogy egy potenciálisan remek játék nőhet ki belőle a tervezett megjelenés (Q2 2020) idejére.

Jan 15., Wednesday 0:08 #4
Válasz Necroman Mk2 (#3) üzenetére
Jogosan!
And since you asked: no. It's massive.
Jan 14., Tuesday 22:06 #3
Mint ős-Quaker, érdeklődve várom!
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[11] frg_dnl
Jan 08., Wednesday 14:19 #2
Szép lassan ebből is lesz majd teljes verzió. Én is inkább konzolra várom.
[1] bence91
Jan 08., Wednesday 12:32 #1
Nagyon várom ezt a játékot, hogy konzolokra is megjelenjen. Azonnal venném, már csak a videók alapján is amiket néztem róla.
twitter: bence91 | switch: SW-2787-3677-6966 | psn: barsibence
Friss hírek

794 | [Maradj otthon és nyerd meg!] Cat Quest 2 (PC)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. Macskavilág ez kérem, három Cat Quest 2 érkezik az ablakpárkányra!

2 | Gambit! - jöhet még egy kis hazai?

Friss hazai fejlesztésről számolhatunk be nektek, amit az ex-Sine Mora csapat egy része kalapál. Theodore Reiker ismét a pályán, a Gambit! pedig megpróbálja az XREAL eddigi sikereit tetézni egy kooperatív, pörgős akciójátékkal, amit a VR sisakodon keresztül élhetsz át! Gambit!

20 | Gamer365 podcast 2020 május - újratöltve

Távelérésből folytatjuk a podcast sorozatunkat. Olyan izgalmas témákat hoztunk megint, mint az Unreal 5 bemutató, és a hozzá tartozó jóslásaink. Emellett beszélünk egy kicsit a 2018-as God of Warról, az Uncharted 4-ről (ha már grafikai csúcsteljesítmény), szóba kerül a Ghost of Jucika, és a Snyder-vágás is.

1 | ITCH.IO: küzdelem az egyenlőtlenség ellen

5 Dollárért közel 750 játék - a pénz pedig jótékonyságra megy.

6 | [Pletyka365] FromSoftware remasterek

Új köntösben térhet vissza a Bloodborne és a Demon's Souls.

13 | Valorant: jöhet konzolokra is?

A Riot már kísérletezik a portolással.

59 | Bukdácsol Switchen az Outer Worlds

A Digital Foundry vitte pixelszámlálóba a játékot.

1 | Desperados III: mini-vadnyugat

Makettasztalon pörög a western-akció!